Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 272
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 921-960 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 31.10.2011 o 22:32

pozri nema zmysel sa s tebou dohadovat, kazdy normalny clovek co si precita co bolo napisane pred mojim prispevkom pochopi o co tam slo, a kedze si sam pripustil, ze su miesta kam sa nesmi tak si ten prispevok uprav na svoju potrebu. skor tam islo o to ze ak niekoho slusne upozornis ze robi nieco co nie je OK a napr. pohybuje so po lesnej skolke alebo v narodnom parku mimo vyznacenych chodnikov tak sa dockas arognatneho spravania, ale tebe tazko nieco vysvetlovat, mas svoju pravdu a ta je podstatna ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off KrokodilGenya, 31.10.2011 o 22:31

Motaq trepes=strasis ludi. LES nemoze byt sukromny v zmysle, ze tam nemozu ludia vojst pritom je to Tvoj les. Aj keby tam bola SBS vid snaha postkomunistickych pohrobkov. Proste nie sme v Anglicku. Iste si to uz pochopil ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 22:21

skus sa venovat aj tej druhej casti vety "ze sa pohybuje ci robi nieco co nie je OK" to slovo robi je dolezite, nevytrhaj z kontexeste existuju aj dalsie ako napr sukromne pozemky a podobne a tam je mozne ci nie je mozne obmedzit pohyb? ale ak myslis, ze to bolo podstatou toho prispevku tak si asi nepochopil debatu, ktora tomu predchadzala a na ktoru to bola reakcia. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 31.10.2011 o 22:14

Nastuduj si Motaq zakon Tereziansku reformu atd. a nemotaj nesplietaj, kde sa mozu ludia pohybovat v lese. Na SVK okrem LSkolok a I stupn. vsade. ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 22:07

precitaj si to cele a potom ries: "kdezto u nas ak sa aj slusne prihovoris a niekoho chces upozornit na to, ze sa pohybuje ci robi nieco co nie je OK tak sa ti v lepsom pripade moze dostat peknych par slov v tom horsom pripade aj horsie." a hlavne si precitaj na co to bola reakcia. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 31.10.2011 o 22:02

motaq:"co zastrelil dievcatu pred ocami madarsku vyzlu...podla mna jednoznacne porusil zakon, riesil to niekto??? pokial viem tak len media...preco?" Orol Ti odpovie on je obhajca... Kazdopadne v krcme sa urcite skerime... ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 31.10.2011 o 21:59

motaq: "dalsia vec k rakusku, tam ak polovnik, ci osoba poverena majitelom reviru natrafi na cloveka turistu na mieste kde nema co hladat tak ho slusne upozorni a poziada aby" Co to trepes u nas az na lesne skolky mozem chodit vsade. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 31.10.2011 o 21:55

650525: "pes a macka nemaju v prirode co robit" Konecne si sa prejavil. Mna si pobavil. ◄ reagovať

off Zigi9, 31.10.2011 o 21:39

Hlas lidu nejde umlčet a takovouto medvědí službu v podání mazání příspěvků na téma, které je dost hodně sledované na "nejsledovanějších" slovenských stránkách je kontraproduktivní :-) Jinak jsem pro, aby se nějaká petice rozjela a zákon se změnil, ale sám nedokážu říci, jakým směrem :-) ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:39

d-s1: akoklvek vzdy je to o ludoch a to na oboch stranach. a to co napisal Hekler, zial je to tak, vela psickarou je bezohladnych a to nielen ku prirode ale aj k ludom, staci si pozriet niektore sidliska, vrecuska pripravene a umiestnene po parku, a v pieskovisku sa deti hrat nemozu lebo je obsrate a obstate... to by sa v rakusku mohlo stat??? je to o uvedomelosti ludi a zial kopec ludi je nezodpovednych a arogantnych a to aj medzi polovnikmi. ◄ reagovať

on goret, 31.10.2011 o 21:37

d-s1, prepáč, netušil som, že si viedol túlavého psa, keď sa pri vás pristavila spomínaná Niva. ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:34

motaq: ta zmena s oznacovanim ma daleko od idealnej. Ale aspon sa potom nebude dat tak lahko vyhovorit. Aj ked sa obavam ze potom sa najdu ine vyhovorky. A nie, v tomto pripade by bola k nicomu. ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:31

goret, nemam prehlad o vasich organizaciach ale to je ta kde sefuje Suba? Ktory povedal: "poľovník je povinný mimo dediny, v revíre, zastreliť túlavé psy a mačky"? Mame sa obracat na vasho sefa ktory tak super pozna zakony? ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:31

d-s1, este jedna otazka, ak by zakon platil ako tu navrhol growler, oznacenie psa atd...zmenilo by to nieco v pripade tohto cloveka (polovnika)??? ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 21:29

hekler, nič v zlom, no k tým mnou spomínaným/zrejme máš na mysli môj príspevok/ rozhodne patria aj ľudia zo šop a majú to v kompetencii zo zákona. ......... ◄ reagovať

off spravca-lovuzdar, 31.10.2011 o 21:28

toto k nicomu nevedie dalsie prispevky nebudu publikovane dakujem za pochopenie ◄ reagovať

off Hekler, 31.10.2011 o 21:27

nie že nebaví, ich to práve baví, doma a na sídliskách už urobili bordel kde len mohli, tak to chcú už aj v lesoch ... a ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:26

z toho vyplyva len jedno zo psom treba chodit vo dvojici...co na to povedat, bolo to tak alebo nebolo to je otazka, mohlo to tak byt nevravim, ze nie ale to bol blbec, ktory si nieco potreboval dokazat...ale takych najdes vsade, ci uz medzi polovnikmi, psickarmi....ci v SR alebo AT.... ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:23

motaq, nemedializovany pripad: Auto zastavilo pri cloveku so psom. Vecer, na asfaltke. Vystupil agresivny polovnik so zbranou v ruke, druhy zostal v aute. Ten vonku sa vyhrazal zastrelenim psa. Nakoniec (na jeho stastie) odisiel. "Zalobca" podal trestne oznamenie. Spolusediaci z auta svedcil "tak ako bolo treba", odpoved z policie citovala polovny zakon, nebol ziadny postih. Ten "polovnik" ani nevie ake mal stastie, "zalobca" bol ozbrojeny ale nastastie rozumny... ◄ reagovať

off WolfHunter, 31.10.2011 o 21:22

pravda hekler ...už ich nebaví robiť bordel doma tak chodia do lesa ! ◄ reagovať

off Hekler, 31.10.2011 o 21:21

admin nemôžeš zrušiť túto diskusiu ? Diskutéri nepoznajú rozdiel medzi Lesnou a Poľovnou strážou a sústavne omielajú to isté, už sa nikam nepohneme. Psíčkari sa na poľovníckej stránke vykreslujú všetci so svätožiarou na hlave, pritom púšťajú svojich psov pobehať si v lese aby mali dobré vetry, že štvú a drhnú zver im nevadí a ešte sa domáhajú aj uzákonenia takýchto porušovaní zákona. Určite nie všetci poľovníci sme taký aký majú byť, ale tých nedobrých je podľa mňa malá menšina. Ale podľa mojich skúseností u psíčkarov je to presne opačne, drvivá väčšina je arogantných a sebeckých, púšťajú psov na volno nielen v lese ale aj v parkoch, na detských ihriskách, venčia psov a možno dvaja z desiatych pozbierejú hovienka, tak o čom sa tu chceme donekonečna baviť. Ak je 2 týždne v zime zamrznutý sneh, na sídlisku nie je kde stupiť, na každom m2 je 5-6 hovienok a načúrané, veď je to ohavnosť, ale psíčkari sa tvária ako so svätožiarou a osočujú poľovníkov, fakt to nechápem... ◄ reagovať

on goret, 31.10.2011 o 21:19

d-s1, na stránke Slovenskej poľovníckej komory bolo nedávno publikované jej stanovisko k odstrelu túlavých psov a mačiek verzus ochrana iných druhov živočíchov v závere, ktorého sa píše: "... vyzývame všetkých, ktorí boli kampaňou oklamaní, ale aj tých ktorí, vedia o prípadoch porušovania zákona z jednej alebo druhej strany, aby nám svoje postrehy poslali na špeciálnu linku „ Pes a Mačka“ tel.: 02/57203323 alebo na e-mail pesamacka@polovnictvo.sk, ktorú sme vytvorili ako prevenciu, ale aj ako pomoc na už uskutočnené prípady a ich analýzu a došetrenie. Vaše postrehy napomôžu vysvetliť stranám mnohé nedorozumenia. Prípady, ktoré budú vykazovať znaky trestného činu alebo priestupku postúpime príslušným orgánom a v spolupráci s nimi napomôžeme k odhaleniu a usvedčeniu protiprávnych konaní." ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:18

d-s1, myslis ze by ta zastrelil, mozno tak pozausi, ale ja mam skor skusenost, ze clovek pri inteligentom pristupe protivnika si uvedomi aky je debil a ostane zahambeny. a ci moze z auto do reviru je tiez otazne, auto musi mat viditelne oznacenie povolenim do zakazu vjazdu ak tam daky je, ak nie tak tam moze ist v podstate ktokolvek. ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:14

d-s1 v pravnom systeme plati jedna zasada kde nie je zalobca nemoze byt zalovany. ak sa majitel psa neohradi a neriesi to nemoze to riesit ani SPZ na zaklade coho to ma riesit? co sa tyka konkretne tej vyzly nie vzdy je mozne sa ohradit >200m. ale to by bolo treba poznat zakon a plemena psov. zakon neumoznojue strilat polovne psy a vyzla je polovny pes. takze majitel sa mal ohradit...ked by bol zalobca bol by aj zalovany. problem je ale, ze ludia to neriesia a media si s toho robia biznis. ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 21:13

growler, si nehodný slova božieho a škoda sa s tebou baviť. drž sa v zdraví. in deo vivo ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:12

motaq, aj to uz skusali. Ale vies, je dost rizikove klast take otazky ked si sam v lese proti 2 ozbrojenym ludom. A navyse on aj tak s tym autom do reviru moze, ze jo... ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 21:11

ds, ale nie, mýliš sa s rétorikou. pohyb psov upravuje viacero iných zákonov, aj v lese. a ich nedodržiavanie vedie ku zvyšku. poľovný je v tej rade posledný. znovu zopakujem, psov môže legálne streliť viacero oprávnených osôb z iných zákonov. lenže tých oprávnených osôb sa skôr dočkáš na chodníkoch, lesných cestách. ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:10

wolfhunter, zastrelim ti psa nie je varovanie ale vyhrazanie, a kvoli takymto bezdovodnym vyhrazkam je na polovnikov taky pohlad ako je. otazka, predpokladam, ze na tej nive priletel po polnej ceste min. 30km/h. kolko bazantov vyplasil z krikov popri tej cetse??? ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:07

WolfHunter, to je presne ta debilita niektorych z vas (sorry za vyraz ale je to tak). Automaticky povies ze pes bol na volno a ja na vine. Nedokazes ani pripustit ze v tom aute niekto prekracoval svoje prava. Pes na 2m voditku, ako vzdy pri treningu (lebo inak by to nebol trening), lesna cesta s turistickou znackou. Ale ako pises, som sam, nic neviem dokazat, mam smolu. Tak to na Sk chodi. ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:05

d-s1, takeho sa opytaj ci tou nivou neplasi zver pri tom reli ako k tebe priletel a pytaj si jeho meno pripadne sa ho opytaj na zaklade coho ta upozornuje na dany fakt danym sposobom. ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 21:03

Apple, a taka ista je aj retorika proti psickarom. Ci vari nie? Apple, motaq: Nie, tie porusenia nikto neriesil. Je to zle, suhlasim. Jedine co s tym mozem robit je podporovat zmenu zakona. Sprisnit zakon, aby sa to dalo riesit. Lebo teraz polovnik povie ">200m" a doriesili sme. Preco nepouzijete vas polovnicky zvaz? Ten ma paky to riesit, ci nie? Zavierate oci => je to velmi podobne tomu ako keby ste sa zastavali. ◄ reagovať

off WolfHunter, 31.10.2011 o 21:02

d-s1 čo si dokazal nič z tej nivy mal pravdu ma pravo ťa upozorniť nikde nie je dokazane ze si sa choval slusne a pes mohol byť volne preto ta varoval ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 21:02

ako dokazes, ci pes je pod vplyvom majitela? na zaklade tohoto?: "d-s1 kolegovia vychadzaju zo skusenosti v nasich radoch,kedy jeden z niekolkych psov je ako-tak ovladatelny a reaguje na 10krat - ku mne.tiez zrejma vychadzaju z toho,ze,ked psa odopnes z remena automaticky sa rozbehne hluchy po stope a treba na neho nejaku dobu cakat,su,tak proste zvyknuty." prejdi sa po obycajnom sidlisku a prever si ovladatelnost vacsiny psou...budes asi milo sklamany ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 20:58

goret: V MF a O.Beskydoch ziadnu. V Malych a Bielych Karpatoch a v Podunajskej nizine ano. Prejavovalo sa to viac menej takto: Zastavi pri tebe Niva/.../..., otvori sa okienko a ozve sa: "Plasite mi zver. Chodte prec. Ak toho psa zbadam v lese, zastrelim ho." (pes na voditku, turisticka znacka) ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2011 o 20:55

d-s1: najprv k tejto vete "Preco nebojujete za nieco taketo? Namiesto zastavania sa psychopatov so zbranami?" ak sa vratis v mojich prispevkoch tak zistis, ze sa nikoho nezastavam. a k tej myslienke co som popisal, pozri si to poriadne pisal som o uspavani psov nie o strielalni, takze toto by musel niekto zaplatit, a aj o tom, ze okrem pokut by to bolo financovane s poplatkou rocnych za kazdeho psa. kedze by to mala byt profesionalna sluzba musia za to brat plat a to z pokut nespravis. a tu ver alebo never by vznikol dalsi problem, ty co su teraz proti zakonu co plati by v tom momente ako by mali pplatit nemale peniaze boli proti takemuto systemu...to je zial realita slovenska, chceme to ale zadarmo. sucasny stav nie je az taky chori, keby boli ludia normalny a hlavne keby fungovala vymozitelnost prava tak ako ma. priklad, ktory sa objavil v mediach, polovnik co zastrelil dievcatu pred ocami madarsku vyzlu...podla mna jednoznacne porusil zakon, riesil to niekto??? pokial viem tak len media...preco? ◄ reagovať

off growler, 31.10.2011 o 20:52

apple ja mam mysliet kym nieco napisem? :) od teba to sedi! o koho si podla teba otieram hubu?slusny ludia,ktori su na vine,ze mozem zrazit zver? myslis tych 3mesacnych rychlopecenych odbornikov?obavam sa,ze keby to zalezalo len na nich,tak na niektore druhy sa chodim pozerat do ZOO.hlasanie pravdy na zaklade viery a nie poznanie,to by vysvetlovalo vela tych volovin co tu z tvojej straby zaznelo.svoj postoj som tu uz niekolko krat napisal a jasne odargumentoval,to len ty mas zrajma problem z jeho chapanim.znevazujem?nauc sa vyjadrovat,argumentovat jasne na veci co zazneju a mozes sa somnou bavit.motag ak si pozorne precitas,tak z mojej strany tu zaznelo nieco ako kombinacia viacerich faktorov(ref.prvky,vplyv majtela,..) ◄ reagovať

off apple, 31.10.2011 o 20:52

digital, máš vodičák? predpokladám, že áno. neľakni sa, prosím. hlásam, že si riadna sviňa, asociál, neoprávnený držiteľ vodičáku, psychopat!!! lebo: minulý týždeň ma nejaký šofér ošpliechal autom! vydýchni. takáto je rétorika voči poľovníkom. ohraď sa voči mojim invektívam a následne si to prepíš na poľovníkov. zmeníš nejaké slovko? .... nik zo slušných poľovníkov sa nebude zastávať dementa. aj medzi vodičmi, aj medzi poľovníkmi sú bohužiaľ takí. si aj ty kvôli takýmto zlým, bezozočivým vodičom? kto z nás sa zastáva zlej legislatívy, alebo dementov? pochopil? fein. ◄ reagovať

off d-s1, 31.10.2011 o 20:51

motaq: Ale hrozi, len ti slusnejsi z vas pred tym strkaju hlavu do piesku a ti menej slusni si to uzivaju. Zarucit sa nemozem. Aj vrazdy sa stavaju, ze jo. Nic sa neda zarucit. Ale ked mi tu polovnik zastreli neopravnene psa tak zavolam policiu a je slusna sanca ze si na dlho ten polovnik nezastriela. Hovori sa tomu pravny stat. A aj zo strany polovnickeho zvazu je tlak na polovnikov aby sa spravali zodpovedne. Pripady ako Murinov su aj tu medializovane, tlak na polovnikov potom velky, tak maju rozum a snazia sa vychadzat s ludmi dobre. Nechcu prist o moznost polovat (tak ako sa to deje v Holandsku a niektorych kantonoch Svajciarska). Na SK? Polovnik konal podla zakona, ktory je tak deravy ze sa nan da vzdy vyhovorit. "Nevidel som", "pomylil som sa", "bol dalej ako 200m". ◄ reagovať

off Zigi9, 31.10.2011 o 20:50

d-s1 20:42 -ale to by v lese mohly být další oči, které by nemusely vidět jen nezodpovědné psíčkáře, ale mohly by vidět i něco víc mezi myslivci, proto se taková funkce do lesa nehodí :-) ◄ reagovať

on goret, 31.10.2011 o 20:49

d-s1, na koľko psychopatov so zbraňami si natrafil pri tvojich stovkách km po MF a našich Beskydoch? Ako sa to u nich prejavovalo? ◄ reagovať

zobrazené 921-960 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov