Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Medvede - aký je reálny stav? - diskusia

autor: off cerberos
pridané: 13.8.2010 12:37

Ahoj, nedávno som si všimla zopár reportáží o premnožení medveďov v okolí BB, ak si dobre pamätám. Vraj sa potulujú v blízkosti sídlisk, objavil sa na cintoríne... Čo myslíte?

Je to v skutočnosti také zlé? Mal by sa stav medveďov zredukovať? Čo ak sa z "kontajnerových" slovenských mackov stanú nebezpečné zvieratá ako v S. Amerike? Tam je taká situácia myslím s čiernym medveďom, s ľadovým medveďom (ktorý sa v počte desiatkach kusov prechádzal ulicami - to som len čítala, takže zaručiť sa za to nemôžem) a menej s grizzlym. Čo sa týka tých ľadových medveďov, tie chodia okrem do ulíc aj na neďalekú skládku. Pre nebezpečenstvo aké tým vzniká pre ľudí (hlavne deti) ich odchytávajú a prevážajú vrtuľníkom do divočiny.

Čo ak tam však nemajú dostatok miesta? Možno majú primalé teritórium na uživenie. Aj tak, nemôžu sa napokon vrátiť?

Nie je taká situácia aj na Slovensku? Ak sú medvede premnožené, prirodzene majú menej priestoru a ich teritóriá môžu bez problémov zasahovať až k ľudským obydliam. Tam nachádzajú dostatok potravy, takže majú viac mláďat (opäť len poznámka, z jedenj reportáže - namiesto 1-2 medvieďat je bežne vidno 3 mladé) a situácia sa zhoršuje s každým odrasteným medveďom ktorý sa osamostatňuje a zasahuje ďalej...

Toto je len moje zdôvodnenie, nemusí byť pravdivé. Pravou však je, že máme najvyšší počet medveďov v Európe- nemýlim sa?

Otázkou ostáva ako to riešiť? Mnohí poľovníci riešenie vidia: odstrel. Je to ale najvhodnejšie riešenie? Prečo neťažiť z tejto situácie? Mnohé krajiny nám závidia naše bohatstvo- čo sa netýka len medveďov, ale aj vlkov, kamzíkov... :) Nemôže sa táto situácia riešiť predajom našich zvierat do zahraničia- v určitom počte, na istý účel? Ako napríklad sme my dostali naše zubry??

A čo myslíte vy? A k ý j e r e á l n y s t a v m e d v e ď o v a ako by sa malo riešiť ich prípadné premnoženie? Ďakujem za reakcie:)

Pripájam odkaz na jeden z mnohývh článkov : odkaz>

počet zobrazení: 207 484
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

on Lysec, 5.7.2014 o 12:35

Pre všetkých ochranárskych mudrákov zpoza rieky Moravy : veľmi dobre si viem predstaviť nielen rysa ,vlka ale aj medveďa v Beskydách,ale aj v Bielych Karpatoch ,Jizerkách, Krkonošiach, Krušných horách o Šumave ani nehovoriac. Môže mi niekto z Vás povedať prečo u Vás okrem pár rysov ostatné šelmy chýbajú ? Najprv si vyberte brvno z vlastného oka ,až potom sa starajte do smietky v našich očiach! Mudrovať na cudzí účet môže len bezcharakterný človek ! Najprv nám ukážte ,ako účinne sa prejavuje celoročná ochrana šeliem u Vás ,potom Vás možno bude niekto brať aj vážne . My sme radi, že veľké šelmy máme a dokázali sme ich bez problémov zachovať aj bez takých mudrcov ,ako ste Vy. Takže sa do slovenských veľkých šeliem nestarajte ! Máme tu dosť blbých a blbších aj bez Vás ...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 114

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 1906 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off WolfHunter, 5.7.2022 o 9:20

s velkymi šelmami sme takto dopadli lebo sme velka komunita ktora uprednostnila škriepky pred tým aby sme tahali za jeden povraz...ale i§de lavna škody a aj to nic nerobenie na uradoch tých s agendou polovníctvo dozrie dna kedy to co sme mohli budeme musiet Budaj je len smutný dosledok toho ze sme nechali vsetkých aby si s nami utierali zadky...dal by boh novu vladu ktorá sa postara o navrat k sedliackemu rozumu skor ako medved zabije znovu... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off sipik, 4.7.2022 o 22:39

Reakcia na príspevok od 357AS, 4.7.2022 o 13:04 :
Nikto ťa nechce vymazať, toto fórum je otvorené aj nepoľovníkom a každý by mal mať priestor na svoj názor a v žiadnom prípade by nemal byť za názor vymazaný. Ale v tomto prípade ani nejde tak o to, či ho ten medveď pohrýzol, či mu roztrhal gate, ale ide o to, že sa po ňom rozbehol z 50 metrov. Tak koľko je teda tá vzdialenosť, kedy priblíženie sa k medveďovi už hrozí útokom? Doteraz to boli húštiny, kde človek zbadal medveďa, až keď naňho zaútočil, tu bola pomerne veľká vzdialenosť, otvorený terén a medveď sa proste mohol otočiť a odísť. Trvám na tom, že ich je veľa, podľa teba ako maku, tak sa na tom snáď zhodneme, ale treba to už nejako riešiť. Ale hlavne pri tom už treba konečne používať rozum. Ak to ide vo Švédsku a v iných štátoch, malo by to ísť aj u nás, len to by o tom museli rozhodovať ľudia, čo aj nejaký ten rozum majú. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off 357AS, 4.7.2022 o 13:04

Reakcia na príspevok od sipik, 3.7.2022 o 8:09 :
či som sa "odkopal" neviem,neriešim,ja nie som ochranár ani som nebol a v živote už nebudem. Nemusím sa ničím natierať ani objímať Budaja.Naopak. Vždy a každému hovorím otvorene že medveďov je ako maku. A že posraté malé Slovensko chová medvede pre celú EU. Aj to že nech si vezmú "bratia" češi zo 1000 medveďov,hôr na to majú aj Budaja nech si s nimi vezmú,aj s tým,týmom. Ty vieš o mne veľké guľové. Ale v pohode. Ide o to že skadrone podcenil medvedíka,nasral ho a teraz vyplakáva a snaží sa z toho vyjsť ako hrdina. Ale prd, na fb a nie len tam mu to píše skoro každý !!! Jeho chyba!!! A ešte aj klame !Neukáže ani odev,ani škrabance či iné poranenie. Lebo žiadne nemá,nie preto že BOJOVAL s medvedíkom,ale že zdrhol !!!!!A že nevidal pri tom "BOJI O ŽIVOT" ani hláska,to je len každému na smiech . Jednoducho odr.áva,tých čo sa tomu prd rozumejú ! A na záver.Ak niekoho serie že som tu a nie som polovník,nahláste to adminovi,ak ma zruší aj navždy,nemám námietky ,je to jeho stránka. Ak ma odregistruje,v pohode,nebudem prvý ani posledný. Už ich stadialto odyšlo dosť. Poľovníkov,(tých skutočných) si vážim,poznám ich pár osobne. Ale smradov čo klamú nemám rád,či jepoľovník,či nie.Takže zalobuj u admina o moje zrušenie ,požiadaj aj ďalších a snáď vám vyhovie. Nebránim sa. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off rys2, 3.7.2022 o 13:27

skadrone je podla mna chlapik, lebo sa mu podarilo medvedikovi nakopat "prdel"= kopal ho do hlavy a nasledne sa mu podarilo medvedikovi sa aj vysmyknut, co hocikto nedokaze :-o) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off lubenko, 3.7.2022 o 10:36

Reakcia na príspevok od sipik, 3.7.2022 o 8:09 :
p.Antonvi Sabuchovi nemôžme uprieť že o medveďoch niečo vie, to že sa vyjadruje ako sa vyjadruje vieme už dlho, nie je poľovník, na rozdiel od poľovníkov ktorí sa o našej lovnej i nelovnej zveri vyjadrujú ešte horšie, jedno je isté skadrone porušil všetko čo sa dalo a preto dopadol tak ako dopadol ◄ reagovať

off sipik, 3.7.2022 o 8:09

Reakcia na príspevok od 357AS, 3.7.2022 o 0:32 :
Týmto komentárom si sa odkopal úplne dokonale. Zajačiky, srnčeky a iná háveď. Gratulujem. Na Slovensku od teraz žije medveď a iná háveď. Prepíšme učebnice, už máme len medveďa, ostatné je háveď. Okrem ekoultras zelených teroristov tu už máme aj tzv. medvediarov. Natrite sa medom a choďte sa objímať s "ministrom". ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

on Lysec, 3.7.2022 o 7:50

Reakcia na príspevok od sipik, 2.7.2022 o 9:24 :
Plný súhlas so sipikom ....Ale popritom mi nedá nepodotknúť, že keby bol skadrone vybavený "sprejom" označovaným ako .357 Mag., resp. 9 mm luger či .45 ACP a pod.(a nie tou kozmetiku pripomínajúcu pseudoochranársku debilinu) dnes by mala celá diskusia trochu inú a z mojej strany (a určite nielen z mojej) aj ďaleko žiadanejšiu príchuť !!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off 357AS, 3.7.2022 o 0:32

Reakcia na príspevok od sipik, 2.7.2022 o 9:24 :
čo fotím dialkovou spúšťou,ja ich ani nefotím ,to je všeto "fejk" ja to klonujem v počítači,vieš prd o fotošope :-D veď ja som medveda ani nevidel,nie to ešte fotiť ho,mám tu jedného, s odkazom pre teba :-DDDDDDDDDDDD Venuj sa tomu čo tam u vás chodí po poliach,zajačiky srnčeky,a inú háveď a nemontuj sa do niečoho čomu prd rozumieš. Keby autor nechcel zaujať za každú cenu a nepodcenil medvedíka,nemusel byť žiadny útok. Mal zostať pri naháňaní zvierat dronom,tam by sa naň medvedík nerozbehol. Zarobil si sám na problém a teraz nevie ako z toho vykorčulovať. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off sipik, 2.7.2022 o 9:24

Reakcia na príspevok od 357AS, 1.7.2022 o 23:13 :
Filmoval ho dobrých 20 minút alebo sa medveď pásol pri potoku 20 minút? Nebol si tam, tak názor síce môžeš mať aký chceš, ale nepretláčaj ho ako jediný správny a možný. Si evidentne podráždený, že niekto natočil, ako ho napadol medveď. O takom niečom ani denník N nepísal, tak to nemôže byť pravda. A ak by aj náhodou áno, môže si za to sám napadnutý, že sa nechal napadnúť. Tebe sa to ale nestane, keď fotíš medveďa diaľkovou spúšťou :-D A dokonca modrého. Trocha nostalgie — Edu ti takto písal pred 12 rokmi a asi to platí dodnes "Vidím ,že nenávisť a zloba v tebe zostáva naďalej a silou mocou nám chceš dokázať aký si Ty makač sfotil diaľkovou spúšťou modrého medveďa" Škoda, že to tu Edu už zabalil, iste by ti v tejto diskusii naložil. Pravdupovediac, už mi lezú na nervy všetci "medvedí muži", čo "celý život fotia medveďov a vyhľadávajú situácie, z ktorých by iní zutekali." Ako keby iná zver neexistovala, len ten ultra chránený a neškodný medvedík. Zlaté teľa. Je tu niekto, kto fotí napr. jarabice? Nie, lebo nie sú. O nich prečo nebeží taká vášnivá diskusia? Alebo hlucháň... Nič, lebo medveď. Medveď nemá čo útočiť na ľudí, má mať prirodzený strach pred človekom ako každá iná zver, lenže naše medvede už po X generácií nezažili výstrel, bolesť a smrť pri kontakte s tým nemotorným dvojnohým tvorom, takže výsledok je taký, že aj ak ma medveď zbadá na 50 metrov a nepáčim sa mu, tak zaútočí. Toto nebolo žiadne prekvapenie medveďa pod únikovú vzdialenosť, nedostal sa medzi medvedicu a mláďatá, proste ho ten medveď napadol a ešte si musel kvôli tomu aj kus pobehnúť. Keď mal podľa teba filmár čas na ústup, podľa mňa ho mal aj medveď. Už stačilo tej glorifikácie medveďa aj s "ministrom" na čele a s "novinármi" v závese. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 17

off xwolf, 2.7.2022 o 8:54

Reakcia na príspevok od skadrone, 1.7.2022 o 20:01 :
Chyba. Ak niekto chcel vyjadrenie, tak si mal situáciu čo najpodrobnejšie popísať. Ja osobne by som pred zverejnením určite žiadal autorizáciu, aby to nebolo prekrútené. Samozrejme, reportér si k tomu pridá vlastnú omáčku, ale tvoje vyjadrenie malo byť čo najpopisnejšie. Potom aj jednoduchší divák bude mať správnu info. Ako ju vyhodnotí, to je vec druhá, avšak to čo všeobecne tejto problematike chýba, je obšírnejšia komunikácia. A túto chybu robí aj SPK, podľa ich vyjadrení na fejsbuku dokonca úmyselne. Keď si myslia, že je lepšie “neprilievať olej do ohňa”, tak sú na ťažkom omyle. Verejnosť dostáva jednostranné informácie a tak potom verejná mienka aj vyzerá. ◄ reagovať

off 357AS, 1.7.2022 o 23:13

Reakcia na príspevok od skadrone, 1.7.2022 o 20:01 :
Hlavne si sám ujasni čo vlasne si tých 20 minút robil ! Tu píšeš že si pozoroval,tam píšeš že si ho filmoval už dobrých 20 minút,zaplietaš sa sám do toho. Toto je tvoj popis !!!!!!!! Už sa ja s tým nemám dôvod zaoberať,mám na to svoj názor a nie som sám. Medvede - aký je reálny stav? - diskusia ◄ reagovať

off skadrone, 1.7.2022 o 20:01

Reakcia na príspevok od 357AS, 1.7.2022 o 16:54 :
To je presne to co prekrutili aj ochranari.to nie ze som medveda filmoval na 50 metrov 20 minut v kuse , to pozor. .. , pozoroval, uz ako prichadzal z dialky ,ked sa blizil ustupoval som, bol 100m ustupil som ,2x a to prave aby som dodrzal aku taku vzdialenost ,...veci mozes hladat na smetisku,nepotrebujem sa nicim chvalit .. ,predvcerom vozili smeti. stalo sa to tak ,a presne ako bolo spomenute v tej chvili stuhnes,ked som sa postavil a snazil sa mu utiect nohy som mal ako v kybloch zaliatych betonom , ..tv markiza - na druhy den bol v robote ...nie nebol v piatok sa stalo v pondelok som bol v robote , ..to len tak na margo.Vela nezmyslov sa širi o mne bezomna,aj preto ze som sa odmietol vyjadrit mediam ◄ reagovať

off 357AS, 1.7.2022 o 16:54

Reakcia na príspevok od Huskyman, 1.7.2022 o 11:37 :
No,tento žiadne prekvapenie nezažil,filmoval ho ako sám píše 20 minút !!!!!!A o medveďoch sa s tebov baviť nemienim. Viem o nich viac ako ty ! ◄ reagovať

off Huskyman, 1.7.2022 o 11:37

Reakcia na príspevok od 357AS, 30.6.2022 o 21:58 :
Chlape sa spamätaj. Poznám chlapov vystielaných a aj tak, keď nečakali útok tak stuhli. A ak ta medveď prekvapí z boku alebo odzadu a flinta na pleci tak neviem. Ty si zjavne hrdina z poza stola od PC, podobne ako naši ochranarikovia. ◄ reagovať

off 357AS, 30.6.2022 o 21:58

Reakcia na príspevok od Huskyman, 29.6.2022 o 9:31 :
Sprej je dobrý,keď sa použije včas a s rozumom. A vaše flintičky nosíte na čo ????? Koľko polovníkov aj so zbraňou už medveď dokaličil ? ◄ reagovať

off 357AS, 30.6.2022 o 21:56

Reakcia na príspevok od skadrone, 29.6.2022 o 22:02 :
No,mal si neskutočne veľa času vycúvať čo to tu trepeš. To vidí aj slepý. Keby ťa trhal tak jačíš ako besný. A čo si nepridal aký si dotrhaný a dohryzený ???? Kde máš handry potrhané???? Ukáž to niekde . Más prd. Opisuješ každý detajl,ale zabudol si kričať kurnik,veď už len keby si netrepal,koľko času ubehlo ako šiel k tebe z toho kopca a ty ani hovno,nič si nezavolal čakal si ako na čo ? /tok to bol ale vyprovokovaný,sám píšeš ako dlho si ho filmoval,ale nemal si dosť,podcenil si medvedíka. Lenže mal si sa radšej na to vys.ať a nie chcieť byť za každú cenu hrdina. A hneď naháňať "lajky". škoda reči. ◄ reagovať

off lubenko, 30.6.2022 o 8:51

Reakcia na príspevok od Huskyman, 29.6.2022 o 22:15 :
chujoviny tárajú ,to je pravda ,ale v tejto veci majú pravdu ◄ reagovať

on Lysec, 30.6.2022 o 7:53

Reakcia na príspevok od Huskyman, 29.6.2022 o 22:15 :
Notebook mi to nevie načítať ani po 5 minútach... ◄ reagovať

off Huskyman, 29.6.2022 o 22:15

odkaz Samé chujoviny tárajú ti ochranári ◄ reagovať

off skadrone, 29.6.2022 o 22:02

Reakcia na príspevok od 357AS, 28.6.2022 o 13:35 :
Nevies o com hovoris ...V tej chvíli som ani nevedel ci som , ..a inak krical som len akosi to v tom strese neslo , ..som rad ze zijem a ochranari aj tv narkoza poprekrucali co sa len dalo a takmer ani jedna veta nezaznela ako to v skutocnosti bolo ...a trhat som sa nedal ,kopal som ho do hlavy kolko to slo a len stastim som sa mu vysmykoval , ..netrep tu chujoviny ,nebol si tam nevies! Mohlo by sa to stat hocikomu inemu a nemusel mat tolko stastia ako ja ,...to si uvedom! ◄ reagovať

off Sager, 29.6.2022 o 19:08

odkaz od 2:52 minúte ◄ reagovať

off Huskyman, 29.6.2022 o 9:31

Reakcia na príspevok od 357AS, 28.6.2022 o 13:35 :
Nakoniec sa podľa teba nič nestalo. A medveď bol platený herec....tie komentáre vypol, lebo sa to už čítať nedalo koľko mame na sk odborníkov na divočinu a medvede. Skutočnosť je možno iná ale išlo tam hlavne o zaznamenaný útok medveda a to že sprej ti je na piˇu ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off 357AS, 28.6.2022 o 13:35

Reakcia na príspevok od sinko, 26.6.2022 o 20:06 :
Autor odrbáva ako sa len dá. A ked sa mu na to prišlo,najskôr zastavil komentáre a zrazu je video už len súkromné. Ved ak by ho medveď trhal ako opisuje,tak by reval ako pes,ale ak si si stihol povšimnúť jeho zvuk absolútne žiadny tam nie je !!!!! Počuješ sprej a rev medveďa,ten ale reval od spreja a ten sráč ušiel,toho tam nepočuješ ani keď si nasadíš sluchátka,ani ťuk,až potom keď medveď zdrhol tak si prišiel po kameru ešte tam odŕhal so spreja čo si šlukol a povedal si "dobre" ale pri "akože útoku" nevidalani hláska ,odrb to bol ako repa ! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off vlavar, 28.6.2022 o 8:21

Reakcia na príspevok od sinko, 26.6.2022 o 20:06 :
Podľa popisu videa má medveď rešpekt pred skupinou ľudí, je jemne povedané nasraný, ale trúfne si až na jednotlivca, aby si vybil zlosť, keď ľudia stratili plachosť pred medveďom. A tá trúfalosť medveďov bude mať len rastúci trend. Len aby sa ľuďom viac darilo takto zdokumentovať správanie medveďov, hlavne pokiaľ pôjde po krajnú núdzu ◄ reagovať

off sipik, 27.6.2022 o 11:34

Možno.357Magnum alebo niečo ešte plnotučnejšie treba nosiť dnes do lesa... V tom opise útoku napadnutý píše, ako použil sprej, ktorý mu bol platný ako hadovi sandále. ◄ reagovať

off sinko, 26.6.2022 o 20:06

Útok medveďa Popis vo videu odkaz ◄ reagovať

on Lysec, 26.6.2022 o 14:34

Reakcia na príspevok od xwolf, 26.6.2022 o 11:32 :
Na Slovensku sme už mali kadejakých vládnych úradníkov , to teda hej ...Ale toto už hádam nič neprebije ! Ďalší taký debil sa hádam ani nedá nájsť !!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 10

off xwolf, 26.6.2022 o 11:32

Reakcia na príspevok od borgeo, 26.6.2022 o 10:24 :
Spomenul som si na výrok klasika... "kokos, vám vám musí je*ať,chalani, fakt, vám musí je*ať.... A tento stratený, zmätený a totálne dopletený "akože" minister aj s jeho suitou poskokov sú stelesnením tohto výroku. ◄ reagovať

off majochalani, 26.6.2022 o 10:43

Medvede su vegetariáni a jelene žerú granule pre psov… ◄ reagovať

off borgeo, 26.6.2022 o 10:24

Poľovníci prikrmovali jelene a srny psími granulami, ktoré boli z toho tak prežraté že sa zabarali do bahnitého terénu kde preto vlci potom takto ľahko vylovili celú skupinu, pretoze boli prekrmené jak prasatá... Čo výrok ministra ŽP, to perla. ◄ reagovať

off borgeo, 26.6.2022 o 10:23

Poľovníci prikrmovali jelene a srny psími granulami, ktoré boli z toho tak prežraté že sa zabarali do bahnitého terénu kde preto vlci potom takto ľahko vylovili celú skupinu, pretoze boli prekrmené jak prasatá..???? Čo výrok ministra ŽP, to perla. ◄ reagovať

off borgeo, 26.6.2022 o 10:23

Poľovníci prikrmovali jelene a srny psími granulami, ktoré boli z toho tak prežraté že sa zabarali do bahnitého terénu kde preto vlci potom takto ľahko vylovili celú skupinu, pretoze boli prekrmené jak prasatá... Čo výrok ministra ŽP, to perla. ◄ reagovať

off jtulacik, 25.6.2022 o 20:59

Reakcia na príspevok od Jano1961, 24.6.2022 o 12:58 :
no hej jeho reč tela je taká velavravná že ani vypnúť zvuk nepomôže a jeho bláboly prebije len minister zase tá naučená budajmantra ◄ reagovať

on Lysec, 25.6.2022 o 15:52

Reakcia na príspevok od Jano1961, 24.6.2022 o 12:58 :
Nielen vo Švédsku ! Vedia to riešiť aj vo Fínsku, pobaltských štátoch, na Balkáne a pod. ◄ reagovať

off Jano1961, 24.6.2022 o 12:58

Práve som si ešte raz pozrel včerajšiu debatu s p.Smatanom Posielam link : odkaz. Priznávam, že to nerobím často, ale v prípade p.Smatanu som sa sústredil na reč jeho tela. V tejto súvislosti musím opäť raz konštatovať, že dotyčný pán nemá ani predstavu o danej problematike, hovorí len to, čo sa naučil na ministerstve ale čo je najhoršie, nemá relevantné argumenty a nie je prístupný rozhovorom so zodpovednými poľovníkmi, aby sa daný problém mohol skutočne vyriešiť v prospech medveďa aj ľudí. Opäť sa naše ministerstvo životného prostredia riadi heslom, ktoré je na Slovensku obľúbené a to : Byť pápežskejší ako pápež. Problémy s medveďom majú aj v zahraničí a vedia ich pomerne úspešne riešiť ( napr. vo Švédsku ), tak prečo sa nepoučíme z ich skúseností a nepostupujeme podľa toho, čo oni odskúšali a funguje to. Ale to by sme museli žiť niekde inde a nie na Slovensku. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off dusanbe, 24.6.2022 o 4:25

Odbornici na odstrel nasho medveda mozu byt vseliaky,len aby to neboli z ukrajiny nasi ich vyzbroja v tom maju skusenosti a potom nam budu mozgy vymývat ze sak to boli zahranicný hostia. ◄ reagovať

off smetko, 23.6.2022 o 15:15

V celej nahote vyplávala na povrch nekompetentnosť ministra životného prostredia. To, do čoho sa nemal vôbec miešať a nechať to na ministerstvo pôdohospodárstva, teraz hasia už všetci... stále ma dráždi snaha o nejaký "regulačný odstrel", ktorý majú prevádzať rôzni odborníci, len nie poľovníci... ◄ reagovať

off borgeo, 23.6.2022 o 9:19

Zaujimave pocuvanie zo zasadnutia parlamentneho vyboru na tému medveďa: odkaz ◄ reagovať

off dusanbe, 22.6.2022 o 22:21

budaj ma strach z odvolavania preto kruti,doteraz sa nedalo a zrazu sa da,maju strach o koryta a europska komisia nech sa do toho laskavo nemiesa ,rumuni bulhari slovinci im jasne ukazali kto je doma panom, zemanova nech sa stara o ine veci nie o medveda na to su odbornici. ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 1906 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM