Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
Wolfhunter, ale naša pani ochranárka Lucka nemá len ritku, ale aj..... dám Ti jej adresu, ak mi neveríš :-)) ◄ reagovať
d-s1 ber zigiho ...a nezavadzajte sem zjavne vase psy maju viac rozumu ako vy dokopy o čo vam ide drístajte si doma tu na vas nikto nie je zvedavy konkretne k zigimu lezieš mi na city kým miesto riešenia problemu sa tu len strapnujete kopec vamy zastávaných individuii psov a majitelov veselo pacha škody lobby si robte jeden druhemu do riťki a nie sem je to podotýkam polovnícka stránka a už to je o čomsi kto ma rozum vie čo s tým aže vám sa niečo nepáči chlieb zadarmo nebude tak sa odbavujte niekde inde prijemny den blbečkovia :D ◄ reagovať
Aha, lovecke psy = prvotriedne vycvicene priatelske psiky. Ostatne psy = neovladatelne bestie bez vycviku. Tak? ;) ◄ reagovať
Lovecky pes nikoho nepokuse.uvedom sa kolego! ◄ reagovať
A snad priroda vydrzi bacovanie "ekologov" s 5. ludovou, ktorych hlavnym ekologickym nazorom je ze co nie je lovna zver to je skodna a treba to strielat. ◄ reagovať
Keďže oceán a ani more nemáme a teda ani delfíny, psy ostávajú našimi najlepšími priateľmi = spoločníkmi i pomocníkmi. Snáď toto priateľstvo vydrží napriek psíčkarskej loby, ktorá toto priateľstvo deformuje na zbožňovanú lásku, pravdepodobne pre nedostatok tej ľudskej. Snáď priateľstvo človeka a psa vydrží napriek ich snahám vytvárať z ľudí, ktorí ich v tejto ich úchylke nepodporujú, úhlavných psích nepriateľov. ◄ reagovať
nedej bože kdyby jsi to děcko taky pustil do lesa bez náhubku a bez obojku, že? A co kdyby potkalo zaběhnutého loveckého psa, taky ho hned odjebeš, protože by mohl pokousat tvoje děcko? Příště si ty kraviny po sobě aspon přečti, než to odešleš, ale hned pod tebou je taky jeden takový, co si myslí,že může všechno a ještě i jedl vtipnou kaši ... ◄ reagovať
Chalani,naco sa tu hadate?Vec je jednoducha:Ak vidim v lese psa bez nahubku,bez obojku a bez majitela ,jednoducho ho zlikvidujem.Nechcem si ani predstavit,ze co by sa stalo ak by moje dieta slo do lesa na hriby a napadol by ho takyto pes nezodpovedneho majitela. ◄ reagovať
d-s1 popytaj mamu nech ťa preflaska a radšej nepoučuj o hluposťi pan boh ti jej nadelil zjavne až až tak si ju nechaj a nemudruj zas ◄ reagovať
>načo sa robia osvety prace z deťmi polovníkmy >aby decka pochopili o čom to je Citajuc tvoje prispevky mozno skor preto aby videli aki hlupi vedia byt niektori ludia. ◄ reagovať
Pro Goret: Ten pán z Vrútok je takový natáhnutý do délky, že...:))) ◄ reagovať
WolfHunter, ty to tu zabijas jedna radost :) dobre, dobre... ◄ reagovať
Veľmi "kvalitná" diskusia. ◄ reagovať
goret a kebyže začnem nastražovať pasce na myši??? :D ◄ reagovať
Wolfe, ovládaj sa :) Inak, tie mini psy, ktoré spomínaš treba chrániť nielen pred šelmami aj pred dravcami a na ich odlov nepotrebuješ flintu - stačí sieťka na motýle, možno podberák. ◄ reagovať
Osamelýretard:) teba ešte nezavreli par ročkov si zrelý na ústavnu liečbu tebe len kazajku nahubok na ústa a denodenne ťi púšťať tvoje videokazety :D dospelý majú rozum a deťi sú také ako si vychováš decko z BA čo v živote nevidelo ani kravu za to spí z maminkinym psíkom papaju z jednej misky ma v hlave vykradnuté načo sa robia osvety prace z deťmi polovníkmy aby decka pochopili o čom to je takže netrep zatvor sa do svojho virtualneho revíru a dufam ze ťa roznesu diviaky v zuboch ze od teba bude aspon na čas pokoj :D ◄ reagovať
U nás by si padol pod silným kalibrom vražedných pohľadov detí i dospelých. Keby pohľady vedeli vraždiť. Keby nebolo keby... ◄ reagovať
Kazdopadne som zabudol podotknut,ze taketo psy bezpodmienecne padaju pod silnym kalibrom mojej 30-06 ky.Lovu a lesu zdar! ◄ reagovať
growler... viditeľne a nezameniteľne označený .... to je výraz pre označenie, ktoré bude akceptovať aj súd. lebo to je dôležité. a či na vodítku, alebo nie.... z praktického hľadiska by som vodítko doporučil v menej prehľadných terénoch... medzi stromami, kríkmi, a pod. na voľnom priestranstve by som akceptoval aj bez vodítka, ovšem za podmienok už tu spomínaných. musíš uznať aj ty, že poľovník sa musí často rozhodovať rýchlo a treba minimalizovať možnosť omylu. viď foto tej suky, lahko si veru vyhodnotíš ináč, ako máš. a aj obojčok som tam tuším zbadal. to je opak toho, čo píšem. /aby bolo jasné, ku tomuto prípadu nevynášam žiadne hodnotenia/ .... goret, vidí sa mi, že ešte nemáš streleného krkúňa - kormorána, čo povieš na to?:) ◄ reagovať
motag, ako kto, mňa sa to netýka :) U nás sú túlavé psy vzácnosťou, ktorú v hore prenechám vlkovi alebo rysovi. ◄ reagovať
goret na to aby si mohol zastrelit psa podla zakona o polovnictve nemusis byt clenom polovnej straze. to len pre info a uplnost. ◄ reagovať
motaq, ja mám odstel psov vyriešený veľmi jednoducho .. nie som členom poľovnej stráže, a ak by na mňa, alebo mojich psov nejaký pes zaútočil tak, že by som ho nedokázal zahnať, tak ho zlikvidujem v krajnej núdzi. Čo iné sa dá urobiť z útočníkom, ktorý neakceptuje presilu? Inak u nás sa s ľudmi dá vyjsť rozumným spôsobom, teda okrem jedného pána z Vrútok :) ◄ reagovať
V každom prípade je to o zodpovednosti majitelov psov.Zo svojej vlastnej skúsenosti viem,ze pustiť na prechádzku 13-ročné dieťa s dospelým rotfajlerom bez náhubku môže byť nebezpečné nie len pre zver ale aj pre človeka ktorý narazí na takuto dvojicu čo som sa presvedčil na vlastnej koži nedávno 2-krat po sebe.Voľne potulujúci sa psi predstavujú potencionálne nebezpečenstvo pre zver ako aj pre ľudí,preto som za odstrel týchto psov nech sa majitelia ak prídu o psa trocha uvedomia že neposlušných psov treba vodiť na vodítku alebo ich mať zatvorených doma vo dvore. ◄ reagovať
goret, a preco sa branit zmene zakona tak aby bol zakon jednoznacny a nemuseli sme aj mi rozmyslat ci a kedy mozes zastrelit psa bez toho aby si musel cakat na to ci a aky sudca to dostane do ruk a aby si musel cakat ako kto posudi dane dokazy? ◄ reagovať
growler, ak si videl oskarovú Obecnú šolu od Svěrákovcov, možno mi dáš za pravdu, že upravovať zákon o poľovníctve ohľadom odstrelu psov bude mať zmysel, keď sa znížia počty tých, ktorých by to mohlo postihnúť pomocou dodržiavania iných zákonov. Ako vnímaš skutočnosť, že ich počty neklesajú, ale naopak rastú ?? ◄ reagovať
Hekler clovek co nedovidi dalej ako na koniec nosa asi len tazko pochopi k comu to je dobre.ano,ziadny zakon to neumoznuje,to mas pravdu,ale pokial jeho pohybom,vyskytom nieje priamo poruseny zakon o polovnictve je uplne mimo zdravy rozum,aby bol rieseny podla tohto zakona - odstrelom! ◄ reagovať
Máš veľmi zlý pohľad. Teda - nepresný. ◄ reagovať
a presne ten koren tebe chyba.. okrem ineho. .. ◄ reagovať
Koreňmi oxfordského rozumu je sedliacky rozum. ◄ reagovať
Osamely vlk, tak sedliacky alebo oxfordsky? to su dve rozne veci aspo podla toho co dokazes ty s tvojim oxfordskym rozumom niekedy vyplodit. ◄ reagovať
HEKLER, problem terajsie zakona nie je v tom, ze mozes zastrelit psa volne pusteneho, tu nie je velmi o com debatovat, pes nema co behat po lese na volno, okrem tych co to maju zo zakona povolene. ide o to, ze sucastna uprava v extremnom pripade, co by sice pri normalno vnimani a rozmyslani nastat nemalo, ale ruku do ohna za to ze sa nenajde blbec nedam, umoznuje odstrelit aj psa, ktory sa nepohybuje navolno. Zakon jej jednoznacne napisany zle, ved si len porovnaj bod f), ktory hovori o psoch a bod g) ktory hovori o mackach. asi sa stala niekde chyba pri prepise? ◄ reagovať
Len virtuálnom. Podľa doterajších zákonov a tradícií by sa v ňom loviť nedalo. Tam by platili moje zákony - vyhovujúce ako zveri, tak aj manažmentu poľovníctva. Hlavne by tam platil sedliacko oxfordský rozum. ◄ reagovať
OsamelyVlk - v akom "tvojom" reviri? tom virtualnom? ◄ reagovať
Čo myslíte má tento štát na to, čo som sa pýtal o 9:30, alebo nie a tak to nechá ako je = ponechá hrozbu usmrtenia psa ?? ◄ reagovať
Hekler, ak by si " v mojom revíri" čo len zvesil flintu z pleca na psa len preto, že je PUSTENÝ V LESE, dopoľoval by si. U mňa sú prednejšie susedské vzťaky, obľuba poľovníctva u verejnosti, ako podozrenie, že by pes MOHOL uloviť nejakú zver. Staraj sa radšej o to, aby pes nemal šancu loviť zdravú, vitálnu zver - neprikrmuj hnačkovinami, nelov pred rujou, ani počas nej, hlavne maj presnú mušku, atď. Veď poznáš moju poľovnícku profesionalitu. ◄ reagovať
ohľadne odkazu od snipera7x57... tento príbeh som zachytil aj na FB, kde bol ale podpísaný iný autor...nejaký pán Lukáč Juraj.. relevantnosť a objektívnosť nech každý posúdi sám... ◄ reagovať
Aké by museli byť poplatky za psa pre všetkých držiteľov psov, aby bolo na platenie štážcov ich nedovoleného pohybu ?? Niečo by sa vrátilo vo forme pokút, ale isto nie všetko. Alebo by týto strážcovia mali byť platení z daní všetkých poplatníkov ?? ◄ reagovať
admin, k čomu je toto dobré, prečo nechávaš túto diskusiu, a dávaš naďalej priestor ľuďom ktorý nechápu, nepochopia lebo nechcú pochopiť, že žiaden pes okrem uvedených v zákonoch NESMIE BYŤ PUSTENÝ v lese, ak by psi volne nebehali po revíroch nikto by ich nestrieľal, a k očitému svedkovi Vladovi len toľko, neriešim prečo sa túlal večer po revíri aj s francúzom, ale keď dokáže tvrdiť že poľovník dorazil fenku pažbou, je u mňa úplný neobjektívny idiot, a následne mi je táto diskusia ukradnutá ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.