Chcel by som sa vás opýtať aké programy používate pri úprave fotiek? Predovšetkým by ma zaujímalo aký program je vhodný na odstránenie "zrnitosti", kedže v prírode je dosť často používaný zoom= zver je pomerne ďaleko a fotky sa rozmazávajú , prípadne ako doostrujete fotky?
tu ho mate odkaz ... i tak sa mi zda odšumovanie v PS cs5 trocha lepšie (: ◄ reagovať
Ja mám CS5 v plnej verzii a dokonco po česky ale tam neodšumujem. ◄ reagovať
edo daj to zabalit a urcite ti to posle ◄ reagovať
Edu, ak by si bol taký dobrý, môj mail berny96@atlas.sk ◄ reagovať
mam dobry odšumovak aj pošlem ale je tam subor exe a cez gmail to nejde poslat jedine ho premenovat atd. ◄ reagovať
najviac: Zoner PS 14 Pro a sem tam: Adobe PS CS5 + CS6 beta verzia :) ◄ reagovať
aj ja by som potreboval nejaký dobrý odšumovač, viete mi niekto poradiť? ◄ reagovať
ahoj edu, nemohol by si odsumovak poslat na mail aj mne :) to len tak som vam tu vbehla do debaty ale bola by som vdacna..dik ◄ reagovať
Ja som začal používať Zoner Photo Studio 14 môžem ho len odporučiť :) ◄ reagovať
Ado digitálna fotografia je aj preto digitálnou aby sa dala upravovať . Nemyslím ,že máš do fotky niečo implantovať kopírovať alebo neviem čo . Ale tie upravičky sú ako šminky pre modelku . Dúfam ,že sa chápeme . ◄ reagovať
Edu mas pravdu musim uznať...vidíš aspon sa poučím na svojich chybách D:))))) ◄ reagovať
Edu súhlasím s tebou síce moc fotiek v RAW nemám ale na fotoservery to nevojde s tým mám tiež skúsenosť . ◄ reagovať
ado28 veľmi zlý názor . Digitálnu fotografiu totiž upravovať treba . Neviem keby som chcel pridať na lovu zdar obrovskú fotku v RAWE nie len že by som ju nepridal ale bola by v katastrofickej kvalite lebo server by ji tak zmenčil a zdevastoval bez doostrenia ,že by to bol grc. To nevravím o tom že na fotoserveroch vyžadujú iba upravenu fotku a ina sa ani pridať neda . ◄ reagovať
Ja vemi neupravujem fotky ak hej tak málo radšej mám orginál ◄ reagovať
VanFCR : problém môže byť aj vo mne , ale na doostrnie sa my lepšie pracuje vo photofiltre ako v zoner . Zoner používam na ostatné úpravy fotiek a je to velmi dobrý program o tom nepochybujem . :D ◄ reagovať
adam70, programov je vela, kazdemu vyhovuje iny, ale skor ako nejaky program slovne odpises, skus si najskor overit, ci chyba nie je medzi pociacom a stolickou ;-) To ja len na margo tej vety, ze zoner 12 ostrenie nic moc. Zoner pouzivam od verzie 9, sucasne mam 12 a pokial nerobim velke retuse, tak v tom upravujem vsetky fotky vratane zakaziek ako svadba a pod. Nikdy som s ostrenim nemala problem. Na velku retus je trochu tazkopadny, to vyuzivam iny program, ale ostrenie je v pohode, ak vies ako na to ;-) ◄ reagovať
Ja by som potreboval nieaký program na upravu videa lebo moj canon mi robý velke subory potreboval by som ich zmenšiť ◄ reagovať
diky .. je to celkom v pohode doteraz som používal zoner 12 a celkom sa my lubil ale ostrenie nic moc ani šum nebol nejaky super ◄ reagovať
photofiltre.cz tam urobiš všetko osobne v tom upravuje 99% mojich fotiek . Je to malý sftík bezplatný na nete stiahneš v slovenštine. ◄ reagovať
neviete my poradiť nejaký dobrý program na doostrenie fotiek . dik . ◄ reagovať
photoshop cs4 extendet edition 11 tam je secko ◄ reagovať
diki moc edu :) jasne už píšem :) ◄ reagovať
hejkal napíš mi na mail edo.zakovic@gmail.com pošlem ti plnu verziu odšumovaka a i stručný návod ako s tým narabať . Za 3 sekundy máš fotku odšumenú. ◄ reagovať
odkaz čo poviete na toto na potlačenie šumu ,,, je tam aj 30 dnová skúšobná lehota :) alebo mi odporúčte niečo , nejaké linky by som vás poprosil, návody ak tak dakujem za kazdú radu :) ◄ reagovať
Ja na 99 % používam free program photofiltre.cz na panoramu zasa panoramamaker 4pro na odšumenie mam najračej neat image na zložitejšie veci používam adobe cs 4 a silu plugínou ktoré su naozaj famozne . Softov mám desiatky od RAW editorov cez HDR atd. Fotofiltre sú rýchle zdarma a fantasticky účinné . Každemu na zver a bežne veci doostrovanie a všetko ostatné postačia . ◄ reagovať
VanFCR - Ďakujem; ten Zoner sa mi celkom pozdáva :) ,no zatiaľ sa ho učím ovládať :) skúsim aj tie fóra.. Ďakujem ešte raz ! :) ◄ reagovať
jajo...napr. vivo.sk, fotoaparat.cz, photopost.cz, ephoto.sk, fotokoutek.cz, photoserver.cz, ...a je ich urcite viac, toto su co ma ako prve napadli ◄ reagovať
Skúsim ten Zoner .... ja som mal photofilter+ gimp2 ale to doostrovanie nebolo celkom podľa mojich predstáv, a tie fotoserveri sú napr.? ◄ reagovať
Ja ked som prinuteni byt na OS windows tak photoshop, eventuelne PhotoScape (jednoduchy program so sirokymi moznostami podla mna ideal pre zaciatocnika,je v slovencine) a ked som na linuxe samozrejme Gimp...Ale som to ja somaaar, doteraz som ani netusil ze existuje verzia gimpu na windows, vdaka za typ :D... ◄ reagovať
da, takto z hlavy ti nepoviem, mala som ho len chvilu a uz je to nejaky rok. Mne nevyhovoval, lebo som bola naucena na rychle volby z photoshopu a tam aj ked to vyzera skoro rovnako, tak je to inak. zdal sa mi tazkopadny. ◄ reagovať
ten gimp som si tiahol ale podla mna sa na nom neda doostrovat ◄ reagovať
Jajo, najlepsie by bolo, keby si sa registroval na nejakom fotoserveri (je ich niekolko ci uz slovenskych alebo ceskych) a tak sa toto nie raz preberalo na forach, tak isto by ti presne ludia poradili krok po kroku v zaciatkoch. Tych programov a rovnako aj postupov je totiz viac a kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja konkretne na rychle (hromadne) zmensenie, doostrenie pripadne doladenie vyvazenosti bielej a ciernej pouzivam uz roky cesky program Zoner, k vyskusaniu je na stiahnutie trial verzia a v pripade spokojnosti sa da kupit v porovnani s inymi za par eur. Ak sa chcem s fotkou viac hrat, pouzivam photoshop. Ekvivalent photoshopu je gimp, ktory je zdarma. Na rychle zmensovanie a doostrovanie fotiek ci ine drobne upravy vela ludi pouziva aj Irfanview, ktory je tiez zdarma. Vsetky tieto spomenute programy (a myslim, ze aj vacsina inych na upravu fotiek) ponuka odsumenie jednym kliknutim. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.