Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 258
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 1161-1200 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off FOXMEN, 26.10.2011 o 14:02

špatně si mě pochopil,podle zákona žádný jiný pes než lovecký a služební nesmí být na volno....pokud navolno bude a bude štvát zvěřa nebo viditelně pytlačit může být mysliveckou stráží zastřelen.pokud bude pouze na volno,majitel psa se dopouští přestupku a může být pokutován. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off FOXMEN, 26.10.2011 o 13:35

pánové pes je pes, vlk je vlk...........to je jako nebe a dudy! omlouvám se asi tomu nerozumím. ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 13:31

nie,ze umoznuje odstrel akehokolvek psa (okrem polovneho) v reviri mimo tesnej blizkosti majtela.Foxmen a podla ktoreho zakona je sankcia za psa mimo vodzky v lese odstrel? ◄ reagovať

off FOXMEN, 26.10.2011 o 13:28

no tak to rozlišujou špatně............pokud je na volno tak děj se vůle boží.....ze zákona smí být na volno pouze lovecký pes , a nebo služební ,policejní,záchranářský........jinak se pánům může stát že o něj přídou ......... ◄ reagovať

off goret, 26.10.2011 o 13:24

growler, a v čom je súčasné znenie zákona o poľovníctve nešťastné ?? snáď nie v tom, že povoľuje lov vlka !! ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 13:24

goret skor,ako vyuzit aj tento pripad na upozornenie nestastneho znenia sucasneho zakona.Foxmen to mas pravdu,ale potom su tu aj jedinci,ktori rozlisuju len ci je pes pri majtelovi na voditku,alebo na volno. ◄ reagovať

off FOXMEN, 26.10.2011 o 13:19

no pěkně vám to tady franko naservíroval......... ale polopaticky každý z nás pozná jestli je to pes pytlačící a nebo není jestli je služební a nebo není a nakonec každý z nás asi zná všechny psi v dědině i jejich majitele takže si myslím že zorientovat se jaký pes to vlastně je by neměl být takový problém........alespoń já to tak vidím. ◄ reagovať

off goret, 26.10.2011 o 13:17

growler, to, že ty o koze, tzn. o tom ako využiť aj tento prípad proti poľovníkom a ja o voze, tzn. o samotnom prípade, je mi jasné už dávnejšie. Veľa štastia s kozou. ◄ reagovať

off franko, 26.10.2011 o 13:14

§ 4 Vodenie psa (1) Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť. (2) Vodiť nebezpečného psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať nebezpečný pes nasadený náhubok. (3) Za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. (4) Držiteľ psa a ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu osobe, ktorú pes pohrýzol; ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť osobe, ktorú pes pohrýzol, aj meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu držiteľa psa. Súčasne je povinný skutočnosť, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi, 4) oznámiť obci, kde je pes evidovaný. (5) Podrobnosti o vodení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením. ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 13:12

goret mam pocit,ze ja o koze a ty o voze.nepochybujem o roznej vnimavosti farieb za roznych svetelnych podmienok. ◄ reagovať

off franko, 26.10.2011 o 13:12

Na účely tohto zákona a) zvláštnym psom je pes 1. používaný súkromnými bezpečnostnými službami podľa osobitného zákona, 3) 2. používaný horskou službou, 3. používaný pri záchranných prácach pri plnení úloh civilnej ochrany, 4) 4. poľovný, 5. ovčiarsky, 6. vodiaci, 7. používaný počas výcviku alebo súťaže konanej podľa medzinárodného alebo národného skúšobného poriadku, b) nebezpečným psom je každý pes, ktorý pohrýzol alebo poranil človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi, 5) c) voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov; za voľný pohyb psa sa nepovažuje pohyb zvláštneho psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie. ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 13:09

u nas to pravo strelit psa moze byt prenesene na kazdeho s povolenkou v reviri.policajtov po zastreli vola akurat majtel,ak bol svedkom,ze mu na prechadze strelili psa. ◄ reagovať

off goret, 26.10.2011 o 13:06

1. v šere sa stráca farbociť, zaniká rozlišovacia schopnosť na farbonosné zložky, ale zostáva vnímavosť na jasovú. 2. prvky pasívnej bezpečnosti majú o to väščí zmysel, čím ich je viac. 3. skús sa o tom presvedčiť sám - urob si vlastný pokus. ◄ reagovať

off FOXMEN, 26.10.2011 o 13:03

no nevím jak je to u vás ale myslím si že asi stejně z hlediska zákona,na toulavého nebo pytlačícího psa může zmáčknout pouze myslivecká stráž a to za předpokladů že vše bylo v souladu se zákonem,musí být přivolána policie aby byla zjištěna totožnost zastřerleného psa musí být uvědoměn majitel pokud je a vyjádřit se k této skutečnosti a tak dále......takže minimálně jednou návštěva na policii, kupa papírování,zastřelený pes musí být asanován ,pokud není majitel tak na naklady PZ, takže další papírování a starosti....závěr, >raději si tu ránu odpustím a pěkně nakopu do zadnice majitele psa..pokud vím o kterého jde samozřejmě. jednou jsme měli v naší honitbě pytlačícího psa.na vlastní oči jsem viděljak strhnul kus srnčího, bylo to v únoru......majitele jsme uvědomili o dané skutečnost, donesli mu domu strženou srnu, ukázali foto, a dali mu na výběr :bud zaplatí 5.tisíc za škodu způsobenou jeho psem a nebo že to celé předáme na policii a k soudu. majitel kupodivu zaplatil......ještě se omluvil a psa od té doby vodí na vodítku.pod hrozbou soudních nákladů, a pod námitkou že mu může být pes zastřelen pokud bude pytlačit a štvát zvěř dál.....dostal majitel rozum.....ale asi to je ojedinělí případ. ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:58

