Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 254
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 1201-1240 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Jelsovec, 25.10.2011 o 21:38

Moje ego neries,v tejto debate je podstane princip kauzality medzi ulozenim flinty a hej pouzitim.z toho pohladu by bola IQ selekcia pre vas vacsou vyhrou.len potom by mozno niekoho napadlo to uplatnit aj na 150-ku.a to by bol vacsi masaker.ja uz ako mainstream odchadzam do vecnych lovist,bo zajtra cement caka... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:34

Ale hras Orol. Ked "nevidel" obojok => videl velmi slabo > nemoze strielat. To je presne ako ked strelis pokutoveho: kopa vyhovoriek, ak tak pokuta. Neskor rehot po pripitku v uzkom kruzku a debata o predmetnej trofeji. V tomto sa chvali ako s niekym zatocil - len pred vernym osadenstvom ◄ reagovať

off WolfHunter, 25.10.2011 o 21:32

aha prpeač ty inteligent že krokodíl je zrejme púštny tvor...si vedľa jak ta jedľa vraví z teba závisť a nemješaj tu do toho politiku...co je majoritna spoločnosť????...to čo sa dobou sformovalo dnes zabudni!!!lov bol sučasťou človeka od počiatku a dobou sa dostal až do formy akú má to len ludia boli primitívny a sudiac podla teba aj primitívnmi poniektorí zostali...testosteron je na ine veci ked nevieš naštuduj si ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:28

Ani nahodou Spito. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:27

WolfHunter Krokodil nie je zaba. Ocenujem tvoj patent na rozum. Budem sa ale riadit svoujou malickostou s Tvojim dovolenim. "keby sa kazdy staral sam o seba": No ked mate plno testosteronu tak svou cinnostou zasahujete do prav majoritnej spolocnosti. Je mi luto - nefunguje to. Praveze sa starate len o seba... Pocnuc lobingom v aktualnom parlamente. ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 21:27

myslim, ze zapisanie sa do knihy navstev reviru ma pre vasu myslienku rovnaky vyznam, ako keby som si mal ist pre zbran na PZ ◄ reagovať

off orol, 25.10.2011 o 21:26

Krokodíl na jednej strane veĺmi správne píšeš, že poľovník by sa mal presvedčiť, na čo strieľa. Áno, je to uvedené aj v predpisoch, ale na druhej strane vôbec nerozumieš nielen tomuto výkladu, ale ani konkrétnym poznaniam NAJMA v ROZLÍŠENÍ VLKA A VLČIAKA v lesnom prostredí v revíri cez deň a za šera. Žiadny, ani sebalepší právnik nič nenájde na uvedeného poľovníka Murinu! pretože ten konal len v súlade so zákonom a presvedčením, ALE NÁJDE na OCHRANÁRA MAJDU, ktorý PORUŠIL NAJMENEJ TRI USTANOVENIA ZÁKONA! a danej prísahy-sľubu, ktorý skladal ako člen ochrany prírody! Keby som mal osobne takýto problém, je možné, že Majda by bol naposledy strážca prírody, poukazujúc na horeuvedené! A to fakt nehrám zo seba žiadneho frajera! ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:23

IQ testy by Vas nemilosrdne decimovali. (Vyhodnocovane cez IT bez zasahu osoby). Ty mas Ego vysoke - pre mna to nie je podstatne - nejde mi o Teba ako jednotlivca. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:19

Ciastocne ale poriadny tlk ostane tlkom aj ked pred par min. podpisoval prevzatie na PZ. Urcite by sa nedalo napriklad tak lahko hrat s "tatovou" puskou ako za nasich dorasteneckych cias. ◄ reagovať

off Jelsovec, 25.10.2011 o 21:18

Ahaaa takze je o egu,ze mi to hned nenapadlo...len mi unika suvis medzi ulozenim zbrane na pzsr a potiahnutim kohutika.identitu zbrani to mozno riesi,ale sposob ich pouzitia?a ked nas je podla teba 97% mentalnych subnoriem,stacili by IQ testy...selekcia dokonala ◄ reagovať

off WolfHunter, 25.10.2011 o 21:17

krokodíl kvákaj si niekde v močiari ako sa vraví vždy je najmúdrejší ten ktorý sa tomu najmenej rozumie...tvoj problem je v tom že čo sa stalo s tým psom sa týka dvoch ludí bolo to tu rozoberané a ako pozerám každy si tu varí svoju polievočku rovnako aj ty je nás doť na to aby sme kladli odpor mudrcom ako ty keby sa každý staral sám o seba nebolo by dnes tak ako je konflikty su najlepšou podou pre velké činy otázne je o čo v nich ide ... ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 21:12

a mate pocit, ze taketo riesenie by zabranilo napr. situacii, ktora sa tu tolko pretriasala s tym zastrelenym psom? ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:10

Vacsinou ma jeden prevahu a slabsi oponent pouzije pravidlo v diskuii, "ze ziadne pravidlo neplati" Preto si treba robit zalohy prispevkov ak nesluzi pamat - myslene obecne. Benevolentne vlastnenie a nosenie polovnych zbrani mna osobne vzhladom k tomu ze rad. polovnici su v lepsom pripade priemerna vzorka populacie a polovny revir je v podstate priroda ako celok zarazajuce. ◄ reagovať

off Jelsovec, 25.10.2011 o 21:00

Sposob diskusie u mna ovplyvnuje oponent.takze ak sa budeme bavit vecne,bez prvoplanovych utokov na 1.signalnu budem len rad.napr.tym modelom z ddr ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 20:56

Preco nie spito. Zbran a municia umiestnena na najblizsej stanici PZ. Kazde vydanie proti podpisu - presne evidovane. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 20:53

Jelsovec demagogia je Tvoja crta. Nie som ochranar. Sami si za to mozete svojou aroganciou. Zahmlievas, zavadzas, nespominal som osady. ◄ reagovať

off Jelsovec, 25.10.2011 o 20:48

Hm,tak nerozpravaj a konaj,aspon tie letaaciky a ak to nevida na top ten na kandidatke,zaliskame sa ludom nadavanim na netvorov s puskami.snad sa prekruzkujeme,ci? A kolko nemych tvari stiahla z ulic tvoja ochranarska dusa,a poskytla im druhy domov?alebo nebodaj davas sterilizovat psov v osadach aby sa nam nemnozili?ci az tak daleko tvoje ochranarske presvedcenie nesiaha?mas pravdu,lahsie je sklznut do anonymneho netu a mavat ohnivym mecom.tak? ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 20:48

vedeli by ste mi tu predstvu aj nejak strucne priblizit? ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 20:45

Netvrdim, ze sa to podari presadit. Predstavu mam celkom realnu (aby si to pochopil - existovala)- model aplikovany v NDR. Myslim, ze miesto je dobre. ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 20:38

vzhladom na to, ze mnohym veciam nerozumiete, predpokladam, ze ani nemate predstavu, ako by to v praxi vyzeralo, keby sa vam podarilo presadit to, o co tu tak usilovne bojujete... tak ci tak krokodilgenya, tu vybľakujete na nespravnom mieste ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 20:32

Amater. Doba je dnes "dynamicka". Naco hladat co je najdene ale Kapurkova to nie je. Militantne chutky ukazujete v praxi preto treba uvazovat aj o zmene zakona ohladom nosenia polovnych zbrani. Chce to cas a volu. ◄ reagovať

off Jelsovec, 25.10.2011 o 20:15

No tak si najdi svoju partaj a prisposob si realitu.co ti brani?ci vasi nemali naposledy 5%?nevadi,poagituj a 10 marca mas sancu.paliho kapurkova,predpokladam...rovnako naivne je sa hrat na greenpeace supermana a mysliet si ze sa vznasas nad zakonom.militantne chutky nechaj bokom,uz sme v dobe bielych golierov ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 19:39

Hekler praveze sa mylis - napriklad "na dobrych mravoch" to spracuje nie priemerny ale dobry pravnik. Nemusi to byt az tak komplikovane - dobre podklady, dok. material. Zalezi co nanho bude mat. Len to je financne a casovo nakladne. Dobry mrav mozes kludne pouzit. Obzvlast v tomto pripade - preto Tvoja obava je na mieste. Len ako pisem treba to mat podlozene. Ked vezmem v uvahu, ze cca 2-3% z Vas maju "poriadne rozumove schopnosti" tak pravdepodobnost, ze tento pikolik je jednzm z nich je skoro 0. Okrem toho keby tam patril tak takto nestreli - to sa neguje. Pravo (vyklad) je specificke tym, ze ak to mysli entite "matematicky" tak moze byt clovek mozno dobry pravnik. Vzdy je to o "premennych" a ich pripadnom niceni ziskavani. Pretoze JUDr. ma vela (vacsina) ... (co s logikou nie su zadobre) (-: nie je jedno kto robi "vyklad". Kopirujete tu iba haldu odkazov na suche texty, ktore potrebuju ozivit. Cim viac premennych - tym viac neurcitosti nam vznika. Tu si so zaujmom citam prisevky lesopravnikov. Pravnik co tu su na neho obcas odvolavky v poradni by zvladol uspesne tak exekucie, overenie podpisov atd... (-: ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 19:37

Jelsovec vas pohlad zastupuje imunitne osadenstvo v parlamente. OK, uz sa vidi cerveno-modra koalicio-polucia pri moci a => mozny benefit pre zelenych. Lobbing je nepekna vec - len aby bolo co lobovat... Ohladne Tvojho prevencionizmu ochrany psika: Vzhladom k zelen. osadenstvu cista naivita. Aspon by si mal dobry pocit, ze si u Sulina hromadne nakopiroval par letakov. Zaujimave by bolo pocuvat ten rehot pri citani Tvojho letaku (-:. Velka pravda: vzdy je to o ludoch. Tvoj citat.:"potom je to medziľudských vzťahoch medzi pánom M. a pánom M...." ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 19:36

Orol ja ho nesudim-neobvinujem "polovnika" to su moje emocionalno-racionalne poznamky (vnimas ten Marxizmus - Leninizmus - dialektika). Nie som sudca-prokurator. Ale par ludi tu napisalo o nom nepekne poznamky (premenne pripadu)... Nemal by si sa do toho vzivat "polovnicky" lebo Ti to zatemnuje rozhlad. Potom myslis viac tak "švazácky", že jo. Mali nieco medzi sebou: ty tu pises nieco o ospravedlnovani... To mu to asi neakceptuje... Tento pripad by dobry pravnik s velkou pravdepodobnostou vyhral. Tych je ako safranu a ochranar by mal teda velku investiciu. Je to vec materialu - bude tam asi kopa faktov, na com by sa dalo stavat. Strelanie bola len ceresnicka na torte. Na to by som sa osobne vobec nezameral prioritne. Polovnik MEMOZE strielat, ked si nie je isty na co striela. Tak naivne argumentujes: hned tam mas obrovsku dieru. Na tomto fakte hned dotycneho rozoberieme. Cakal som domyselnejsie "vyvraty" Stale si nedal priklad - precedensu. ◄ reagovať

off orol, 25.10.2011 o 18:36

Enax na mnou položenú otázku si veľmi správne odpovedal a napísal: Ak pes ma snahu lovit zver svojim "primitivnym" sposobom, je to prejavom jeho prirodzenosti a zalezitostou pudov (zdedenou po svojom predkovi ako nutnostou k prezitiu).P.s- enax, čiže z tohoto Tvojho výkladu je zreteĺné a jasné, že pes nemá čo svojvoľne loziť a behať po lesoch a drhnut žiadnu zver, prípadne vystrašit či napádať ľudí! Alebo nechceme chrániť prírodu, ľudí v nej, lesnú zver, zákonom chránené živočíchy? Tak“ zmeňme“ všetky zákony a umožnime, aby všetky psy behali navoľno, kdekoľvek a kedykoľvek v lesoch. ◄ reagovať

off Lycan, 25.10.2011 o 16:47

už som si povedal že do tejto debaty nedám komentár ale predsa ešte jeden na posledy.prirodzené je ak pes strhne zver?:)tak na kýho ďasa ho naši predkovia domestikovali?ďalšia poznámka ,bude už niekto kto furt rýpe do polovníkov schopný pochopiť to že nie len strielame a "zabíjame" tu ide o viac .v každej organizácii,klube,spolku sa nájde nejaká čierna ovca tak prečo odsudzovať všetkých.dnes som čítal že ukradli kamzíkom kamennú sol,toto nikoho nezaujíma až tak ako strelba.tu asi neide o zver ale o sol.nech hodí kameňom prvý ten.... ◄ reagovať

off enax, 25.10.2011 o 16:21

to stefa, orol: Ak pes ma snahu lovit zver svojim "primitivnym" sposobom, je to prejavom jeho prirodzenosti a zalezitostou pudov (zdedenou po svojom predkovi ako nutnostou k prezitiu), naopak ak tak ucini clovek pomocou technickych vymozenosti, je to prejavom jeho civilizovanosti, uz nie nevyhnutnostou k existencii, ale vecou zalub, vasni, prestize, chamtivosti... Aj to moze byt chapane clovekom ako prirodzene ale len voci cloveku, nie voci prirode. ◄ reagovať

off Chiko, 25.10.2011 o 12:58

navolno po lese sa moze pohybovat len polovne upetrebytelny psik, alebo psik ktory ma nahuok. Toto by si mal kazdy uvedomit ◄ reagovať

off growler, 25.10.2011 o 10:31

Jelsovec jedina vec co som znegoval v mojej prvej reakcii na teba,bol fakt,ze akakolvek snaha pri sucasnom zneni zakona nejak chranit psa je zbytocna ... co si aj akceptoval.tiez som neradikalizoval do umysleneho konania kazdy jeden pripad ,ale spomenul som niektori ... inak nemam nic s cim by som zasadne nesuhlasil. ◄ reagovať

off orol, 25.10.2011 o 10:12

enax, prečo je prirodzený ten prvý prípad? Rozveďte to prosím bližšie, vďaka. ◄ reagovať

off stefa, 25.10.2011 o 7:05

Vysvetli mi, prosím, prečo je ten druhý prípad podľa Teba neprirodzený ??? ◄ reagovať

off enax, 24.10.2011 o 22:58

...zopar fotiek so strhnutou zverou? Rozdiel medzi strhnutou zverou psom a zastrelenou polovnikom je ten, ze ten prvy pripad je prirodzeny ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.10.2011 o 20:20

Tvoja prva veta je presne v duchu mojho prveho dnesneho prispevku,ktory simi znegoval.takze som rad ze si akceptoval argumenty,ze viac mozu uzrobit obe strany...ja nehovorim,ze medzi polovnikmii nie su kovboji,ale neradikalizuj to do umyselneho konania v kazdom jednom pripade...ostatne su pre mna len nic nehovoriace vseobecne hesla....cize no comment ◄ reagovať

off growler, 24.10.2011 o 16:07

napr.vlozenim do zakona povinnych reflexnych prvkov na psovi(napr.vesta)v lese ... vies ako to je,kto chce hlada sposob,kto nechce hlada dovod.treba aby si k tomu sadli ludia s prehladom vo vsetkych smeroch,nie zanietenci oboch stran a nasli strednu cestu,lebo stale bude nejake pre a proti z jednej,alebo druhej strany.jedna osoba asi len tazko najde to prave konstruktivne riesenie.privilegovat jednu stranu nieje riesenie,ale zbavenie sa problemu.tulavy - pytliaciaci pes maju spolocny menovatel a to,ze su bez majtela,dozoru v lese - reviri. ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.10.2011 o 14:51

hm len ako zistiť , či pes ktorého vidím naháňa zver, neodbehol majitelovi, ktorý ho len jednoducho neovláda??? a teraz je dôkazné bremeno na kom ? na majiteľovi, či poľovníkovi ? ty stále stotožňuješ túlavého psa s pytliačiacim. nie je to vždy to isté... ◄ reagovať

off growler, 24.10.2011 o 14:31

myslim,ze taky exot si dva-krat rozmysli ci vystreli na toho psa,ked bude musiet dokazovat,ze bola naplnena skutkova podstata a nasledne niest za svoje ciny nasledky.pokial sa jedna o pytliaciaceho-tulaveho psa,tak nema komu co dokazovat,kedze tulavy-pytliaciaci pes nechodi po reviri zvycajne s majtelom.absolutny zakoz odstrelu je rovnaka volovina ako davat volnu ruku v odstrele psov.vacsina pripadou,kedy polovnik zastreli psa a je z toho halo je,ze bol pritomny aj majtel. ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.10.2011 o 14:27

čo sa týka toho priestupku v zákone o lesoch - zabudol si na jednu vec a to že musíš mať identifikovaného človeka, ktorému tú pokutu uložíš...bývalo to 5000 SKK, pokiaľ viem... ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.10.2011 o 14:17

oka, a keď použijem tvoj extrémny príklad o poľovníkovi , ktorý sa správa ako "pán lesa" - ako mu zabráni vypustenie slovíčka "alebo" v možnosti toho psa zastrekliť. Pretože tu neexistuje kompromis. Buď dáš poľovníkovi zákonnú možnosť strielať na psa, s tým že aj tak sa budeš domáhať škody, a bude ti musieť dokázať že ten pes pytliačil resp. ty budeš musieť dokázať že nepytliačil a - sme na tom istom čo dnes. Alebo bude úplný zákaz akéhokoľvek strieľania psov a tým pádom bude okamžite jasné kto porušil zákon... Akurát, že v prípade ako napr. spomínal kirco 22.10. o 9 mi ostane jediné , a to pogratulovať majitelovi, akú má jeho psík super kondíciu... Pokiaľ necháš človeku možnosť rozhodnúť sa , čo aj v rámci zákonných hraníc, VŽDY tu bude možnosť spochybniť jeho konanie...a následne vykrikovať do sveta o fanatikoch zo zbraňou... ◄ reagovať

zobrazené 1201-1240 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk