Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 259
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 721-760 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off rastob, 10.12.2011 o 22:00

Niektoré komentáre - sranda čítať, inak, ako by ste sa cítili, keby vám cez časť revíru spravili cyklotrasu ako nám, po ktorej chodí von už teraz skoro "celé" 20 000-cové mesto a desiatky, možno aj stovky psov denne? V časti revíru, kde sme si každoročne pukli bažantíky a kačice a teraz to pomaly kvôli ruchu nie je možné a raticová tam už nie je? K úcte psíčkarov z mesta - psy sú vo veľkej väčšine prípadov na remeni. Ale stalo sa mi, že už mi pod posed dobehol labrador s krížencom od priehrady, kde zúfalo pískal a reval majiteľ, tak 400 metrov od nich. Psy pekne prečesali jarok, kde som čakal. Bolo dopoľované. Keďže síce to bolo porušenie zákona, ale nechce sa mi s nikým súdiť a dohadovať (labrador=poľovné plemeno) Nechal som ich. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jojo15, 24.11.2011 o 13:14

nie glover odtial uz asik usiel teraz roby bordel na Orave.tu postavil chatu a tam si roby svoje ..... nejdem nic vraviet nemam na to dvokazy a bez dvokazou je to o k.....te. ◄ reagovať

off growler, 24.11.2011 o 12:57

bavime sa o tej drevenej chate pri potoku,kde drzal rysov?tak to je terena stanica NP Velka Fatra.kludne spomen aj tu tie ksefty,myslim,ze nie len ja sa rad o nich dozviem nieco. ◄ reagovať

off jojo15, 24.11.2011 o 12:45

grower ..neni to terene pracovisko NP je to sukromna stavba podotykam...a ci bol naschvla alebo nebol naschval streleny je jedno mal na to pravo a hotovo....viem ako to bolo..nejdem to tu rozmazavat. a ake ksefty? prid sa pozriev vysvetlim ti to ◄ reagovať

off growler, 24.11.2011 o 12:26

pokial viem ten "dom v reviri" je terenne pracovikso NP.ake ksefty?z tvojho prispevku je asi kazdemu jasny skutocny dovod zastrelenia toho psa.michal89 na teba je aj skoda reagovat,si si vedomy toho,ze co tu predvadzas je navadzanie na trestny cin? ◄ reagovať

off michal89, 24.11.2011 o 12:14

stavy rysa , vlka aj medveda musia byt jednoznačne regulovane zo strany polovnikov a nie ochranarov pretože ochranari stavy regulovat nevedia a nedokazu a az by sa v parlamente presadil zakon ktory by zakazoval zastrelit volne sa pohybujuceho psa v reviri bez dozoru majitela tak vyzyvam všetkych polovnikov aby zobrali zakon do vlastnych ruk a konali podla svojho uvaženia. Ze polovnik zastrelil vlčiačku ktora odchovavala male rysy?.. gratulujem mu pretože aspon trochu spomalil rychly narast tejto šelmy na slovensku(aj ked ho vobec nespomalil :D ) ... Naš revir patri do polovnej oblasti zameranej na chov srnčej zveri lenže zachvilu už nebude na ktoru srnčiu polovat ked mame v reviri zistene 4 rysy... risyca z tromi mladymi plus este samec ktory ju musel naparit... medvede su uz nasrate aj v okoli Lučenca zachvilu budu expandovat do madarska.. netvrdim ze rys medved a vlk do našej prirody nepatria ale v limitovanom stave ked sa teritoria jedincov neprekryvaju alebo len minimalne a nie že už lozia po dedinach... preto esšte raz vyzyvam polovnikov aby zobrali obhospodarovanie šeliem do vlastnych ruk ked štat to neni formou zakona schopny presadit.. ◄ reagovať

off jojo15, 24.11.2011 o 11:42

koncia nam zmluvy .pan ochranar bude vsetko robit preto aby nam urbare nepredlzili zmluvy aby si on robil ksefty bez nasho dozoru ◄ reagovať

off jojo15, 24.11.2011 o 11:30

ja tomu nechapem.niekto si postavy dom pod horou v reviry chova tam psa popri tom rysa pes obaja su vkuse hore.nemaju na to ziadne povolenie lesneho uradu ani pol.reviru robia si ksefty na cierno.mame tu krasny srnci revir.kazdy druhy treti rok strielame medajloveho srnca na posledy 168bodou tochto roku striebro bude asik.rys hlavny predator srncej pravdaze .chodte sa pozriet teraz do reviru nic tam neni absolutne.potom mu niekto streli toho psa a obrovske hallo.pan to dava na policiu a ine instucie rozprava abslotne nepravdy o tyrani zvierat a taketo hluposti.kde to zijeme dokedy budeme pokakany s takychto tzv ochranarou? maju stojo riadne ksefty,prachy NEHORAZOST..o zdruzeniu VLK ani nehovorim ◄ reagovať