goret,ale stale som si nie uplne isty co mi chcel basnik povedat? ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:57

WolfHunter niesi ty nejaky pribuzny OsamelehoVlka,tiez mi prides ako osoba hrajuca sa na cloveka znaleho. ◄ reagovať

off goret, 26.10.2011 o 12:55

growler, s tými vestami si ma prádne doplnil, ďakujem. Ak sa pes k tebe približuje, tzn. nemíňa ťa bokom, obojok si všimneš oveľa ľahšie, ak je naň pripojené pásmo. Ak mi neveríš, možeš si urobiť vlastný pokus. ◄ reagovať

off WolfHunter, 26.10.2011 o 12:50

ja nič študovať nebudem nerob zo psa mučeníka a nevynašaj ho do nebies...zakon študovať nemusím poznám ho...vobec ti nedochadza o čo tu ide to že sa ťi niečo nepáči je tvoj problem len nemudruj do vecí ktorým nerozumieš daj si vysvetliť a povedať dovtedy netaraj iba tu dokazuješ že sa zufalo nemaš čoho chyťiť maš traumu z detstva vyhladaj odoborníka a nebojuj za bludy ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:49

goret skor sa im davaju vesty s napisom policia a zachranarskym s krizom.biele pasmo? mas pocit,ze farba pasma vtom zohrava klucovu ulohu v ochrane psa?a preco?aby mali psa pod kontrolov,kedze sa prehladavaju rozsiahle uzemia. ◄ reagovať

off goret, 26.10.2011 o 12:46

K farbe obojku: policajným psom sa v takýchto podmienkach nasadzujú biele obojky a psy sú vedené na bielom pásme. growler, čo myslíš, prečo ?? ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:43

no stebou je to urcite strata casu rozoberat!nastuduj si zakon,ak mas potrebu sa k tomu vyjadrovat!ake kompromisy? ◄ reagovať

off 650525, 26.10.2011 o 12:42

Chyba sa stala!Pravdu si vysvetľuje každá strana po svojom.Majiteľ mal vyrozumieť členov PZ o tomto projekte a psa označiť ,aby sa odlišoval od iných túlavých psov (výrazne).Pán poškodený máte povolenie od úradov na túto činnosť? ◄ reagovať

off WolfHunter, 26.10.2011 o 12:39

growler...dokaz ze ten pes výnimku mal!!!...nemal kedže tú majú len slepecke policajné a pastierske psy...tak netrep dookola furt to isté a psíčkri dodnes pre zmenu okrem vykrikovania a hlupych napadov ešte neurobili nič!občas sa pomocu maličkosťí dá dicieliť niečo velké ale nie vy vidíte velke riešenie v zmene zákona kde su kompromisy???...nikde strata času to tu rozoberať ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:20

na tu tvoju objektivitu sa neda nereagovat. ◄ reagovať

off orol, 26.10.2011 o 12:18

Však ich nemusíš čítať a ANI NA NE REAGOVAŤ! Ale keďže reaguješ, vidím, že sa ti páčia! ◄ reagovať

off growler, 26.10.2011 o 12:11

orol udivuje ma ako dokazes s istotou tvrdit ,ze jeden porusil min. 3 zakony a druhy konal v sulade zo zakonom.co,ak ten pes mal naozaj vynimku?co by pomohlo navlecenie psa trebars do reflexneho overalu? nic!ked ti ho niekto bude mat zaujem odpratat,tak ti ho odprace,nicoho sa nedopusti a vzdy si najde nejake ospravedlnenie(vyhovorku).citat tieto tvoje mudrosti je miestami smiech cez slzy. ◄ reagovať

off orol, 26.10.2011 o 12:07

WolfHunter, máš jednoznačne pravdu. Červený obojok, resp. obyčajná „páska“ je dobrý cez deń, ale určite nie za šera a zhoršených svetelných podmienok, pretože vtedy nerieši v určitom prostredí lesa nič. Lenže vysvetľuj to tu ľudom, ktorí si mraučia len svoje a len svoje a nechcú pochopiť pravdu veci, pretože ju ani nechcú poznať z dôvodov buď nepoznania veci, alebo dôvodov im dobre známych!!! Pozn: krokodíl, prečítaj si pozorne najmä prvé tri riadky príspevku strážcu prírody – 21.10. – 23:05 v tejto téme. Tým chcem povedať, že aké zmýšĺanie mal pán ochranca prírody a ako zabezpečil bezpečnosť svojho psa, potulujúceho sa po revíri v chránenom vtáčom území proti všetkým predpisom. Ja by som určite nepodcenil situáciu a keby som choval vlčiaka a chodil s ním na prechádzky do prírody najmä za šera a zhoršených svetelných svetelných podmienok, tak by som ho určite označil takými viditeľnými prvkami za šera, aby som minimalizoval možné riziká, pretože dobre viem, že zámena vlčiaka s vlkom v lese je možná! Keby mi psa takto niekto zastrelil, až potom by som sa domáhal prípadných zákonných práv a bol by som nahnevaný. Lenže si na 100% myslím, že takto by mi psa nezastrelil nikto!! V majdovom =prípade je to ale inak, pretože je lajdačisko, lajdák a ešte raz lajdák! ◄ reagovať

off WolfHunter, 25.10.2011 o 22:02

umyslenu strelbu mu nedokazali a aj keby konal v medziach zakona kedže majitel bol taky pacient že tomu nezabranil...ako sa vyjadril orol psa si zmýliš vydel som na fotkach tu vlčiačku...polovník nie si to znamená že v takej situacii si nebol a ani nikdy nebudeš aby si v praxi videl ake lahke je sa zmýliť na ten obojok sa nevyhovaraj nevieš aka vzdialenosť v akom uhle bol pes a červena farba nema reflexne učinky za šera...trochu logiky a dojde ťi že áno stáva sa ...zbytočne to bol medializovane kedže ako sa neskor zitil bolo to komplikovanejšie ako len zneužiťie zakona podla vas polovníkom...prejdi si detajly je ich dosť ...na hluposť pána doplatil pes grantujem ťi ak sa ten polovnik chcel pomsťiť sposob by si našiel zvili gulku a to ho mohol otraviť alebo zraziť a nič by sa nedialo ako vieš že ten pes nebol prdemetom provokacie zo strany majiťela? ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 22:00

Spito ale ved na tom sa uz nieco urobilo. "Uvidi se po znich" ci budu aj pridavky. Este idete po starom toz tak. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:58

Uz sa nepije? Kontrola je vzdy? Idete po novom. Moze byt, niektori vas clen PZ ma nieco s niektorym clenom PZ... Potom to moze byt dost dosledne. ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 21:57

no povedzme, ze co sa tyka pozivania alkoholu, toto riesenie by bezpecnost velmi jemne posunulo do bezpecnejsieho levelu. ale nejak sme sa dostali mimo podstaty tejto temy. chcel som nejake vami navrhnute riesenie problemu s neopodstatnenym odstrelom psov v reviri ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:55

Uz tu mame auto - a to ze je to v dosledku zbran... Ale v tom mas uplnu pravdu. Komplikacia je v tom, ze papiere na auto by malo podstane menej ludi, keby sa to tak aj bralo. Riesime umyselnu strelbu na psa. Nie jeho umyselne prejdenie autom. ◄ reagovať

off 650525, 25.10.2011 o 21:54

Krokodíl kontroly bývajú na začiatku,počas poľovačky a na jej konci.Viem o čom píšem,lebo v našom PZ sa nepije a nechci ma naštvať.Píšem ešte slušne!! ◄ reagovať

off WolfHunter, 25.10.2011 o 21:52

...toto je riešenie???...ved to možeš vyžadovať od vodičou aby si chodili po auto na policiu :D :D :D ešte väčšiu blbosť som tu nevidel sa zamysli krokodil možno pochopiš aka je to sprostoť! ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:51

Spito tak len jednoduchy priklad. Prislusnik ta v case prevzatia zbrane "vizualne skontroluje". Pripadne Ti da fukat zalezi na upresneni pripadnej novelizacie. Moze to robit vzdy - na polovacku sa chodi namatkovo, nie (-:. Takze aspon tam sa budes musiet dostavit na triezvo. ◄ reagovať

off Zigi9, 25.10.2011 o 21:48

já bych vysvětlení nedával, je to jakbys házel perly sviním krokodýle ... ◄ reagovať

off spito270, 25.10.2011 o 21:45

sam si kladiem otazku, ci ma vyznam pytat si od vas vysvetlenie rozdielu medzi spominanymi variantami. naslo by sa nejake rozumne? ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:44

Poctivi polovnici to maju tazke... Je to ako s alkoholom za volantom. Koli hlupakom (MS) nie je aktualne povolenka ani na male pivo. To je presnejsie prirovnanie ako nehodovost na cestach co tu skusali. Statisticky samozrejme musia byt aj poctivci. ◄ reagovať

off 650525, 25.10.2011 o 21:40

Krokodíl si predsa najlepší borec!Neurážaj poctivých poľovníkov! ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 25.10.2011 o 21:38

Parlament je dolezity - lobbing - zakon (jeho zmena). Treba zacat tam. Majoritna spolocnost - vsetci okrem polovnikov v tomto pripade. Je nas viac tak sme majorita. Lov neprevadzkujete. Robite chov a nasledne redukovanie zvere. Od skutosnych lovcov ste vzdialeni na mile. ◄ reagovať

zobrazené 1161-1200 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk