Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
Zvery, túžiace po moci, bohatstve, prospechárstve sú schopné na dosiahnutie ich cieľa načasovane používať aj tie najzákernejšie metódy, ktoré prinášajú pre našu zem, prírodu a ľudí skazu a sú v príkrom protiklade so zdravým rozumom a zákonmi Slovenskej republiky. ◄ reagovať
matus: na toto ti neodpoviem.. nechápem to.. a ani nikdy nepochopím, ktorú múdru hlavu mohlo napadnúť chrániť mačku domácu.. tomuto nerozumiem.. no viem a som si 100% istý že to nebol nápad nikoho z ochrany prírody.. tých ludí totiž poznám.. skôr to bol nápad chovateľov a majiteľov mačiek.. potom sa im to tam kotí žiadna mačka nie je zaočkovaná, robí škodu kade chodí.. sorry proste neznášam mačky :-DDD... ◄ reagovať
Osadníci sú veľmi vynaliezaví spoluobčania keď treba. Jeden čas sme stretávali dvojicu osadníkov s dvoma vlčiakmi, predpisovo priviazanými na obojkoch, nechápali sme, čo robia v lese v čase keď nerástli ani hríby, netrebalo im ani drevo na zimu, ani nič. Len z času na čas sme nachádzali vývrhy, tak sme takmer permanentne v čase nečase strážili minimálne dvaja. Výsledok : osadníci mali zohratú dvojicu vlčiakov, jeden osadník duril so svojim v absolútnej tichosti a bez štekotu cez mladiny, druhý čakal na prechodoch asi o 1 km ďalej tesne pod hrebeňom v hrubom lese, keď sa blížila štvaná zver, vypustil druhý svojho odpočinutého vlčiaka a pre toho bola zväčša malina strhnúť unavenú zver. Všetko v absolútnej tichosti, zväčša za daždivého, sychravého počasia, žeby ani psa nevyhnal, veľmi dobre to mali premyslené. Kým sme na to všetko prišli a postrieľali to padlo za obeť asi 10 ks srnčej... 2 roky trvalo, kým sa ako tak obnovili stavy ... ◄ reagovať
Pre nejakého debila polovníkom zakázali automat na 5 nábojov,teraz zakazujú strielat škodnú, divné zákony sa tu schvalujú,denne je na cestách pár mrtvol pri zrážkach,to sa tu už berie ako bežná vec,lákadlo na pozeranie správ"Pozerajte správy o 19-tej,4.mrtvi pri čelnej zrážke" keby sa to malo brat ako so zbranami,tak by ludia museli chodit pešo. Serie sa to v tejto republike,psom nosia do útulkov teplé deky ,ludí vyhadzujú so stanice von do mrazu. A to chcú aby ich ludia išli volit,hajzlíci,pozatvárat do lochu a majetky znárodnit. ◄ reagovať
ešteže som to nevyslovil ja... máš pravdu, poľovníkov sa neboja, tých tak spt prevychovalo aby držali hubu, že za socializmu si povedali viac. taká je realita, sme na rehot lebockému a comp. spravili si z nás rukojemníkov súkromnej firmy.... a aby páni poľovníci neprišli o kúsok mäsa, tak budú platiť a triasť sa strachom. obrazom je i toto forum, najväčšie starosti robí nešťasník begala, pásiky na objektívoch a fotky. no to nemente, je to dobré na zasmiatie, tak prečo si kaziť zdroj zábavy a hllllbokúúúú studnicu poznania....:-)))) ◄ reagovať
apple, ako sam mozes vidiet, tak ich postoj ku komore a potreba riesit to odzrkadluje len realitu slovenskeho polovnictva, ako sam moze vidiet okrem teba to tu nikoho nezaujima, viac najdes tych co riesa to ze nemozu lubovolne odstrelit akehokolvek psa ale komora??? koho trapi nejaka komora ci spz???? :-) preco by mali riesit nieco co netrapi ani drvivu vacsinu polovnikov? a beznu verejnost uz vobec nie.... ◄ reagovať
to vydá tak na dve malé pivá ... gorila ich straší... no a vidí sa mi, že by mohla začať strašiť aj zelená, poľovnícka za tie nezákonnosti, čo sa páchajú a tutlú. všimnite si, že o mačkách bolo všade, ale že ostala povinná komora neťukol nik... a garantujem vám, že je to téma, ktorá sa v redakciách pretriasala. no je daný stop... áno, gorila, hnev ľudu, to je to čo ich straší a odhlasujú aj debilinu. takže kam poslať pivo? ◄ reagovať
Archer to mas pravdu tak preco ich zakazali lovit v nasom reviry mame okrem domacich aj vela divych maciek a kazdym rokom ich je viac a uz sa ukazuju aj rysi cize v 90 rokoch boli povolene lovy aj tychto chranenych druhov ale ked ich chrania tak ich budeme aj my ale co sa tyka domacich macie to by som neschvalil a tak isto aj psy bol som svedkom ako lovia tulave psy a macky a robia riadnu spust v reviry a to my da za pravdu kazdy ◄ reagovať
357AS takych mozes aj bez celoplasta :-) taky naozaj tulavy nebude mat obojok.... ◄ reagovať
no potrebujú si trochu napraviť svoju dosť pšramotenú reputáciu a zmierniť hnev obyvateľstva.. topiaci sa slamky chytá, zúfalý spôsob ako si získať časť obyvateľstva.. ◄ reagovať
Háved túlavú treba likvidovat celopláštom a čau. Už vidím ako bude Monk chodit po lese a hladat kto ho zahlušil,krkavce to za den zožerú. ◄ reagovať
pre poľovníctvo a ochranu poľovníctva je to tragédia. Osobne predpokladám, že politici sa po Gorile takto chcú prezentovať ako ochrancovia milých zvieratiek ktoré by ani muche neublížili pred národom a osobitne voličmi z miest ako BA, KE a pod. kde je najvyššia koncentrácia psíčkarov - psedohumanizmom najhrubšieho zrna. ◄ reagovať
archer, dnes o 21:16 odkaz funguje... a schválené to bolo bez pozmeňovákov. takže hor sa na záznam video z rokovania a pochopíte, o čom bolo celé svinstvo. kto na to príde prvý, pošlem pivo... alebo pozvem. je mi niekedy smiešno, aké plamenné debaty sa vedú, a mnohokrát bez poznania veci. keby tu bol nejaký štbák, tak by povedal, že je to práca provokatétov... a pritom len nevedomých... :-) ◄ reagovať
archer: neviem preco ti to nejde ale poslal som ti to do posty. ◄ reagovať
je to cinicke ,ale pišu v zakone že ho nemôžeš usmrtit,ale........... ◄ reagovať
jarodt: no toto je zial asi realita, otazka je co by nastalo keby si si tu situaciu zadokumentoval a psa zastrelil, a nasledne na sude odvovodnil a predlozil dokazy tvojho cinu ako by sud rozhodol. to sa ale dozvieme asi az po prvom takom sude...a aj to bude zalezat na sudcovi, lebo § je preto pokruteny aby sa dal vysvetlit viacerymi sposobmi.... ◄ reagovať
jasne že platíme za psov... a polícia by teda asi konať mala to je pravda, takže ak uvidím psa alebo mačku tak volám na políciu nech ju prídu a odchytia daňový poplatník čiže aj ja to zaplatí a v útulku dostane aj tak uspávačku... ◄ reagovať
matus0841: myslíš že mačky si vyberejú len bažantie, jarabičie atd. násady?? Nebud smiešny.. nejaký čas sa venujem ornitologii, viem aké dokáže mačka napáchať škody.. Neviem o akých ochranároch hovoríš, skôr si mýliš pojmy s dojmami.. Ak hovoríš o ochrane prírody, nepoznám nikoho takého kto by mal záujem chrániť mačku domácu.. kam sa dostala napáchala len škody... ◄ reagovať
Tak som rád, že sme sa nakoniec zhodli. Praktický to znamená jedno : psa označeného napr. výrazným reflexným obojkom nemôžeš beztrestne usmrtiť ani keby rovno pred tebou žral malé srnča. Môžeš len vytočiť 158 a čakať, kým prídu policajti, ale to by ho museli najprv ešte chytiť, už vidím ako sa po ňom vrhajú, potom sa spýtajú psíka ako sa má majiteľ a či by neprezradil kde býva. Fakt desivá predstava. ◄ reagovať
tie macky som tiez nepochopil....ale co uz, tie sa este viac pohybuju bez dozoru....a na vtactve dokazu narobit daleko vacsie skody ako psi. ◄ reagovať
apple: tvoj odkaz nefunguje... motaq: odkaz mi tiež nenačíta a dík za opravu.. pochopil som to trochu inak.. určite treba počkať na presné znenie.. a možno by bolo dobré opýtať sa právnika.. ◄ reagovať
Jen at si rozumíme: Máte na Slovensku povinnost platit za psa nějaký poplatek, vztahuje se i na vesnice??? Jestli ano, tak pak už je to jen o komunikaci a schopnostech sdružení nebo i jednotlivce. Policie konat MUSÍ :-) ◄ reagovať
Zdravim všetkých keby tie mačky co tak chceju ochranary chranit chcely tlmit aj ich chranene vtaky ako su jastaraby a ine co ich je pri cestach na stromoch habadej vsetko by chranili a uzitkovú zver o ktoru sa starame a robime preto vsetko aby sme si ju udrzali v reviri to ich nezaujima asi tak, ◄ reagovať
archer: nie je to celkom tak ako pises, odporucam pozriet navrh zakona odkaz a nie drzat sa clanku v SME. jedna sa totiz o dva paragrafi, ktore redaktor dal dokopy ale nie je to celkom tak. o 50 metrovej vzdialenosti sa hovori v §24 pismeno d, ktory hovori o ochrane polovnictva, povodny zakon v bode d- hovoril pohyb psov bez osoby podľa osobitného predpisu,teda zakazoval volny pohyb psov. novy navrh zakona hovori voľný pohyb psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 50 m od osoby, ktorá psa vedie; to sa nevzťahuje na služobných psov používaných podľa osobitných predpisov19b) a poľovníckych psov pri výcviku a výkone poľovníctva,“. a §29 hovori o moznosti usmrtenie, citujem z navrhu: f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby 23a); to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.“. no a teraz k tej akademickej debate, ci moze oznaceny pes nahanat zver, no moze ak mu majitel bude stihat a dokaze udrziavat vzdialenost menej ako ťém v opacnom pripade sa majitel psa dopustil porusenia zakona. a k odstrelu takehoto oznaceneho psa, moze ho polovnik zastrelit? nemoze lebo sa dopusti porusenia zakona a to §ľí pismeno f. otazka teraz znie co ak polovnik takehoto psa odchiti, a preukaze majitelovi porusenie zakona §24 pismeno d? aku pokutu alebo postih dostane majitel psa za porusenie zakona? kto ho potresta? polovnika ak by zastrelil takehoto oznaceneho psa pravdepodobne potresta sud...treba vydrzat pokial sa objavi presne znenie novely nakolko z doposial dostupnych informacii nie je jasne presne znenie navrhu s pripadnymi pozmenovacimi navrhmi (ak nejake boli???). jedno je pravda, odstrel psa by mal byt posledne riesenie, ale zial v poslednom case sa to medzi niektorimi stalo narodnym sportom....nehovorim o naozaj tuavych pytliaciacich psoch, na ktorych je uz z daleka vidno, ze sa o ne nik nestara a ze nezrali uz neviem..... ◄ reagovať
predošlý príspevok bol pre: archer, dnes o 20:41 apozri odkaz ◄ reagovať
Zigy - tesne vedľa, je vidieť, že si podobné problémy zrejme nikdy neriešil. A buď rád, že ich nikdy riešiť ani nebudeš, prajem ti to oyaj [primne a z celého srdca ... :-))) ◄ reagovať
myslíš to v novinách? ty veríš novinárom? ja neverím, ani ako sa volajú! a čítam dôvodovú správu, tam to mám jasne... aj z dikcie mi vychádza že pokiaľ je označený, tak mám smolu a môžem sa len prizerať .. takže ako to je? pre istotu zacitujem:,,,6. V § 29 ods.1 písmeno f) znie: „f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby 23a); to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.“. ◄ reagovať
archer - ja tu mám zákon pred sebou, v inkriminovanom novelizovanom paragrafe sa píše : " je zakázaný voľný pohyb psa vo vzdialenosti väčšej ako 50 m od osoby, ktorá psa vedie " ..................... ukáž mi čierne na bielom, že ak pes túto hranicu prekročí a naháňa zver a je označený reflexným obojkom, že môžeš beztrestne takéhoto psa usmrtiť. ◄ reagovať
Co se týče koček, tak tam se musí projevit hlavně ti, kteří mají v honitbách hodně drobné zvěře, řekl bych hlavně pernaté. Všude jinde sedí kočka na poli u myší díry a asi je každému jasné na co čeká ... A omlouvám se, ale zajíc je pro mě škodná, takový bordel co nadělá on v lese na stromkách u nás nenadělá všechna srnčí dohromady :-) (ale do lesa patří taky) No a každý ví, jak to chodí s kočkama na vesnici, takže na druhou stranu, jedna sem, jedna tam. Problém by mohl být jedině s chovným kocourem za 20 000 Kč, ale takového si asi majitel nedovolí pustit na volno :-) ◄ reagovať
Najradšej mám ochráncov zvierat v útulkoch...veľmi príjemní ľudia :))) odchytené túlavé psy dostanú po mesiaci-dvoch ihlu...pre uvolnenie miesta ďalším "zachráneným" :))) Sám mám z útulku jedného vlčiaka...šteňaťu ostávali dva dni do GAME OVER...doteraz som nemal vernejšieho a rozumnejšieho strážneho psa. Pri náznaku neposlušnosti stačilo spomenúť útulok a poslúchal aj pohľadom :))) ◄ reagovať
presne ako vravíš zekon.. nechápem jak im vôbec prišlo na um úúúplne ale úúúplne chrániť mačky.. nerozumiem tomu.. a 50 m je taká vzdialenosť na ktorú by si toho majitela rozhodne mal vidieť.. ◄ reagovať
ja chápem tých psov aj keď asi bude ťažko preukázateľné či v čase streľby bol alebo nebol tých 50 m, kto to ako dokáže ??? nechápem ale tie mačky, v okolí družstiev ich je strašne veľa a chodia aj kilometer na výlety do revíru pričom hlavne na jar vyzbierajú celé znášky bažantov, jarabíc... ◄ reagovať
súhlas so Zigi9: pres pytliak nebude mať nikdy reflexný obojok ani postroj!!! ◄ reagovať
Zigi9. To je prilis vela ukonov - to je na nich povacsinou moc. Na druhej strane neverim, ze by oznacovali psov v osadach. Tretia moznost je, ze ked tuto zimu toho vela pokape tak svorka z osady zozerie aj Zigiho... ◄ reagovať
motaq suhlas!a inak vobec si nemyslim ze ten zakon chrani psov v PR viac ako ten pred tym len minimalne ◄ reagovať
jarodt: Poradím a rád :-) Když už mají ty psy v osadě, co takhle si to zkontrolovat na úřadě, jestli jsou psi v evidenci, jestli jsou očkovaní atp. - pak by jim ani ten reflex. obojek nepomohl :-) Ať policie koná, pokud to nemají v pořádku :-) ................................ Vidět psa ve vestě (obojku), jak někde jakože běží na kopci, tak si řeknu "když má vestu, tak se o něj někdo asi stará a asi je někdo poblíž" popř. zkusím psa přivolat. Přece nebudu pálit po psovi s obojkem ------------------ pak je druhá možnost, je to lovecké plemeno a myslivec který si myslí, že mu patří celý les, si svého psa nechá na volno (min. 50% myslivců to tak dělá) - tam se ale nic neděje, protže je to lovecký pes a ten drhnout může a nikdo by ho střelit neměl (jedině myslivec, co nepozná plemena, bohužel dost častý případ :-) ) ----------------------------- No a třetí možnost je opravdu pytlačící pes a ten nebude obojkem označen nikdy, to je jistota, navíc to bude zřejmě neudržovaný čokl nejasného plemene, tam taky není co řešit. ◄ reagovať
jarodt, apple: prečo si neprečítate ten článok na ktorý tu dávali link už viacerý... nechápem.. ak ste si to neprečítali tak o čom tu teraz vypisujete.. doslova sa píše.. pes ktorý bude od pána vzdialený viac než 50 m.. na toho vystreliť môžeš.. nemyslím si že ak bude nejaký pes pytliačiť tak jeho pán bude poskakovať v 10 m vzdialenosti od neho.. pochybujem.. a ak hej.. v tom prípade si chránený zákonom.. tým že bol prakticky prichytený pri trestnom čine pytliactva.. Teraz sa trochu vrátim.. a nevidím dôvod prečo by mal byť zastrelený pes ktorý bude mať takýto obojok (postroj) a ktorý bude pobehovať okolo svojho pána.. ◄ reagovať
SNS, Matovič, Jahnátek, este par jedincov - to su podla hlasovania Vase favoritky. ◄ reagovať
trpazlik: k tvojmu prispevku len jedna poznamka, okrem toho ze je to navadzanie na porusovanie zakona, aj ked este nie je platny (co je podla mna v rozpore s pravidlami pouzivania tohto fora) tak taketo vyroky na nas presne vrhaju take svetlo ako si verejnost, vid pani MILI, mysli...co sa tyka zakona, az take hrozne to nebude, trosku sa ukludni situacia a niektori z nas, ktori sa nevedeli udrzat (napr. vyhrazkami sa skludnia). a co sa tyka odstrelu psa loviaceho zver...navrh zakona hovori o tom, ze ak niekto odstreli oznaceneho psa moze majitel pozadovat nahradu skody...zakon nehovori ako a kto o skode rozhodne, takze to bude na sude.....na druhej strane navrh zakon hovori o tom, ze majitel psa, ktory skodu sposobi ju muis nahlasit uzivatelovi polovneho reviru a uhradit....takze zase sud...a bude to o dokazovani...co pre polovnikov bude praca navyse a niektori s tym budu mat problem (hlavne ti arogantnejsii co nemali problem sa vyhrazat) je ze budu musiet s psickarmi viac komunikovat..osveta a podobne....a ty co maju potrebu strielat psi, a aj ty co na to maju dovod, no asi si budeme musiet kupit uspavacie sipky, aspon jednu medzi strelivo....a ked bude pes oznaceny a bude nahanat zver, tak uspat alebo odchyt a majitela (pes okrem obojku musi mat aj oznacenie znamkov) vypatrat a riesit s nim skodu sposobenu psom...neviem si sice predstavit ako sa bude vycislovat psychicka ujma stvanej zveri ale snad nam zakonodarca a organy s tym pomozu...:-) a ked nebude oznaceny znamkov, odovzdat do utulku alebo obecnemu uradu ako tulaveho psa....bude to zaujimave ale nebude to az take horuce, mozno par horucich hlav schladne a to na oboch stranach.... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.