Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 238
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off d-s1, 18.2.2012 o 22:06

A to mi vysvetluje polovnik, tj osoba ktora rozhoduje co je skodna (napr. vlky), co je prospesna zver (tj co sa da dat do taniera), kolko lisciat treba otrieskat o zem (a dostat vela LIKE za fotku s nimi), ktory mi tvrdil ze potme nemam co hladat v lese ze vtedy tam mozu len polovnici, ktory rozhoduje aky pes ma pravo prezit prechadzku v lese a ktory nie... t.j. osoba ktora sa snazi vsetko riadit. Ok, dakujem za vysvetlenie. Jedine s cim suhlasim z tvojho pripsevku je ze chranite lovnu zver aby ste mali co lovit. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off miso111, 18.2.2012 o 22:05

:))))) našeho šéfa :))))) ...hold huppps :))))) Inak aj tak by ma zaujímalo čo má chov lovnej zveri so vzdelaním v obore ekológia zveri a poňatie týchto pojmov z tvojho pohľadu :) ◄ reagovať

off WolfHunter, 18.2.2012 o 21:55

d-s1-jediné čo ťi je potrebné vysvetliť je že človek je súčasť prírody a nie jej riadiaci orgán...kedysi si ľudia boli vedomí vzťahov ktoré v prírode plaťia že ked sa človek nestaral nechránil tak nemal a nemohol loviť, patríš medzi tých vyrívačov ktorým aj ked človek dá 400argumentov x krát vysvetlí budu tvrdiť napádať a vrtať do čohosi o čom nemajú šajnu ...až budeš prírode rozumieť potom kvákaj ... ◄ reagovať

off d-s1, 18.2.2012 o 21:48

miso111, je to reakcia na prispevok s vyzvou vasho sefa Subu na prezidenta (vlozil Goret 15:10) , kde pasuje polovnikov (IMHO chovatelov lovnej zveri) do pozicie poslednych zachrancov prirody. Aj ten pojem "komplecna ochrana prirody" pochadza od paedDr. Subu, takze o vysvetlenie by si mal poziadat jeho ;) ◄ reagovať

off miso111, 18.2.2012 o 21:08

d-s1 prosím Ťa čo má chov lovnej zveri so vzdelaním v obore ekológia zveri? Nerozumiem...myslím, že v danej problematike niesom B-čko ale toto som celkom nepochopil. Čo je prosím Ťa "všeobecná ochrana prírody?" To je ináč perfektný názov!:))))) Dosť VŠEOBECNÝ :))))) Poprosím o názor...Ja sa okrem iného zaoberám i ekológiou niektorých domácich druhov drevín...čo je v tvojom ponímaní ekológia ako taká? ◄ reagovať

off L0VEC, 18.2.2012 o 20:27

No edko tak počuvaj pokial viem píšeš tu kade čo , čo sa týka psov si zástanca SAS tak ako to mas na faceboku ,posledný zákon o psoch vieš kto stvoril ktorá dielna ,hráš sa tu na vše boha a beztrestného ,poukazuješ na mnohé veci ,pítam sa ta ,más doma tak isto poriadok ? vieš preukázať hodnoverenosť veškerého softwaru v tvojich PC zariadeniach ,že si ich legálne kúpil a si vlastník licencii ? vieš odfotiť fotku je jedna vec ,upraviť druhá vec ,čo sa týka psov nie si ryba ani rak ... bud si polovník alebo veľký ochranca tak čo vlastne chceš a čo si ? nakolko sa nevieš vykoktať .Odporucam ti kup si zrakadlo ,riadne sa tam pozri ,potom kritizuj a hlavne sa počuvaj ,samolubost je niekedy aj choroba . ◄ reagovať

off d-s1, 18.2.2012 o 18:26

Na tej "komplexnej ochrane prirody a zvierat" polovnikmi sa da iba pousmiat. Volat chov lovnej zvery (ludmi casto bez vzdelania v obore ekologie) komplexnou ochranou prirody je odvazne tvrdenie. "Skodna" o tom vie svoje. Nemam nic proti "chovu lovnej zvery", ma to tradiciu, je to prospesne, ale prezentovat to ako vseobecnu ochranu prirody a ekologiu, ach jaj. ◄ reagovať

off Edu, 18.2.2012 o 15:53

Dosť slabo vyargumentované :-( Možno na základnej škole ako slohová práca ano! Inak u mňa slabota .:-( Vlasne už bezpredmetné lebo prezident už podpísal v piatok . Argumentovať mala spk cez poslancov v parlamente nie u prezidenta ,ktorý keby aj zákon nepodpísal bol by schválený opakovane v SNR. Toto beriem iba ako alibizmus. Dosť mimo ! ◄ reagovať

off goret, 18.2.2012 o 15:10

Sústredený útok na poctivých daňových poplatníkov tejto krajiny! Výzva Slovenskej poľovníckej komory pre prezidenta Slovenskej republiky jeho excelenciu Ivana Gašparoviča : Poľovníci zostali poslednou skupinou občanov na Slovensku, ktorý sú ochotný pre ochranu zveri a prírody a pre zlepšenie prírodných podmienok zvierat obetovať svoje zdanené finančné prostriedky, voľný čas a materiálne prostriedky. Napriek tomu sa stávajú terčom útokov, ako súčasť lacnej populistickej predvolebnej kampane niekoľkých úzko zameraných skupín chovateľov domácich zvierat ,ktorým sú prednejšie záujmy psov a mačiek ako komplexná ochrana prírody a zvierat v nej. Tento útok nespočíva len v pripravovanej novele vyhlášky Ministerstva zdravotníctva, proti ktorej sa ohradili aj ďalší vlastníci a držitelia strelných zbraní, ktorá nezmyselne , byrokraticky a hlavne finančne sťažuje proces držby zbraní bez odborného významu ale aj novela zákona č 274/ 2009 Z.z. o poľovníctve, ktorá je legislatívnym nezmyslom kde si odporujú paragrafy samostatného zákona, taktiež je v rozpore s inými zákonmi SR a hlavne so smernicami EU prioritne vtáčej smernice . Ide proti filozofii odbornej a celkovej ochrane prírody Slovenskej Republiky. Ak tieto odborné argumenty , ktoré boli tlmočené celému politickému spektru, nepomohli veríme v dobre legislatívne pripravený tím právnikov kancelárie prezidenta SR , že tieto chyby odhalia a pán prezident vráti zákon na prepracovanie Národnej rade Slovenskej republiky. Toto cestou poľovnícka verejnosť , ktorá pozostáva zo 60 tisíc občanov tejto krajiny a spolu s rodinnými príslušníkmi vytvára nemalú skupinu občanov vyzýva Prezidenta Slovenskej Republiky , jeho excelenciu Ivana Gašparovič aby zvážil negatívne dopady tejto novely zákona a zákon nepodpísal. Zachránite tým pán prezident niekoľko stoviek spevavého vtáctva a iné prísne chránené ale aj trvalo udržateľné obhospodarované zvieratá. Veríme že lacná politická kampaň nemôže zasahovať do odborných argumentov. PaedDr. Imrich Šuba ◄ reagovať

off lowec, 18.2.2012 o 12:41

tak ako napísal Hekler suhlas. ◄ reagovať

off Hekler, 18.2.2012 o 11:04

zákon je buď vykonateľný alebo nevykonateľný a teda zbytočný, je vykonateľný napr. zákon o ochrane fajčiarov, že na zástavkách MHD je zakázané fajčiť cigarety ? nie ! , je vykonateľný zákon o lesoch, že volný pohyb psa v lese nie je povolený, taktiež nie ! tak na čo sú nám nevykonateľné zákony ? čo teda nefunguje keď každý zákon je prijatý až potom čo je v dôvodovej správe uvedené že je vykonateľný ? asi štátna moc a správa a štát je t.č. v právnom a morálnom rozklade ... toľko môj posledný príspevok k tejto téme ◄ reagovať

správca MMasska, 17.2.2012 o 19:38

horarmatus, mas pravdu ale aj nezodpovedny majitelia su zly skoda ze nevieme najst spolocnu rec a dobry kompromis ktory by bol v tejto dileme treba ◄ reagovať

off horarmatus, 17.2.2012 o 19:10

Aj pes je živá bytosť a mali by sme citlivo rozlišovať, či pytliači - stopuje a prenasleduje zver v snahe ju strhnúť, alebo len zabehol od majiteľa, alebo sa ho niekto zbavil tým, že ho vyhodil v lese z auta. Taký pes pobehuje bezradne, že kde sa to ocitol. Stáva sa to dosť často.Na jeseň som takého odchytil a s kolegom odviezol 25km do útulku. A bolo jednoduchšie vystreliť! ◄ reagovať

správca MMasska, 17.2.2012 o 18:25

skoda ze sa tu diskutuje stale o tom istom a nic! pravda je dakde u prostred aj pohyb psov v lese je spravny dobre ovladatelny pes a keby sa uz konecne ustanovilo ze ten kto chce byt zo psom v lese musi mat reflexne prvky aby zbytocne nedrazdili tych ktorych svrbi ukazovak nie kazdy pes pitliaci v lese to si musime ako polovnici uvedomit vet sme mysliaci ludia. ci? ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 16:00

ja len že téma ohladne nejakej petície je už historia :-D ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 16:00

d-s1 samozrejme ,že občan či združenie atď môže predkladať zmenu zákona cez poslanca SNR . To je v poriadku .Inak ako na návrh poslanca SNR to ani nie je možné . ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 15:49

Edu, len mala oprava, tato zmena zakona nebola zalozena na peticii. Bol to poslanecky navrh a autori peticie tento poslanecky navrh odmietali lebo bol ovela miernejsi nez obsah peticie. A kedze sa zakon zmenil, peticia ako taka je bezpredmetna, moze ist do kosa, pretoze vychadzala z predchadzajucej verzie zakona. ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 15:39

Téma o pripravovanej petícii je bezpredmetná . Bola dávno doručné a zákon schválený SNR dnes ho podpísal prezident čím nadopudol platnosť . ◄ reagovať

off fatran, 17.2.2012 o 13:44

duško bol som tam a to čo sa tu opisovalo som nevidel ale odfotené mám ako sa organizátor plesu snaží utrieť dlážku po krvi ktoré vykvapkala z diviačaťa ktoré tam bolo predmetom dražby. ◄ reagovať

off lowec, 17.2.2012 o 13:36

d-s1 teraz pozerám na spoločne info ITMSD ktore sa ti spája s iným nickom kludne môžeš písať aj pod iným nickom tu na lovu zdar snad sa nehanbíš za svoje meno? prepač ale vyznievalo by to lepšie podla mna. ◄ reagovať

off lowec, 17.2.2012 o 13:31

d-s1 , CHKO chránená krajinná oblasť no usmievam sa je asi nič ,dalšie stupne ochrany a jej obmedzenia poznám , nadviazal som na tvoj príspevok kde porovnávaš "turistu" a "polovníka" kde si ich spojil do hromady ja tvrdím že ich nemôžeš stavať na jedno rovnaké miesto . ◄ reagovať

off goret, 17.2.2012 o 13:23

d-s1, tu nejde o volný pohyb ľudí, ale psov. V akom stupni platí voľný pohyb psov?? ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 13:22

lowec, ved pisem, take obmedzenia platia vo vyssich stupnoch ochrany. Ale CHKO sama o sebe nestaci, tam obmedzenie na pohyb iba po znacenych chodnikov nie je. Nieco ine su "maloplosne chranene uzemia", napr. (narodne) prirodne rezervacie, (narodne) prirodne pamiatky (Haluzice tam "u Edu"). Tam uz obmedzenia su. ◄ reagovať

off Jelsovec, 17.2.2012 o 13:21

Ale určite, ja nie som nekritický, čo sa týka vlastných radov, aj keď v mojom okolí toto nie je štandardné poľovnícke vyžitie. V agrárnej krajine a poľ. revíroch v nej ani nie je možná sterilita, čo sa týka psov...len som trošku tenzný, pokiaľ niekto v médiach hovorí , že každý odlov psa je nesprávny a že neexistujú škody, ktoré by spôsobili psy na zveri. Lebo to nie je pravda. To si len niekto stavia rebrík , aby sa dostal vyššie. ◄ reagovať

off lowec, 17.2.2012 o 13:15

d-s1 ..spítaj s EDU na to ,,, edu je strážcom prírody dokonale ovláda čo je možné a čo nie.Ja si stojím za svojim vyjadrením bavím sa napr. CHKO príklad M.Karpaty . ◄ reagovať

off lowec, 17.2.2012 o 13:13

Ja osobne vidím znační problém v Osvete polovníctva pre nepolovnícku verejnosť tak ako sa to tu už spomínalo ,tak ako už mnohí naplnali predošlí zákon o ochrane "bez toho aby si rozmysleli aký to bude mat dopad" fotenie sa so zastr.psami ,resp. zastrelili psa a potom ho tam aj nechali a nepolovnícka verejnost čo si mala mysliet o tom ,samozrejme že polovníci su potom tí hajzli ,málo sa spomína ako nezodpovení majitelaia chovatelia ako ich psíci volne behaju a ako je to naozaj s ochranou prírody ,resp.chranen. živočíchmi na dopad tulavých psov a mačiek . ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 13:12

lowec: mylis sa. To co pises plati len v urcitych (vyssich) stupnoch ochrany. V "beznom" lese neplati ziadne obmedzenie pohybu na vyznacene chodniky. Odporucam precitat si zakon o lesoch. ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 13:10

Jelsovec, to uznavam. A (keby to bolo v mojej moci) podporil by som znacne sprisnenie postihov za skody sposobene psami, za psov na volno v lese, ..., pokial by tieto postihy boli financne a nie smrtelne pre psa. Uznavas ale aj ty ze spoliehat sa v sucasnej dobe na zdravy usudok vsetkych polovnikov (t.j. nechat rozhodnutie strielat/nestrielat cisto na polovnikovi) ako to je teraz je tiez naivne alebo cielene? ;) ◄ reagovať

off lowec, 17.2.2012 o 13:06

d-s1 polovník a turista napr. v lese sa nedá prirovnat do hromady ,turista má právo chodit len po vyznačených turistických chodníkoch pokial dobre viem ,a výkon práva polovníctva hovorí o niečom inom . ◄ reagovať

off goret, 17.2.2012 o 12:58

d-s1, voči prírode vo všeobecnosti áno, ale nie voči revíru, ktorý obhospodaruje. Povinosťou turistu je neporušovať návštevný poriadok, povinnosťou poľovníka je starostlivosť o zver. ◄ reagovať

off Jelsovec, 17.2.2012 o 12:55

Nie, pretože ak sedí na riti a nehýbe sa, môže byť byť v revíri. zakázaný je len pohyb psov. to je taká radosť našej legislatívy :D Okrem nás majú "veci" zakázaný pohyb len v Zimbabwe a na Vanuatu.... Ale odhliadnuc od tohto, je to stále spor ľudí, ktorí nexcú a nebudú xcieť rozumieť druhej strane. Ja napríklad vítam povinné reflexné ( resp. výrazne odlíšiteľné ) obojky/postroj. Čo nevítam , je kvázi povinnosť majiteľa psa nahlásiť škodu a prezentácia tejto veci poslancami ako : " veď aj psíčkarom sa uložila povinnosť " To musíš uznať aj ty, že spoliehať sa v dnešnej dobe na čestnosť ľudí je naivné. alebo cielené.... ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 12:49

Goret, ale ide (aj) o to. Polovnik je v prirode rovnaky host ako napr. turista. Tym najmom si zabezpecujes len exkluzivne pravo na vykon polovnictva. Nic viac, nestavas sa tym "domacim". ◄ reagovať

off goret, 17.2.2012 o 12:48

Edu, prípadne ten, kto ich má v nájme, ale o to tu nejde. Ide o to, že poľovný revír nemožno oplotiť, lebo zver migruje a migrácia jej o.i. "osviežuje krv" aby nedegenerovala. Tu nejde o práva k pozemkom, ale o zodpodevnosť voči zveri. A slušný hosť je vo všeobecnosti všade vítený, nemusí rozumieť zveri, stačí ak rozumie slušnosti. d-s1, domáci je ten, kto ho obhospodaruje. ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 12:43

Jelsovec, jednak som nikde nenapisal "kazdy" a tiez ono to bohuzial nielenze nikto neporovnava ale ta nerovnovaha zachadza to este dalej. Ty ako polovnik mozes podla zakona zastrelit psa len preto ze BY MOHOL ublizit zveri. Ten pes moze byt civava, sediet na riti a ani sa nepohnut a napriek tomu ho podla zakona mozes zastrelit aby si ochranil zver. Sorry ale to je znacne nenormalne. ◄ reagovať

off bobo1, 17.2.2012 o 12:22

goret polovníkov je cca 57 000 ako bolo tu niekde napísané... takže podla mojho názoru sú široká verejnosť všetci tí ostatní.... či nie? viem že nie dávno sa aj v ČR riešila "potreba zlepšenia obrazu polovníctva v očiach širokej verejnosti".. vieš lebo ja si myslím, že napr ak sa rodinka v nedelu zoberie na prechádzku aj so psíkom niekde na lúku alebo pole totálnu väčšinu ani len nenapadne, že sa s veľkou pravdepodobnosťou pohybujú v polovnom revíre.. podla mňa chýba osveta... čo ludia nepoznajú tomu ani nerozumejú... mnoho ludí aj z môjho okolia považuje polovníkov za nejakú uzatvorenú komunitu, ktoré neviem prečo má čo skrývať... a tomu nahrávajú aj skutky o prijatí / neprijatí / za člena PZ, čakateľstvo a všetko o čom sa tu píše v inom vlákne ... toto fakt poctivým polovníkom nepridáva na dobrom mene nech sa akokolvek k svojmu koníčku stavajú zodpovedne... ◄ reagovať

off Jelsovec, 17.2.2012 o 12:21

aaale no. Hodnota nie každej zveri je pár desiatok eur a hodnota nie každého psa je 1000 a viac. Takže porovnávať zušlachtovaný genofond na oboch stranách je vec čistej subjektivity...ani náš majetok to nie je v tom zmysle, v ktorom spomínaš... ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 12:12

Edu, skoda, bol som zvedavy na odpoved od goreta ;) Ano, je to vlastnik pozemku a nie uzivatel reviru ako si mnohi polovnici tak nejak podvedome myslia. A navyse este aj vlastnik pozemku ma zakonom presne definovane co moze a nemoze. Najviac zjavne je to asi pri lesnom pozemku, kde ma (uz od cias marie terezie) kazdy pravo vstupu a vsetky zaujmove skupiny (turisti, hubari, polovnici, ...) maju rovnake prava ho vyuzivat (dodrziavajuc zakon o lesoch, samozrejme). A ten prenajom ktorym sa tu obcas niektori ohanaju je len prenajmom na vykon polovnictva. ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 12:07

domáci je ten kto je vlastníkom poľovných pozemkov . ◄ reagovať

off d-s1, 17.2.2012 o 12:02

goret, len mala otazka... kto je ten domaci v reviri??? ◄ reagovať

off goret, 17.2.2012 o 12:00

bobo1, je pre teba lepšie môct navštíviť revír ako hosť a správať sa tam ako sa slušného hosťa patrí, alebo ho nemôcť navštíviť, lebo apriori budeš považovaný za vagabunga nerešpekujúceho práva domáceho?? Aká je tá tebou spomínaná "široká verejnosť" a kto určuje jej obraz ?? ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov