Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 269
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 1001-1040 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
on goret, 31.10.2011 o 14:13

d-s1, pozdrav od mňa v tom vašom klube, kde má každý nad hlavou svätožiaru, ak nie dve: tvrdenia pána Lukáča k tomuto prípadu sú určite nezaujaté a ešte viac objektívne ako tvrdenia senzáciechtivých médií :) , len jedno nechápem, prečo médiá tvrdili, že suka štekala a bolo na ňu volané pred streľbou a pán Lukáč, že až po výstele a teda kto si vymýšľa za pochodu. Možno pán Lukáč dokáže vysvetliť aj francúzskemu turistovi, prečo ochranári nespolupracovali s miestnymi poľovníkmi a nesplnili si ani zákonnú povinnosť voči orgánu špeciálnej štátnej správy, OLÚ. Aj pán Lukáč a jeho pomocníci majú na svedomí Lilicu a na rukách jej krv. Poľovník zákon neporušil, ale pán Lukáč a jeho pomocníci áno a mali by sa za to zodpovedať. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off d-s1, 31.10.2011 o 13:26

Precitajte si, pani polovnici. odkaz Ale jasne, neporusil zakon... ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 12:30

snáď len dodatok. navrhované v novele zákona je viditeľné označenie na prvotné opoznanie psa, mačky. ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 11:45

growler, ak ti teda správne rozumiem, nie si spokojný s terajším právnym stavom, čo sa týka všetkých zákonov dotýkajúcich sa problematiky. obzvlášť nie s poľovníckym. skús teda navrhnúť nejaký text - právnu úpravu. nie čo tam nemá byť, ale ako by to malo znieť pri zachovaní ochrany zveri ako priority. lebo to je priorita. nie pes v lese. v tom si snáď porozumieme. snáď aj my ostatní pochopíme, možno získaš aj našu podporu. to myslím vážne, pokiaľ návrh bude spĺňať základné parametre a vylepší reálny stav. ◄ reagovať

on goret, 31.10.2011 o 9:17

Growler, všimol som si, že bola vytvorená e-mailová schránka pesamacka@polovnictvo.sk . Jedným z dôvodov je aj možnosť nahlásenia zneužitia možnosti tlmenia psov a mačiek poľovníkmi. Môžeš ju využiť aj ty, ak sa ti niečo také stalo a prispieť tak, aby možnosť odstrelu psa alebo mačky bola vyžívaná skutočne len v prípadoch túlavých, pytliačiacich, bezprízorných a nezvládnutých zvierat. ◄ reagovať

off growler, 31.10.2011 o 9:12

apple niekedy aj premyslas nad cim co napises,lebo nemam z toho taky pocit.otazku z tvojej strany - vyjadri sa co ti prekaza - neviem ako si mam vysvetlit po tom co som tu uz napisal.staci,ak by si si precital len prispevok 27.10.2011 o 11:58,ale v poriadku.skusim este raz,aby si to pochopil aj ty.prekaza mi moznost usmrtenia akehokolvek psa v reviri (okrem vynatych pri ktorich si majtel tiez nemoze byt isty),ktory sa nedrzi v tesnej blizkosti majtela,nerozlisujuc o akeho psa za akych podmienok sa jedna.inak ako vies,ze si uz videl par vlkov a nie vlciakov,ked ich nevies rozoznavat? ◄ reagovať

off jarodt, 31.10.2011 o 6:10

treba sa nad tým zamyslieť trochu viac, rôzne aktivistické centrály a ochrancovia domácich miláčikov aktívne vyvolávajú zámernú a cielenú masovú dezinformačnú kampaň proti poľovníkom. A smelo môžme povedať, že aj proti poľovníctvu ako takému, čím sa už ani nijako netaja, práve naopak, pod rúškom slobody a demokracie vedú otvorený boj. A jedným z nástrojov cieleného a premysleného konania z ich strany je masmediálna politika a hra na city nevedomých občanov, ktorých je žiaľ väčšina. Typickým príkladom je aj tento prípad zástrelu voľne pobehujúcej neoznačenej feny vlčiaka za šera uprostred poľovného revíru /teda v čase aktivity zveri/, v niekoľko stometrovej vzdialenosti od majiteľa. Majiteľ psa volá televíziu, podáva trestné oznámenie na poľovníka a emotívna reportáž je na svete, darmo sa samotný strelec a poľovníci ohradzujú, propaganda odvysielaná v hlavnom vysielacom čase splnila svoj účel, darmo sa my tu hádame, darmo Šuba teraz vypisuje ako to v skutočnosti bolo a čo majiteľ psa porušil. A o tom to je, propaganda je ku.va vec, nie nadarmo mali aj nacisti ministerstvo propagandy, ktoré 24 hodín denne vysielalo a brojilo do boja, komunisti a demokrati detto a aktivisti už na to tiež dávno prišli o čom to je. No a poľovníci si len tak podriemkavajú, z času na čas sa ozve Šuba, aj to len vtedy keď sa nad ním zmilujú a v rámci "objektívnosti" mu poskytnú priestor na 10 sekundové vyjadrenie... Ale tak hlavne, že bežia kšefty, že Zverexu sa darí, že si kupujeme niekoľkosto až tisíc percentne predražené tlačivá a plomby a užívatelia platia. ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 21:47

zigi, na ďaľšie veci, ktorých sa dopustil majda = o tom verejne píše v stanovisku odkaz citujem: Takýto prípad bol pravdepodobne aj prípad z reportáže z 22.10.2011, kde tendenčne nastavená reportáž opäť neuviedla porušenie zákona zo strany majiteľa psa, ktorého sa tento majiteľ dopustil. Dokonca ako pracovník štátnej správy s veľkou pravdepodobnosťou i na základe jeho vyjadrenia porušil § 24 ods.3 písm a) a s určitosťou porušil § 22 ods. 4 zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve kde chráneného živočícha môže vypúšťať do prírody len po súhlase užívateľa poľovného revíru a obvodného lesného úradu. Je zarážajúce, že takéhoto protiprávneho konania sa dopustil práve majiteľ psa , ktorý je zároveň pracovníkom štátnej správy a následne vyvolal neobjektívnu reportáž. ◄ reagovať

off apple, 30.10.2011 o 21:40

,,apple nesklamal si a pobavil.na vsetko mi bolo odpovedane,vacsinou hlupostami v zmysle,,to je moj piesocek,tu sa hrat nebudes a hotovo,,.... som trpezlivý, na čo si zvedavý, slušne ti odpoviem. tvoja reakcia je zvyčajne ako citovaná. nuž, growler, ak tomu rozumiem, my si tu hudieme stála svoje a ty si nepochopený. skúsim ti to ešte na jednom príklade: choď za šera peši po diaľnici stredom pruhu. máš vysokú pravdepodobnosť, že ťa niekto zrazí, však? zrazí ťa za trest? zrazí ťa preto, lebo si nevšimol, že máš vo vrecku papier s nejakým povolením? a že ťa to ani nenapadne robiť také hlúposti? jasne, veď si chytrý chalan. ale budeš špekulovať okolo psa v revíri, a čo keby, a ja môžem, a ja mám pod vplyvom atd. nuž na tej diaľnici tak špekuluj. náš piesoček.... zrovna tak na tej diaľnici je to niekoho piesoček. a poprosím ťa, vyjadri sa jasne, čo ti prekáža, čo ti nire je jasné, čo ti vadí, lebo sa akosi točíme. k zámene vlka s vlčiakom. neviem, koľko vlkov videli píšuci chytráci, keď to s takou istotou tvrdia, že ich od seba v lese aj za bieleho dňa rozoznajú. tu sa dám poučiť, ako. prosím vynechajte nesenie hlavy, lebo za istých okolností hlavu na úrovni ramien nosí aj vlčiak. a tiež nejakú ,,typickú,, farbu srsti. pár vlkov som videl, a iba jeden bol typický, televízny. ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:31

stádo nerobí....sorry zigi chce to riešenie kompromis chladnu hlavu emocie bokom ale prjsť z teoretických rovín do praktických vod zmena zakona možno niečo dosiahne ale nezaručuje če sa situacia zmení ludia su blbý a sú všade ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:28

ja zodpovedám za flintu majitel za psa prečo ked jeho lahostajnosť psa stojí život na vine je ten kto mu ho vzal mal by byť ten kto dopustil a psa tomuto riziku vystavil???aký ludia taký polovníci klin sa klinom vybýja nečakaj toleranciu ked nie si tolerantný ani ty každy rieši čo sa stalo ale prečo neriešime pričinu???odkedy sa to tu rozobera k ničomu rozumnemu sa nedopracovalo a ani nedopracuje zakon zostane zakonom my budeme konať tak ako budeme konať chceš poriadok rob ho z jednotlivcom a nie zo všetkým jedna čierna ovca predsa ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 21:26

velkou pravdu už tu někdo psal a tam byl ten prvopočátek, jak tomu celému předejít. Bylo to něco ve smyslu, že takovýto pes měl být dávno známý každému myslivcovi a měli ho znát v dalších třech sdruženích okolo. Tam byla možná ta první komunikační chyba mezi majitelem a myslivcema. Pak už se jen řeší další a další ... No a jestli v tom nakonec byly nějaké zlé sousedské vztahy, jak je zde uvedeno, tak to prakticky nelzel rozumně obhájit z žádné strany, to je prostě věc těch dvou a nemá cenu se jim do toho motat na internetu. Jen chci, aby si každý uvědomil, že střílet se má tehdy, když VÍM, na co střílím a né když SI MYSLÍM, že vím na co střílím. A na tomhle případu se to dá dobře prezentovat. ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 21:20

Zigi to máš pravdu, ale vidíš, stalo sa. A nemuselo sa stať, keby zo strany majiteľa boli dodržané veci, ktoré mali a mohli byť dodržané! P.s- a myslím si, že Wolfhunter uvažuje a píše zmysluplne a logicky, teda k danej situácií. Ale aj Ty, keď chceš, chápeš veĺmi dobre pravdu, resp. kde je pravda a to si u teba cením. ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 21:09

neboj nemyslím si, že jsem nějak moudrý, ale úsudek o tobě si lehce udělám z tvého příspěvku :-) Jednoduchá logika není ke škodě a beru to jako kompliment od tebe, aspon vidím, že logicky uvažuju. Naopak mi přijde velice nelogické, mít flintu v ruce, za šera pořádně nevidět a přesto bych vystřelil a to v době, kdy jsou myslivci laickou veřejností takto masírováni. Chyba byla jednoznačně na obou stranách, to nepopírám, ale pokud mám právo rozhodovat o životu s flintou v ruce, tak bych měl být daleko více zodpovědnější než ten, kdo tu flintu nemá. ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:09

neviem ako ty orol ale važne ma štve že to bola vlčiačka nemnohla to byť fena pudla to si z vlkom nepomýliš :D ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 21:07

WolfHunter, zigi tam vlky v revíri nemá a tak sa nemýli. ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:02

Zigi9 čo sa tu dookola ohaňaš tým istým čí predok je vlk psa ktorý zo psov ma k nemu najbližšie už z názvu vlčiak šero ťi niečo vraví??? začni uvažovať realne svoju blbu logiku si nechaj pes bol vdaka majietlovy v nespravny čas na nespravnom miste nebol si tam a zmyliť sa v danom pripade bolo možné...terén podmienky vzdialenosť zbožnujem hlupákov ako ty myslíš si že aký si múdry rovnako ako ožran si myslí že je triezvy ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:59

Ja píšem vlčica lily, teda vlčiačka a vlk dravý - možnú zámenu. Psa od vlka rozozná každý debil, to máš pravdu. Aj Ty. Vtedy by platilo to, čo si dolunižšie uviedol, že poľovník má a musí vedieť a presvedčiť sa, na čo strieľa. ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 20:54

Vlk je vlk, pes je pes, když to nějaký debil nepozná, tak nemá co střílet, možná by ani neměl být svéprávný ... Příště si třeba splete koně s jelenem a klikatý paragraf to celé zase obejde. Podstata věci se ale nezmění. Když nepoznám, nestřílím! (bohužel ta poslední věta není z myslivecké praxe) ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:52

A Ty by si v revíri na vlka za šera nestrieľal? A keď áno, podľa čoho neomylne na 100% rozoznáš, že to vlk je? ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 20:45

to je smutné ovšem, ale už jsem si v této diskusi zvykl :-) ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:45

To je pravda a vyplýva to aj zo zákona, ale výklad je myslený inak a nedá sa to aplikovať na tento prípad. Vlčicu lily v revíri navoľno pustenú a podľa vyjadrenia 3km od posledne trvale obývaného obydlia v revíri PZ za šera je možné pomýliť si s vlkom. Strieľal by som aj ja. Ešte nemám vlka uloveného a pokiaĺ viem, práve tade vlky prechádzajú a je veĺký predpoklad ho tam vidieť. ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 20:22

povinností dobrého myslivce je nestřílet na něco, co nedokážu bezpečně obeznat :-) ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:21

Každý by sa mal hrať na svojom piesku a pokiaľ sa nehrá na svojom, mal by dodržiavať to, čo mu ukladajú povinnosti. ◄ reagovať

off growler, 30.10.2011 o 20:04

apple nesklamal si a pobavil.na vsetko mi bolo odpovedane,vacsinou hlupostami v zmysle,,to je moj piesocek,tu sa hrat nebudes a hotovo,,Jelsovec skus hadat,napoviem:vzhladom na uvedene dospel spravny organ k zaveru,ze obvineny...sa nedopustil protipravneho konania,kedze v zmysle zakona o polovnictve §29ods.1 písm.f) je obvineny opravneny usmrtit v polovnom reviri psa vo vzdialenosti vacsej ako 200m od najblizsie trvale obyvaneho domu.Pricom v predmetnej veci nieje zaznamenana ziadna svedecka vypoved a obvineny uviedol,ze v case,ked sa skutok stal majtel... nebol pritomny na mieste,spravny organ ma za to,ze obvinneny nekonal v rozpore so zakonom o polovnictve §62ods.3 a tak dalej ... ◄ reagovať

off Jelsovec, 30.10.2011 o 18:12

Growler a co sa tomu dobremu cloveku stalo? ◄ reagovať

on goret, 30.10.2011 o 18:07

orol, mňa zas poteší pohľad na psa, ktorý si svoju slobodu zaslúži. Samozrejme nie všade a nie v každej ročnej či dennej dobe. Ale s jeho gazdom je zvyčajne na túto tému rozumná reč, teda kde a kedy nie. Niečo sa dá vyriešiť aj bez oháňania sa paragrafmi a bez ich vylepšovania, ale chce to osvojiť si jedno veľké umenie .. ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 17:42

Ja si myslím, že každý pes má byť v lese na vodítku, teda s výnimkou psov uvedených v zákone a predíde sa možným "prekvapeniam" či nedorozumeniam. Nerád riskujem a preto radšej takto. ◄ reagovať

on goret, 30.10.2011 o 17:37

pes na voľno nie je problém, problém je pes nezvládnutý a neovládateľný, ľahko sa vymykajúci spod vplyvu vodiča ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 17:33

O poľovníctve väčšinou nemajú potuchy, ale vedia, čo chcú presadiť a preto štvú... je predsa známe a nespochybniteľné, že prírodu a lesy navštevuje množstvo psíčkarov a VÝRAZNÁ VAČSINA Z NICH má psa pusteného navoľno A VEDOME HO CHCE MAŤ PUSTENÉHO NAVOĽNO! Práve o tieto výhody voľneho behania psa kdekoľvek v revíroch nechcú prísť a keďže je tu aj „hrozba“ možného zástrelu psa, tak len útočia, špekulujú, znevažujú a usilujú o zmenu zákona, zákaze odstrelu psov. P.s- chodím psa vyvenčiť a na prechádzky aj do lesa, ale psa mám na vodítku. Asi som v tomto zodpovedný a ohľaduplný a nemám s tým problém. ◄ reagovať

off MSmarian, 30.10.2011 o 15:43

Bracho je to presne ta kako píšeš. Najviac do poľovníctva kecajú tí, čo o poľovníctve namajú ani potuchy. ◄ reagovať

off bracho, 30.10.2011 o 14:23

problem tejto stranky je ze tu sa kazdy a kedykolvek stava polovnikom jednym kliknutim...potom to tak vyzera ◄ reagovať

off apple, 30.10.2011 o 13:27

growler, verbum Dei: §62 zákona 274/2009 Zb.z.píšeš, že si poľovník. pros boha, aby si za takéto ,,vedomosti,, neprišiel do maléru. kašlem na tvoje slovíčkovanie, ak máš problém, popíš ho, potom sa tá riešiť. ale nevyplakávaj sa tu dookola. a pod vplyvom si asi ty. nepoznám správanie sa psa pod vplyvom. na všetko ti tu už bolo odpovedané viacerými, čo stále chceš, už si ako kobra. ◄ reagovať

off bracho, 30.10.2011 o 10:59

MSmarian ma pravdu...dvaja rozhnevani a rozhadani susedia ochranar majster sveta ktory si mysli ze je boh a moze vsetko na druhej polovnik drzitel legalnej zbrane ktory konal v medziach zakona no bohuzial si to odniiesla ta fenka......toť vsjo... ◄ reagovať

off growler, 30.10.2011 o 10:35

apple pod vplyvom,par metrov,nedaleko,.. pouzivam stale,ak sa mas chut slovickovat.neopravnene pouzitie zbrane a aj samotny zakon o polovnictve?Jelsovec mam skusenost kedy jeden dobracisko strielal cca do 20m ...motaq len nie kazdy je normalny a spoliahat sa pri tom len na ludsku stranku,nieje najstastnejsie riesenie.Msmarian,tak nejak. ◄ reagovať

off Matko18, 30.10.2011 o 10:25

ako sa vlastne vyvíja "kauza" strelená vlčiačica ako rysia mama, ktorú média dosť nafúkli? chcel som to sledovať ale akosi mi to uniká, ma to na poľovníctvo veľmi zlý dopad v nepoľovníckej verejnosti, ďakujem ◄ reagovať

off MSmarian, 29.10.2011 o 20:49

Chlapi, dokola kecáte o tom istom a aj tak to nevedie k ničomu. ◄ reagovať

off motaq, 29.10.2011 o 20:42

glower, ja len tolko co je moj nazor, normalny polovnik psa, ktory ide par metrou na volno od svojho majitela nezastreli...ak ano je to blbec, podla mna. jednak na odstrel psa nema ziaden dovod (nehovorim o zakone) a na druhej strane moze ohrozit aj majitela psa. Ja by som na takehoto psa nestrielal. ale o tom debata nie je. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 29.10.2011 o 20:33

Dalej Kovacs pise: "Pri riešení takejto udalosti je potrebné predovšetkým sa vysporiadať a mať jasno v niektorých pojmov." Lesopravik je odo dneska u mna zodpovedna funkcia. Zavadzam mu titul: FoJUDr. ◄ reagovať

off Jelsovec, 29.10.2011 o 20:31

Growler ty poznas taky pripad,ze polovnik usmrtil psa ,ktory bol par metrov od majitela?pricom hlavne to slovicko"par"by ma zaujimalo ◄ reagovať

zobrazené 1001-1040 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM