Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 245
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 481-520 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Kasi, 10.2.2012 o 10:33

Situácia na východe Slovenska je asi taká,že rôzne bundaše z rómských osád pravideľne pytliačia v poľovných revíroch. Nie raz som bol svedkom keď vo väčšine prípadov svorka psov (bastardov) štvala raticovú zver či si veselo poľovala na bažanty alebo zajace a to zavidiahodným spôsobom. Toto je môja osobná skúsenosť z okolia Košíc. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 10.2.2012 o 9:29

jarodt, takých psov v NP možno nikdy nestretneš, ale psov na voľno s majieľmi nablízku áno. Postačí ak sa strážcovia NP postarajú o nich a spôsobom, pri ktorom nebudú psov usmrcovať, ale za ne vyberať mastné pokuty, príp. ich dočasne odoberať. Ak novela vstúpi do platnosti na jar a invázia psov na voľno bude v plnom prúde v čase kladenia mláďat, keď sami poľovníci nedovolia vlastným psom kade-tade v revíri pohyb na voľno, to len bude radosti v senzáciechtivých médiách .. ◄ reagovať

off bobo1, 10.2.2012 o 9:11

Dovolim si aj svojou troškou prispiet do tejto siahodlhej diskusie. Nie som polovník a ani nechovám psov. Po lese resp horách sa pohybujem už desaťročia možno aj tak často ako mnohý z vás poľovníci. A to jak na Hornej Nitre tak aj v Štiavnických vrchoch. Je však pravda, že za ten čas som nikdy, nikdy nevidel ako nejaký pes naháňa zver. Taktiež som ani v tomto zimnom období nevidel stopy zatúlaných psov mimo vyšlapaných chodníkov / predpokladám že boli na vodítku tie čo som videl /. Tým chcem povedať, že plamenné vyjadrenia niektorých tu diskutujúcich sa mi zdajú trochu prehnané. I ked samozrejme pripúšťam, že sa ojedinele takéto prípady udejú. Žiaľ.. Ale jedna lastovička leto nerobí. Zato som napr na vlastné oči videl viac prípadov úhynu zvere, ktorá sa napr zamotala v starom oplotení a drôte.. Niečo otrasné.. Fakt.. Plne súhlasím s príspevkom motaq, že nič sa neje také horúce ako sa navarí.. Chce to len pochopenie, komunikáciu a ústretovosť oboch strán. A ešte ma zaujala stať o obojkoch. No ja si to nevysvetlujem tak, že pes musí mať bezpodmienečne len reflexný obojok. Obojok má byť jasne odlíšený t. z. na čiernom psovi je jasne oblíšená aj strieborná retiazka, na bielom psovi je jasne odlíšený aj kožený obojok.. Samozrejme že reflexný to istíí:-D ◄ reagovať

off motaq, 10.2.2012 o 9:11

v tomto mas pravdu, to su nepolovne pozamky....suhlasim, vzdy je to o dohode, pristupe a komunikacii medzi ludmi na oboch stranach... ◄ reagovať

off MAX2, 10.2.2012 o 9:00

Feri, staré kasárne, fabriky, vybrakované družstvá, areály skrachovaných štátnych a iných podnikov... Je toho naozaj dosť. Treba len hľadať. A keď už neni, tak sa dá dohodnúť. U nás sme sa dohodli na bývalom letisku, ktoré používali poľnohospodári. Tolerujeme to dokonca aj v okolí našej poľovníckej chaty a strelnice. Všade tam sa z našej strany pohyb psov toleruje. Je to len o dohode... ◄ reagovať

off motaq, 10.2.2012 o 8:55

goret ako rozlisis u polovneho psa zabehnuteho v lese, ci je polovne upotrebitelny alebo nie, ci je jeho vodicom polovnik alebo nepolovnik??? skusal som na to dojst ale nejak ma nic nenapadlo :-) ◄ reagovať

off horar1992, 10.2.2012 o 8:54

Nech pripravuju na východe zákaz platit nebude bim do čela a pes hore nohami :-) ◄ reagovať

off motaq, 10.2.2012 o 8:53

jarodt, je to presne ako pises, pod pojmom polovny pes je myslene akykolvek pes polovneho plemena, bez ohladu na jeho polovnu upotrebitelnost, majitela ci vodica. ◄ reagovať

off motaq, 10.2.2012 o 8:52

MAX2- suhlas az na to tvrdenie, ze je vela nepolovnych pozemkov....kde su, teda okrem intravilanov obci a miest??? inak suhlasim, je to o komunikacii a pochopeni oboc stran. ◄ reagovať

off samo7227, 10.2.2012 o 8:49

MAX2, dobre si to napísal...všetko je v ľuďoch ◄ reagovať

off jarodt, 10.2.2012 o 8:42

nepoznám žiadneho strážcu NP, ktorý by nosil zbraň na pleci, ak zbadá psa s obojkom - bez obojku prenasledujúceho zver praktický si neviem predstaviť akým postupom ho odvolá z prenasledovania, akým spôsobom sa dá pes odchytiť holými rukami neznámym človekom a nakoniec ako sa dopracuje k majiteľovi. ◄ reagovať

off goret, 10.2.2012 o 7:45

Strážca národného parku je osoba dozerajúca na dodržiavanie návštevného poriadku. Nepoznám žiadny návštevný poriadok NP, ktorý by dovoľoval voľný pohyb psov na jeho území a to nielen v 5. a 4. stupni ochrany, ale aj v 3. stupni, do ktorého spadá i ochranné pásmo. Ak chce byť niekto strážcom, tak nech stráži a stráži poriadne a všetko čo má a nielen to čo chce. Ak chce byť benevolentný k voľnému pohybu psov, tak medzi strážcami nemá čo robiť. Prečo by mali byť poľovníci tí najhorší nepriatelia psíčkárov, keď tu máme na to iných povolanejších. Už sa teším ako ekoultras na čele s náčelníkom od Lukáčov huckajú psíčkarov proti týmto strážcom a využívajú na to senzáciechtivé médiá, príp. parlament. Už sa teším na novely zákonov umožňujúce voľný pohyb psov v národných parkoch a ich ochranhých územiach. Kua, niekedy je aj výhoda mať revír v NP a jeho ochrannom pásme :) ◄ reagovať

off MAX2, 10.2.2012 o 7:21

Stále dokola sa píše o disciplinovaných, alebo nedisciplinovaných psíčkaroch a ich psoch, o dobrých, zlých , nadržaných poľovníkoch, o mačičkách, ktoré chytajú len myšky, sem – tam nejakého spevavca, poľovníckom, nepoľovníckom psovi... Uniká nám ale pointa a podstata veci. Unikajú nám vlastnícke práva majiteľov pozemkov, prenajímateľov poľovných revírov. Uniká nám to, že poľovný revír je poľovným revírom na základe niečoho, že je zriadený na základe zákona a na základe zákona sa v ňom vykonáva poľovnícke právo. Nikto nepopiera nikomu právo chodiť do prírody, chodiť do prírody aj so psom, ale je treba dodržiavať určité zásady pohybu osôb a psov v revíri, v prírode, ktoré sú vyjadrené zase len v zákone. A takto mimochodom psíčkarom by sa tiež nepáčilo, keby vlastnili, alebo mali prenajaté pozemky na výcvik svojich psov a chodili im tam poľovníci. To by bolo kriku... Dodržiavajme preto tieto zákonné podmienky na jednej aj na druhej strane – poľovníci aj psíčkari, skúsme pochopiť jeden druhého a nepotrebujeme ani zákon. Ak sa nedohodneš, tak ťažko uhádaš. Veď je toľko nepoľovných pozemkov na ktorých by sa mohli vyšantiť psy aj so svojimi majiteľmi. Chce to len trochu snahy z ich strany, trochu pomoci zo strany samospráv a aj trochu pochopenia zo strany nás poľovníkov. Môžeme mať najdokonalejší zákon, ktorý nám môže závidieť celá EÚ, ale keď ho nebudeme dodržiavať je neživotný a zbytočný. Nezabúdajme na to, že príroda nie je len pre poľovníkov a psíčkarov, ale pre všetkých a podľa toho sa snažme jeden druhého pochopiť a podľa toho sa aj správajme. ◄ reagovať

off jarodt, 10.2.2012 o 7:16

definuj pojem strážca národného parku, pokiaľ ja viem, sú to ľudia bez zbraní, takmer pacifisti. ◄ reagovať

off goret, 10.2.2012 o 6:51

absolútnu-neabsolútnu ?? na vlka imunitu nemá a ani na strážcu národného parku :) najviac konfliktov so psami na voľno v nasledujúcej sezóne odhadujem práve v národných parkoch ◄ reagovať

off jarodt, 10.2.2012 o 6:26

goret len upresním - sú to všetky psy poľovných plemien vedených poľovníkmi, ale aj nevedených poľovníkmi. Poľovným plemenom nie je ten pes, čo ide s poľovníkom, ale musí splňať aj podmienku, že sa jedná o poľovné plemeno a naopak, ak je vodič nepoľovník, ktorý vedie poľovné plemeno môže ho púšťať na voľno koľko chce, kde chce a ako ďaleko chce a dokonca bez obojku. Pretože nie je rozhodujúce, či je vodič poľovník, alebo nepoľovník, ale rozhodujúce je, že sa jedná o poľovné plemeno, takýto pes má absolútnu imunitu na všetko, či má alebo nemá obojok. ◄ reagovať

off goret, 10.2.2012 o 6:08

V zmysle novely poľovnými psami - psami v revíri na voľno bez obojkov a postrojov sú chápané nielen už poľovne upotrebiteľné psy so skúškami, ale aj psy, ktoré sa na skúšky pripravujú - v každom prípade sú to psy vedené poľovníkmi, príp. za účasti poľovníkov ◄ reagovať

off goret, 10.2.2012 o 5:37

d-s1 a genya, predpokladám, že to nebudú súkromné tabule, ale verejné inštalované síce poľovníkmi, ale na základe rozhodnutí lesných a obecných úradov a ich poškodzovanie bude trestné. V krajine, kde sa veci neriešia rozumom, ale silou, sa takýto revanš dá očakávať s veľkou pravdepodobnosťou. ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 23:59

samsung k tvojmu poslednemu prispevku, skus sa drzat toho co si napisal, ano je kur..a rozdiel medzi polovnym psom a polovne upotrebitelnym psom....to mas pravdu...a este jedna otazka, keby to aj tak bolo ako pises (co ale tak nie je), ze nemozes zastrelit len polovne upotrebitelneho psa a inaho polovneho psa teda psa polovneho plemena mozes zastrelit, skus mi povedat ako v lese rozoznas polovne upotrebitelneho psa od polovne neupotrebitelneho psa polovneho plemena? asi sa ti bude musiet legitimovat alebo to vies vydedukovat, ale to si potom genius...to len tolko k nezmyslom ohladne moznosti odstrelu polovneho psa... ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 22:53

apple ani povodny vlastne dotera platny zakon nedefinoval pojem polovnicky pes....teraz pouzili pojem polovny pes....tieto nazvy su zauzivane v beznej reci a nie je potrebne ich definovat zakonom. apropo ak ste chodili na kurz tak ste mali moznost sa dostat ku publikacii polovne psy vo fotografii. takze z nazvu a obsahu tejto publikacie by malo byt vsetkym jasne co je polovny pes.....to len tolko, ze obcas treba pri citani zakonov pouzit aj sedliacky rozum... ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 22:48

pani polovny pes je akykolvek pes polovneho plemena, nemusi mat skusky. aspon tal to myslel zakonodarca v tomto a aj v prvotnom zakone....pes so skuskami je polovne upotrebitelny pes. definiciu polovneho psa najdes apr tu odkaz. v pripade, ze zakon nedefinuje dany pojem berie sa do uvahy zauzivany vyznam pojmu.... samsung, zakon nepovoluje odstrel polovneho psa. tu definiciu co dal archer, ta hovori o definicii polovne upotrebitelneho psa. kedze zakon povoluje volny pohyb polovneho psa vo vycviku, teda predpoklada, ze psa pripravujes na ziskanie polovnej upotrebitelnosti, nemozes ziadneho psa polovneho plemena, bez ohladu na to ci je alebo nie je polovne upotrebitelny zastrelit. rovnako nemozes takehoto psa zastrelit ani v pripade, ze jeho majitel ci vodic je nepolovnik...zakon je jasny a netreba si vymyslat nezmysli...v pripade, ze by si umyselne zastrelil polovneho psa (je jedno ci je alebo nie je polovne upotrebitelny) dopustil by s sa porusenia zakona. zakon ako taky nie je vzdy len jeden text ale nadvazuje nan kopec dalsi napr. zakonov a podobne...treba citat aj poznamky...samsung to ze som ti napisal, aby si sa naucil citat zakony som nemyslel v zlom. ale v tvojej otazke si splietol dokopy dva rozne paragrafy a preto som ti to napisal. ◄ reagovať

off apple, 9.2.2012 o 20:16

dovoľte mi do toho vstúpiť, definícia v zákone je na poľovne upotrebiteľného psa. znie: h) poľovne upotrebiteľným psom pes uznaného poľovného plemena s preukazom o pôvode, ktorý úspešne absolvoval skúšku poľovnej upotrebiteľnosti,......... a poľovný pes skutočne nie je nič. len blábol nadrbaných zákonotvorcov. takých volovín je v zákone viac. takže poľovnícky pes nie je nič. nič ho nedefinuje. ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 20:13

archer teba nemá cenu komentovať lebo asi na hodine práva si nedával pozor. podaktorý sa naučte ako bolo nme vytknuté čítať zákony lebo ani nevieš že mi nabíjaš presne tam kde chcem a presne pre toto je možný odstrel poľovných plemien psa pretože nie každé pes poľovného plemena spln tebou napísane tým pádom sa nepovažuje za polovlnených psa ale len za psa poľovného plemena a to je ku...va rozdiel to že si niekto nevie vyložiť literu zákona alebo nieje na toľko zdatný aby jej rozumel máme tu na to aj odbornú pomoc vo forme právneho poradenstva ono by nebolo od veci zaskočiť si vyložiť zákony po lopate a nie len podla toho ako komu pasuje ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 20:09

samsung: toto snad ani nemá cenu komentovať... dal som ti odkaz na zakon, v ktorom je presná definícia polovného psa: pes uznaného poľovného plemena, s preukazom pôvodu, ktorý úspešne absolvoval skúšky poľovnej upotrebiteľnosti... NAUČ SA POUŽIVAŤ INTERNET!!!!!! ... okrem definície som ti dal presný zoznam plemien!!!! čo viac potrebuješ?? nepotrebuješ niekoho aj na čítanie?? pisára na príspevky máš??? Ako si ty mohol urobiť skúšky... nechápem ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 19:37

archer dovoľ mi zasmiať sa a zapochybovať o gramotnosti čo má čo príloha č. 35 z definíciou ,,poľovníckeho psa,, totiž to príloha vraví o poľovnej upotrebiteľnosti a zozname plemien nič viac, nedefinuje ale nič, keď máš konkrétny § tak sem s ním ale zatiaľ stále nič ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 19:15

odkaz príloha č. 35 tu je napr. konkrétny zoznam plemien.. ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 19:11

najdeš to v zákone o polovníctve.. toto novela nijak nemenila.. z.č 274/2009 a vykonávacia vyhláška 344/2009 však myslím že si natoľko gramotný že si to dokážeš cez google vyhľadať aj sám.. ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 19:06

a keby ste to tu niekto zavesili nebolo by od veci namiesto tých výkričníkov hhhmm alebo je to tak ťažké ◄ reagovať

off archer, 9.2.2012 o 18:55

samsung: zákon presne hovorí čo je to poľovnícky pes.. mrkni sa nato poriadnejšie! ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 9.2.2012 o 18:29

Edu. Skutocne za ziadnych okolnosti ? (-: Nemas pravdu. ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 18:26

motag ja som sa pýtal až si nepostrehol otáznik ;) ja som nedával §. k tomu či vieme čítať poriadne zákony o tom by som moc nerozprával ale v pohode, ano je tam napísané ,,poľovníckeho psa,, kde je definícia čo je poľovnícky pes tam nieje napísané poľovné plemeno psa, no bohu žiaľ asi nie presne tak ako nieje každé pracovné plemeno (každý nemecký ovčiak) služobný/policajný pes presne sem som smeroval moju otázku ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 9.2.2012 o 18:23

Ahoj Hekler. Motaq Ti to objasnil. Smrdi Ti novielka? Pán prezident to podpíšu - SMER... Budicek bic pleskol tentokrat po zelenych arogantnych individualitach. Zavadzaj aj dalej. Novela je samozrejme vykonatelna. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 9.2.2012 o 18:20

goret, dnes o 15:17 Goret odskacu to ti co budu tie tabule platit. ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 16:38

Ja si myslím ,že taká tabuľka je uplne zbytočná . Pes na voľno nie je povolený takže tá tabulka by nič neriešila . Nemiešajme hrušky z jablkami . Zákaz púšťať psa stále platí . Mení sa iba to ,že ho nemožno zastreliť pokutovať sa to však dá a také bločky mám i ja :-D ◄ reagovať

off d-s1, 9.2.2012 o 16:21

goret ani by ma to velmi neprekvapilo (take tabulky tu uz mimochodom su) a take tabulky ma nebudu zaujimat. Pokial nema taka tabulka oporu v zakone tak je to iba kus plechu na ktory sa ani nemusim pozriet. Hovorme napriklad o lese... lesny zakon jasne definuje kto a za akych podmienok tam moze taku tabulku dat (a napr. polovnici to nie su). ◄ reagovať

off motaq, 9.2.2012 o 16:11

samsung, v navrhu je dodatok, ale skus sa najprv naucit poriadne citat zakony, ten dodatok je uvedeny v §24, ktory hovori o tom, aky pes sa moze pohybovat na volno aj vo vacsej vzdialenosti ako 50m od vodica. o odstrele hovori §29 pismeno f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa 19a) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby 23a); to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.“. takze skus si to poriadne nastudovat.... a okrem toho ten navrh novelizacie este nie je platny takze zatial plati povodny zakon, ktory rovnako neumoznoval odstrel polovneho psa 9len to nebol §30 ale §29)...tusim by ti nezaskodilo preskusanie zo zakona :-D ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 16:06

práve že asi ani nevymýšľam ;) len na okraj čítame ten istý zákon čiže Zbierka zákonov č. 274/2009 274 ZÁKON zo 16. júna 2009 o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov ??? § 30 nieje alebo nebol o Poľovníckom plánovaní? inač Edu na tvoju stranu ani nerýpem nemaj strach večer môžem pokračovať ale teraz idem zo psom do revíru :D ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 15:48

samsung nevymýšlaj si dodatok :-D poľovné plemeno psa nemožno odloviť za žiadnych okolností !!! Môže zver štvať strhávať nepotrebuje žiaden obojok ani majiteľa !!! Ak máš znalosť nejakého dodatku napíš mi ten § rád si ho prečítam . Ja o takom ničom neviem ani som nikdy o takom § nikdy nepočul !Nechápem ako si mohol absolvovať poľovnícke skúšky ke´d nevieš že na poľovné plemená psov nie je možné strielať ! ◄ reagovať

off samsung, 9.2.2012 o 15:40

ale no ;) nieje tam náhodou dodatok ,,poľovníckych psov pri výcviku a výkone poľovníctva,, a bez poľovníka nespĺňa ani jedno takže je ho možné odloviť ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2012 o 15:31

Podľa zákona z 16. júna 2009 o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 30 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže (1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa, To platí pre poľovnú stráž a pokračuje to (2) Oprávnenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť aj na iných držiteľov poľovných lístkov. To je to zakrúžkovanie v povolenke . Nevidel som psa aby honcoval zver :-D Psa ktorý bude mať obojok výrazne inej farby ako je jeho srsť nebude možné odloviť podľa nového zakona . Mačku ani bez obojku :-D ◄ reagovať

zobrazené 481-520 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk