Tak, aby se nebylo třeba hádat pod fotkou.... no pojďme se k tomuto tématu vyjádřit ZDE. Určitě se najde střelec , co vysoká na 300m pro něj není problém.... dobrá ráže, střelivo, optika, znalost balistické křivky..... a asi by to šlo....
pre Ladik.Strielat možeš na koľko metrov chceš,ide oto či trafiš a aký efekt to bude mat na lovenú zver.Nemyslím si že je vhodné za každú cenu strielat na veľkú vzdialenost na zver,já osobne si puštam zver na čo najbližšiu vzdialenost pokiaľ to je možné,inak nestrieľam za každú cenu.Do lesa nechodím iba za úlovkom. ◄ reagovať
:) co mam pochodene reviry v okoli aj dalej posedy su stavane na strelbu 100 metrov a menej na 80% ostatne su stavane zmoznostou strielat na veciu vzdialenost ale je tam nebespecie ze prestrelis horizont (samozrejme nie vsetky ) neviem ako precitas (dobre zver) ci je chovna alebo nie ked ju mas pred sebov 300 metrov ! ano su tu polovnici ktory maju na to vybavu ale to je mozno 0,5% ! na 300 metrov nemas sancu rozoznat diviaka v dateline od cloveka ktory ju tam kradne !!! a najradsej mam tych co tu strielaju lisky na 300 metrou potom tu da fotku ulovku aj z puskou a na nej ma puskohlad z 2 svetovej vojny ◄ reagovať
co je poľovnícká vzdálenost a proč ? podle mě to je vzdálenost na kterou spolehlivě zvěř přečtu a na kterou jí spolehlivě ulovím tak že záleží na vybavení a co umím u mě to je třeba s mojí výbavou a rukama 200m a někdo jiný má tu hranici třeba 500m a jenom proto že já na to nemám vybavení a neumím to ho nebudu kritizovat. Na škodnou a černou to každý pálí dokuď ji vidí ale jak je to spárkatá tak to je oheň na střeše a hned to je lovec jako kdyby lovec byl nějaký ůchyl a myslivec bůh ◄ reagovať
Ladík myslí asi streľbu do neba :-) P.s- Myslím si, že klasické poľovnícke guľovnice zo štandartnými hlavňami ( a tých je väčšina ) nie sú špeciálne robené pre ďalekonosnú presnú streľbu ( 250-300 m a viac ). Samozrejme, že sa dajú kúpiť flinty a výbava v tej hornej cenovej relácii, ktorými trénovaný človek dokáže uloviť zver aj na tristo metrov a viac. Som ale presvedčený, že u nás v SR pri love zveri takáto výbava nie je vonkoncom potrebná a ani žiadúca. Osobne som zástancom streľby na poľovnícke vzdialenosti. ◄ reagovať
Ladik neviem o čom chceš diskutovat, ked chceš strielat na tieto vzdalenosi daj sa k sutažnym sniperom ,mam jednoho kamoša čo to provozuje a vraj je to super ,sice trošku drahšia zaležitost ,ale ked ty budeš mat za chvilu na vrtulnik nebude to pre teba problem a na zver strielaj tak ako ti kaže polovnicke svedomie a nechcej si na živej zveri dokazovat že si nadprirodzeny ,tod moj postreh ku tvojej diskusii.Lovu a lesu zdar.PS: podla mna 250m je asi strop ,ktory by sa nemal prekročit,aj ked aj to je dost,myslim naše podmienky ◄ reagovať
Nerozoznas psa na 50 nie to este na 200-300 metrov. Pomaly s tym komplexom. "horar" pan tvorstva ◄ reagovať
V našich podmienkach sa väčšinou naozaj poluje do 150-200m..myslim všeobecne Slovensko.Ja osobne tiež rad strielam na 200+ m.Ale nie za každu cenu a nie na každu zver.Za dobrych podmienok max. na diviaka. ( Kaliber 7 rem.mag. strelivo ma ONV 225m a na 300m -8cm )..Ladik pomenoval podmienky uplne presne. Ideal je strelba na lisku na dlhych nekonecnych južnych poliach. Zdravím. ◄ reagovať
Moj nazor. V nasich podmienkach, na nasu zver je strelba na 300 a viac metrov nepolovnicka.Vynimocne /postrielana a unikajuca zver, pytliacaci pes, ap../, inak nie. Nie je totiz ucelom za kazdu cenu sa pokusit nieco zabit. Ak chces strielat na velke vzdialenosti, postav si terc a strielaj...alebo Vas inspiroval piatkovy ,,Odstrelovac" na Markize?? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.