Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
Vždy záleží od momentálnej situácie a vždy to bude vidieť inak majiteľ psa a inak poľovník. ◄ reagovať
Silvia,toto bolo dobre napisane ◄ reagovať
sisuliak sa neukľudní, resp. až vtedy, kedy mude mať pociť, že má na to dôvod!!! ja veľmi dobre poznám poslanie zmysel a poslanie poľovníctva, len pri niektorých jedincoch sa mi ten zmysel a poslanie vytráca alebo sa mýlim? o tom, že každý pes, ktorý je bez vodítka ma musí zákonite napadnúť, tak to aby som hádam ani na ulicu nevychádzala, kedže takých psov dennodenne stretávam niekoľko..aby som odstránila každého, ktorý mi vbehne do cesty len preto, že niekde za rohom pomaly prichádza jeho pán, tak to mi príde úplne choré..skôr ma zaujíma aká je pravdepodobnosť napadnutia človeka psom a naopak..myslím, že poniektorým poľovníkom sa ich poslanie a záujmy vymkajú spod kontrolya to je problém, ktorý treba riešiť..o tom koľko krát boli škodné psiská a ľudia by sa dalo písať aj do knihy, len sa obávam, že psy by tam nehrali hlavnú rolu!!! ◄ reagovať
zakon o polovnictve by mal tymto sposobom riesit len tulave - pytliaciace psy v reviri.majtel porusi zakon,dopusti sa priestupku.cena za priestupok je nezvratna smrt zvierata(ktore je castokrat v pozicii clena rodiny),len preto,ze zakon uklada privelku moc do ruk ludi,kde u niektorich je zjavne IQ nizsie ako u samtoneho psa. ◄ reagovať
sisuliak už sa ukludní,psovi už nepomožeš.Pes nemal po zotmení čo behat po lese ale aj polovník sa mal presvedčit na čo striela.Ked pes dohryzie nejakého človeka tak kolo toho nie je také halo.Ja som bol v lete svedkom ako vlčiak nahánal srnčiu zver viac ako kilometer až do lesa.Ked sa vracal nazad tak zautočil aj na mna.Už som mal v ruke pripravený nož.Keby som mal pušku tak ho na mieste odstrelím.A jeho majitelka si veselo fajčila nedaleko na luke a ked k nej prišiel tak ho ešte potlapkala po hlave.Mala štastie že hned zdrhla. ◄ reagovať
Dievčence, nie ste poovníčky a podľa Vašich príspevkov je jasné, že nemáte o poľovníctve žiadne reálne vedomosti. Netuší o čom poľovníctvo je. Verejnosť, ktorá sa o poľovníctvo nezaujíma, má skreslené predstavy, nechápe zmysel a poslanie poľovníctva. Pokiaľ chcete rád budem o zmysle a poslaní poľovníctva s Vami diskutovať. Jedný z poslania poľovníctva je chrániť voľne žijúcu zver. Túlavý pes, ktorého si zaobstaral nezodpovedný majiteľ tam skutočne nepatrí. ◄ reagovať
Sisuliak uz velakrat som sa presvedcila,ze na tejto stranke v takychto veciach nepochodis.Tu si polovnici vacsinou kryju chrbat.Len skus ist na ine stranky a hned uvidis realny pohlad na polovnikov:D Len skus tuto diskusiu:odkaz ◄ reagovať
Sisuliak, nemôžem súhlasiť s Tvojim názorom. Poľovníci nemajú zver ako terče. Lov je o niečom inom. Lov slúži k zachovaniu úživnosti revíru a k skvalitneniu kvality chovanej zveri. Domáci pes nemá čo v prírode voľne behať. Môže sa pohybovať voľne, ale tak aby ho mal jeho majiteľ po dozorom. ◄ reagovať
mám pocit, že veľa krát stačí, že sa zameria na pohybujúci sa terč (lepšie ako papierová ruža v lunaparku, ved si musím to strieľaniena na niečom natrénovať) napríklad niekoho čokla, ktorý nemá čo hľadať v lese, lebo si nezaplatil titul majstra lesa resp. sveta, lebo iba ja, voľajte ma poľovník, som si zaplatil za právo odstrelu, chápajme ako mne patrí celý les a všetko v nom..ľudská hamižnoť a chamtivosť a egoizmus nepozná hraníc!!!..a zabudla som, ľudská hlúposť najmä!!!!! ◄ reagovať
zo zvedavosti sa spytam... to pre vas je normalne, ze vecer, ked ma zver konecne pokoj, vijde nejaky k*k*t s vlciakom do reviru, nech sa fajn eprebehne a ponahana zver? ◄ reagovať
Ved len konaj ako myslis... Vyklad ti nikto davat nebude. Hodina cca 900 sk. Poviem ti to tak lopatisticky Nad majstra sa majster najde. ◄ reagovať
konam v sulade so zakonom o polovnictve... takze nepotrebujem vase vysvetlovanie. pokial viem, ze neporusim zakon, chudak ten pes v mojom puskohlade :) ◄ reagovať
Vzhladom k veku ti to spitak este raz vysvetlim: na SVK ideme stale podla Terezianskej ref. ohladne pohybu v lesoch - to je na pripadnom sude v dosledkoch velmi dolezite. Zaplatene mozes kludne mat - musis ked chovas a strielas. Zaplatene urcite nemas zasahovanie do prav inych jedincov. Mozes mat ten les aj kupeny - si vlastnik. Nemozes v nom branit chodit ludom. SBS ta sice moze ohrozit ale to vyhras. (-: ◄ reagovať
sisuliak, ja nemam absolutne nic proti psickarom a ich psom... ale v normalnom case to pustejte po lese behat. a nie skoro po tme! toto ma vie riadne nasrat ◄ reagovať
mne tu stále uniká ľudský prístup a ľudský pohľad na vec, je jednoznačné že Murina videl, vedel a urobil, to je celé, bež žiadnej emocie, žiadneho etického a morálneho kodexu, jednoducho odpráskol, ved a čo, tak sa tam nemala čo túlať, ked ja som si prišiel vystreliť na vlka a žiadneho som nevidel, tak si aspon strelím, ved ja som chránený zákonom..aôe že ny sa aspon pokúsil presvedčiť, či v okolí nie je majiteľ a podobne, a ved na čo?, ked dobre vedel o čoeho psasa jedná!!!! ◄ reagovať
Chlapi, nechajte to tak a počkajme si na fakty ako navrhuje Genya. Silvii sa za jej príspevky nedivte, tipujem, že ona tú suku párkrát poškrabala za uchom. ◄ reagovať
krokodil geňo... moj pes sa nemusi schovavat v revire, kde mame zaplateny najom ◄ reagovať
Sed si trebars aj na posede od siestej do siestej. Ale psa si radsej daj do batoha. Amater. ◄ reagovať
no super! polovnici..., my budeme vecer sediet doma, lebo psickari sa chcu prechadzat ◄ reagovať
Miloš si priznal, že jeho pes nemal čo behať navoľno po revíri!!! ◄ reagovať
načo chodí Murina po večeroch po hore, ked mu r.ť cukne pri prvom šuchnutí a hned strieľa!!!! čo nesedí doma, zver môže sledovať aj cez den alebo ráno!!!! ◄ reagovať
Miloš nie je psíčkar, ktorý hádže loptičky a Lile viaže blikajúce zvončeky na obojok a oblieka do oblečkov..nechcem sa opakovať, pes slúži aj na ochranu obydlia, je priateľom človeka a že ju mal volne pustenú? a čo? nikoho neohrozovala, hlavne nikoho v okolí, kedže najbližší dom je tochu z cesty!!!! jediný pes, ktorého mal na muške bola Lila, kedže Murina bol nedaleko a svrbeli ho prstíky, stále sa budem opakovať, mal puškohľad a teda trafil na prvú šupu, tzn. mal zaostrené a veľmi dobre videl do čoho mieri!!! Miloš Murina veľmi dobre poznal Miloša a jeho zvertsvo!!!!!) ◄ reagovať
vysvetli mi..., na co chodi so psom vecer po revire...! ked vtedy vychadza zver na pasu ◄ reagovať
Pokusaju sa obhajovat neobhajitelne, ked zvazime fakty. Ale no musia ved su "polovnici". ◄ reagovať
si sa mal lepšie pozerať, mal puškohľad na zbrani! ◄ reagovať
orol, ja viem... sisuliak...... jasne ze les nepatri polovnikom. to tu nikto nepovedal! ale ani psickarom!!! ◄ reagovať
Červený obojok za šera nevidíš. Mal mu dať lampáš. ◄ reagovať
Humenne vela testosteronu mas... Keby si strelil psa "niekomu - je to minoritna cast spolocnosti" tak by ten tvoj tvrdy ksichtik mohol pekne zmaknut... ◄ reagovať
a prečo by sa nemohol pohybovať kde len chce, aj 24 hodín, či so psom alebo bez neho, je každého vec kam kto pôjde..les nepatrí len poľovníkom, poľovníci majú kúpené len právo odstrelu zveri, vlastníkom lesa nie sú určite a ak má niekto problém s nevítanou návštevou súkromného pozemku, nech si ho dá oplotiť..niekto nepochopil, že tu nejde o žiadneho zatúlaného psa, ale o psa, ktorý nedaleko žil o čom veľmi ale veľmi dobre vedeľ aj ten primitív, ktorý ho zastrelil..niekoľko krát ho bol navštíviť, veľmi dobre toho psa poznal..a samozrejme nesmieme zabudnúť aj na zákon, ktorý jasne popisuje:Ten, kto loví zver môže na ňu vystreliť len vtedy, ak ju bezpečne rozpoznal.!!!! rozpoznať vlka v psovi s červeným obojkom je naozaj výhorka hodná pre deti na detskom ihrisku..tento sa ani nepokúsil !!!!! ◄ reagovať
spito, však dolunižšie kopoviar píše, že ochranár p. Miloš Majda si to priznal. Len ženy robili scény... ◄ reagovať
Lowec na Slovensku ma cca 50 000 ludi zbran legalne, tak opatrne s emociou. V sebaobrane mozem odstrelit kazdeho psa. Dosat si tam co potrebujes - pravnik samouk (-:. Ak mala obojok tak je duplom to curak ten dotycny "strelec" Je vas prilis vela nato aby nebol medzi vami velky pocet ... ◄ reagovať
tej sucky mi je luto, ale zas sa tu vsetci neposerte. za zastrelenie toho psa je skor zodpovedny majitel, za sera tam nemal co s tou sukou robit! zas nech si kazdy psickar nemysli, ze ked zakon dovoli, tak si budem 24 hodin denne behat so psom po revire... ◄ reagovať
ako vo všetkom aj tu bude pravda niekde uprostred... ◄ reagovať
ja si myslím že vedel presne na čo strieľa a dalšia vec mať takéhoto suseda tak sa pes odo mňa nepohne ani na meter ◄ reagovať
Videla som ten film o rysoch aj otom aka ta sucka bola starostliva aj o celej rodine.Psika aj celej rodiny je mi velmi luto,ked maju aspon s casti taku zlost ako ja ked som si pozrela spravy o tejto nie nestastnej ale umyselnej nehode,tak im len poviem,ze niesu jediny,lebo psi sa strielaju vdaka nasim zakonom a hlavne vdaka nadvlade vzdy prekrucajucich polovnikov.Dufam ze rodine sa podari na sude odplasit nielen toho zmatka ale aj inych ´´milovnikov prirody´´ ◄ reagovať
Nepoznám bližšie dnešný príbeh s TV o zastrelenom psovi ale očami som gulal ked polovník povedal v TV nevedel som na akého psa strielam a tím končím koment.Bavili sme sa o tom s kolegami aj právnikom ... ak v danom okrese ako príklad niekto choval rysou a spolu so psom ako výchova museli by o tom min. vediet cez dva okresy pol.verejnost myslím si ..tažko povedat aká bola skutočnost všetko aj minulost nesúdme ok ..ale niekedy nepovedat nic je viac ako povedat niečo v prípade strelca .Neviem tažko povedat ale asi sa chalan troška unahlil emociou neviem myslíme si.... Poznám s pred dvoch dní jednu pani ktorá venčí psa a posiela ho aby prehanal zver upozornili ju už niekolký na to vždy všetkých posiela do pip... a predstavte si moment jej pes durí zver polovník v emocii reaguje a sleduje .. a nato iný pes ktorý inak neškodný je pustený navolno je zastrelený možno polemizujem ale chyby su aj na jednej aj druhej strane. moj názor na vec.PS: nečítal som nižšie komenty . ◄ reagovať
ved práve a nehovoriac o tom, že naozaj miestni poľovníci dobre vedeli, kto tam žije a o aké zvery sa stará, tento hajzel sa konkrétne vyjadril, že toho psa raz odstrelí!!!!..a teraz sa bude vykrúcať a vyhovárať..ja naozaj nechápem čo ten kretén z toho mal..takým by som odobrala zbran, nemá súdnosť, etika nikde, iba susedská alebo aká nevraživosť a len chuť robiť zle..hanba takému poľovníkovi!!!!!! ◄ reagovať
Silvia, poznáš nejaké konkrétne detaily? Napr. kto bol so psom, v akom teréne sa pohybovali, ako ďaleko bol pes od svojho sprievodcu a pod.? ◄ reagovať
bola to čiastočne aj chyba majiteľa, ale vlka s červeným obojkom asi ešte nikto nevidel... a aj ten poľovník mohol konať inak /ešte aj susedia boli/.... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.