Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
ešte raz upozornujem na heklerov prispevok tam je pes zakopaný a rozvadzať to tu nemá absoltný význam ide o psa nie o človeka tak na čo to halo a nadabiť je veeeelmi široky pojem za šera metre nehrajú žiadnu rolu nema sa prečo braniť kedže neporušil zakon ...treba si uvedomiť že keby keby pan murina by najlepšie spravil ak by sa k tomu nevyjadroval spravil chybu nie je dovod aby to komentoval a aj ked to bude riešiť policia nič nevyrieši zostane to len pri výkrikoch dotknutých do prázdna tých ktorých hryzie svedomie ◄ reagovať
Sisuliak, netreba špekulovať, zavádzať. Kedy si už konečne priznáte svoju chybu??? V cudzom oku vidíte aj smet, no vo vlastnom ani brvno... ◄ reagovať
práve som si prehrala záznam, kde pán Murina hovorí o tom, že pri návrate z poľovačky nadabil na psa a keby vedel, že je to pes pána Majdu, tak by ho nezastrelil! nadabiť na psa si vysvetlujem, že ho mám na pár metrov od seba a po prihliadnutí na skutočnosť, že sa nachádzam v lese plnom stromov je pravdepodobnosť presnej mušky len v tom prípade pokiaľ nemam pri mierení žiadne prekážky..tzn. pes mu bol pár metrov na dostrel..a ked sa horlivo pokúšam trafiť cieľ na 1x a sa mi to nepodarí, tak musím vystreliť 2x, aby som psa dorazil a pri tom všetkom, že či som v lese sám a či pes nepatrí náhodou niekomu, kto býva pár metrov odo mna, tak to v ten daný moment neriešim a budem tu zavádzať 3 kilometrami od obce..nuž je to v rukách polície a pán Murina sa bude môcť ešte oháňať zákonmi..myslím, že pes tu nebude hrať žiadnu rolu..chlapci unikli vám drobné detaili o ktorých sa váš kolega milujúci zákony nezmienil..a o tom, ako p. Majdovi najprv tvrdil, že si ho pomýlil s vlkom a do médií sa potom vyjadroval ako nadabil na psa, je výsledok zavádzania, manipulovania, prekrúcania a vyrábania si aliby na svoju obranu!!! len on sám dobre vie čo vykonal, ale to tu nebudeme rozpytvávať..škoda len, že taký bezchrbťák nemá žiadne svedomie, ktoré by si mohol spytovať!!!!!! ◄ reagovať
suhlasim asi mi to uslo pri citaní !!!! ◄ reagovať
suhlasím z orolm niet o čom diskutovať hekler to uviedol na pravú mieru ◄ reagovať
pusikoo, pravdu vystihol dolunižšie v príspevku Hekler o 9:16. TAKÁ JE PRAVDA! ◄ reagovať
a nik tu nestriela len na obris zvierata !!! pokial som si neni na 100%isti any len nenamierim gulovnicu na machulu ved v tejto dobe beha aj vela ciernych spoliobcanou po lese a aby ma zavreli tak to teda nie :) ◄ reagovať
ale pani a dami tu nik nevravi ze vencil psa ako povedal hladal rysa a ako som uz pisal tak kazdy vo svojom okoli vie koho ma v susedctve a kes som na polovacke a viem ze vedla v dedine je clovek ktory sa stara o rysov je pravde podobne ze mu moze utiect , zatulat sa a ´bude ho hladat a som si vedomi ze ma vlciaka ... tak mu ho neodstrelim !! VEd sa nad tym skuste poriadne uz zamysliet jednoznacne mu ho zastrelkil aj ked vedel na akeho psa striela keby to bol neaky iny pes nik tu nepovie ani pol slova ◄ reagovať
sisuliak, murina viackrát upozorňoval majdu, aby pes nebehal po revíri sám, najmä večer. Prečo tomu majda nezabránil? Prečo si nechránil psa? Prečo teraz vyplakávate? Nad vlastnou hlúposťou? ◄ reagovať
zigi, ty komu sa teraz vlastne pchas do zadku? :) ◄ reagovať
zigi to bolo od teba trapne ◄ reagovať
spito270: A proč schválně svítíš baterkou, aby jsi plašil zvěř?, nebo máš strach, že tam někde sedí stejný debil jako ty, který ve tmě střílí po každém obrysu připomínajícím divočáka ... ◄ reagovať
aj mne je ľúto a to nesmierne, a ked začne rešpektovať zákon § 415 Každý je povinný počínať si tak, aby nedochádzalo ku škodám na zdraví, na majetku, na prírode a životnom prostredí, aj pán Murina a jemu podobný, budeme svoju energiu vynakladať možno aj na iné prospešnejšie veci ako táto diskusia-) a že sa budem opakovať, pán Murina niekoľko krát navštívil pána Majdu, kde videl v akcii malého rysa s LIlou, takže jeho vyjadrenie: "Neviem, ako som mohol vedieť, že je to pes pána Majdu a že pomáha pri výcviku” je absurdné..” miesto činu bolo nedaleko domu p. Majdu, cesta do hory vedie v blízkosti jeho bývania. "Podotýkam, že to bolo v strede revíru, v hore, minimálne 3 kilometre od zastavaného územia obce”..zabudol dodať, že p. Majda nebýva v obci vzdialenej 3 km od revíru, totižto on býva priamo pri nom, priamo pod horou!!!! p. Murina sa vykrúca ako had, jeho čin po etickej stránke sa nedá ospravedlniť, ani zákonom, ktorý sa tak strašne snažil dodržať, oh aký svedomitý zákonoplnič!!!! dojímavé!!! ◄ reagovať
pači sa mi tvoj záver ten dodatok ale plaťí tak pre polovníkov aj pre ludí ktorý sa v ten večer nachadzali v miestach kde došlo k zastreleniu toho psa mame davať pozor na vzajom......všetko mi to príde len ako vybavovanie si učtov možno závisť o zlé riešenie susedských sporov ktoré robí zlé meno polovníkom a zbytočne prilieva olej do ohna ...nafukuje sa to tu zbytočne a maluje sa čert na stenu ◄ reagovať
ten majda je chory clovek. ja ked sa po tme vraciam z reviru, tak schvalne svietim baterkou, aby sa nestala nejaka tragedia, ako si tu spominala. normalny clovek by vo vlastnom zaujme mal mat zaujem na tom, aby bol videny ◄ reagovať
Sisuliak, na jednej strane je mi ĺúto, čo sa stalo, na druhej strane je to tvrdé ponaučenie do budúcna. Pre Majdu, pre Teba a Vám podobných ľudí, nerešpektujúcich zákony. Za smrť zvieraťa je zodpovedný Majda s rodinou!!! ◄ reagovať
tak si ho kludne mohol zmýliť nie všetko je take jednoznačne ako si každý myslí!!! no dakujem pekne, to si kludne mohol zmýliť aj p.Majdu alebo kohokoľvek iného, ved optika je optika, čo taký laik bez blbej optiky, ten by si nevidel ani na nos! preto ked mám na hovno optiku, nerobím zo seba desperada..o tom, či s tým psom su alebo nie sú ludia sa ani nepresvedčil, v neprehladnom terénu akým je les by sa patrilo hádam..to naozaj musíme čakať na dalšiu tragédiu aby sa s tý začalo niečo obiť? alebo avy si poniektorí ten výklad zákona začali aj hlbšie uvedomovať? ale ked tu vyťahujeme tie zákony, tak sú aj iné ako teb poľovnícky:§ 415 Každý je povinný počínať si tak, aby nedochádzalo ku škodám na zdraví, na majetku, na prírode a životnom prostredí. ◄ reagovať
odkaz Toto si prečítajte ◄ reagovať
stalo sa to večer takže by som rad upozornil že ak toho psa nemal hoc v optike na 5m tak si ho kludne mohol zmýliť nie všetko je take jednoznačne ako si každý myslí ale zbytočne vyvsetlovať laikovi ◄ reagovať
pán Murina sa vyjadril, že si Lilu pomýlil najprv s vlkom a potom povedal, že keby vedel, že je to pes p. Majdu, tak to by ho určite nezastrelil..takže je to kuca paca zamotaná, ale nie v mojich argumentoch, z tých sa bude spytovať p. Murina ◄ reagovať
no vida (11:36) začíná se to posouvat do jiné roviny :-) Teda pokud je to pravda ... A další na řadě budou asi ti dva kocouři, že? ◄ reagovať
tak vedel presne o ktoreho psa ide, ci si nebol isty po com mieri? :) uz sa ti to volaako pomotalo v hlave sa mi zda ◄ reagovať
ale načo to pretriasme sem spor dvoch ludí v konkretnej veci je to komplikovanejšie ako nadavať hned na zákon na polovníkov ...polovník nemusel strielať a majitel mu nemal dať príležitosť to je všetko ◄ reagovať
ten konkrétny polovník, ktorý zastrelil LIlu, vedel presne o ktorého konkrétneho psa ide a tam je ten problém..pán Murina zabudol spomenúť, že niekoľko krát navštívil aj pána Majdu a teda niekoľko krát videl v akcii malého rysa s Lilou..presne tak, netreba za každú cenu strieľať hned po všetkom, čo sa v lese mihne a to si ani nebol istý po čom presne mieri..o tom, že v jeho blízkosti boli aj dalšie osoby radšej nebudem písať. o tom sa ani nepresvedčil, len rýchlo konal, lebo zákon je zákon a svedomie by mu nedolo ho nedodržať..ale čo etický kodex? ruku na srdce ◄ reagovať
Vraj majiteľ psa kontroloval fotopasce, boli tam aj další ľudia. A vraj mal pes výnimku zo zákona, pretože pri návrate rysov bolo nevyhnutné púštať psa na voľno, ked mal ísť po stope rysov a vratiť ich späť do voliery. Nechápem takých poľovníkov, ktorý chcú za každú cenu niečo streliť, aj ked sú neni presvedčený že učinia správne! Poľovník nemal dôvod strielať na psa, pretože musel vedieť o akého psa ide. ◄ reagovať
nehovorím že súhlasím s konaním poľovníka, ale na druhej strane akú logiku mal majiteľ psa, keď ho pustil navoľno a pritom vedel akého má suseda a že poľuje v tej lokalite. ◄ reagovať
ak spravne chapem pretriasame susedske spory...toto sem nepatrí polovník konal v medzich zákona a je smutne že toho psa radšej nezrazil alebo neotravil ale zastrelil...:D chyba majitela polovník može mať tak akurat moralnoeticke vyčitky svedomia ale na čo ked psičkarmi ani nepohne aka neplecha sa deje ked si venčia psov kade tade čítal som pridaný odkaz a každy si urobí názor pes nebol ničým výnimočný to čo dokazal je nič oproťi zchranrskym a vycvičeným psom medové motuzy o pokusoch o prinavrátení rysov táraniny čo tak nechať tieto veci na prírodu a nerobiť pokusy film je film ten sa dá postrihať prikrašliť...neupieram čo ten pes dokazal ale ako ho to robilo nedotknutelným??? dobre vieťe čo sa deje a čo plaťí v lese aj tak tam vezmeťe psa pusťíťe ho a ešte sa rozčulujete ked sa niečo stane predchadzajte tomu najjednoduchšie je rozoberať zákon ktorý usmernuje naše konanie nikoho nezaujíma prečo sa stalo čo sa stalo každy rieši situaciu zákon je zlý v tom že nám dáva možnosť dokazať že v lese si nikto nerobí čo chce ??? prečo ked pre polovníkov niečo plaťí pre psíčkarov nemusí a ešte sa nam aj seru do systemu lebo don zasahuju a nepači sa im čo my potom z tým? ◄ reagovať
presne nad tym rozmyslam ◄ reagovať
tak se spito přestaň válet na posedu u hromady a začni chodit pak ti nebude vadit že někdo chodí kolem posedu :-))) ◄ reagovať
Silvia kto nema kde vencit psa tak nech ho nevlasti ziadny zakon obcanovy predsa neprikazuje vlastnit psa????!!!!kazdy mame slobodnu volu sa rozhodnut s tym ze si za svoje rozhodnutia nesieme nasledky ◄ reagovať
no... najrozumnesie je prehnat psa popred vsetky posedy ◄ reagovať
žiaden zákon nezakazuje alebo nevymedzuje dobu ani miesto pohybu človeka alebo človeka so psom alebo čímkoľvek vo večerných hodinách, pracujúci ľudia bežne nedostávajú voľno od svojho zamestnávateľa, aby mohli ísť vyvenčiť svojho psa, lebo večer by sa nemalo..a pokiaľ niekto býva pod horou, tak hádam mi nechcete nahovoriť, že by mal ísť venčiť psa do nákupného centra.. ◄ reagovať
tu je uplne jedno kto ma aky nazor je znenie zakona a to je svete ci uz je dobre alebo zle treba ho respektovat tato a ani tejto podobna diskusia nic nevyriesi...toto si uvedomte rozoduje parlament a nie vy.uuuplne zle ◄ reagovať
Hlúposťou v zmysle nevedomosti by som to nenazýval. Teraz to má v rukách polícia a chytili sa toho aj novinári, napr. odkaz . Som zvedavý, či sa niekto nahlas opýta, prečo pri takýchto projektoch nedokážu ochranári spolupracovať s miestnymi poľovníkmi ?? Lebo, aj je toto pravda: "Nemal čo strieľať po tme, po tme je zakázané strieľať na čokoľvek," zdôrazňuje Majda, ktorý odhaduje, že bol od psa vzdialený asi 150 metrov a jeho dcéra asi 100 metrov. ... a stalo sa to cca o 18:00, tak by aj podľa navrhovanej novely zákona, bol poľovník v práve a tvrdenie pána Majdu je mylné, pozri zákon o poľovníctve §65 (3) d) ◄ reagovať
sučka prišla o život jednoznačne pre hlúposť jej majiteľa, ale asi to bude všetko ináč a sučka je v podstate obeťou zlých susedských vzťahov dvoch ľudí, poľovníka ktorý, "využil" zákon a ulovil psa a arogantného ochranára (kontrola fotopascí večer spolu s rodinou a pusteným psom) ktorý sa správal dlhodobo v revíri ako na svojom dvore a po ulovení jeho sučky spolu s rodinou zahral nárekové divadlo v priamom prenose a a na rozdúchanie vášní v podstate zneužil svoju už mrtvu sučku, ◄ reagovať
Chudák sučka, pre sprostosť človeka prišla o život. ◄ reagovať
ja zas myslim, ze tvoje nazory nezodpovedaju tvojmu veku. v tvojom veku by mal mat clovek uz rozum ◄ reagovať
už rozumiem, tvoje názory spito 270 môžu zodpovedať veku 25 ako uvádzaš, možno aj nižšiemu a to ťa ta trochu ospravedlnuje ◄ reagovať
teraz presne si podala ten vseobecne primitivny nazor, s ktorym sa nestretavam prvykrat... s flintou za zadkom. keby sme boli takí, ako si myslis......., v priebehu jedneho tyzdna je les prazdny. kto ti zakazal ist so psom do lesa?????? ◄ reagovať
o informácia o tom, kde žijem nie je absolútne podstatná, ja som ochranca prírody, mení sa tým niečo? že nie som poľovník nemôžem mať vlastný názor a predstavu o tom ako sa príroda môže chrániť? aby sa divoka zver mohla citit ako doma! - nech ssa páči, tak nebudeme do leso v vstupovať nikto, nech je to spravodlivé..alebo poľovníci sú výnimka, ktorá nemusí rešpektovať posledné miesta, kde sa zver cíti ako doma? to poľovníci zabezpečujú zveri ten pocit lona prírody a pocit, že sa vlastne neusia ničoho báť? cítiť flintu za zadkom je úžastný odzbrojujúci pocit pre zver, nechápem prečo sa necíi ako doma a prečo tak vyplašene uteká..!!!! ja len, že potom na každého rovnaký meter spito270 ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.