Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia

autor: off Hunter69
pridané: 4.7.2010 21:48

Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu

počet zobrazení: 136 398
počet hlasov: 5
okruh tém: fotopasce

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 10.5.2013 o 18:55

Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

komentáre

zoradiť
zobrazené 281-320 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off petoooo, 15.1.2016 o 17:45

FOTOPASCA - Zdravím chcem sa spítať ma niekto skúsenosti s nastavovaním fotopasce SpyPoint tyni-4G. ĎAKUJEM ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off valo7319, 11.1.2016 o 15:47

zdravym chcel by som sa opytat ake mate skusenosti s nakupom fotopasci cez ebay? ◄ reagovať

off borza222, 27.12.2015 o 15:37

Robia to baterky...aj ked sa cez den ich kapacita čiastočne obnoví, v noci to už nestačí. ◄ reagovať

off HUGO09, 27.12.2015 o 14:16

CHlapi má niekto skúsenosti s pascou forestcamp LS 870 prestala mi točiť nočné videá alebo len 2 až 5 sek namiesto 30 cez deň funguje ako je nastavená mám ju cca 3 mesiace ako prvú pascu skúsenosti veľa nemám ale zo začiatku to bolo v poriadku aj v noci pracovala bez problémov, neviem či to môžu robiť baterky alebo niečo iné poradte ak sa tomu niekto rozumie Ďakujem ◄ reagovať

off duso2, 26.12.2015 o 17:25

Valdo nechaj motaqa na pokoji. Tych 25 metrov je diskutabilnych a verim,ked budu zhorsene podmienky ako zima,dazd tak to PIRko nedovidi tych 25 metrov. Robit foto s takym objektivom bez zoomu ako ma fotopasca na viac ako 20m je scestne. V podstate tam nic nevidno,neni to ono.Fotopasca je dobra tak na 5-7m. ◄ reagovať

off martinxl, 26.12.2015 o 16:49

vďaka. takže ostala na výber Welltar 7310 MC 940nm alebo Acorn 5310MC 940nm ◄ reagovať

off borza222, 26.12.2015 o 16:32

Fotopasca s vlnovou dlžkou prisvitu 850 nm ti bude plašit zver...to by som neriskoval, nemusí sa tam potov viac vratit. ◄ reagovať

off martinxl, 26.12.2015 o 12:52

Dobrý deň.Vie mi niekto poradiť, ktorú z týchto fotopascí si vybrať? prípadne niečo vhodnejšie v podobnej cene. Vyberám medzi: Welltar 7310 MC 940nm a Welltar 7310 MC 850nm alebo Acorn 5310MC 940nm Ďakujem ◄ reagovať

off borza222, 17.12.2015 o 12:55

Ondro, ohľadom fotopascí Keepguard ti najlepšie poradí vlado35 ktorý ju sám má a fotopascaiam sa aj skutočne rozumie a ohľadom Forestcamu môžem povedať len toľko že je fotopasca s podstatne lepšími parametrami ako Scoutguard SG 880 MMS a ešte za lepšiu cenu (kúpiš ju od 249 Eur). Pokial viem tak je to momentálne najlacnejšia MMS fotopasca na trhu. ◄ reagovať

off Uwood, 15.12.2015 o 17:02

prvá fotopasca - Zdar ľudia...potreboval by som od vás skúsenejších kúsok poradiť. Vyberám si fotopascu...čítal som tu už nieaké diskusie a väčšinou tu porovnávajú cenu...pod 300E je to šunt..vraj...Ja som názoru že nad 300 za fotopascu nedám. No ak je to ozaj slabá kvalita pod tie 3stovky tak ani to za ňu nedám. Z fotopascami nemám žiadnu skúsenosť preto vás prosím o radu (spoľahlivosť,kvalita snímkov,videa,pomer cena-výkon)...potešilo by ma keby sa zapájali do diskusie ľudia ktorý majú skúsenosti.
Modely ktoré sa mi pozdávajú:
-KeepGuard KG780NV
-FORESTCAM LS870
-MINOX DTC 400
Ďakujem za každý príspevok :) ◄ reagovať

off HighlanderSK, 6.12.2015 o 21:10

Chlapi vacsinou sa tu dohadujete o pir cidlach uhloch a kvalite fotiek atd... ale ved to nie je len o tom. ked vidis divocha,muflona je jedno ci ho vidis v 5mpix alebo 12mpix hlavne ze tam bol a o kolkej bol :). Mal som viacero druhov pasci a teraz sa mi to ustalilo na dvoch typoch. A kriteria? 1. Ako zeru baterky 2. Ako preziju zimu a dazde, pripadne ohryzenu antenu 3. Ake su velke / viditelne 4. kolko vydrzia lietat po aute :)... 5. Vlnova dlzka diod -doba reakcie / niektora zver ma fakt necakany rozsah videnia 6. A ano aj citlivost cidla a rozlisenie... ale to na zaver. Mal som minox moultrie bresser atd. Dnes sa mi to ustalilo na niekolkych sg880 s gprs pre miesta kde je signal a krasne jednoduche male a lahucke sg570 mimo signal. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off valdo35, 2.12.2015 o 21:11

motag súhlasím, nech si každý zoberie to, čo uzná za pravdepodobnejšie. Pre všetkých: určiť na fotke, ktorú niekto vidí na monitore vzdialenosť fotografovaného objektu od fotopasce (fotoaparátu) a nejako to komentovať - mudrovať, bez poznania min. zorného uhla - je jemne povedané "hlúpe"!!! Pre ilustráciu: Ako ďaleko je Marek od foťáku??? Tí, čo si myslia, že cca 25m majú pravdu. To znamená, že na fotke je jasne vidieť, že medzi Mareka a foťák sa zmestí takmer 6 automobilov :-))) Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off motaq, 2.12.2015 o 11:39

Valdo zjavne si moju poznamku s autami nepochopil ale nevadi. Neslo o zorny uhol ale o vzdialenost medzi fotopascou a fotenym objektom. Nemam co chlapsky priznat. Predavam fotopasce uz nejakych par rokov a preslo mi ich rukami dost vela od zakladnych najstarsich modelov dostupnych v SR az po tie najnovsie (samozrejme netvrdim ze vsetky ake existuju). Osobne som sa este s takou fotopascou nestretol ktora by za sera mala realne dosah pir 20m alebo este viac. Ale budis nechcem sa tu s tebou ani nikym inym hadat. Napisal som len moje skusenosti a poznatky. Nech si kazdy ziberie z toho co uzna za vhodne.... ◄ reagovať

off valdo35, 1.12.2015 o 21:36

motag, prirodzené (chlapské) by bolo, keby si priznal, že si sa mýlil... Veď to nie je hanba... Ja som len dokázal, že PIR čidlo fotopasce reaguje cez 20m. Dokonca tá čo mám doma zaregovala na vzdialenosť presne 28,5m. TY si tvrdil "Maloktora fotopasca ma dosah PIR viac ako 12m o 15m nehovoriac". Vieš, mne je to úplne jedno, test som robil len zo zvedavosti, ak by ma odfotila na 15m, bolo by 15m a dokazovať niečo by musel borza222. Ešte k Tvojim argumentom o autách - dobre som sa zasmial "Díky". To, čo vidí fotopasca na vzdialenosť 28,5m, záleží na zornom uhle fotopasce. Ak by fotopasca mala na vz. 28,5m vidieť 6x4,5m=27m, zorný uhol fotopase by musel byť 50,6°. Takže TY vieš, akú mám doma fotopascu??? Nevieš!!! Lebo keby si to vedel, verím, že by si sa takto nestrápňoval. Fotopasca Keepguard KG 870 NV má: "Horizontal View Angel=42,0°", takže na vz. 28,5m fotopasca Keepguard KG 870 NV "vidí" 21,84m, čo predstavuje 4,85 aút :-)) Ak by sa našiel ešte niekto, kto by spochybňoval môj test, tak moja výška je 1,95m, takže moju výšku na foto musí horizontálne napočítať 11,2 krát! No a ono to sedí... Záver je taký, PIR čidlo fotopasce Keepguard KG 870 NV zareagovalo 26.11.2015 o 15:12:02 na vz. 28,5m... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off motaq, 1.12.2015 o 19:38

Valdo35 tvoj test komentovat nebudem, nebol som pri nom takze sa vyjadrovat k nemu nechcem. Poviem len tolko ze na dlzku 28,5m sa ma zmestit 6 priemernych aut za sebou (dlzka auta 4,5m). A este jedna drobnost skus urobit test v noci ci budes mat rovnaky vysledok. Napisal som svoj nazor a svoje skusenosti z praxe a za tym si stojim. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Mirec99, 1.12.2015 o 15:54

jajo táto fotopasca nieje zlá,ale ked som mal možnosť porovnať BUSHNELL NatureView HD 8 a Moultrie 880(CENOVá RELáCIA DO 200€),tak kvalita snímok hlavne v noci je lepšia,než SG.Mne sa stále rozštelováva čas a dátum na SG,takže už viac by som ju nekupoval.Radšej si trochu priplatiť a mať niečo lepšie a kvalitnejšie,než lacné a potom stým byť nespokojný. ◄ reagovať

off Edu, 1.12.2015 o 13:36

Osobne nemám veľa skúseností s fotopascami i keď podobný aparát vlastním . Používam to skôr na informačnú fotografiu . Keby som si chcel však vybrať niečo echtovnejšie nešiel by som čítať recenzie ale oslovil by som praktikov ako je motaq atd. Rada praktika , ktorý vyskúšal viacero pascí je u mňa oveľa hodnotnejšia voľba ako čítanie reklám vo forme recenzí . ◄ reagovať

off borza222, 1.12.2015 o 12:38

Za tú cenu nič lepšie nekúpiš...pozri nižšie hodne sa už o nej diskutovalo. ◄ reagovať

off jajoBB, 1.12.2015 o 10:42

Zdravim vas chcel by som sa opytat ci niekto mate skusenost z fotopascou scoutguard sg570 hd 10 mpx 940 nm?? Rozmynslam nad jej kupou.. ◄ reagovať

off valdo35, 26.11.2015 o 16:34

duso2, motag chcem Vás upozorniť, že borza222 má PRAVDU s dosahom PIR čidla na cca 20m. Posledné dva mesiace som testoval 7 rôznych typov fotopascí. Jednalo sa o najnovšie modely, pričom každá bola od iného výrobcu. Pri testovaní na 20m ma fotopasce fotili úplne v pohode, takže táto debata medzi Vami ma celkom zaujala... Dnes som zo zvedavosti urobil test fotopasce, čo mám doma. Na fotke, ktorú prikladám, je na zemi vidieť rozmotané 20m pásmo. K fotopasci som sa postupne približoval, moja fotopasca urobila prvú fotku, keď som sa priblížil na vzdialenosť PRESNE 28,5m. Takže na túto tému je už úplne zbytočne viacej diskutovať :-)) Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off borza222, 26.11.2015 o 13:48

Duso mas pravdu nerozoberám fotopasce ako ty a ani nemám potrebu sa v nich hrabať aby som zistil na akom princípe funguje PIR čidlo. Som len poľovník z praxe ktorý používa fotopasce dlhodobo (narozdiel od teba). Tiež nepotrebujem rozoberať napr. autá a zisťovať ako funguje diferenciál na to aby som ho mohol úspešne využívať, ale keď hovorím že PIR čidlo funguje bezproblémovo na vzdialenosť 20 a viac metrov tak za tým si stojím na 100%. A foto z fotopasce si môžeš kludne zoomovať doma v počitači. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off duso2, 26.11.2015 o 10:19

Borza motaq ma pravdu. Ty sa nerozumies PIR senzorom,ich principu. Tych 20 metrov je diskutabilnych, skor sa priklanam k motaqkovmu nazoru.A navyse,fotky na 20 metrov su s obycajnym objektivom bez priblizenia na fotopasci, bez zoomu, k nicomu. ◄ reagovať

off motaq, 24.11.2015 o 20:08

Ja sa s tebou hadat nebudem. Napisal som moj nazor zalozeny na osobnych niekolkorocnych skusenostiach. Je jasne ze fotopasce sa vyvyjaju a su z roka na rok vykonnejsie. Ale s 20 metrami dosahu PIR by som bol opatrny. Papier znesie vselico.... ◄ reagovať

off borza222, 24.11.2015 o 19:45

Motaq s fotopascami mas dost skusenosti, uznaj ze 12 metrov by bolo skutočne málo. Doporucujem navstivit ceske stranky napr. E fotopast kde su realne foto z fotopascí novej generácie ktore som.tiez v poslednej dobe testoval napr. Forestcam, browning a pod. tu zistime ze 20 metrova hranica nocneho prisvitu a fosahu pir cidla bola davno prekonaná... ◄ reagovať

off borza222, 24.11.2015 o 19:28

Motaq väcšina vyrobcov uvadza dosah pir cidla nad 20 metrov. Osobne ti dolozim kopec nočných a denných fotografíí na vzdialenost 20 metrov a viac. Častokrat sa stava ako si poznamenal ze na foto uz ani nieje vidiet co to je svieti tam len oko ale senzor fotopascu aktivoval. Napr. s acorn 5310 mam niekolko foto aj nad 25 metrov. ◄ reagovať

off motaq, 24.11.2015 o 17:30

Okrem toho ze to nie je pravda nema to ani ziadnu logiku. Naco by bola dobra fotopasca ktora ma vacsi dosah PIR ako je dosah prisvitu. To by bola skvela fotopasca ak by napr PIR malo dosah 20m a prisvit len 15m tak by sa ti na 20 metroch prechadzala zver ale ty by si mal len prazne fotky mozno nejake tiene ale tazko rozoznatelne. ◄ reagovať

off motaq, 24.11.2015 o 17:05

Borza prosim ta nezavadzaj ludi, to co si napisal o PIR nie je pravda. Maloktora fotopasca ma dosah PIR viac ako 12m o 15m nehovoriac. Prisvit ma vacsi dosah ako PIR. Preto treba davat pozor pri vybere fotopasce vyrobcovia vacsinou uvadzaju dosah prisvitu ale PIR je vacsinou menej. ◄ reagovať

off borza222, 24.11.2015 o 14:22

Jedna alternatíva je aj Acorn 5310 MC...resp. splna tvoje požiadavky. Ešte ohľadom PIR senzoru, jeho dohas je vždy väčší ako dohas prísvitu inak by to nemalo zmysel. ◄ reagovať

off Hornet74, 24.11.2015 o 0:53

Potreboval by som poradiť už dlhšie uvažujem nad nejakou fotopascou a nejako sa neviem rozhodnúť. Väčšinou sa všade dočítam aký má dosvit IR ale už menej sa udáva na akú vzdialenosť ešte zareaguje PIR senzor. Chcel by som niečo s 940nm , detekcia pohybu PIR okolo 15m ( čím viacej tým lepšie ) a k tomu samozrejme adekvátny dosvit IR, cena do tých 160€. ( čím menej tým lepšie :) ) Nepotrebujem žiadne nejaké extra funkcie ani extra kvalitu fotiek stačí keď bude vidieť aká zver tam bola. ◄ reagovať

off mik15, 23.11.2015 o 20:34

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat která fotopast je lepší. Jestli ltl Acorn 5210 MC nebo UOvision 535 Panda. Děkuji za rady ◄ reagovať

off borza222, 23.11.2015 o 12:48

SG 570 bude na tento účel asi málo výkonná, dosah 15 metrov je už hraničný. Výdrž batérií záleží hlavne od pomeru denných a nočných snímok treba počítať cca 200 - až 500 snímok podľa kvality batérií, nedá sa to ohraničiť časovo napr. mesiac a pod. Samozrejme počítaj stým že v zimnom období sa táto výdrž ešte skracuje. ŠPZ auta je pomerne ťažko v noci rozpoznať nakoľko je značka reflexná a svetlo sa od nej odráža. Na ostrahu objektu by bola určite vhodnejšia fotopasca s odosielaním MMS aj keď je tam signál nestabilný. ◄ reagovať

off rastic, 21.11.2015 o 17:31

Ahojte, mohli by ste mi poradit fotopascu na chatu? Potrebujem aby dosvit bol nejakych 15m . Staci mi nieco s cim by som v tme vedel rozpoznat SPZ auta :-) Uvazoval som o scoutguard-sg-570-10m. Ako dlho vydrzia baterky? Ma vyznam solarne dobijanie (ak na tuto fotopascu existuje). Ide mi o spolahlivost a vydrz baterii. (mesiac?) Pripadne nejaka ina pasca? Zvazoval som aj MMS kove ale v uvedenej oblasti je nestabilny signal a strieda sa tam GPRS s Edge. Dakujem ◄ reagovať

off mik15, 17.11.2015 o 20:00

uovision uv 535 panda - Dobrý den, máte někdo zkušenost s touto fotoapstí? Popřípadě jakou byste doporučovali za podobné peníze? ◄ reagovať

off peterD, 5.11.2015 o 15:18

predpokladam ze to je tvoja prva fotopasca,takze by som hladal nieco lacnejsie ako 300e.pozri si fotky v kategorii fotopasca skus vybrat nieco podla kvality snimkov. ◄ reagovať

off mirek68, 5.11.2015 o 14:08

a táto Forestcam LS 880 ? ◄ reagovať

off mirek68, 4.11.2015 o 19:27

Konkrétne cena 300 e moje požiadavky : naj foto cez deň , pekná fotka cez noc a výborné videa z noci aj zo dna a dlhé viedeo prehravanie a veľá fotiek . ◄ reagovať

off mirek68, 3.11.2015 o 20:19

A aká je úplne najlepšia fotopasca čo foti cez deň nezáleží na cene . dakujem ◄ reagovať

off borza222, 28.10.2015 o 21:35

A aku máš fotopascu ? ◄ reagovať

off Lesak159, 28.10.2015 o 6:32

Prosím Vás potreboval by som poradiť keď si na fotopasci nastavím čas a dátum malo by mi to ostať stale až kým to nezmením ????? lebo mne to stale prehodi na iny čas aj datum a nechce sa mi to stale nahadzovať... ◄ reagovať

off greenhunter, 23.10.2015 o 13:46

sa tu táto debata trochu vymkla ... ale ako borza poznamenal MikiBB asi nebude označovať banskobystrické poľovníctvo, skôr tipujem zamestnávateľa odkaz ... ale to je jedno čo sa týka fotopascí, osobne vlastním Spromise, výhodou je slovenské menu , momentálne by som ale silno rozmýšlalnad scoutguard čo sa týka pomeru kvality a ceny ale ako hovorim pre anglickych analfabetov potesi slovenske menu pri Sproooomise ◄ reagovať

zobrazené 281-320 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk