Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 256
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 681-720 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lowec, 2.2.2012 o 20:51

apple zabudol si sa podpísať hanbíš sa za svoje meno alebo sa skovávaš za nick? kde zmizla ta sila polovníka za svoj názor ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off apple, 2.2.2012 o 18:51

sailormoon81, len sa ty nedaj zmiasť farizejstvom kritikov. pre nich je dôležitý imidž, nie odvedená robota a budú o ňom s láskou drístať. a len domýlenec nie je rád z dobre odvedenej roboty. pre nich je dôležitý názor zmrdov a nie poľovnícka hrdosť. vieš prečo? lebo si to nedokážu obhájiť, lebo pre nich je prirodzenejšie poprdkávať pod dekou, maximálne sa tu odbavovať na úprimných poľovníkoch a dávať dementné rady ako vystrihnuté z príručky pre VLKa. za čo sa to máme hanbiť, o čom to nemáme hovoriť? o plnení si povinností zo zákona? a ty si zlý, nevychovaný, za to, že ťa baví plniť si povinnosti? to snáď nie!!! ◄ reagovať

off sailormoon81, 2.2.2012 o 18:16

neviem chlapi čo vy ste za polovnici? Edu to čo maš na tej fotke, za kanalizačnú rúru pred xichtom? lowec: nestrieľame všetky psy, ako hovorím pokiaľ je na vodítku, alebo ma košík, alebo su niekde pri ňom ľudia alebo ich aspoň počujem tak nestrieľam. Bavíme sa o túlavých psoch, dúfam že ste to pochopili a rozumiete tomuto pojmu. Hej strieľam ich rád a mám z toho aj dobry pocit, ze pomozem divozijúcej zveri. U nas niekedy boli aj bazanty ale uz nie su. Preco asi? Posledne roky sme zacali intenzivnejsie strielat psy, lisky a medvediky. No a tento rok som videl sem tam lisku a ani jedneho medvedika ale to by ste sa cudovali kolko nam tu pribudlo zajacov. Polovnictvo je aj o tlmeni škodnej a kto to nechape tak nech zavesi flintu na klinec a usetri si vydavky na clenstvo v zdruzeni, nosit seno a zrno pre zver moze aj bez toho. No a nech si potom zoberie na plece tu kanalizacnu ruru a ide radsej fotit ako Edu. Lowec viem aká je verejna mienka, je vela ludi ktori svojich psov prilis rozmaznavaju, strikuju im svetre a podobne somariny a keby sa dalo asi by im vybavili aj obciansky. Pes nie je pre mna trofej a nepotrebujem sa s nou fotit, ani nepotrebujem slávu, ale tak hadam som na polovnickom fore a Vy ste polovnici či nie? To koli medialnej kampani nemozem povedat na rovinu co si myslim? Edu: čo si chcel tým povedať že na iné ako na lov a mačiek a psov nemám? Na akú etiku si poukázal? Ty si asi nerobil skusku z polovnictva. Prečo tu podsúvaš svoje úvahy o susedovom hárajúcom sa psovi? Neviem, nežijem žiadny sen. Vlastne mas pravdu zastrelil som sudevi psa, ale preto lebo ma o to poziadal, ale najprv mu musel vykopat jamu. Goret: neboj tvojho hafana nestrelim. Neviem ako u vas ale u nas je na trofejovu zver poradovnik, potom nejaka hola, takze preto skodnu a psy strielam celkom rad. PoloVlad:neochorel si tam pri tych psoch, ked tak svacnem nejakeho vypaseneho pre teba a olupim ho z masti, zevraj je to dobre na hrdlo. Ok uz ma tato debata unavuje, kazdy nech si ma svoju pravdu asi jeden druheho nepresvedcime. Lovu zdar a bacha na psy lebo.... ◄ reagovať

off Edu, 2.2.2012 o 16:37

sailormoon81 lov psov a mačky . Na iné asi nemáš !!! Ak to považuješ za vhodné ok ! Ja som som poukázal na etiku to asi nič pre teba neznamená . Zastreliť susedovi psa lebo sa hára ufff to nie je normálne podla mna . Ale ok ži si sen o zachranení zveri !!! ◄ reagovať

off goret, 2.2.2012 o 5:43

sailormoon81, ako si to myslel, keď si napísal: "Ja srieľam rád a tých povoleniek do roka nie je až tak veľa, tak že tak." ?? ◄ reagovať

off gotrek, 1.2.2012 o 15:38

Nechcem sa nejako zastávať sailormoona ale on to nemyslel zle len to napísal dosť nešťastne. Ide o to, že túlavých resp. pytliačiacich psov treba tlmiť na tom sa hádam všetci zhodneme. Je pravda, že to je citlivá téma ale zas na druhej strane teraz kvôli ochranárom sa máme tváriť joj aké je to svinstvo strieľať takých psov? ◄ reagovať

off lowec, 1.2.2012 o 15:17

sailormoon81 myslím si , že si vôbec nepochopil čo ti chceli chlapy v dobrom naznačiť, Takže asi tolko ti poviem , pln si povinosť podla výkladu zákona a doporučujem ti s každým tvojim zastreleným psom sa odfotit a ja ti vybavím media ,noviny aj senzáciu a uvidíš sláva sa ti velmi rýchlo dostaví a snád pochopíš ,aká je to citlivá téma o ktorej sa zmienuješ ,ochrana prírody ako aj zvery takej je poslom polovníka až potom je lov ,ale nezabudaj mi nie sme zabijaci ani mäsiary .moj názor k veci . ◄ reagovať

off sailormoon81, 1.2.2012 o 13:49

PoloVlad:ešte že už keď máš istotu a čakáš na tie psy aby si pri tých mrazoch tam nezamrzol :) :) :), lebo ťa tam tie psy ešte nakoniec zožerú :) :) :) ◄ reagovať

off sailormoon81, 1.2.2012 o 13:44

takže som úchyl, provokatér, potrebujem psychotesty a lekára lebo dodržujem zákon? Názor môže mať každý inakší ale asi na to je tu zákon a odstrel túlavých psov a mačiek tam asi nedali len tak. A boli to asi skúsenejší poľovníci a ochrancovia prírody ako vy čo ma kritizujete. Psov a mačiek je všade plná prdeľ, a sú to práve divé zvieratá ktoré potrebujú ochranu nie psy. Ja sám som chovateľom psov a tiež mám psy rád, keď sú na poriadku. Mám jazvečíka hrubosrstého, ktorý drhne kuny, mnačky, potkany a inú háveď jak na bežiacom páse. To som tiež úchyl, že mám takého zabijáckeho psa. Ste moc precitlivelí a vzdialeni od reality. A ty PoloVlad keď si nabudúce nebudeš istý či sú psy odbehnuté a preberieš to s kolegami a usporiadaš s nimi o tých psoch besedu, tak ešte ti poradím , že sa tých psov rovno spýtaj či sú odbehnutí. Keď si budeš potom istý tak ich odstreľ, ak ti dovolia. A možno predíjdeš tomu že Vám v revíri skántria množstvo srnčej a inej zvere. ◄ reagovať

off Edu, 1.2.2012 o 11:07

Presne tak treba si zvážiť za akých podmienok na psa polovník vystrelí . ◄ reagovať

off lowec, 1.2.2012 o 10:50

V 1 rade si treba uvedomit ,že mi všetci reprezentujeme polovníctvo svojim konaním ,správaním sa pred verejnosťou , u psíčkarou ako všeobecne momentálne slovo polovník je niečo ako obluda alebo niečo horšie ,prečo to tak asi je , dohováranie resp. usmernenie psíčkarov je mnoho krát velmi nemiestne 80% polovníkov sa vyhražajú zastrelením psa .Treba si uvedomit ,že zastrelit psa neni to tak jednoduché .Legislatíva je jedna vec a realita druhá.Ja osobne vsádzam na prevenciu dohováranie slušnej forme pri strete verzus psíčkar "neovladatelný pes", chváliť sa práve strielanim psov no neviem nemam slov k tomu .Zaoberám sa aj kynologiou ,stretávam sa denne s celého Slovenska so zákazníkmi, mnoho krát mi opisujú velmi nie pekné stretnutia s polovníkom robíme si to horšie ako to vôbec je. Som za ochranu prírody a samotnej zvery aj pred pytliačiacimi psami ale ešte raz neni to tak jednoduché ako to zákon ukladá. ◄ reagovať

off PoloVlad, 1.2.2012 o 9:49

Presne tak, keď si chcem zastrieľať a pocvičiť v streľbe, obetujem pár € a behnem na strelnicu. Možno aj ja mám menej možností, s guľovnice som naposledy vystrelil 28.10.2011 ale psy rád nestrieľam, lebo ich mám rád. Ja som včera zazrel 2 nemeckých ovčiakov, nebol som si istý, či sú odbehnutí, nevidel som nikoho - majiteľa, psovoda, ale som nestrieľal, nemám vo zvyku robiť unáhlené rozhodnutia. Pokiaľ máš zbraň na pleci, mala by tu byť nejaká zodpovednosť. Po rozhovore s priateľmi a kolegami o tých psoch sme usúdili, že párkrát revír navštívia, sú videní a škodia, v máji nám naháňali srnca. Teraz keď mám istotu, pôjdem ich čakať, ak budú preháňať zver, odlovím ich, ale nie rád a nebudem sa v tom vyžívať. Urobím to preto, lebo musím chrániť to, čo je môjmu srdcu milé... ◄ reagovať

off soson, 1.2.2012 o 9:13

Vyzerá to tak že tie psychotesty predsa len su nutné pre niektorých. Sailormoon choď na strelnicu ked strielaš rád. ◄ reagovať

off goret, 1.2.2012 o 8:44

úchyl alebo provokatér a možno oboje ◄ reagovať

off sailormoon81, 1.2.2012 o 8:20

PoloVlad:neviem čo je tom zlé že ma baví strieľať psy, je to škodná? je. Tak isto ako lišky a pod. Ja srieľam rád a tých povoleniek do roka nie je až tak veľa, tak že tak. ◄ reagovať

off Edu, 31.1.2012 o 23:14

Alééé psov nepúštajte :-( Ale prebehnuť sa s Andulkou večer na koni po Kálnických horách to je lepšie ako tá najlepšia poľovačka . odkaz Kone sú úžasné. ◄ reagovať

off 3006sprg, 31.1.2012 o 22:15

lubenko hovoris o tom ze by sme sa nemali vzrusovat nad konikmi a psami, ale prajem ti zazit pocit ze pracujes v zahranici cely rok, na ruju si naplanujes dva tyzdne dovolenku, tyzden s rodinou, tyzden v hore...prve tri dni rucia slabo, ked sa to konecne rozbehne a uz mas aj vytipovaneho jelena je siesty den, v posledny den ho ides odlovit a v tom ti to prekazi nejaky dobrak s konom, alebo so psom, tak potom ti garantujem, ze by ta to velmi, ale velmi nastvalo... ◄ reagovať

off lubenko, 31.1.2012 o 21:48

prial by som vam zažit polovačku a ruju v u nas v Zapadnych Tatrach v Jamnickej doline,ked je krany čas a pozerate hrebenovku zo Žiarskeho sedla smerom na Baranec,ponad Plačlivô,Pustô a Maselny žlab ake procesia ludi tam prejde a aky narobi hurhaj,ale že by nam to malo skezit nadherny pocit z pobytu v prekrasnej prirode na našej utulnej jagerke tak to určite nie a určite by ju neskazil i oddiel na konoch ,ved ruja je každy rok a pokial sa nechysta niekdo zomriet,tak do hory môže každy den,takže nekažme si tie krasne chvile v prirode nejakymi psičkarmi a koničkarmi,ved i zajtra je den,Lovu lesu a prirode zdar ◄ reagovať

off lowec, 31.1.2012 o 20:36

Zdielam názor príspevku PoLoVlad . ◄ reagovať

off 3006sprg, 31.1.2012 o 19:58

miso vidim ze mas podobne nervy ako ja, dochadzal som 65 km do reviru a cca kazdu piatu vychadzku som mal znicenu kvoli konikom... ◄ reagovať

off spito270, 31.1.2012 o 19:38

Miso, zimy su uz slabie ako kedysi... Snehu si treba uzivat naplno. Ved to sam poznas ◄ reagovať

off miso111, 31.1.2012 o 19:31

Podjeseň som tesne pred zotmením sedel na posede v najlepšom čase, v napätí očakával vychádzajcu zver a ...vyšli tri kočky na koňoch :))) Vôbec som sa nehneval...popoluška môže ísť do prdele! Za to pokukanie to naozaj stálo! :))) Musel by som mať riadne pocuchané nervy aby som to riešil. V okolí Zvolena je to úplne v normále. A to na každú vychádzku prejdem 40km autom. Teraz sa mi bežne stane, že tesne pred rozbrieždením, očakávajúc privábenú líšku, mi ešte za tmy vyšuštia po lúke zo dvaja bežkári! Vysvetlite mi všetci normálni (medzi ktorých sa nerátam, keďže tam ako PUK sedím), čo tam o pol 7 ešte po tme pri -20 robili, keď už sú na spiatočnej ceste? :-O ◄ reagovať

off PoloVlad, 31.1.2012 o 18:17

Myslím si, že vnášate do toho veľa emócií. Ten dotyčný pán bol určite nahnevaný na to, že mu niekto pokazil poľovačku a tým pádom tam čakal zbytočne. Možno zákony hovoria, že s tým koňom tam nemala/nesmela byť, ale mohol prísť k nej a povedať jej to slušne. Nemalo by byť naším cieľom nadávať a vyháňať ľudí z lesa, lebo tam môžeme chodiť len my.Ja som vždy volal ľudí, nech trávia čo najviac voľného času v prírode, ale musia sa vedieť aj správať. Ešte k tým psom. Robiť si z nich dobrý cvičný cieľ a povedať, že rád ich strieľam, neviem. Pokiaľ máte také problémy a musíte ich tlmiť, je to vaša povinnosť, ale aspoň by som nehovoril, ako rád ich strieľam... ◄ reagovať

off archer, 31.1.2012 o 18:09

sporko1234:rozumné riešenie! ◄ reagovať

off archer, 31.1.2012 o 18:04

sailormoon87: teba už videl doktor?? ak nie odporúčam navštíviť! ◄ reagovať

off sporko1234, 31.1.2012 o 18:03

osobne sa mi paci clanok z hubertlova 5/2011 ktori hovori ze:ak vlastnik psa alebo macky umozni ich volny pohyb v reviri v rozpore s §24ods.3pism.a. d. e.zakona dopusti sa priestupku podla § 76 ods 1 pism.zakona o polovnictve, za co mu moze obvodny lesny urad ulozit pokutu od 30-3000 eur...osobne sa mi tento postup paci kedze som polov.straz a pri pri kontrole budem priestupcov hlasit na obv.urade nech si ich riesia to by bola asi naj.prevencia ◄ reagovať

off motaq, 31.1.2012 o 17:51

orol skus toto: Podľa posledného znenia zákona o lesoch § 31ods. 1 písm. d) d) jazdiť alebo stáť motorovým vozidlom, skútrom, motorovou trojkolkou alebo štvorkolkou mimo vyznačených miest a jazdiť na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty 45a) alebo vyznačenej trasy, ◄ reagovať

off Zigi9, 31.1.2012 o 16:24

stojí na louce a né v lese s těma koníkama :-) Co čeká, že mu vyleze, když tam pořvává na pěknou holku, - kdyby na tom koni neseděla, tak bych se nedivil, kdybychom v kategorii úlovky viděli fotku koně (jelenice) :-) pěkná heklerovina to video :-) ◄ reagovať

off growler, 31.1.2012 o 15:35

to ti robi taky problem si to vygooglit?les.cesty,znacene trasy ◄ reagovať

off lowec, 31.1.2012 o 15:22

tak to som zvedavý aj JA growler napiš presnejšie ?v lesoch ? ◄ reagovať

off growler, 31.1.2012 o 15:11

samozrejma,ze je povolena na patricnych meistach. ◄ reagovať

off orol, 31.1.2012 o 15:01

Growler, jazda na koni je v lesoch povolená??? Ty si dosť chápavý a chytrý na to, aby si si to našiel čierne na bielom. ◄ reagovať

off sailormoon81, 31.1.2012 o 14:58

Ešte v jeseni mi vyšli 2 vlčiaky, bez košíka, vodítka. Po jednom som vystrelil, bohužiaľ som ho netrefail. Bola to fena a pes, chodia nám do revíru pytliačiť. Mali len jedno štastie, že sa pohybovali medzi mnou, kolegom a jeho autom, takže sa velmi strieľať nedalo inak by som po nich vystrieľal všetky, náboje. Psy sa u nás strieľajú bežne,a ja ich stieľam rád. Je to dobrý cvičný cieľ. Ľudia psy bežne vyhadzujú vedľa cesty, keď sa ich chcú zbaviť a my to potom musíme strieľať aby nerobili škody. Keby mne vyšla ta fena s rysom, tak nieže by som strelil fenu, ale musel by som sa držať aby som nepodal olovo aj tomu ryšavému kocúrovi. ◄ reagovať

off growler, 31.1.2012 o 14:58

poriadok bude ,ked prestanu vydavat kazdemu trulovi polovny listok.mozes uviest aky zakon porusili? ◄ reagovať

off orol, 31.1.2012 o 14:57

Keby sa tí ľudia nedopustili porušenia zákona, k ničomu by nemuselo prísť. Ani k dohovoru - napomenutiu. Je správne, keď človek poukazuje na porušovanie zákonov a je správne, keď aj zakročí. Až vtedy bude poriadok. Schvaľujem konanie ochrancu prírody a poľovníka v jednej osobe a každý normálny človek to chápe. Porušovatelia zákonov samozrejme vždy píšu opak. P.s- smiešny si možno Ty. ◄ reagovať

off growler, 31.1.2012 o 14:50

orol nebud smiesny.to nieje upozornenie,ale vyhrazanie z dovodu,ze ma pokazenu polovacku.dotycny pan pokial sa nepreukaze patricnym odznakom ma drzat hubu a krok.ak sa mu zda nieco v rozpore so zakonom ma upozornit patricne organy,ale hold to je slovenske ludove polonictvo. ◄ reagovať

off orol, 31.1.2012 o 13:07

Cerberos, máš Net a tak ti nerobí problém pozrieť do zákona o ochrane prírody a krajiny, resp. zákona o lesoch. Tam sa dozvieš, čo môžeš a čo nemôžeš v lesoch. Porušili Ste zákon a tak sa netreba ani najmenej čudovať upozorneniu poľovníka. ◄ reagovať

off cerberos, 31.1.2012 o 12:34

Nie je to odstrel psov, ale som zvedavá aké budú reakcie odkaz. Už aj kone lovia zver? Alebo ničia trávu? :D ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 6.1.2012 o 8:43

Nie je to vzdy priestupok, zalezi iba od zdokladovanej ceny psa. ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 12:49

rastob urobil si správne .Ak niekto vlastní poľovné plemeno nemôžeš ho odloviť .Ono totiž ak si niekto kúpi napríklad bígla ten je po mestách veľmi rozšírený môže ho pustit na volno a môže do vôle štvať zver odloviť ho nemožno . Takého pudlíka na toho právo podla zakona máš . Súdiť sa pre pusteného psa to určite nie je na súd je to iba priestupok . ◄ reagovať

zobrazené 681-720 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM