Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
Ešte mali zákonodarcovia určiť hodnotu takej túlavej mačky,aby sme vedeli kolko zaplatí strelec ked ju usmrtí,rovnako ked zastrelí označeného "basťa" z útulku. To budú iné pálky! ◄ reagovať
mluvíš tedy i o leveckých psech, ti dokonce ani to označení mít nemusí a můžou drhnút´ :-) :-) :-) Asi taky budeš jeden z těch kryplů, který pálí po každém fleku ve tmě :-) ◄ reagovať
správne, dobrý postreh!!! ak má pes označenie v zmysle zákona, tak môže drhnúť zver! môže prháňať gravidnú zver až do potratu a potom plod doniesť víťazne majiteľovi!!! a kašli na príspevky debilkov, ktorí zrejme ani netušia, o čom píšu. ◄ reagovať
ano kopoviar17 a nevím co na tom nechápeš, navíc zasáhnout můžeš (chyt ho a uvaž na vodítko), není potřeba zabít každého psa, kterého uvidíš mimo majitele. Tvůj příspěvek vyzněl jak od typického bouchala, který odpráskne každého psa, kterého v hoře uvidí ... ◄ reagovať
celkom tomu nerozumiem cize ked pes s reflexnym obojkom bude od majitela 300 metrov a bude prehant zver ja nemozem zasiahnut ci jako? to psom vsetci navesaju farebne obojky po krkoch a budu sa nam smiat ako si ich pes dobre zabeha za zverou...aj tak sa da... ◄ reagovať
udivuje ma, že nik nesleduje čo sa deje. k už uvedenému návrhu bol aj súčasne ďalší, a ten bol zaujímavý. odkaz pokukajte, kto ako hlasoval a poďakujte sa im. mohlo byť po povinnej komore... ◄ reagovať
Prezident už viac na svoj post kandidovať nemôže a môže sa rozhodnúť podľa zdravého rozumu, po parlamentných voľbách už dlho žiadneho poslanca nebude trápiť "vôla" ľudu.... ◄ reagovať
laco11: ano je polovnik ale je aj hlava statu a vacsina populacie je nepolovnikov...a okrem toho ak ju aj nepodpise, v zasade sa len odiali ucinnost...lebo staci aby ho parlament este raz schvalil a veto prelomi...osobne si myslim, ze ho podpise, tak verejnosti je velky.... ◄ reagovať
trosku si to skomolil, len ak nemaju obojok alebo vestu, a je tam este jedna podmienka musia byt viac ako 200m od poslednej murovanej stavby, aspon tak to bolo v navrhu, ci sa to zmenilo alebo nie??? je fajn ze bude musiet nahradit skodu, dokonca navrh hovori o tom, ze ju musi aj sam nahlasit a nahradit...som len zvedavy ako sa to bude v skutocnosti praktizovat a hlavne dokazovat....osobne nemam problem s tymto navrhom...okrem vyssie uvedeneho, co bude postavene na tom ci bude mat majitel psa "gule" a v pripade ze sa nieco udeje sa aj prizna. tie naozaj pytliaciace a tulave psy sa budu moct strielat aj nadalej, lebo nepredpokladam, ze im niekto bude davat reflexne obojky...a trosku sa ukludni situacia...treba uznat, ze v niektorych regionoch bol aj zo strany polovnikov pristup viac ako arogantny... ◄ reagovať
pokial ju prezident schvali, tak nadobudne ucinnost 1. 4, macky sa nemozu strielat vobec a psy len ak su viac ako 50 m od pana a maju obojok okolo krku splyvajuci alebo podobnej farby ako srst, inak nie ale zaroven bude majitel psa povinny nahradit skody psom sposobene ◄ reagovať
Prezident je poľovník a ako poľovník by sa mal zachovať a využiť svoju právomoc v mene nedomestifikovaných živočíchov, ktoré sú vo voľnej prírode na rozdiel od mačiek a psov naozaj doma. ◄ reagovať
odkaz tu je navrh zakona, kedze sa to prejednavalo dnes, tak schvalene znenie asi este nenajdes, zalezi ci tam poli nejake pozmenovacie... ◄ reagovať
kde najdem presne znenie tejto novely ? ◄ reagovať
soson, lebo podla nemenovanych zdrojov zo SPZ maju dolezitejsie problemi ako riesit "problematicky" bod zakona tykajuci sa odstrelu psov a maciek :-). mna by skor zaujimalo ako sa bude preukazovat majitelovi psa skoda sposobena jeho psom.... ◄ reagovať
By ma zaujímalo prečo nekonala a nereagovala SPK a SPZ na túto " intenzívnu spoločenskú požiadavku " ◄ reagovať
Poslanci stopli strieľanie psov v poľovných revíroch odkaz ◄ reagovať
Bratislava 8. februára (TASR) - Mačky zatúlané do priestorov poľovných revírov nebude možné od apríla legálne usmrcovať. Poslanci NR SR dnes totiž 82 hlasmi schválili návrh novely zákona o poľovníctve od poslancov Jaroslava Suju, Petra Kalista a Kamila Krnáča (všetci SaS). Zmeny nastanú aj v prípade usmrcovania psov zatúlaných do poľovných revírov. Súčasné znenie zákona povoľuje poľovnej stráži usmrtiť psa aj mačku vo vzdialenosti väčšej ako 200 metrov od trvalo obytného domu. V zákone však nie sú jasne stanovené podmienky, za akých môže člen poľovníckej stráže toto právo využiť. Novela je tak podľa autorov reakciou na intenzívnu spoločenskú požiadavku občanov Slovenskej republiky, aby došlo ku konkrétnym zmenám. Od účinnosti tohto zákona bude možné psa usmrtiť len v prípade, ak nebude jednoznačne odlíšený obojkom, prípadne prsným postrojom vo farbe odlišnej od farby jeho srsti. Toto oprávnenie sa však nevzťahuje na poľovnícke psy, ktoré v priebehu poľovačky nemôžu mať na sebe z bezpečnostných dôvodov žiadne obojky. ◄ reagovať
Predpokladám že goret mal na mysli realnych nezodpovedných majitelov ,ich zapričinením ked sa pes stáva neovladatelným a ich nedbanlivosťou sa nekontrolovatelne pohybuje po lese alebo poliach či lúkach ,pasienkoch myslené :"vychádzka so psom ,s tím že pes pobehuje okolo pána bez kontroly do vzdialenosti príklad 100m a viac od pána" . ◄ reagovať
vysvetli mi goret..niekto stará sposobom na úkor zveri a poľovníkov...toto ma zaujima ◄ reagovať
pes nie je človek, ale človek za psa zodpovedá a zodpovedá i za škody, ktoré pes spôsobí a človek by mal škodu nahradiť. Pýtam sa: je smrť psa adekvátna náhrada škody? Aký je osoh z takejto náhrady? Pre bezprízorného psa, o ktorého sa nik nestará je guľka vykupiteľka jediným riešením ako skrátiť jeho trápenie i zabrániť ďalším škodám, ktoré by v núdzi páchal na zveri, ale súčasnosti ide o hlavne o psy, o ktoré sa niekto stará a stará sa spôsobom na úkor zveri a poľovníkov. ◄ reagovať
pes nie je človek ...kona pudovo nevieš o čo mu ide či o lov či o zabavu..tak či onak pre zver je to vždy stres na jar doslova katastrofa ohľadom mladat...si znalý zoologie???...aj malý pes je veľké riziko pre malú zver samozrejme...netreba rozoberať..aj polovník zodpovedá za svojho psa...v zakone je zakazane zastreliť príslušníka polovneho plemena ale nikde tam nedovoluje aby pes šafaril je to potom o výchove aj ked sú polovne upotrebitelne psy ako pišeš durčie ktore maju pudy silnejšie ako všťepenú výchovu...k tomu pudlíkovy jeho zženšťilý vzhľad ho neospravedlnuje ak pytliačí :D :D :D ◄ reagovať
WolfHunter neviem čo by také ten pes mal strhnúť ? Ak ujde pes ktorý durič napríklad bigl kopov alebo vysokonohý stavač môže strhávať koľko len sa mu uráči . Vtedy je všetko v poriadku a netreba nič tlmiť . Tých poľovných plemien ktoré chovajú nepoľovníci je naozaj dosť . Taký pes môže slobodne a beztrestne behať po zveri po revíri ! Je to v poriadku ??? Naopak susedovho pudlíka čo sa podhrabal pod plot treba svedomite zastreliť a tváriť sa ako hrdina . Ja to nerobím !3006sprg súhlasím s tvojim názorom. ◄ reagovať
:))))) Asi by som ukončil moj názor k veci takto: Bol som na polovačke kde prišli aj Slovenský hostia polovníci ,vlastním Slovenského kopova a čuduj sa svete dostal som otázku akého to mam psíka plemeno :)) Slovenský polovník sa ma to spítal uplne vážne .. ak teraz uvažujem ,vedia naši kolegovci rozonať v horách polovne upotrebytelých psov? Stalo sa mi to už asi 5 x ,Zákon bude a ?? chybička sa zbloudila mysliveček se spletl .Držím palčeky a verím že sa postupne všetko okolo polovníctva samozrejme časom upraví na spravnú mieru ááá možno sa toho dožijeme. ◄ reagovať
novela s myslím že slušnom, vyhovujúcom znení mala byť prejednaná v parlamente dnes. no prerušili, takže až v utorok, malo by to byť ako štvrtý bod. tlač 347. mám za to, že je to lepšie, ako ako doterajšia úprava. a k tým čo nerešpektujú zákon, morálku pri odstrele psov a mačiek. mám za to, že tu je treba pritvrdiť a hlavne verejne sledovať jednotlivé prípady. rado sa to ukončuje napomínaním, nejakou pokutou systémom ,,veď si náš,,. a bez informovania verejnosti. ono to naozaj chýba, riešenie jednotlivých prípadov zostáva utajené. aj ja viem o nehoráznych zneužitiach poľovníkmi a neuveriteľných vyriešeniach. ale tiež som presvedčený, že súčasný systém je tak skorumpovaný, že od neho nemôžeme očakávať nič, len jeho koniec. vedel by som navrhnúť aj riešenie, no nejdem predbiehať a dávať také info dopredu.zatiaľ sa musíme snažiť, aby sa rozhodnutia ,,disciplinárnych,, komisií spk dostali na verejnosť a všetky, aj tie doteraz. padnú vám sánky, ako sa rozhoduje. to je ale na debatu inde. ◄ reagovať
súhlasím aj z 3006sprg aj z lowec.......myslím že treba konkretny pristup na každu konkretnu situaciu a ano bude to o tom výklade nášho zákona aký je a ako ho berime...potom vysledky ...slo by ho rozvinuť skonkretizovať aby nebol stručný z množstvom zadných dvierok? ◄ reagovať
edu tak to si toho potom este vela nevidel...ja sa tiez snazim zdrzat vystrelu pri psoch, macky v zasade nestrielam, ako hovoris vacsinou je to iba o sedeni pri mysej diere...vsetko je to o zvazeni konkretnej situacie, polovnik by mal vediet ci naozaj nejde len o zabehnutu suku ktora sa hara, alebo sa jedna o vyhladovane ciganske psy...vacsinou ked vidim ze pes nahana zver tak vystrelim do vzduchu, pes sa zlakne a do minuty je tam majitel ktoremu pes zabehol, nasleduje upozornenie ze pes tam nemal co robit a ze keby som striktne dodrziaval zakon tak teraz by ho mohol uz oplakavat, niektori to pochopia niektori nie...drzim sa zasady: ,, pokial neviem naco strielam, tak radsej nestrielam vobec". Ale ak vsak vidim kazdy den v reviri toho isteho psa tak je mi jasne ze mu ide len o jedno, aby poprehanal zver. Tam uz nemam co riesit. Tiez uz som videl ako dva nemecke ovciaky ktore strazia druzstvo strhli vysoko gravidnu srnu. Tam tiez nebolo co riesit. Takisto aj v zime ak je vysoky sneh a pes si len tak zo spasu poprehana zver, v okamihu ide dole, a tam uz by mi bolo jedno ci to je susedov pes alebo koho, a to iste plati aj na jar ked su mladata. Vsetko je to len o svedomi polovnika a o rozoznani o aku situaciu ide. ◄ reagovať
wolfhunter ... zakon máme a myslíš si , že vedšie percento z nás ho vie aplikovať v praxi aby neprišlo ako v posledných prípadoch ?Uvediem ako príklad videl som ako polovník ide autom lesnou asfaltkou oproti nemu cupká malí psík do 9 kg , evidentne hladá pána chová sa dezorientovano , polovník zastaví auto vytahuje pušku ..vystrelí ,netrafil ,, trestáme psa za chybu majitela :)),ok strelec sa opiera o zákon ,JA osobne som za ochranu čo máme aj poslanie ale posledne nadobúdam dojem že mnohý ho nevedia naplniť a konajú troška unáhlene ako by mali..Dávam si otázku chceme tlmit škodnú ,za každú cenu alebo vieme realne zhodnotiť pre a proti "čo je to škodná naplnenie jej podstaty ,evidentne známky pytlačenia jedinca" .Zákon nám polovníkom dodal odvahu ochranné krídla ale mam dojem aby sme si ich predčasne nedolámali. ◄ reagovať
A sme doma...zase sa berú ohľady,ukazujú chraktery každý sa odovoláva na to čo mu vyhovuje...kde to sme?...človek zasahujed o prírody už milony rokov a čým dalej tým viac je bezohladnejší a viac sa rozťahuje...niektore ekosystémy su nan nas už doslova závisle vdaka týmto zásahom..tak by bolo načase si uvedomiť že každy zasahujeme do diania okolo nás...prečo sa stále prestriasa zákon umožnujúci odstrel túlavých psov zrazu nam tak záleží na našej pošramoťenej povesťi?prečo asi lebo sú ľudia a ľudia ani sto poctivých poľovníkov nebude tak byť do očí ako jeden idiot a ani jeden pocťivý psíčkar neospravedlní 100ku tých nevychovaných...ak sa nemýlim zákon ktorý vznikol na náš podnet regoval na situaciu narastajúceho počtu túlavých mačiek a psov...prečo dnes nie je aj zákon ktorý by ukladal nejake povinnosťi a mal vplyv aj na pohyb psov a ich majiťeľov v lese?...nedeľme sa na dva tábory to k ničomu nevedie už tu bola snaha niekam to posunúť bezvýsledne ....je na každom ako sa zachová nastala doba kedy sa zaujimame a pretriasme všetko negatívne a to pozitívne ide bokom....hladal by som najprv chybu v človeku beozhladu na to či je polovník či psíčkar ludia sme všelijaký a to plaťí pre obe strany...na idiota polovníka doplaťí pes a jeho majiťeľ na idiota psíčkara zver je to konflikt záujmov a neobstoja u mna argumenty že mačky a psy su neškodné že nedokážu uloviť a všetky tie drísty okolo toho...v prírode plaťí zákon zožerieš alebo ťa zožerú...su dokazy z oboch strán o tejto problematike vobec nejde o podiel viny ale o to čo s tým...a zaťiaľ iba polovníci čosi musia pre nich čosi plaťí lebo o tom je výkon práva poľovníctva...nerozumiem ako možeme porovnávať situaciu v okolí BA a niekde inde my sme vrahovia a psíčkary úchyláci...kto z koho?...kto má rozum zváži situaciu a koná kto nie spraví chybu a za tú by mal pikať v hre je to o čo nám ide najme nám polovníkom to je zver ktorú zveľadujeme chránime staráme sa o ňu ano ide o prístup ale v prvom rade od každého z nás téma je citlivá ale nafukujeme a komplikujeme ju myslím samy a zbytočne...k čomu vedie to handrkovanie?...nie každý špekuluje niekto hned koná či je to správne alebo nie to závisi od konkretnej situacie ...je trochu ubohe rozoberať to len zo svojho ulha pohladu aaaaa teoretizovať...prax je prax a nik nedokaže a ani nemože povedať tak to je a basta ...samy vidíme čo sa deje a bud to zastavíme alebo len sa budeme hlupo prizerať osočovať a bude to horšie a horšie...su veci ktore sa možu musia a nesmú samy si ale určujeme čo je čo...divá zver loví lebo musí polovne plemena boli na to vyšlachťene bez debaty ale aj tulavý pes sa stáva zverou a ak chce prežiť loviť musí...pochopí ho však len ten kto zažil čo je to hlad...alebo ktosi čo sa s niečym takým stretol...sustredme sa chlapy na tých pár nesprávnych odstrelov s tymi niečo robme a neglobalizujme to hned na čosi zle nespravne...Edu aj ked pes ujde len raz a strhne čosi len raz...pes sa domov vráťi ked ho necháš ale strhnutemu kusu už život nevráťiš ◄ reagovať
Ja túlavých psov nestrielam a nemyslím si že by nám preto poklesla zver v revíri . Mačka tiež väčšinou sedí na roli pri myšej dierke . Takže nerobme tu hrdinou ,ktorý o sebe píšu ako ich baví zabíjať všetko čo sa pohne odvolávajúc sa na zákon . Kedysi sa strilači psov a mačiek odvolávali na rozširovanie besnoty . Besnotu nemáme mačka nám zver nežerie a aby nejaký pes ktorý obyčajne ujde pri háraní majiteľovi nám určite nevyzverí revír . Jeden rys urobí viac škody na zveri ako všetky mačky a psi na Slovensku. Zase tých túlavých psov som v živote veľa nevidel . Odbachnúť mačičku na poli tež nemám potrebu . Nevzrušuje ma zabíjanie ! Tiež si myslím ,že tu ide iba o provokáciu !!! ◄ reagovať
ja nevidím rozpor v tomto duchu... a nikdy som netvrdil opak. dobre viem, o čom hovoríš a opakujem, tu nemáme rozpor! daj mi do pošty maila, pošlem ti dôkaz, ktorému uveríš, lebo si to overíš za chvíľu. to o čom hovorím, je public relations.... a z dôkazu sa budeš vytešovať, dovolím si predpovedať, že až nemiestne :-) ◄ reagovať
Pozri apple ,mnoho z Vás polovníctvo máte ako koníček, Ja to okrem koníčka mam aj povolaním LS ,kde denne riešim a počúvam názory ludí,ktorý mnoho krát skutočne venčia svojho psa na vôdzke alebo bez nej a pes je na volno bez dalších problémov a to sa zrazu stretnú s prvým autom kde sedí "pán polovník" dohováranie znie ,verbalne nevkusním dohováraním až sa vyhražaním zastrelením psa,preto si treba uvedomiť nie každý psíčkar je ten zlý aj jeho pes , REKLAMA polovníctva je aj tak v tomto smere velmi velmi zlá ,nikto sa nebráni diskusii ale akej takej aby to malo úroven,treba brat na zretel ako nás vníma verejnosť ako celok ,mi vychováme ludí ,usmernujeme ich ako sa majú chovať v prírode ktorá patrí aj im ako nám ,som rád ak niekto ma zaujem o ochranu ako takú v polovnom revíry kde má aj prehlad ,preto poniektoré lacné vyjadrenia ktoré tu odzneli určite neprospievajú Polovníctvu . ◄ reagovať
myslím, že v tomto si rozumieme, ja netvrdím, ani nik iný, že ich treba bezhlavo hlušiť. a nemám problém dať riešiť blba, ktorý to tak robí. no na jednej strane je táto činnosť obodovaná v združeniach ako záslužná a potrebná, zákon nám ju ukladá, sami uznávame, že je to nutné a na druhej strane to chceme tabuizovať a mlčať o tom, aby nás niekto nebodaj za to nezačal osierať. to sú úchyli a proti takým musíme vystupovať!! a nie proti poctivcom! ◄ reagovať
ako príklad : .........rastob, 10.12.2011 o 22:00 Niektoré komentáre - sranda čítať, inak, ako by ste sa cítili, keby vám cez časť revíru spravili cyklotrasu ako nám, po ktorej chodí von už teraz skoro "celé" 20 000-cové mesto a desiatky, možno aj stovky psov denne? V časti revíru, kde sme si každoročne pukli bažantíky a kačice a teraz to pomaly kvôli ruchu nie je možné a raticová tam už nie je? K úcte psíčkarov z mesta - psy sú vo veľkej väčšine prípadov na remeni. Ale stalo sa mi, že už mi pod posed dobehol labrador s krížencom od priehrady, kde zúfalo pískal a reval majiteľ, tak 400 metrov od nich. Psy pekne prečesali jarok, kde som čakal. Bolo dopoľované. Keďže síce to bolo porušenie zákona, ale nechce sa mi s nikým súdiť a dohadovať (labrador=poľovné plemeno) Nechal som ich.,,,,,Rýchly strelci by zrejme ani nezaváhali a čiarka by bola. ◄ reagovať
to, že nemáš v belej pytliačacich psov nie je snáď merítkom pre všetkých. je mnoho revírov, kde sa odlovia desiatky takých škodcov. ten, čo sa vyzná vo zveri, vie odhadnúť, aká je jej cena, vie odhadnúť aj jej šance proti zabijákovi. a v drvivej väčšine prípadov sa rozhodne správne! tak sa najprv vydýchaj, pouvažuj, prv než začneš niekoho odsudzovať a nálepkovať a kádrovať, rozhodovať kto čím je. môže sa stať, že ťa tiež začnú nálepkovať. je minimálne divné označiť niekoho za úchyla za to, že si rád plní povinnosti a netají sa tým. ◄ reagovať
Ako vidím problém je v chápaní jednotlivcou :zákon je zákon ,uplatnit ho v praxi ako opisuje aj goret rozonat psa a psa je rozdiel ,táto diskusia je už náročná faktom že neni revír ako revír ,rýchly strelci ak by polovali ako príklad na záhory okolo Bratislavy pri jednej pochôdzke by stretli od 20 - do 50 venčiacich sa psov, mnoho krát sa pohybuje pes od pána 50m na volno .A to vidíš psa len psa a až potom majitela ,zastreliť psa neni problém ale potom viete si to aj obhájiť ?Prečo som JA osobne podráždení s poniektorých kolegou polovníkou ..nakolko existujú jedinci ktorý vedia zastreliť aj polovne upotrebitelného psa ,ktorý zabehne polovníkovy je to smutné ale nájdu sa aj taký čo nemajú problem odfajčiť aj tákeho psa a ešte sa budu sa aj chváliť ,takže o čom je to ? ◄ reagovať
fakt nadržaný provokatér a už má aj hovorcu. pozn. u nás sa túlavý (pytliačiaci) pes vyskytne veľmi zriedka a platí nepísané pravidlo väčšej škody - ten, kto sa v psov vyzná, vie odhadnúť aká je asi cena psa, ktorého stretne pri pochôdzke a vie aj rozoznať či ide o pytliaka alebo zblúdilca. Na odreagovanie sa streľbou doporučujem brokmi na rýchle terče na strelnici. Môžu i viacerí naraz a napr. "o pizzu alebo pivo" ◄ reagovať
nemyslím, že by si sa ty mal cítiť dotknutý. mňa vie naštvať, ako z bežnej činnosti pri ochrane revíru robíme sami nejakú nemorálnosť a spoločensky nevhodnú tému. veď to je choré. a sailormoon81 sa vyjadril jasne, žiadne úchylky tam ani necítiť. a aké reakcie inkvizítorov poľovníctva si vyslúžil? sami si robíme zle, iní ani nemusia. možno som stará škola, ale takto to ja cítim. sami si vytvárame vo vlastných mysliach pocity viny, sami sa medzi sebou odsudzujeme za naprosto normálnu vec. zaváňa to vírusom lebocki: ... aby sa negatívne nevyjadrovali v médiách, pretože tieto negatívne vyhlásenia nepriaznivo pôsobia na poľovníctvo.... a s tým nemôžem súhlasiť. ešte stále sú mnohí nasiaknutí takýmto myslením. a to je naša slabina. ◄ reagovať
Myslel som to dobre a myslím, že sme to mysleli dobre viacerí. Nie sme proti odstrelu pytliačiacich psov či mačiek, všetci vieme, aké škody môžu narobiť. Ale musíme to robiť zodpovedne a citlivo. Tu nejde o imidž a o vychvalovanie sa pred niekým, aký som ja hrdina. Správnu vec si treba vedieť vždy obhájiť a nikto neodsudzuje nikoho, ak koná správnu vec... ◄ reagovať
lowec, nepáči sa ti obsah príspevku? tak ho okomentuj. alebo čo ti prekáža? zavolaj mi, odpoviem ti na všetko, čo ťa trápi. alebo sa tu opýtaj štbáckych praktikantov, už ma lustrovali. takže mi bez obáv zavolaj, nie som taký tajný. ◄ reagovať
Páni zbytočne sa v tejto diskusii osočujete a obvinujete nikde to nevedie.Ja nemám jeden problém s odstrelom túlavých psov a mačiek.O strelení mačky alebo psa sa dozvie akurát hospodár aj to ked mu odovzdám povolenku.Psa alebo mačku zašijem tak že ju ani boh nenájde.A je pokoj! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.