Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 247
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 521-560 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off samsung, 9.2.2012 o 15:22

Edu ale tak isto je možné aj odloviť aj psa z obojkom pokiaľ bude honcovať zver. a ešte to aký paragraf vraví že poľovné plemeno psa sa nesmie odloviť ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 9.2.2012 o 15:21

goret tu sa jedná o to či je adkvátny trest pre psa ktorý ujde majitelovi napríklad pri háraní usmrtenie tohoto zveraťa . Podľa mňa to nie je veľmi humánne . ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 15:17

d-s1, ako veľmi ťa prekvapí, ak sa na prístupových cestách do poľovných revírov objavia tabule "zákaz vstupu so psom" resp. "zákaz voľného pohybu psom", hlavne v okolí väčších miest. Mňa takéto typicky slovenské riešenie neprekvapí a možno to budú iba piktogramy. A ako to odskáče? Tí, ktorí mali psov vychovaných a zvládnutých na voľno. A samozrejme ich psy. Tak koho táto super novela koniec-koncov postihne?? ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 15:10

Zasa to neberme ,že sa niečo strašné udialo . Túlavý pes bez obojku sa môže odloviť i naďalej . Tie mačky by som nepasoval do role zabijka chytajú skôr myši sem tam nejakého spevaca hniezdo vyberú .Obyčajne je to bližšie ako 200 od posledného trvalo obývaného domu. Ak je to ďalej určite nešla mačaka poľovať na poľovnú zver ale najskôr na myš . starý zákon si dosť protirečil lebo najškodlivejšie v revíri boli práve poľovné plemená ,ktoré ludia v mestach chovali ako miláčikov napríklad bol populárny bigl . Takýto pes ktorého niekto vyhodil do revíru lebo ho už v paneláku omrzel sa podla starého zákona odloviť nemohol a nemôže ani dnes :-D Takže môže duriť a snoriť koľko sa mu uráči uplne beztrestne a nepotrebuje ani majiteľa ani obojok. ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 15:03

otázky typu ,, ako rýchlo sa dá dať obojok dole z mŕtveho psa,, sú choré ◄ reagovať

off d-s1, 9.2.2012 o 14:54

"Kam so psom" netreba moc riesit. Prakticky kdekolvek, tak ako je to u nas, funguje v pohode. Uz nieco ine je "ako", samozrejme. Aj medzi psickarmi su bohuzial blbci. Ked spisete peticiu za sprisnenie postihov za porusenie zakona o lesoch (napr. mastne pokuty za psa na volno v lese), rad sa podpisem ;) ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 14:44

treba dúfať, že sa vďaka, alebo skôr napriek tejto novele, začne konečne riešiť problém "kam so psom" a ak niekam na voľno, tak s akým psom ◄ reagovať

off d-s1, 9.2.2012 o 14:41

Co sa tyka psov, tak zakon konecne odobera polovnikom moznost strielat na psa prakticky kdekolvek. Predchadzajuca verzia bola chora. Tie hororove predstavy co tu niektori pisu su IMHO blbost. Tulaveho psa budete moct zastrelit aj nadalej (zlozite mu pripadne obojok, je tulavy, kto to zisti, ze jo), len si budete musiet lepsie overit ci je naozaj tulavy a niektori tiezpolovnici si nebudu moct liecit komplexy strielanim na psov kusok od ich majitelov. V tejto verzii je zakon vyvazenejsi nez predtym - stale chrani zverinu pred tulavymi psami ale aspon trochu bude chranit aj psy pred idiotmi medzi polovnikmi. Aspon teoreticky. S tymi mackami je to horsie, dost suhlasim s tym co pisal MAX2. Ale je to nasledok excesov "tiez-polovnikov" ktori sa postarali o posun verejnej mienky proti polovnictvu. ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 14:33

Edu suhlas, ani podla mna ho nevrati, uz len kvoli verejnej mienke. ak ho vsak vrati spat, nie je iste co sa stane. do volieb ho uz prerokuvat podla mna nebudu a po volbach ani srnky netusia ake bude zlozenie parlamentu, a hlavne uz nebude potrebna verejna mienka a veci s tym spojene, takze sa moze stat vselico....ale prezident ho nevrati, :-D ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 14:13

yegi prezident zákon nevráti to je môj logický úsudok . Keby ho vrátil bol by sám proti sebe . Nepredpokladám v tento nezmyselný počin . Ak by sa však stal čo sa nestane :-D tak v parlamente budu celkom určite znova schválený !!! Asi máme každý inú logiku .Tak sa nechám prekvapiť :-D Vlastne nenechám ja totiž viem ako to bude . Mire nepovažujem za zdravý rozum zastreliť každého pudla či mačku číhajúcu na poli na myš . Takže mne osobne na zákone nič neprekáža . ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 14:01

goret, nevzrusujem sa nad tym tak ako sa nevzrusujem nad celym navrhom zakona...a tie podmienky co si uviedol sun nereleventne, pozri si definiciu pozemnej stavby....k tym dalsim tvojim navrhom ci pripomienkam sa vyjadrovat nebudem... ◄ reagovať

on mire, 9.2.2012 o 14:00

Osobne verím v zdraví rozum pána prezidenta. ◄ reagovať

off yegi, 9.2.2012 o 13:51

Edu,keby sa nejakým božím zásahom zákon vrátil do parlamentu,je veľmi pravdepodobné,že by sa nenašla politická vôla sa tým opäť zapodievať,nakoľko už bude po voľbách...hm ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 13:46

ja si tiež myslím že ho nevráti.. a aj keby, nič sa tým nemení.. ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 13:38

Hekler a čo by sa tým vyriešilo keby prezident vrátil zákon do parlamentu ? Následne ho parlament schváli a bude platit tak či tak . Myslím si však ,že prezident nemá dôvod zákon vrátiť . ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 13:34

myslím si, že ak má základy, bolo naň vydané stavebné povolenie a má popisné číslo, tak áno :) divím sa však, že sa nad tým vôbec vzrušuješ - vieš ako chytro pes prebehne daných 200 m ?? A k obojkom podobná otázka - vieš ako chytro sa dá dať obojok z mŕtveho psa dole ?? ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 13:13

goret, ja viem kvoli comu to je ale p[olozim jednu otazku. je posed pozemna stavba v zmysle nizsie uvedeneho zakona? ◄ reagovať

off MAX2, 9.2.2012 o 12:55

S odstrelom psov problém nemám. Na dedine vždy vieš, komu asi pes patrí. Horšie je to v mestách a prímestských častiach. Náš bývalý starosta okrem ľudí poznal v dedine ešte aj psov. I keď úsmevné, ale malo význam nie len pre nás poľovníkov, ale bolo to aj v prospech majiteľov a ich psov. Pokiaľ pes vyložene neštval zver, tak som vždy zistil čí je to pes. V kľude som majiteľovi vysvetlil, že pohyb psov v revíri nie je povolený a pokiaľ bude naplnená litera zákona, tak že môže prísť o svojho štvornohého miláčika. Normálny človek to pochopil a rozišli sme sa v pohode. S nenormálnym som sa stretol iba raz a o svojho psa prišiel. Exekútorom som síce nebol ja, ale keď nepomohol dohovor, tak úradoval druhý kolega, ktorý pristihol psa pri štvaní zveri. Aj keď je mi to ľúto, ale na aroganciu a hlúposť majiteľa doplatil jeho pes. Dúfam s Heklerom a aj s mnohými ďalšími, že prezident novelu nepodpíše. Je to skutočne diletantská novela bez elementárnych znalostí celej problematiky. Súhlasné stanovisko s voľným pohybom mačiek môže zaujať iba človek, ktorý nemá absolútne žiadne znalosti o „mačacej duši“. Mačka na rozdiel od psa i keď jej domestifikácia spadá tisíce rokov pred náš letopočet si zachovala svoju slobodu duše. Mačka je „osobnosť“, ktorá sa nepodriadila v plnej miere človeku ako pes. Mačku mimo domu, dvora alebo bezprostredného okolia neprivoláš. ( Výmimka je snáď len náš Muro, alebo pár mačacích výnimiek, ktorý ma pravidelne ráno odprevádza do práce viac ako sto metrov od domu .) Mačka je lovec, tichý zabijak, ktorý doma pri peci, alebo na kolenách majiteľa s plným bruškom spokojne pradie, ale vonku, v prírode je lovec – zabijak a to i napriek tomu, že loviť nemusí. Lovecký pud z mačky človek nevykorenil za tie tisícky rokov, čo mačku chová. Kto mi chce oponovať môže, ale viem dobre o čom píšem. Moja nebohá manželka mala chovnú stanicu perzských mačiek. Plemeno bolo po stovky generácií chované na dvoroch perzský šachov než sa dostalo do Európy. Po stáročia ale tieto mačky nestratili lovecký pud. Raz k nám do bytu „zablúdila“ belórítka, ktorá mala hniezdo nad naším oknom. Tak to nikto nevidel, čo tie mačky robili. To bol lov, ktorý sme museli ukončiť uterákom a tvrdým vykázaním mačiek z miestnosti. Inak by pre belorítku život určite skončil. Ten, kto nechodí do prírody, nepozoroval mačku a jej lov pochopí asi ťažšie. Povrchný pozorovateľ by povedal, že mačka je v prírode užitočná, veď chytá len myši. Ale naozaj chytá len myši? Kto sa dobre díva a pozoruje mačky po celý rok, tak dobre vidí tie lovy na drobné spevavce, ktorými majstrovsky redukuje ich stavy. Takže tak nejako je to v skutočnosti s mačkou. Mačka v prírode je zabijak. Túlavá a ani žiadna iná mačka naďalej nepatrí do revíru, do prírody. Nedá mi, ale veľmi úsmevne na mňa pôsobí ods. 7 § 24 podľa novely : „(7) Ak dôjde k usmrteniu zveri alebo spôsobeniu škody na zveri psom, jeho držiteľ je povinný túto skutočnosť bezodkladne nahlásiť užívateľovi poľovného revíru a nahradiť mu vzniknutú škodu.“. Prepáčte, za výraz, ale to je taká kravina, ako keď sa má zlodej prihlásiť na polícii po tom, čo kradol. Je to skutočne perla ducha.... Na záver len toľko, že som optimista, že po nesúhlase resp. nepodpísaní novely zákona prezidentom v parlamente druhý krát neprejde. A tej poznámky pod čiarou 23a) § 43a ods. 2 „Stavebného zákona“ by som s vôbec neobával. Posed nie je budova ( pravda pokiaľ nejde o snobský posed v podobe chaty nejakého zbohatlíka ) podľa stavebného zákona i keď majú niektoré posedy strechu. Treba vychádzať z dikcie zákona. ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 12:13

ono je to dosť úsmevné, keď pred pár rokmi keď sa uzákonil práve novelizovaný zákon tak ste sa všetci dušovali ako ho budete dodržiavať a zrazu keď príde novela tak sa dušujete ako ju nebudete dodržiavať, nezdá sa to podaktorým ako paradox ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 11:43

ja len dúfam že spomenutá novela sa bude dodržiavať na oboch stranách!!! je to tak ako napsíal motaq... najvačší problém budú mať tý ktorý nevedia normálne komunikovať.. taktiež nie som a ani som nikdy nebol za odstrel psov, tak ako to bolo napísané malo by to byť až úúúplne posledné riešenie problému.. no doteraz človek mohol v nevyhnutnej situácii konať.. teraz to bude trochu iné.. konať sa bude ale bude to o niečo zdlhavejšie, súdy a iné srandy.. ◄ reagovať

off Hekler, 9.2.2012 o 11:39

dúfam že pán prezident zákon vráti do parlamentu, lebo zákon v tejto podobe je zvrátený, preto lebo v skutočnosti nie že sprísnil podmienky odstrelu túlavých a zver štvajúcich psov ale nepovoľuje odstrel psa ak má na sebe napr. farebný obojok inej farby ako srsť, teda v podstate zákon bráni odstrelu psa v revíri, zákon teda namiesto toho aby chránil život a zdravie zveri v revíroch ktorá je tam bonitovaná a je národným bohatstvom SR, chráni voľný pohyb psa v revíri a je jedno či sa tam len pohybuje alebo štve zver, jedným slovom choré ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 11:17

to skrz chatárov, ale tak ako psy nesmú volne pobehovať po dedine, tak ani okolo chát ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 11:05

a este jedna dolezita vec. je tato cast §29 pism. f. "vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby 23a)" poznamka pod ciarou: 23a) § 43a ods.2 zákona č. 50/ 1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku ( stavebný zákon) v znení neskorších predpisov.. Poznamka je opat kvoli definicii pozemnej stavby, ktora je podla daneho zakona definovana nasledovne: 2) Pozemné stavby sú priestorovo sústredené zastrešené budovy vrátane podzemných priestorov, ktoré sú stavebnotechnicky vhodné a určené na ochranu ľudí, zvierat alebo vecí; nemusia mať steny, ale musia mať strechu. Podľa účelu sa členia na bytové budovy a nebytové budovy. Takze pozor na to, uz to nie je ze 200m od posledneho domu v dedine. ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 10:24

podla zakona nie, ale ak ho odchytis a dolozis dany stav dokumentaciou napr. fotografia, tak by sa tym mala zaoberat na zaklade podnetu policia a to z dovodu porusenia paragrafu §24. odstrel sa riadi §29 pismeno f. ak bude pes oznaceny v sulade s tymto ustanovenim, tak ho usmrtit nie je mozne....resp. usmrtenie takehoto psa je porusenie daneho ustanovenia.... ◄ reagovať

on Domsi, 9.2.2012 o 10:24

Problemom v tejto veci je absencia odbornej diskusie v mediach a informovanie ludi. Pan Suba je inteligentny clovek ale jeho retoricke schopnosti a schopnost prezentacie je na nulovej urovni. Videl som aj v televizii jednu ci dve debaty ale skutocne pan Suba bol lahkym superom pre kazdeho komu oponoval.... ◄ reagovať

off Jelsovec, 9.2.2012 o 9:38

ako sme hlasovali odkaz ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 9:35

motaq ak bude pes vzdialený 100m a bude mať napríklad refelxný obojok tiež ho nebude možné odloviť ? ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 9:08

najvacsi problem s tymto zakonom z radou polovnikov budu mat ty co nevedia komunikovat z ludmi a ty co si potrebuju dokazovat nadradenost nad inymi....ale to je moj skromny osobny nazor...realna potreba odovodneneho odstrelu psa je daleko nizsia ako je prezentovana.... ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 9:05

len pre vysvetlenie, pre tych co sa nevedia orientovat v paragrafovych zneniach navrhov zakonov. podla navrhu sa zmeni zakon o polovnictve §24 bod 3 pismeno d a budto zniet takto §24 bod 3)Zakazuje sa v poľovnom revíri - pismeno d) voľný pohyb psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 50 m od osoby, ktorá psa vedie; to sa nevzťahuje na služobných psov používaných podľa osobitných predpisov19b) a poľovníckych psov pri výcviku a výkone poľovníctva. Poznamka pod ciarov bude: 19a) § 2 písm. c) zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. co je definicia volneho pohybu psa podla vyssie uvedeneho zakona: "c) voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov; za voľný pohyb psa sa nepovažuje pohyb zvláštneho psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie" z toho je jednoznacne, ze podla daneho navrhu novelizacie zakona o polovnictve bude mozne aby pes v reviry vykonaval volny pohyb (teda nebol na voditku) v max. vzdialenosti 50 m od vodica. v opacnom pripade je to porusenie zakona. nevztahuje sa na polovne psy a dalsie psy podla definicie zakona (sluzobne...). ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 8:57

Kedže psov a mačky nestrielam je mi to absolútne jedno . Každopádne to nič nemení na to ,že pes na voľno v prírode nie je povolený . Tá mačka na roli striehnucia na myš ma tiež neštve a nikdy som nevidel dôvod na to aby som ju strelil . Nie som pobúrený novým zákonom . ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 8:56

Hekler, suhlas, to je to, ze vacsina cita len to co citat chce a to co im niekto podstrci...len pre upresnenie zak 282/2002 §2 pismeno c) voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov; za voľný pohyb psa sa nepovažuje pohyb zvláštneho psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie. ta poznamka pod ciarov je tam kvoli definicii volneho pohybu psa. nie je vsak pravda, ze pes musi byt na voditku...pes sa moze podla navrhu zakona pohybovat volne max. do vzdialenosti 50 m od vodica..... ◄ reagovať

off Hekler, 9.2.2012 o 8:46

všetci akosi prehliadajú odvolávku 19a pod čiarou podľa ktorej, každý pes, okrem psov uvedených v odvolávke 19b, MUSÍ BYŤ NA VODÍTKU inák je jeho pohyb v lese (ale nielen v lese) ZAKÁZANÝ, (pre krokodýla : asi Ťa sklamem ale tento zákon je mne osobne ukradnutý, nič nerieši a je nevykonateľný) ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 8:13

prečítajte si odkaz a pochopte, že im ide hlavne o to pobúrenie o dokázanie aká prepotrebná bola spomínaná novela, o ktorej si dovolím tvdiť, že drvivú väčšinu normálnych poľovníkov nemohla pobúriť, preto ju bolo treba aj takto štvalo dezinformačne zvýrazniť. Drvivú väčšinu poľovníkov, ktorí 2x merajú, kým raz strieľajú poburujú oveľa viac nezodpovední majitelia psov, ktorí nerešpektujú iné zákony. Snaď sa teraz uplatňovanie tých zákonov dostne k slovu a za nevychovaných a rozmaznaných psov budú postihovaní tí, ktorí si to skutočne zaslúžia. ◄ reagovať

off goret, 9.2.2012 o 5:58

Archer, ja to vidím tak, že ak pohyb mačiek vo vzdialenosti väčšej .. atď. už nie je zakázaný, vôbec nemusí neznamenať, že by bolo zakázané pytliačiace a zdivočené mačky strieľať. Naopak, teraz ich už môžeme strieľať všetci, kedže bolo vypustené aj oprávnenie, že to mohli robiť len príslušníci poľovnej stráže. A môžeme to robiť aj vo vzdialenosti kratšej ako 200 m od obydlí. Voľne sa pohybujúce častokrát zdivočené mačky stratili privlégiá mačiek domácich a z pohľadu "škodnej" sa dostali na úroveň líšok. ◄ reagovať

off spito270, 9.2.2012 o 1:16

tento problem budem riesit s chladnou hlavou tak, ako do teraz. Pan Sulik a vsetci z SaS, ak toto citate..... mozte ma prist vyďunďať.... do ružova ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 0:01

neboj nebude to take zle ako sa to zda..... ◄ reagovať

off archer, 8.2.2012 o 23:52

motaq: :-DDD.. nie je to najvačší problém.. ale je to další, nový problém, ktorý nikomu a ničomu neprospeje.. ale tak ako píšeš.. sú aj závažnejšie problémy.. :-) ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 23:50

pani keby toto bol najvacsi problem slovenskeho polovnictva tak skacem 2 metre.... ◄ reagovať

off matus0841, 8.2.2012 o 23:35

Archer tak to si vystihol je to uplna pravda a ani ja ich neznasam ◄ reagovať

off archer, 8.2.2012 o 23:34

hmm tak konečne som si prečítal to znenie zákona.. dík motaq že si mi ho poslal na mail.. Tak toto vôbec nevyzerá dobre... shit.. to ako som to pochopil predtým sa mi páčilo viac.. týmto sa chcem ospravedlniť jarodt a apple..sorry chlapi.. no pochopil som to inak a zdalo sa mi to realnejšie ako toto.. toto je fakt peklo.. hmmm musíme počkať na presné znenie.. tomuto sa mi až veriť nechce.. toto je poriadna BLBOSŤ!!! ◄ reagovať

zobrazené 521-560 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk