Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
je smutné ako poniektorí hajzli ako napríklad pán Miloš Murina, ktorý mal na svojej zbrani aj puškohľad tvrdil do očí majiteľa psa, že si ho pomýlil s vlkom, na verejnosti sa s tým určite nepochávali, aby ho kolegovia nevysmiali..aj ked..myslím si, že to bol len jeho argument a teraz, vraj ustrelil túlavého psa, ktorý nemal pána..a o tom sa ako presvedčil?..kedže mal puškohľad, určite dobre videl aj červený obojok a kedže vedel, že v okolí žije rodina psa, človek s trochou intelektu sa dovtípi, odkiaľ pes pochádza..ale nuž, čo si tu budeme dokazovať, neraz tvrdil, že Lilicu odpicne a teraz mu to vyšlo..bodaj by mu zopár medvedov r.ť natrhlo!!!! O žiadnej neťastnej náhode tu nie je a nebude reč, ten na tento svoj lov tak skoro nezabudne, bastar.!!!!! ◄ reagovať
Zas jeden pes doplatil na ľudskú neprozreteľnosť a zas si niekto myslí, že pravdu má ten, kto viac kričí. ◄ reagovať
Je to smutné že takýto pes musel prísť o ŽIVOT ktorý mu ZBABRAL MAJITEL nerešpektovaním zákona.Zákon je zákon,ale toto bola nešťastná náhoda a opakujem sa chyba majitela psa. ◄ reagovať
konanie niektorých ľudí nechápem.... ◄ reagovať
chlapci ked vo svojom reviry mate neakeho rangera ktory sa stara o rysov tak sa o nom vie a vedia aj polovnici ake ma doma zvierata a psov a pozna ich ked ich nepozna nepatri mu zbran do ruk!!!! ◄ reagovať
grovler maš pravdu ,každeho ,len ten dodatok ,že psa ktory hlada,prenasleduje zver a lebo sa ku nej plazi by mal polovnik brat v uvahu ◄ reagovať
lubenko mozes dat tu cast zakona,kde je to dost dobre definovane akeho psa mozno v reviri LEN usmrtit ? ◄ reagovať
Hekler, ty sa uz spamataj. ◄ reagovať
ja si myslim že zakon neumožnuje usmrtit akehokolvek psa,je to tam dost dobre definovane ,len je problem že podaktory polovnici si zakon vysvetluju po svojom a podaktory ho vobec neovladaju ◄ reagovať
majtel toho psa,ak sa nepletiem je ranger v Malej Fatre a ten pes bol jeho spolocnik! preto tvrdim,ze sucasny zakon je nestastny,lebo umoznuje usmrtit akehokolvek psa v reviri bez ohladu na to,ci tam matel je,alebo nie. ◄ reagovať
nerozumiem, ako niektorí ludia rozmyslaju, ked idu so psom na ´´prechadzku´´ za sera. cely den im je malo?! dobre ze nie v noci behaju po reviroch. ◄ reagovať
Poľovník zastrelil sučku vlčiaka ktorá pomáhala vo filme návrat rysov.odkaz ◄ reagovať
daj sem konečne meno ochranára, aj to z akého ochranárskeho spolku bol, nech sa porozprávame o tom čo hľadal aj s rodinou a volne pusteným psom v danom poľovnom revíri, prestaňme už robiť z "ochranárov" nadľudí a sa báť domáhania svojich oprávnených poľovníckych záujmov v našich revíroch ◄ reagovať
V tejto sezóne je lov vlka od 1.10. do 31.1. limitovaný počtom 120 kusov. Skôr by som sa pýtal, čo takí ľudia robia medzi ochranármi, ak im nie sú sväté zákony týhajúce sa ochrany zveri. Akým právopm si ten "ochranár" dovolil mať v lese pusteného psa na voľno mimo svojho vplyvu ?? Ak si toto dovolia ochranári, čo potom obyčajní ľudia ?? ◄ reagovať
vsak nech vyje ,ten vyje nad vsetkym ja sa nad tym uz nezastavujem....tulavy pes nema co behat po horach ◄ reagovať
kopoviar - a vyvesiť sem túto info bolo k čomu dobré? Osamelý LOZ VLK začne vyť ako zmyslov zbavený... ◄ reagovať
co ma zbrojny pas (ked uz tak zbrojnypreukaz) s tym ze nerozoznal vlciaka a od vlka? to akoze ludia co maju zbrojny pas toto musia vediet??? ◄ reagovať
hej zabudol som prepac ty si neomilny dokonali tvor.ochranar do kopy nepovedal nic uvedomoval si svojej chyby len jeho zena s cerou robili nenormalne sceny. ◄ reagovať
A chýba nám to? Našej reputácii v spoločnosti? Nepílime si konár pod vlastným zadkom? A že nerozoznal vlka od vlčiaka, mal by odovzdať zbrojný pas. U mňa by musel. ◄ reagovať
vcera kamarat strelil ochranarovy nechtiac psa v domneni ze je to vlk...tak to ste este nevideli co sa robilo:O) mal nem.ovciaka pusteneho v hore daleko od neho.. ◄ reagovať
Goret aby to nebolo len to minimum - tato uprava Made in SAS... Traste sa => Treba volit defraudantov aby ste si mohli bacuvat. Modrych cervenych zelenych atd... ◄ reagovať
neviem či v tom nemalo prsty aj SDKU ( p. Rosová ) , ale možno mám len zlé info. v každom prípade do 10.3. neschvália ani prestávku v rokovacom poriadku :D ach jaj.... ◄ reagovať
Úprava zákona o poľovníctve ohľadom odstrelu túlavých psov a mačiek vyšla z dielne SaS. Rokovanie o ich návrhu bolo odsunuté. Myslíte si, že ešte niekedy príde na pretras?? Ja, že v dohľadnej dobe asi nie. ◄ reagovať
joži, naše štúdiá sme porovnávali, dopadol si ako Rudolf Dydi v porovnaní s Vladimírom Kličkom. Estónsku kameru nepotrebujem, mám vlastný revír... Ja už som raz taký, píšem niekedy v dvojzmysloch, každý nech to pochopí ako chce :) a ako to má pochopiť :) Ani špinavé zrkadlo potom nie je dokaz, že zver hnačkuje práve z pšenice. Ale to už točíme dookola. ◄ reagovať
Nepozeral si estónsku kameru? A neštuduješ periodiká? Tam to tvrdia uznávaní odborníci. A dokazujú aj fotkami s pitvanými kusmi. "Netáraj" píšem každému, kto nemá dôkazy ANI od odborníkov. Doba ľadová, úlovky psov, atď. Strhnutá zver nie je dôkaz. Ale to už točíme dookola. Píšeš o smradľavých výplodoch, nie o výkaloch. Hoci by sa to dalo chápať, že je to to isté. Nie každý to však hneď pochopí. ◄ reagovať
Joži, nikomu inému tak často nenapíšeš slovo "Netáraj" a ešte s výkričníkom. Bávíme sa o výkaloch, ktoré lákajú tvoje psy do lesa, tak neviem, čo je na slove "smradľavé" oplzlé. Chcelo by to poštudovať. "Nevieš chodiť a už sa pokúšaš behať" - sám by som to nevystihol lepšie. dávam za pravdu Hugovi. Apropo, tak ako nemáš dokaz o hubení zveri pytliačicimi psami, nemáš ani potvrdené, že zver hnačkuje z prikrmovania. Je to tvrdenie na rovnakej úrovni...čau ◄ reagovať
rys2. Susedovho chlapca by som musel najprv vidieť pytliačiť. Presne tak, ako aj jeho psa. Teda psov všeobecne. A nie som proti AKÉMUKOĽVEK prikrmovaniu. Buď máš slabú pamäť, alebo ma nepozorne čítaš - som za prikrmovanie potravou na koreni /ohryzové plochy, oziminy, letnina, atď/. To nie sú hnačkoviny. Na rozdiel od suchej pšenice /obilnín/ zo skladu. Solirov, 13.10. o 10,52. Keď to chceš polopatisticky - keď ťa deti opľujú. Poznám taký prípad a dospel až k tomu, že dotyčný sa radšej odsťahoval. Ale tebe to neprajem. Ani nikomu. ◄ reagovať
Mrlian, kedy si ma vytočil? A ešte, dokonca, spoľahlivo. Tvoje oplzlé slová charakterizujú teba, nie mňa. K ním sa schyľuje ten, kto nemá už žiadne argumenty. ◄ reagovať
tomulino, ani vtedy nie. Videl si? Lebo ja nie. Nám síce zver nehnačkuje, ale pes na srnčiu a vysokú jednoducho nemá. Ja by som to experimentálne vyskúšal vo zvernici a natočil z toho DVD. ◄ reagovať
Hugo, "správne". Strieľať a žiť, ako partizán. Bombastický nápad. ◄ reagovať
Iba debil sa dokáže starať o zver prikrmovaním tak, že tá mu z toho hnačkuje a hynie. Apropo - občas vídavame v TV správy o podpálených posedoch, krmelcoch, senníkoch, chatách,... Nebude to pomsta za túlavé psy??? Neotáčajte to proti mne, ja to nerobím, ani nikoho takého nepoznám, je to len čisto moja úvaha. Pomsta má všelijakú podobu. ◄ reagovať
Ako to tak sledujem, niektoré posledné príspevky sú podľa mňa už mimo témy. Čo tak skúsiť nejako rozumne uzavrieť túto debatu tým, že strieľať pytliačiace psy a byť ticho? ◄ reagovať
hekler: myslíš? sociálna sieť je krásna databáza o ľudoch so všetkým- záujmy,vzdelanie všetko ,ja tvrdím radšej zostať v anonymite! ◄ reagovať
Tak-tak, Andrej, poľovník by mal rozumieť aj bez napísania slov :-)) ◄ reagovať
Super diskusia, fakt na úrovni. ◄ reagovať
solirov- ja osobne si myslím že napíše, že pes dokáže zver chytiť iba preto, že hnačkuje z nášho krmiva... :) ◄ reagovať
Surfujem si po lovuzdar a smradľavé výplody joziho ma prilákali do tejto diskusie. Dlho som mu poriadne nenaložil a podľa jeho reakcií ho vždy spoľahlivo vytočím, že sa uchýli k nadávkam :) nateraz všetko povedal rys2, tak si počkám na ďalšiu jeho reakciu a šupnem mu z druhej strany :) ◄ reagovať
rys2 suhlas. ale na toto ti na 99,9% napise ze tulavy pytlaciaci pes zver hrdusit nemoze lebo zdravu zver nechyti a pre zver ako taku je takato nahanacka len zabavkou. :)))))))) pripadne sa opat chyti prikrmovania. :))) ◄ reagovať
PRE JOŽIHO - Joži, keď píšeš stále o tých dobrých susedských vzťahoch, opýtam sa. Necháš pytľiačiť aj susedovho chlapca v revíri? Ako dlho? Nebudeš si ho všímať a nič s tým nebudeš nikdy robiť? Pozn: Však určite normálny človek privrie oko, pretože je to susedov chlapec a susedské dobré vzťahy chápem. To oko ale Ty privrieš natrvalo a necháš ho v tom pokračovať? Neupozorníš náhodou jeho otca, aby chlapec nedopadol zle? ◄ reagovať
Joži, Ty si sa dal na pokánie... na jednej strane hovoríš to a oné, na druhej si ako osoba stratil súdnosť a schopnosť normálne a triezvo uvažovať. Tebe toto nevadí? 1) vždy si bol dohladateľne proti akémukoľvek prikrmovaniu zveri, podávaniu soli, liečiv a zver ani v tomto čase neprikrmuješ ničím! Mám si snáď brať príklad z Teba? Nezakrývaš náhodou svoju neschopnosť v otázke prikrmovania - nepracovitosť, lajdáckosť, bezmocnosť za štvrťpravdy, veci vytrhnuté z kontextu, averziu, konglomeráty, klamstvo, či už vedomé, alebo nevedomé? Týmto sa snažíš ohúriť??? Alebo som ešte na niečo zabudol? Najskôr áno... Joži, táto úvaha logiku má... 2) Celé desaťročia platil a platí zákon a iné opatrenie na ochranu poľovníctva a ochranu zveri a na tom nezmeníš nič ani Ty. Zneškodnenie originál túlavého pytľiačiaceho psa je len posledným a krajným riešením po zdravej, starostlivej úvahe– riadnom a dlhšom opoznaní – prichytení pri pytľačení a samotné zneškodnenie dobrý poľovník a ochránca prírody nikdy nerobí bezhlavo a s radosťou, ale s uvedomením si všetkých zákonných a morálnych atribútov a vždy majúc na zreteli aj susedské vzťahy, resp. že pes môže aj niekomu patriť. Tu stále hovorím o originál pytľiačiacich psoch bez majiteľa, riadne opoznané a nie o psíkoch, ktoré sú s majiteĺom na vychádzke a tieto sa prípadne len krátkodobo alebo prechodne vzdialili od majiteľa v súvislosti s jeho výcvikom a pod. Pozn: keby si kŕmil zver v revíri, staral sa o ňu, mal ju rád, nemal by si dopustiť, aby smradĺavý a páchnuci bastard, nikomu nepatriaci hrdúsil najmä mladú a neskúsenú zver mnohokrát pred očami. O prehananí zveri, jej rušení najmä v období núdze a vrhu mláďat, prenatálnom vývoji nehovoriac... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.