Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
...a jedna stará politická pravda vraví: "Topiaci sa v predvolebnej kampani aj slamky chytá" Pani MILI je vďačný volič ako i mnoho ďalších. Nemyslím si však, že by to bol až taký rozhodujúci krok...ale na to máme predsa superanalytikov, ktorím analýzy vychádzajú najlepšie vždy až po voľbách :))) Ej či len žijeme vo veselej a rázovitej krajine :))) ◄ reagovať
čiže vysvetlí mi, ako môžem usmrtiť psa nahaňajúceho zver s reflexným obojkom na krku ---------------------------------------------------------------------- Nijak - iba v sebaobrane. Mozno Orol s Heklerom nieco vyspekuluju. (-: ◄ reagovať
Jaro jeden môj dobrý kamarát z ďiaľneho východu by Ti povedal...JAKO NYČ! :))) ◄ reagovať
Jaro a čo tak konanie v krajnej núdzi? ◄ reagovať
archer, dnes o 19:55 zbytočne to dramatizujete.. ak pes zver prenasleduje a loví je jedno či bude mať reflexný obojok alebo nie.. máš práve ho odstreliť...... vysvetli mi to, mne vychádza, že pokiaľ bude mať označenie, tak nemôžem... no môžem sa mýliť ◄ reagovať
dobre píšete..pani MILI chcem odkázať, nech otvorí oči a pozrie sa na realitu a nech tu netliape do vetra, kto nezažil neuverí..Mám pár skúseností a nie so zatúlanými psami, ale práveže so psami a ich majiteľmi v revíri...pes naširoko naďaleko od majiteľa, doslova štval zver a jeho neschopní majiteľ si ho zavolať k nohe. Jednoducho pes zavetrí a nemá zábrany, je to v ňom. Takže novela sa kľudne mohla schváliť inak, ale kvôli predvolebnému očku je to tak..Nepoľovné psy by mali byť na vodítkach a s náhubkami na papuliach a vybavené, nie lietať po lesoch a lúkach stovky metrov od majiteľov. ◄ reagovať
archer tak ešte raz: Doterajšie znenie inkriminovaného §29, ods.1, písmeno f/ : ..................................................... usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo psa, ktorý hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa.................................................................. sa nahrádza znením : ......................................................... usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby, to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.“.................................................................. čiže vysvetlí mi, ako môžem usmrtiť psa nahaňajúceho zver s reflexným obojkom na krku, ak ustanovenie o prenasledovaní zveri je v novele zákona vypustené a zostalo iba, že na psa s reflexným obojkom je zakázané strieľať. ◄ reagovať
Samozrejme asi su pribuzny ale taky tupy ich veku to je sila.hovory sa čim starši tym viac rozumu ale nie vždy pravda ◄ reagovať
Nejako sa to okolo tých Košicoch rozmáha :))) Divný to kút... Vidno že paštikári su na polovicu vraňare :)))...bez urážky tých normálnych. ◄ reagovať
miso111: :-DDDDDDDDDDD... premýšlal som koho mi pripomína.. so všetkou úctou k staršiemu ovšem.. dúfam že ste sa neurazili pani MILI.. ◄ reagovať
Milá pani MILI nie ste náhodou príbuzná pána Osameléhovlka? By som sa vôbec nečudoval...vidím tu v názoroch ohromnu paralelu len o niečo extrémnejšiu...ale zámer je ten istý. Srdečne Vás pozdravujem a prajem veľa zdaru v "orientácií v teréne" :))) ◄ reagovať
mne len nejde do hlavy jak prišli na tie mačky.. prečo tie nie.. nechapačky :-).. ◄ reagovať
Presne tak Orol - na konci, ktory nema koniec (momentalne mame peknu novu novelu). Vlastne sa nic v realnej lesnej skutocnosti nezmenilo. Len v pripade sud. konania sa karta "trosku" obratila - to ako fiskal - samouk dobre vies. Uvidime-nepredbiehajme, ak sa najde dost vajciakov ako to bude vyzerat v praxi. Zaroven ste "dostali" navod koho volit v nasich "primarkach". ◄ reagovať
Velavazeny sosonko ja som si napisala svoj nazor a ten uvod to su zname fakty.Tak tu namna nenadavajte,lebo je to pod moju uroven.Arches ja zase dufam ze vela psickarov sa teraz z vas tiez bude smiat,lebo uz je proti vam aj zakon.Ale co tu riesim polovnikov, vsade inde pisu este tvrdsie na vas.Chcela by som vidiet keby vas polovnicky havko,ktory vam donesie pod nos ulovok len tak spadol na zem,ze si ho druhy polovnik pomylil s niecim.Mali by vas uplne zrusit a zacat aj proti vam peticie.Pozri moj profil a fotky a potom pindaj.Od vtacikov az po srnciu zver sa staram pravidelne.A nic zato necakam.Zato ked idem do lesa vsade su prazdne ba priam az znicene senniky.Skor si stavate pozorovatelne alebo este lepsie strielate z auta.Ja sa o zver staram a aj budem a aj ju necham zit a to co robite vy je uz na vasom svedomi...A piste si co chcete,uz to ani nema vyznam citat ze jeden druheho si tu kryjete... ◄ reagovať
trpazlik: ale v tom ti nik nebráni a nemusíš to robiť v tichosti.. (okrem mačiek).. čítal si čo sa tam o tom píše??? ak nie skús sa na to pozrieť.. inak neviem jak vy ale ja svojho psa niečo tak nechutné ako mačku nenechám zobrať do papule.. (ani som to nikdy nedovolil).. potom to končí tak že pes má toxoplazmozu a to nie je žiadna sranda.. ◄ reagovať
jednoznacne som za to aby sa tento novy zakon obchadzal a v tichosti sa nadalej strielali psy a macky ktore pytliacia. ◄ reagovať
zbytočne to dramatizujete.. ak pes zver prenasleduje a loví je jedno či bude mať reflexný obojok alebo nie.. máš práve ho odstreliť.. nechápem toto vyplakávanie.. videl si cigánov v obchode kupovať niečo iné ako chlieb, chlast a cigarety???? ja nie... takže dosť silno pochybujem že si celá osada nakúpi reflexné obojky pre svojich psiskov.. mám pocit že zo všetkého čo bolo napísané resp. povedané ste si zapamatali len jedno: REFLEXNÝ OBOJOK... páni vyplakávači.. celý navrhovaný zákon nestojí len na týchto dvoch slovách.. nemám rád takého hádzanie flinty do žita.. Orol to správne napísal.. žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa varí.. ◄ reagovať
no takže už to máme schválené odkaz a môj názor na to je : treba si to poriadne prečítať a už viem koho určite nebudem voliť... by ma zaujímalo, ako to bude v našich revíroch vyzerať tak za päť rokov... jediné, ako túto blbosť dať štátu najavo je zavolať vždy policajtov keď človek v revíri na mačku natrafí nech ju prídu odchytiť a nech si ju odvezú do útulku... a ešte niečo, už mačku streliť nemôžem OK ale predsa ťažko vysvetlím môjmu psovi, že sa s ňou nemôže pozdraviť prípadne ak by naňho nedaj bože zaútočila že sa nemôže brániť :-) ◄ reagovať
No to zas je komplikacia pre polne reviry...:( ale ved tulave psy nemaju zvacsa obojky a nie su oznacene..takze je to OK :) len tie macky ma hnevaju...:( hold budeme asi cvicit so psami ostrost castejsie ;) bez vystrelu...Ved za to nemozem ze ju stavac nasiel v poli, ze?:D ◄ reagovať
Reálna situácia, ktorú som niekoľkokrát osobne zažil. Nakoľko poľujem v blízkosti cigánskej osady častokrát sa mi stalo, že cigánske vlčiaky a bastardy sa voľne potulovali po revíri a doslova vo svorkách lovili zver, navečer sa vracali späť do osady s 2000 obyvateľmi. Niekoľkokrát sme sa pokúšali zjednať dobrovoľne nápravu aj za pomoci polície, samozrejme bez akéhokoľvek úspechu. Zmena nastala až keď sme prijali razantné opatrenia - dennodenne ochranné služby - na začiatku padlo niekoľko desiatok psov, kým sme si zjednali patričný rešpekt. Stratégia lovu zbastardených vlčiakov bola identická s ich vlčími predkami : jeden plašil a duril zver pred sebou, ďalší zo zálohy útočili na vysilenú a unavenú zver. Otázka znie, že ak cigánov napadne označiť si signálnym obojkom svoje psy, čo je viac ako isté, budú mať o ich ochranu postarané. Pre nás nastane praktický neriešiteľná situácia, vymáhať náhradu škody od neprispôsobivých občanov žijúcich zo sociálnych dávok, od ktorých nikdy nič nevymôžeme. A teraz babo raď, skús niečo napr. ty Zigi9. ◄ reagovať
jojka to je len ako polovnici strielaju zvierata a o tom ako čo zastrelia.ale to že sa krmy to tam nevedia dat.som zvedavy ako sa stara pani mili o zver ked je taka ochranarka alebo tu len trieska blbosti .už by mala mat trocha rozumu na ten vek. ◄ reagovať
no neviem, ako ste to sledovali. komora tam mala svojich zástupcov, tých istých, čo hlasovali za túto debilinu. tí istí odmietli dobrovoľné členstvo v komore! takže bola tam. a starosti komory: žiadať v týchto artických zimách o mimoriadne povolenie odstrelu. vraj sú hladní a kašlú na to, že je najťažšie obdobie pre zver ◄ reagovať
komora ta nam je na dve veci.nema tušim zaujem podporit naše zaujmy ◄ reagovať
a pozor tulave psi ktore su naozaj tulave sa mozu odlovit dalej ci sa to MILI paci alebo nie ◄ reagovať
ale najskor ho aj tak musi podpisat prezident nie? ◄ reagovať
soson ani pani MILI nerieš vydieť ža sa ona tomu rozumie:)) ◄ reagovať
MILI: čerešnička na torte :-DDDD... sa neprestávam smiať.. ◄ reagovať
Prave som videl reportaž na túto temu na TV Joj. Zaujímavé je, že vždy ukazujú iba zastrelených psov ale toto neukážu nikdy odkaz- ! ◄ reagovať
Tak páni a máme to tu. Bohu žial tem blbý zákon schválili a nebudeme môcť strielať psy a mačky ktoré pytliačia. Aký chuj a dement do dal do parlamentu? Vajcia by som mu odstrelil a dal zožrať psom. A gorili v parlamente to schválili. A kde je ta uzastna SPK ktora to mohla a mala zatavit. Zbohom drobna zver. ◄ reagovať
To mate zato ze par polovnikov si muselo zastrielat ci uz v lese,alebo vtrhli priamo susede na vlastny pozemok a zabili jej tam psa.To je uz do neba volajuce.Cely zivot chodim do lesa a v zivote ma nenapadol ziadny pes ani zver.Jedina zver v lesoch su polovnici,lebo zabijaju nevinne zvery,kralov hor.A este nakricia na vas ze idete na huby.Nieste panmi lesa,nieste nic,a tie reci ze gravidnu srnu to je smiesne.Najviac ich vystrielate sami ked mate vypite alebo aj za triezva.Lepsi darcek ako tento zakon som si na narodky ani nemohla priat:))) ◄ reagovať
odkaz ak to takto pôjde dalej tak neviem či sa majitelia psov nebudú domáhať náhrad za škody spôsobené zverou na ich psoch.. :-DDDDDDDDD ◄ reagovať
ešte raz, debilkovia, parlamentom počínajúc! ak to spraví lovecký pes, tak je to skôr výnimočné a zvyčajne je majiteľ nablízku. no ak to spraví iný pes s označením, tak je to v poriadku!!! to môže!!! môže beztrestne drhnúť koľko chce! stačí ak mu majiteľ zavesí na krk ružový obojok a pes môže lietať po hore koľko chce! a nepodsúvajte, chytráci poľovných psov! tie po hore len tak nebehajú. no problém je, ak je majiteľ nepoľovník, ten sa pôjde nahlásiť na políciu a zaplatí škody. no len chcem vidieť, ako sa tie eurá premenia na zver... vyprosím si označovanie za bouchala, to len svedčí o iq pisateľa. spamätajte sa, čo obhajujete! zo životného prostredia zveri je mestský park!!!! a čo tak zver - kde ste jej vyčlenili miesto - v múzeách, vypchávky??? toto nie je o citoch, to je krutá, naozaj bez preháňania krutá realita!! tak kam idete poslať zver, to mi vysvetlite!!! a neoháňajte sa mi nejakými vlastníckymi právami. aj zver má práva a poľovník, ktorý sa o ne stará, si ju bude chrániť. a aj preto, aby vaše deti mohli vidieť voľne žijúcu zver. a aj preto, aby mohli ísť do lesa bez strachu, že ich tam napadne pes. vysvetlite svojím deťom, že vaše psi sú nad všetko živé v prírode, lebo sú vaše a nad vás nie je!! ◄ reagovať
Krokodíl, bič plieska na konci a kaša sa nikdy neje horúca a preto si treba dávať pozor, aby si sa nepopálil a neprivodil si dočasné, alebo trvalejšie porušenie zdravia. Nerob predčasné skalopevné závery k predmetnej veci, to je najväčšou mladíckou chybou a nerozvážnosťou. ◄ reagovať
sporko1234: ja tiež.. no tiež ako napísal motaq si nedokážem predstaviť ako bude prebiehať dokazovanie.. tak ako má minca dve strany tak aj vačšina vecí na svete má dve strany.. aj dobrú aj zlú.. tento zákon na tom nie je nijak inak.. ◄ reagovať
z casti so zakonom i suhlasim.. ◄ reagovať
V podstaete to Motaq presne zhodnotil. Inak nie je zle si pozriet, ktore strany ako hlasovali... cca dva roky som obcas podotkol, ze k tomu pride. Orol, Hekler a ostatni chytraci si novelu v klude dostuduju a vezmu za svoju - demokracia = vlada ludu. ◄ reagovať
apple: maš jedno štastie že ja nie som admin.. takéto správanie nedokážem tolerovať.. nabudúce bud tak dobrý a urážky si nechaj pre seba.. môžeš si ich opakovať ráno pred zrkadlom kým si budeš umývať zuby... ◄ reagovať
Nedej bože, když pak budou cikáni chodit po hoře s reflexním obojkem a hledat střeleného psa, aby na něm mohli zbohatnout :-) Když vidím, jací bouchalové se tu vyjadřájí, tak se na tom uživí nejedna jejich rodinka :-) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.