off yegi, 24.11.2011 o 10:00

hekler tragikomédia sa tomu tuším hovorí.:D ◄ reagovať

off gotrek, 24.11.2011 o 9:58

Ale o odstrele psov v Rumunsku už nebudú na kadejakých nezmyselných serveroch písať. Že napadli a usmrtili ženu. To je všetko v poriadku. Hlina má toľko nepriateľov, že ťažko povedať o čo tam vlastne išlo. ◄ reagovať

off Hekler, 24.11.2011 o 9:46

no ale keď sa Hlina s Norikou dostanú do parlamentu to len bude sranda, alebo tragédia ? ◄ reagovať

off Rempo, 24.11.2011 o 8:05

Majiteľ je občiansky aktivista Alojz Hlina, ktovie kto všetko ho má v zuboch. Salaš má 2km v nútri revíru. Kde je pravda, to netuším. ◄ reagovať

off 357AS, 23.11.2011 o 22:20

Každého túlavého psa bez pána zabit,útulky sú plné,niektorí ludia majú problém prežit a všelijakú nechcenú háved bedeme chránit,je to neštepené,nebezpečné pre ludí,pre deti aj pre lesnú zver,aj Kazík hovoril že jeho pes je dobrý a skoro mu odrafol nos ◄ reagovať

off berny96, 23.11.2011 o 21:20

s tým psom je to hrozné, nechápem prečo niekomu vadil...komentáre som radšej nečítal ◄ reagovať

off berny96, 23.11.2011 o 20:05

to sú mantineli im nikto nič nevysvetlí majú svoju pravdu ◄ reagovať

off Rempo, 23.11.2011 o 18:15

Čítali ste na FB.?.: "Biofarma Príroda SALAŠ, Stupava" bol tam postrelený pastiersky pes a komentáre pod fotkou no katastrofa. ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.11.2011 o 17:58

videl som ten odkaz čo myslíťe ja mám taky pocit že ak by pes schytal jednotnou strelou už nežije...nikde nie je viditelny dokaz po strelnom poranení zjavné su len komenty vyvolených kde si každý pako otiera o nás hubu ◄ reagovať

off berny96, 22.11.2011 o 15:45

nejde o to ale z vlastnej skúsenosti viem že jednému poľovníkovi vadilo to, že ja chovám MKS.Presne mi vedel povedať že kde máme chatu,že z mojej rodiny nikto nie je poľovník.A s toho usúdil že ja toho psa nemôžem cvičiť a ešte mi povedal že sú všelijaký poľovníci,zanietení lovci, že keď mi odbehne /pritom ho mám stále na vodidle/ tak mi ho môžu zastreliť, ja som pri tom toho človeka nikdy nevidel.A najviac ne tejto celej téme ma naštvalo to že zanietený ochrancovia psov v revíri so svojou petíciu dobre už zo záchoda nevyskočia a po novom im vedí aj to že poľovníci tlmia vlky, poľujú na zver a preto sú podľa nich úchyláci. ◄ reagovať

off spito270, 22.11.2011 o 15:20

z toho usudzujes, ze je polovnik, lebo mal brokovnicu? no aj keby... nech bude. ludia su nepredvidatelní a takym veciam sa neda zabranit. ty sa tym este netrap ◄ reagovať

off berny96, 22.11.2011 o 15:12

to že ako niekto taký môže vlastniť zbraň a že medzi poľovníkmi sú aj taký hlupáci a tí svojim robia nepokoje medzi poľovníkmi a posadnutými ochranármi ◄ reagovať

off spito270, 22.11.2011 o 15:07

a co si tym chcel vlastne povedat berny??? ◄ reagovať

off berny96, 22.11.2011 o 14:50

nechcem sa s nikým hádať,ale toto je fakt chuj čo to spravil odkaz ,zákon si prispôsobil podľa svojich predstáv preto by sa malo jasne doplniť, že na ovčiarske psy ktoré vlastne pracujú pracujú, tak ako poľovnícke na poľovačkách sa strieľať nesmie, lebo vždy sa nájde hlupák ktorému vadia všetky psy a potom robí hanbu všetkým poľovníkom ◄ reagovať

off goret, 21.11.2011 o 9:05

Časy, keď sa čakalo, že veci riešia len tí hore pominuli, ale keďže niekto zlý byť musí, tak sú to spravidla oni. A my ostatní .. my nič, my muzikanti :) Možno kedy sme sa viac starali, ako tí hore narábajú z našimi príspevkami, možno by sa oni "na oplátku" viac starali o veci, ktoré nás trápia. ◄ reagovať

off Solirov, 21.11.2011 o 8:44

lubenko palec hore.. tiez myslim ze by sa malo viac vraviet o polovnictve ako takom.. ◄ reagovať

off Solirov, 21.11.2011 o 8:43

martinbehan - je to zbytocne - nevravim ze znenie zakona je idealne, ale debatovat s tymi co sa zapojili - najma s Martin Martinmt je zbytocne. to uz je diagnoza.. a tie nazory ze polovnictvo je vrazdenie pre zabavu a podobne - co cakas od decka z panelaka, ktore so svojim psom chrape v jednej posteli a hadam aj basti z jedneho taniera? takemu nevysvetlis - jednoducho nedokazu akceptovat fakt ze aj majitel psa sa ma spravat v lese tak ako sa patri a nie robit si z lesa vencisko. tak ako tam jeden pisal ze mu niekto strelil NO a to vystrel len pocul a psa nevidel.. ako to ze ho nevidel????? zbytocne mrhat s takymi cas.. jedine ze by si sa chcel bavit na tupych odpovediach a komentoch... ◄ reagovať

off lubenko, 20.11.2011 o 20:30

je to všetko o tom ako sa naša zastrešujuca organizacia o nas stara,čo vlastne robi komora krom toho že nas zdiera o velke peniaze na svoje obrovske platy,v televizii krom lovu zdar nič a i v tej relacii sa preberaju skor štatne lesy,ked je nejaky problem s odstrelom všetci kompetentny mlčia zato,zato Loz vlk kriči o dušu a všetci sa riadia pokynmy udržbara Lukača a i televizia Joj a Markiza ktore su prešpikovane plovnikmi robia tendenčne članky proti nam polovnikom,ved oni poluju v sukromnych reviroch,zbohatlikov sa to netyka a obyčajny polovnik musi len robit a držat hubu,pretože ako to tu už viacery povedali ked na to nemaš nepoluj ◄ reagovať

off MSmarian, 20.11.2011 o 18:53

Často sa stretávam s názormi, že poľovníctvo stratilo svoj význam. Je to len veľmi ťažké vysvetliť neznalým významu poľovníctva, ako by to vyzeralo v našej prírode ak by poľovníci nevykonávali svoje poslanie. ◄ reagovať

off martinbehan, 20.11.2011 o 17:57

...no... pokúsil som sa zapojiť do debaty na facebooku s tými chovateľmi psov.... ale komentáre od niektorých psíčkarov.... vykazuju znaky demencie...... podľa psíčkarov táto diskusia bola označená ako diskusia uchýlákov, ktorý vraždia všetko živé........ Nemôže tým balkónovým deťom čo vyrástli pri jednom kvetináči niekto vysvetliť čo to je poľovníctvo? ◄ reagovať

off horar1992, 18.11.2011 o 17:23

ako vidím je tu stále sranda :-) ◄ reagovať

off hunter2, 18.11.2011 o 12:22

podľa mňa pes na vlkov neútočí ale na karkulku môže! či? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 7.11.2011 o 10:01

To kde tak útočia túlavé psy na hubárov? Aj ja chodím na huby, je pravda, že tu máme vlkov, a tých sa psy boja, preto do revíru bez majiteľa sa skôr neodvažia, ale ani som nepočul, že by tu na niekoho zaútočili. Iný kraj, iný mrav. Či stav? A či to niekto zmení? No legislatíva by to mohla už len v záujme susedských vzťahov. Ako aj bezdôkazného ohovárania psov. A teda priaznivého obrazu poľovníctva v spoločnosti. A propo - máš nejaké následky po útoku psov? Bol si ošetrený na pohotovosti? Asi nie, čo? ◄ reagovať

off tkovanic, 7.11.2011 o 8:27

A este jedna vec,taketo psy ked sa volne potuluju pojdu dole,nikto na tom nic nezmeni. ◄ reagovať

off tkovanic, 7.11.2011 o 8:22

OsamelyVlk,ja som bol na hriboch vela krat a zazil som utok od takychto psov.Lovu a Lesu Zdar! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 7.11.2011 o 7:32

tkovanic, píšeš, ako keby sme neboli z tohto sveta. Aj ja som postretal množstvo psov, ale že by bol čo len náznak útoku, nikdy som to nepostrehol. Vždy stiahli chvost medzi laby a pálili domov. Ono totiž ani policajný pes nezaútočí, ak nemá "za chrbtom" pána. To len komisár Rex "útočí na vlastnú päsť", ale pred kamerou. Za kamerou je jeho pán, ktorý ho diriguje. Ak máš iné skúsenosti, mal si lepšie pozrieť za chrbát psa, či tam nie je jeho pán, ktorý možno zo srandy nahuckal psa. ◄ reagovať

off Zigi9, 7.11.2011 o 7:19

no ty toho zjevně nechápeš daleko víc, ale mně osobně je to úplně jedno, jsi ještě dítě, které se z vlastních zkušeností leda tak bojí chodit po lese, nedej bože, když vidí puštěného psa, poznáš vůbec plemena psů nebo hned míříš na každého? ◄ reagovať

off tkovanic, 7.11.2011 o 2:39

zigi9 sucitim s tebou,zjavne asi nechapes ze volne potulujuci psi su naozaj nebezpecne.Hovorim iba zo svojej vlastnej skusenosti,nevymslel som si to. ◄ reagovať

off soson, 6.11.2011 o 19:42

orol :-))) ◄ reagovať

off WolfHunter, 6.11.2011 o 19:40

orol daj daj tu adresu pekne prosím ....:D :D :D ◄ reagovať

zobrazené 721-760 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk