Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia

autor: off Hunter69
pridané: 4.7.2010 21:48

Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu

počet zobrazení: 136 410
počet hlasov: 5
okruh tém: fotopasce

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 10.5.2013 o 18:55

Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off patrikseven, 3.10.2016 o 21:29

Mal som welltar 7310 a po roku a pol občasneho používania začal mrznuť software a keď boli zle poveternostne podmienky,dažď,hmla chladno pre istotu nefotila vôbec aj som ju reklamoval no nič sa nezmenilo..Kamarat ma spromise viac ako rok vonku všetko bez problemov.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off martin1530, 29.9.2016 o 9:43

forested78 mozžem vediet ako si spokojny z nočnými zabermi a ak mas skusenost s welltar aka je tvoja rada v mojom vybere spromise s 128 alebo welltar mam vziat ? dik ◄ reagovať

off forester78, 28.9.2016 o 21:39

Môj Weltar 7310 MMS je v teréne bez prestávky cca 1.5 roka, odoslaných niekoľkotisíc MMS, zatiaľ funguje bez problémov. Kvalita fotografií porovnateľná s fotopascami 1 generácie. ◄ reagovať

off martin1530, 28.9.2016 o 21:10

Prečo welltar nie ?a promise ano daj argumenty ? dik ◄ reagovať

off patrikseven, 27.9.2016 o 20:09

Welltar nie,nie,nie to určite nie,veĺmi zle skusenosti,radšej spromise.. ◄ reagovať

off martin1530, 27.9.2016 o 19:50

Zdravim viete mi poradit aku fotopascu mam vziat? rozhodujem sa medzi spromise s128 a Welltar 7310 chcem to na pozorovanie zveri a aby odosielala mms len neviem aj aky prisvit zvolit . Dik ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2016 o 16:11

valdo35 pytal som sa to preto lebo jednak je to dost velka vzdialenost na PIR, co ma dost prekvapilo, ale co ma viac zarazilo je to ze ho nechalo prist az do stredu zaberu a az potom zaznamenalo. co mam ja skusenost tak takato zvykne byt tak 2 resp. 3 fotografia v sekcii, na prvej je len hlava podobne ako na tej tvojej s medvedom. kvoli tomu zvyknem mat fotpace nastavene tak aby na 1 spustenie urobili 3 zabery. Je mozne ze toho jelena prekryvali tie konare a preto ho PIR nevidelo. V kazdom pripade je to dost zaujimave. este to mohlo byt aj nahodne spustenie ( nie jelen ale nico ine co na foto nie je) ale to je len teoreticky dohad. Na ten rozsah PIR som sa neptal ani tak kvoli uhlu samotnemu, lebo to vacsinou je taky ze je rovnaky ako uhol snimania objektivu (aj ked uz som sa stretol s tym ze bol vacsi ako AOV ale to zase nema ziaden vyznam skor je to na skodu), ale skor kvoli tomu ci nahodou nie je v strednej casti dosah PIR vacsi ako na okraji. Ale to by sa asi pochvalili keby to mali. No kazdopadne daj vediet ked budes mat viac zaberov. dost ma to zaujima. ◄ reagovať

off valdo35, 7.9.2016 o 15:25

motag, presne ako píšeš, foto čo som pridal (jeleň) bola prvá z toho miesta. A sám som bol prekvapený tou vzdialenosťou. (preto som to tu aj dal) Tam kde som ju mal predtým fotila tak cca do 18m. Takže na tie otázky, čo sa ma pýtaš, ti zatiaľ neviem zodpovedne odpovedať. Ale podľa môjho názoru, prísvit by si na tých 30-35m ani neškrtol. Tých 20m s odretými ušami, no a 25m??? Ďalej je už podľa mňa tma. Ale samého ma to zaujíma, či mi z toho miesta, kde ju mám teraz budú chodiť foto = tma. PIR pracuje v uhle viac ako 42°, viem to preto, lebo už sa mi stalo, že na foto nebolo nič, až následne na videu bolo vidieť, ako pomaly vychádza medvieďa z ľavej strany. Dám iné foto kde už vychádza. Pred fotopascu sa mi nasťahovala medvedica s 3 mackoma a odvtedy som tam už nič iné nemal, tak som ju premiestnil... Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off motaq, 7.9.2016 o 14:03

valdo35 a este by ma zaujimala jedna vec, ta foto co si pridal bola prva, na ktorej je ten kracajuci jelen zachyteny alebo pred nou fotopasca urobila foto aj skor. ide mi len o to ako je ten PIR senzor nastaveny. stretol som sa uz s fotopascami kde pir malo v celom svojom rozsahu (v celo horizontalnom uhle) rovnaky dosah ale aj s takymi co mali v strednej casti dosah PIR vacsi ako v ostatnych castiach smerom k okraju. pre lepsiu predstavu vid foto ( je to len zjednoduseny nakres). Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2016 o 13:44

valdo35, to ze som pri vypocte postupoval spravne to mi je jasne, vypocet zvladne ziak zakladnej skoly staci ked si to dokaze predstavit ako trojuholnik a pozna zakladne vypocty uhlov a pod. nic zlozite, moj vypocet a aj odhad velkosti priestoru bol nen hruby odhad, nechcelo sa mi to merat presne, mne sa tam zmestil jelen cca. 10,5 krat (ale to je nepodstatne). To ze je rozdiel medzi vertikalnym a horizontalnym je snad jasne kazdemu a ze sa to nemusi rovnat to je uz zalezitost formatu fotografie, to som ani nikdy nevravel ze to ma byt rovnake. Uznavam, ze pri FOV som si neuvedomil jednu zasadnu vec ze je to objekti fotoaparatu a nie je to dalekohlad kde sa uvadza linear FOV co je horizontalny uhor ale ze je to celkovy FOV a kedze objektiv fotopasce je kruhovy (vacsinou) tak horizontalny a vertikalny uhol FOV je rovnaky a teda je to kruh. Toto plati len za predpokladu, ze vertikalny a horizontalny uhol FOV je rovnaky co ma pri objektive logiku. Takze uznavam tu som si toto ja neuvedomil a ten rozdiel v udaji medzi uhlom FOV a AOV je teda logicky sposobeny formatom fotografie (obdlznik) vpisany do kruhu. este by ma zaujimalo ako si pri merani vzdialenosti urcil presne miesto kde stal jelen, nepredpokladam, ze tam na teba cakal, ale to je tiez viac menej len detail. v zasade na tom az tak nezalezi. Co by ma ale naozaj vazne zaujimalo aky ma dosah to PIR pri zhorsenych svetelnych podmienka teda za sera a aky je realny dosah prisvitu nakolko vyrobca uvadza 25m. Ak je cez den dosah PIR +- 35m (co je velmi slusny dosah) pri zhorsenych svetelnych podmienkach bude asi nizsi. Ak by ale aj PIR malo dosah cez 30m v noci je to viac menej zbytocne ak prisvit ma dosah len 25m, na 30m a viac uz toho vela vidiet nebude aj ked sa fotopasca spusti. preto ma to zaujima. ◄ reagovať

off elciervo, 7.9.2016 o 12:17

Čo som vyhral? :)) ◄ reagovať

off valdo35, 7.9.2016 o 11:42

motag, vysvetlím a urobím aj presnejší výpočet. Pri výpočte si postupoval správne. Ako je "Horizontal View Angel" je samozrejme aj "Vertical View Angel" Tieto dva uhly sa určite nerovnajú - to je jasné. FOV je "kruh" a foto je výrez z kruhu, čiže "FOV" ≠ "Horizontal View Angel" ≠ "Vertical View Angel". Samozrejme ak by bol výsledný formát foto štvorec Horizontal = Vertical. Teraz je už myslím každému jasné, že fotopasca má "Horizontal View Angel" 42°. Ďalej, ak správne predpokladáme, že dĺžka jeleňa na foto je cca 2,5m, tak zachytený horizontálny priestor je cca 28,2m, potom je vzdialenosť jeleňa od objektívu cca 36,7m. Keď som to fyzicky meral, vyšlo mi 37m, samozrejme +- 1m. Záver je: Jeleňa fotopasca zachytila na vzdialenosť 36m +/-1m. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off motaq, 7.9.2016 o 7:51

valdo35, no skus mi teda tu informaciu vysvetlit lebo asi jej celkom nerozumiem, nakolko podla mna by malo byt FOV a AOV rovnake. pri foto sa FOV zvycajne nepouziva spravnejsie je AOV. f (focal lenght) =7,45mm by mala byt ohniskova vzdialenost a F/NO (f-nummber, focal ratio-2,8) clona. ale mozno mam v nieco medzery. kotej vzdialenosti, zalezi od toho kolko predpokladame, ze je dlzka linie kde je jelen, ale ked zoberieme, ze jelen moze mat dlzku 2,5m tak zachyteny priestor na jeho urovni ma dlzku cca. 25m. potom je vzdialenost jelena od objektivu ak je zachyteny uhol 55° cca. 24m a ako je to 42° cca. 32m. je to len priblizny odhad nakolko nie su zname presne udaje. osobne sa priklanam k moznosti 1 a to ze ten jelen je vo vzdialenosti cca. 24m od fotopasce ale tot moj nazor. ◄ reagovať

off valdo35, 6.9.2016 o 21:29

motag - motag, ver mi, výrobca sa nikde nesekol. Treba len rozumieť celej informácii (f=7.45mm;FOV=55°; F/NO:2.8; Horizonal View Angel =42°;) Ak sa danej problematike aspoň trošku rozumieš, musíš vedieť, že z foto sa dá "Horizontal View Angel" vypočítať. Poprosím ťa o odpoveď: 1. Ako ďaleko je ten jeleň pri Horizonal View Angel 55°? 2. Ako ďaleko je ten jeleň pri Horizonal View Angel 42°? ◄ reagovať

off motaq, 6.9.2016 o 20:52

valdo35 na tej istej krabici je uvedene aj to ze FOV - field of view objektivu je 55°, tak teraz neviem kde sa vyrobca sekol.... ◄ reagovať

off valdo35, 6.9.2016 o 20:31

motag, je to 42° kukni sem odkaz a je to potvrdené aj na krabici. Tých 42° sedí, aj pri výpočte vzdialenosti valdo35, 1.12.2015 o 21:36. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off motaq, 6.9.2016 o 19:41

valdo35, si si isty tym uhlom? bezne maju fotopasce 52° a podla stranky keepguard.com ma mat KG870NV snimany uhol 55°. odkaz, 42° sa mi zda malo. ◄ reagovať

správca admin, 6.9.2016 o 19:33

valdo35, včera o 23:01 ďakujem za vysvetlenie aj informácie. ◄ reagovať

off valdo35, 5.9.2016 o 23:01

admin, ospravedlňujem sa za stručnosť v mojom príspevku, vysvetlím. 1. zo všetkých testovaných fotopascí bola Spromise S128 najväčšia 2. funkcia foto + video znamená, že fotopasca urobí 1-3 snímky a potom urobí-natočí video, samozrejme v dĺžke, ako si kto nastaví. V nastavení je možnosť: A. Foto B. Video C. Dual 3. Oneskorenie = Rýchlosť spúšte, pri Spromise S128 menej ako 1s t.j. cca 0,8-0,9s. Ak chce užívateľ požiť fotopascu napr. na monitorovanie objektu, pohyb - prejazd auta, bežiacu zver, je táto hodnota kľúčová. Čo sa týka oneskorenia a následného "pípnutia" mms boli fotopasce vyrovnané +-15s, operátor Telecom. ÁNO, Keepguard KG 870 NV je drahšia. Veľmi dobre v mojom teste obstála aj Forestcam LS 880 MMS a teraz je už aj verzia II, na tú by som si rád "posvietil"... ◄ reagovať

off valdo35, 5.9.2016 o 22:42

motag, ideš na to veľmi-veľmi dobre. "Horizontal View Angel=42,0°" ◄ reagovať

off motaq, 5.9.2016 o 22:24

Valdo35 aky uhol snima ta fotopasca? ◄ reagovať

off valdo35, 5.9.2016 o 21:59

duso2 foto je, kukni môj príspevok o 22:16. Pohyb jeleňa zachytilo PIR čidlo fotopasce. Ako ďaleko je podľa teba ten jeleň od fotopasce? ◄ reagovať

správca admin, 5.9.2016 o 21:07

valdo35, včera o 22:16: Moja ročná skúsenosť (fotopasce sú v teréne nonstop) s oneskorením je zaslanie mms do 1 minúty po odfotení. Operátor Orange. Akú skúsenosť si mal ty s Spromise S128? Aké oneskorenie si mal ty pri testovaní tejto fotopasce? Čo znamená že nemá funkciu foto + video? Fotopasca Spromise S128 má aj foto aj video. Alebo si to myslel tak že sa nedá nastaviť naraz aj odfotenie aj video? Ak je lepšia Keepguard KG 870 NV, treba zobrať lepšiu. Ja s ňou skúsenosť nemám. Ako som teraz pozeral, je však drahšia ako Spromise. ◄ reagovať

off duso2, 5.9.2016 o 20:18

Pani fotopasca 35,50m???Nezartujte?? Vsak nema objektiv,mame foto???? ◄ reagovať

off elciervo, 5.9.2016 o 8:17

To vyzerá na nejakých cca 35m? ◄ reagovať

off valdo35, 4.9.2016 o 22:16

No ja keď som bol pred rozhodnutím, ktorú fotopascu kúpiť, tak som si ich pekne sám aj otestoval. Fotopasca SPROMISE S128 skončila na 2 mieste zo 7 testovaných . Prečo druhá? 1. Rozmer 2. Oneskorenie 3. Nemá funkiciu foto+video. Ak niekomu neprekážajú tieto 3 moje zistenia, fotopascu SPROMISE S128 vrelo odporúčam. Prvá skončila Keepguard KG 870 NV. Kto uhádne, ako ďaleko je jeleň od fotopasce? Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off greenwood, 4.9.2016 o 21:19

Mate niekto skusenosti s fotopascou Denver WCM 3004? Ak ano, napiste ci by ste ju odporucali kupit. ◄ reagovať

off bullystafford, 4.9.2016 o 20:05

panove...obom vam uprimne dakujem...mam cas este 2 dni kym sa dostanem na SK...takze ak tu niekto neda iny silnejsi argument objednavam tu S128...este raz dik T. ◄ reagovať

off findula, 4.9.2016 o 19:32

Admin plně s Tebou souhlasím.Je to špičková fotopast ◄ reagovať

správca admin, 4.9.2016 o 16:58

bullystafford, dnes o 12:03 -> pokiaľ to má byť fotopasca s odosielaním mms a s sms príkazmi, tak ja mám odskúšanú Fotopascu SPROMISE S128 12Mpx 940nm MMS/GPRS odkaz Mám tri a maximálna spokojnosť, momentálne jedna z najlepších na trhu ak nie najlepšia. Kvalita obrazu, dosah nočného prísvitu, výdrž bateriek, funkcia mms/sms, super. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off bullystafford, 4.9.2016 o 12:03

Chlapi v tejto hi-tech problematike nie som zbehly takze som zaspal dobu.... a nemal nikdy potrebu sa tym nejak zvlast zaoberat...ale okolnosti v reviry ma prinutili zohnat okamzite tu naj a TOP fotopast na trhu co existuje a je jedno co to bude stat....ktoru znacku a model by ste mi poradili...dopredu vsetkym dik za pomoc ◄ reagovať

off jajoBB, 3.9.2016 o 23:08

Mám takú vec na vás už mi jednu fotopascu odtrhol a dohrýzol medveď, kúpil druhú na diely aby som ju spojazdnil podarilo sa mal som ju na bahnisku a zase sa mi do nej pustil medveď ale nič jej teraz nespravil len zašpinil od bahna lebo som za ňou mal drevo aby som mal určitý uhol fotenia a tým pádom spadla nižšie keď snou pohol a nechal ju na pokoji.. To je jeden prípad od vtedy mám pokoj aj keď ten medveď sa už na tom bahnisku neukázal. A druhý prípad je že mám ešte jednu fotopascu a na tú mi zase ten medveď zaútočil ale podarilo sa mu iba jedno uško na fotopasci odtrhnúť tak ostala visieť na strome ale pozeral som foto z nej a bol tam aj potom keď fotila nahnutá do boku tak neviem čo by pomohlo aby im dal pokoj podľa foto z fotopasci to vyzerá na jedného a toho istého medveďa.. Náhodou nemáte nejaké rady nato čo by ho odpudilo? Ďakujem ◄ reagovať

off borza222, 2.9.2016 o 12:13

Michalisko skús sa poobzerať už po niečom novšom a výkonnejšom, sg 880 sa vyrába už dlhé roky a na novšie modely sa už nechytá. Pozri napríklad Forestcam LS 880 MMS je podstatne výkonnejšia, jednoduchšie nastavenie a aj cena je viac ako priaznivá. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off michalisko, 2.9.2016 o 8:47

Chcem sa spýtať na Fotopasca Scout Guard SG 880 MMS/GPRS. Máte niekto skúsenosti snou??? ◄ reagovať

off MikiBB, 2.9.2016 o 6:23

Spider X7: denné fotky dobré, nočné fotky mierne zrnité, extrémne silný nočný prísvit, aj dosah aj šírka - fotopasca pre toho kto potrebuje čo najsilnejší prísvit v noci. Welltar 7330: denné a nočné fotky aj videá veľmi ostré a kvalitné, pekné panoramatické zábery, o niečo slabší nočný prísvit ako Spider X7 ale stále jeden z najsilnejších na trhu, ja by som si vybral Welltar ◄ reagovať

off horarik24, 28.8.2016 o 17:58

spider x7 a welltar 7330 - Máte niekto skúsenosti s týmito fotopascami? ◄ reagovať

off duso2, 16.4.2016 o 14:12

Tak prasknute sklicko vyber,kupim take infracervene v nejakom radioamaterskom shope,vyrez a vlep to tam,alebo zatmel silikonom.Pod pasku ti vojde vlhkost.Inak zaujimave ze sa do nej pustil medved,asi vidi to infra a podrazdilo ho to. ◄ reagovať

off jajoBB, 15.4.2016 o 21:08

Zdravim ludkovia, mam takuto vec som majitelom cca 6 mesacnej fotopasci sg570 a dlhsiu dobu ju mam v lese na jednom mieste a dneska som si siel vymenit v nej kartu a pridem ku nej a pozeram nieje na strome nasli sme ju cca 10 metrov od stromu a pozeram ze je dohryzena od medveda aj podledna fotka je strom vedla toho na ktorom som ju mal ja a usi medveda vid foto id: 291511 No prehryzol mi to sklicko pod ktorym su diody, moja otazka znie da sa to nejako vymenit len to sklicko ci musim menit cely predny kus ak je to mozne alebo opravit aby tam nesla voda alebo vlhkost? Ja som rozmynslal to prelepit priesvitnou paskou ale neviem ci je to dobry napad...dakujem za pomoc Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off maco1590, 6.4.2016 o 8:01

Mate nejake skusenosti s fotopascou Forestcam ls 870? Kedze mi moju ukradli rozmyslam nad kupou dalsej. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM