zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  3. apríl 2025,  meniny má Richard,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:22,  dnes západ slnka: 18:16
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

guľovnice Sako a ich modelové rady guľovníc - diskusia

autor: off kubik856
pridané: 1.9.2010 19:05

Vaše rady skúsenosti a postrehy s praxe

počet zobrazení: 65 397
počet hlasov: 2
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

on lanus, 13.8.2015 o 14:54

Sako 85 Grizzly je kvalitná kompaktná , perfektne nositeľná (vďaka prednému pútku remeňa na hlavni) nadháňková guľovnica bez zbytočností (napínačika a svetlovodných vlakien) s osvedčeným "tropickým" cieľnikom a kontrastnou muškou ,majúca optimálnu hmotnosť na elimináciu nadmerného zdvihu hlavne pri opakovanej streľbe z voľnej ruky. Podľa mňa ju "stvoril" mimoriadne skúsený a náležite zásadový praktik čo sa nedal ovplyvniť súčasnou unifikovanou "módnou vlnou" !!!

dať hlas príspevku | počet hlasov: 23

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 255 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off matejhal, 28.3.2013 o 14:47

axon: Vela ĺudí Sako ani nedražalo v ruke a ani ho nevyskúšalo (mslím že si to aj ty). A hodnotí ju podľa toho čo tu niekto napísal, že "straaaaaaaašne" hrdzavie, samozrejme že ten čo to napísal to zas niekde čítal. Ja ju némám dlho, ale tento problém nemám a myslím že s ňou určite ani nebudem mať. Podla mňa je to zbraň kvalitného prevedenia. Samozrejme že každý má iný nazor a ja mu ho neberem, len si myslím že keď chce niekto niečo hodnotiť bez toho aby to videľ a vyskúšal nech radšej nehodnotí... Ja som dlho uvažoval, porovnával čo kúpiť ale rozhodol som sa dobre. Ja som zo Sako nad očakávania spokojný. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

správca admin, 22.2.2013 o 14:08

Rempo zatiaľ žiadnu. Ale určite budem v diskusii na to určenej čoskoro žiadať o radu. ◄ reagovať

off Edu, 22.2.2013 o 12:54

kaliber 7x64 brenneke považujem za najlepšiu voľbu pre univerzál kaliber na všetkú zver spolu s americkou približnou obdobou W270. Každopádne obdobných popisov ohladne hrdze som čítal desiatky : Re: TIKKA T3 Hunter od igman » čtv 07.4.2011, 18:30 Hrdza na TIKKE T3 pred: 3 dňami, 22 hodinami TIKKA-či je možné aby táto zbraň CHYTILA HRDZU? Dnes mi chlapec ktorému som radil pri kúpe pušky povedal, že po mesiaci čo nebol doma zistil hrdzu na ústí ale i na brunírovanom povrchu hlavne.Pre "pre chytrolínov, nebýva v jaskyni,ani ju neopral"iba ju po poslednej vychádzke nepretrel olejom.Verte prekvapilo ma to, ja z mojou ZKK a ZH si na to dávam pozor a olejujem vždy, za 22 rokov je brunír na niektorých miestach ošúchaný ale hrdza nieje nikde. Re: TIKKA T3 Hunter od Misak » čtv 07.4.2011, 18:56 Dobry den,mam tikku a musim ji cistit po kazde nasteve lesa mistama se mi obevuje tale rez,ale je to moje hracka tak si s ni hraju rad jsem s ni spokojen az na ten problem s napinackem.Jen doufam ze je treba jen rostelovanej,to zjistim az ji dam ke zbrojiri.je z ni vistreleno ta 80 ran ale chodim s ni casto proto umela pazba a ta se mi osvedcila. odkaz ◄ reagovať

off Edu, 22.2.2013 o 12:34

axon bola tu diskusie kde vivatvikend žiadal o radu ohladne zhrdzavenia jeho guľovnice sako . predajca uvádzal že guľovnica sako má nehrdzavejúcu hlaveň s dokonalou povrchovou úpravou preto ma zaskočila žiadosť o radu čo urobiť s flakatou hrdzavou hlavňou sako .V debate sa vyjadrili ďalší vlastníci saka s obdobným problémom ako i majitelia saka ako bleiker ,ktorí sú spokojný a nemali žiaden problém.Škoda je ,že diskusia bola zmazaná.Obdobné potiaže som čítal ohladne saka a tikka na iných stránkach a v iných témach. Ďalší prípad skorodovania hlavne tento raz na tikke mal possed33 s ktorým sa navštevujem a poznám osobne . Pozná ho i admin zo stretka .Jeho problém bol pri tikke tak závažný ,že po pár vychádzkach bez dažda mu hlaveň skorodovala tak ,že sa rozhodol reklamovať túto zbraň .Predajca mu nevedel hrdzu odstrániť a reklamáciu prijal v plnom rozsahu . Následne mu vratil peniaze . Je to ten pán stojaci nad carpinom pre ozrejmenie pamäti odkaz . Praktické skúsenosti s Tikkou ani sakom nemám a nechcem nikomu znevažovať ani jednu značku . axon tvoja voľba bola zakúpiť si americkú zbraň Browning Eurobolt v triede ako je sako takže asi ťa viac oslovujú tie americké zázraky . Každopádne tiež dobrá voľba kvalitnej zbrane . Takže moje vyjadrenia ohladne hrdzavenie je iba z poznatkov iných , Prečo mali tento problém o tom by sa mali vyjadriť uživatelia u ktorých problém nastal . ◄ reagovať

off Rempo, 22.2.2013 o 12:14

admin, dnes o 10:55 a akú optiku si tam zvolil.? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on gunar, 22.2.2013 o 12:08

Admin podľa mna si spravil dobre. Sako je kvalitná gulovnica ktorá Ti bude spoľahlivo slúžiť . Hrdze sa boja len lajdáci čo sa o zbraň nestarajú. Pekný den prajem ◄ reagovať

off axon, 22.2.2013 o 11:17

admin kaliber si si dobre vybral, na našu zver je úplne v pohode, ale výber značky guľovnice nieje najlepšia voľba. Sako totiž strááááášne hrdzavie, sú dokonca prípady, kedy bola fínska guľovnica vyreklamovaná z dôvodu hrdzavenia, viď príspevky od EDU. Radšej si mal kúpiť rosslera alebo remington 770, savage axis alebo nejaké podobné americké "zázraky" za 400 EUR...DDDDD. Zvyšné peniaze si mal radšej investovať do priateľky,manželky....