Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 223
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 1641-1680 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 18.1.2011 o 22:14

Ja ti číslo zákona poviem máme iba jeden 274/2009 ale nikde to tam nie je uvedené . Je tam uvedené iba ,že to môže urobiť poľovnícka stráž . Potom nejaké nejasnosti okolo toho a prenášania na nejakú inú osobu. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off coto, 18.1.2011 o 22:00

cislo zakona ti nepoviem ale jedno je iste pokial je pes alebo tulava macka 200m od obytnej plochy a vykazuje znamky polovania teda ze hlada alebo stve zver tak polovnik ju moze odlovit pokial ma v povolenke na lov zaznacene ze moze polovat naskodnu zver ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 21:50

coto niekedy pes proste ujde najmä pri háraní sa . Nemusí byť na vine vždy majiteľ . Poľovník ho odloviť môže ak mu to zákon umožňuje . Ja chcem vedieť presne ten zákon a mať v tom konečne jasno. ◄ reagovať

off coto, 18.1.2011 o 21:43

K tejto teme poviem ze na vine je v prvom rade majitel psa pretoze si nezaobstaral psa zial na slovensku sa toto neda neako riesit potrestat majitela za jeho konanie ci mu to neako dokazat. Pokial neaky polovnik odlovy psa v reviri a nedajboze ho pri tom niekto uvidi hned si media mastia brucho a spravia s polovnikov nieviem co lebo .... . Ja mam doma 2 kopovy so skuskami a okrem spolocnej polovacky alebo ak to treba tak na dohladavke psa v reviri z voditka nepustam . neviem a ani nechapem preco to robia iny ludia a potom su este pohorseny ze co si to polovnik dovolil mu nieco povedat ze on si pustil psika pobehat ze on je neskodny atd. vysledok uviaze psa na remen a po 20 mozno 50m ho pusti zase . ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 21:33

tiery30 tu vôbec nejde o stranu na ktorej som . Ja chcem vedieť za akých podmienok môže radový člen uloviť psa .Nič viac a nič menej. Nikomu nevyhováram aby ulovil pytlačiaceho psa ani ho na to nenahováram . To mi je ukradnuté . Ty napríklad kradneš fotky a vôbec o tom nevieš :-D Keby si vedel aké sankcie Ti hrozia za porušovanie autorského zákona možno by si zmenil tiež vo veľa veciach názor. Mňa zaujíma seriozna informácia podložená právnym predpisom . Iboo ďakujem za vysvetlenie uvidíme čo na to povie právnik. Na mňa nikto nepreniesol právo uloviť psa v ničom . Nechcem tu miešať pravo poľovnej stráže. ◄ reagovať

off tiery30, 18.1.2011 o 21:11

edu prosim ta rozhodni sa na ktorej strane si, lebo raz píšeš tak a raz inak. ◄ reagovať

off sporko1234, 18.1.2011 o 21:10

fuuu silna toto diskusia som zvedavi na pravnika ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 21:07

Edo keď si prečítaš čo máš v povolenke a vyhladáš v zákone, tak sa dozvieš že : "§ 29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže: (2) Oprávnenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť aj na iných držiteľov poľovných lístkov. A TEDA (ods1 písm F)aG) hovorí že : f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa, g) usmrtiť mačku domácu potulujúcu sa v poľovnom revíri vo vzdialenosti viac ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu alebo ak ju vo vzdialenosti menej ako 200 m pristihne pri prenasledovaní alebo usmrcovaní zveri. Berúc v úvahu tvoje ÁNO v povolenke, ktorým ti užívateľ PR vydal oprávnenie podla §29 ods.2 môžeš konať ako poľovná stráž pre prípade označené písmenkom f),g), ČIŽE užívateľ PR preniesol toto právo aj na TEBA AKO RADOVEHO ČLENA.Ty keď niečo nepochopíš prirodzene tak sa ti to nedá vysvetliť :) Vidíš akého vraha psov z teba Váš predseda urobil ? :D ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:53

fotku som nezmazal ja ale asi server .mnt hodím inde ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:52

Nerozumiem Iboo ja som nič nemazal . Ano patrí k vyhláške344/2009 týkajúcej sa odstrelu diviačej zveri a úprav doby hájenia ostatnej zveri. Žiadne ano som tam pre psov nevidel . ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 20:35

A sme tu! Aj aj som sa držal toho, ako majitel psa a milovník psov, ale raz vidieť a zažiť a hneď zmeníš názor kým ti vykypí žlč! na upozornenia sa môžeme "hrať" ale aj to len odtial-potial.V každom prípade ak nechceme strielať psov treba prevencia, upozorňovať. V druhom prípade ak som prichytil psa strhávať zver tak konám na základe vydaného povolenia na polovačku s uvedeným oprávnením. Apropo - na zmazanej fotke (nejako narýchlo) si nemal náhodou zašktnuté "áno"? Ruku na srdce.... ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:32

Orol ja takú povolenku nemám čiže nemôžem loviť . Dík za info. Iboo práve tomu by som sa chcel vyvarovať ,že niekomu ujde domaci miláčik a ja mu ho odstrelím a ešte v rozpore so zákonom. Teda vlastne ja nie lebo ja psov nestrielam. Mám pocit že ani tých 6000€ by to nenapravilo a je možné ,že by som i dopoloval. ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 20:28

Edu - buď nechceš, alebo nevieš.To oprávnenie na lov pytliačiacich psov máš, či si to myslíš, alebo nie. Dal si odkaz na zákon, tak sa ho drž, alebo sa vykrúcaš? Som zvedavý či spoemnutý právnik pozná najnovší zákon o polovníctve, alebo si vymyslí nový. nemusím mi nič želať, jeden krásny boxer+bastard nižšieho vzrastu boli pred cca rokom u nás zakopaní v remízke, majiteľovi ostali po boxerovi iba papiere doma a pár fotiek. v krčme mi chce "ručne stručne " vysvetliť čo či a ako môžem strielať. pristal som s tým, že okamžite volám 158 s dosvedčením dvoch svedkov , ktorí incident (štvania 3ks srnčej) videli , navyše som ho upozornil či vie, že nezabezpečil psa proti uniknutiu z domova do volnej rírody a čo svojím konaním spôsobil, že mu môže byť udelené aj pokuta. Vyhrážky vymenil za šomranie a po mesiaci chybu priznal. To máš ako nepostihnutelnosť bohatého pri pytliačení, čo on je iný? čo je pes za 6000€ iný pred súdom ako bastard keď strháva zver? zamotal si sa sám do svojich rečí. ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 20:24

Edu, to neprenesie poľ. stráž, to prenesie užívateľ p. revíru tým, že Ti vydá povolenku na škodnú zver a kde je uvedené, čo môžeš loviť. ◄ reagovať

off Zigi9, 18.1.2011 o 20:20

a když by tam bylo napsáno "škodná dle zákona", tak by musel otevřít i zákon :-) ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:19

orol ja mám iba jednu povolenku .Iboo ak raz odbachceš niekomu psa za tisíce euro nikto sa nebude pýtať na svedomie a blbosti . Ty musíš dokázať na základe akého právneho predpisu si tak konal. Ja osobne nemám v povolenke povolené strielať psa a preto sa pýtam . Či je to možné alebo nie je. Orol mi tu píše o nejakej inej povolenke . Ja mám iba jednu takže uvidíme ako sa vyjadrí právnik . Mňa zaujíma ako to ten člen poľovníckej stráže na mňa prenesie . Povolenie na lov neni chrípka. ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 20:17

orol tak je. neviem čo sa tu ešte vlastne rieši. Lenivosť naša Slovenská! keď neviem, a nepomáha ani google tak si otvorím povolenku a viem čo môžem.Ak samozrejme chcem vedieť !! ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 20:12

Edu, no v povolenke na škodnú sa píše, na akú zver človek môže poľovať. Sú tam spomenuté aj túlavé mačky a pytľiačiace psy, resp. zvieratá škodiace poľovníctvu. Čiže užívateľ poľovného revíru vydaním povolenky preniesol právo usmrcovať tieto zvieratá aj na radového poľovníka. Alebo sa mýlim? ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 20:07

Edo potrebuješ ešte stále vysvetlenie? ak máš Povolenie na lov zveri, tak možno máš (ja mám) zakrúžkovanú aj možnosť citujem "Oprávnenie na lov podla §29 ods.2 zákona a §71 ods.4 vyhl. MP SR č.344/2009" , v zákone som síce v §71 ods č4 nenašiel,a le stačí mi §29 ods 2 na to, aby som mohol konať v prípade pytliačiacich psov.Čiže z právneho hladiska som oprávnený konať tak, ako mi svedomie a vedomie dovoľuje. To, či bastarda, alebo čistokrvného bez papierov, vysokého či nízkeho, trojnohého alebo oranžového..to je na polovníkovi! samozrejme existujú aj psobijci ktorým je jedno, ja tu nikoho na nič nanvádzam, len uvádzam na pravú mieru to, čo hovorí zákon! O mačkách sa tu nikto nezmieňuje, prečo asi? toto všetko tu čo sa tu vedie sú len krčmové reči typu "však skús, ja ti ukážem!". Ak sa tu už odvolávate na nejaký zákon , tak v prvom rade chápte to čo hovorí a hlavne to, že je ajtak urobený nahrubo. Edo ty sa čuduješ pojmu "môže preniesť" ukáž mi člena polovnej stráže ktorý "neprenesie" v prípade psa ktorý strháva zver nech je aj aký chce nepolovnícky.A keď ja mám od hospodára oprávnenie v povolenke také, aké má polovná stráž , tak nepotrebujem ani odznak, ani zoznam, ani nič.Riadim sa vlastným vedomým a svedomím a hlavne tým, čo vidím! Kdejakým tiežpolovníkom je to jedno, buď škoda náboja, alebo "ty hajzel ty mi budeš žrať čo mám zožrať ja?!" . Stačí aj štvanie zveri, nemusia ju strhávať, aj to stačí an to, aby pes nepriaznivo zasiahol do poľoníckeho hospodárenia ( ale to ty ako poľovník s osvedčením poľov.Hospodára vieš). ukáž mi psa na volno pusteného, ktorý odignoruje blízko stojacu zver. kdejaké ratlíky a "kvázipsy" snáď nie... Ak je to proti srsti niekomu, nech to nerobí! ale potom nech sa rovnako nevytešuje nad lovom inej škodnej (kuna,vlk,líška,mačka,pernatá...)...či ako je to? hocičo iné môže byť, aj strelbou roztrhané, ale psík nie? kde je zdravý rozum ?? ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 20:06

Orol ja ani nemám dopísanu starú mám tam iba diviačiu zver .Kedže som nelovil nedal som si ani dopísať ostatnú zver. Novú povolenku ešte nemám na tento rok. Ale je tam napísané toto odkaz Takže môžeme ísť ďaľej ? Či ? ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 19:57

Už som tu z výletu:-) Edu a čo máš ako radový člen napísané v povolenke na škodnú? Skús to presne citovať a pôjdeme ďaľej. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 19:33

Neporadim. Neviem. Ale dufal by som, ze ked jedneho "zarezem" ostatni sa vrhnu nanho miesto na mna (-: ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 19:31

aj brokovnica pomôže ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 19:25

Vo svorke je najlepšie vyhliadnuť si dominantného jedinca- najčastejšie útočí ako prvý a vačšinou je aj najväčší a toho treba zneškodniť...ke´d pojde ten ostatne budu zmätené a zdrhnu....je jedno ako ho zneškodníme najidealnejšia je však plynová pištoľ a slzný alebo iny sprej... ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 19:22

Cesta Zvolen - ZH. Bycikle tam nemaju co robit. Veselo si slapem cca 25 ciel Nitra. Zrazu z prava vlciak skakal po nohe. Trosku som sa ohnal nohou ale pozor - vzadu auta - treba drzat balans. Bezal so mnou par desiatok metrov potom prebehol cez vsetky pruhy... Takze vselico sa moooze stat ze psama. Inak napriklad v Grecku chodila spusta tulavych psov a ani jeden utok. Ani len naznak. Ale ak by sa do mna pustila svorka, tak radsej noz ako ten spray. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 19:20

strčil by som mu ruku do papule a otočil ho narub ako rukavicu ružovým von . Potom by neštekal haf haf ale Fah fah. ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 19:16

edu to isté som urobil aj ja, dovetdy mi to vždy pomohlo pes sa doslova po*ral ale usudzujem že kvôli počtu boli sebavedomejší takže to dopadlo inač ako som chcel... ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 19:14

ja nechodím na bicykli :-D ale zastavil by som a by si videl čo by urobili keby som sa rozbehol oproti:-D sperej je na psa dobrá pomôcka . Na medveďa však uplná blbosť. ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 19:12

U nás ide hlavne o to že z dediny sa občas niečo zatúla ale neviem neviem čo by ste robili keby Vás napadla svorka psov v zostave jedneho vlčiaka a 3 ďalších križencov rovnakej veľkosti..pokúšal som sa ich odohnať ale boli veľmi sebavedomý-ešte dobre že som bol na bicykli... ◄ reagovať

off Zigi9, 18.1.2011 o 19:04

možná to tam u vás máte trochu divočejší, tady se ničeho takového neobávám a kdyby mě pes v lese hryzl, tak z něho udělám 2 psy ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 19:03

ja nenosím nič a nič ma nenapadlo ešte :-D Uvidíme čo na to odpíše pravnik ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 18:57

Pokiaľ ma nenapadla minuly rok svorka psov aj ja som chodil len "na ľahko" ◄ reagovať

off Zigi9, 18.1.2011 o 18:51

já jediné co nosím, tak foťák a mobil, ale více spíše ten mobil :-) ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 18:41

Ja keďže ešte niesom poľovník si nosím so sebou vždy buď palicu a slzný plyn alebo iba plynovú pištoľ prípadne to skombinujem. A som zvedavý čo odpíše právnik ;) ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 18:24

Pravdaze sa zhodneme. Len aby clovek nieco v takom pripade so sebou mal - vobec nemusi byt polovnik. Edu myslym, ze to z toho "vyplyva" - polovny listok, teda tomulino posednu vetu chape spravne. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 18:13

tomulino samozrejme keď je to nutné. Mne ide čiste o legislatívnu stránku . Preto som položil otázku do právnej poradne . Uvidíme. odkaz ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 18:07

Myslím že v jendom sa zhodneme určite-ak už strieľať, tak len v prípade že je to nutné. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 18:07

Tomulino - ved prave taky priklad som dal - neobmedzovat druhych. Kedy psa na volno osobne nemam. Nechcem sa hadat kolkokrat polovnik zachranil deti pred utokom psa. Ani to neviem. Pouzil si najsilnejsi argument pre opravnenu strelbu. Ale opravneny... ◄ reagovať

zobrazené 1641-1680 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk