Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu
Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...
dovolím si tvrdiť že na montáž zariadenia na monitorovanie môjho pohybu v prenajatom poľovnom revíri za prenájom ktorého si platíme je potrebný súhlas PZ ako užívateľa poľ. revíru (alebo vlastníka ale ten to musí oznámiť nájomcovi), vstup do lesa je síce volný ale volný pohyb kohokoľvek v lese nemá nič spoločné s montovaním záznamových zariadení, nikto ma nesmie len tak fotiť a zaznamenávať moju činnosť bez môjho súhlasu ako si to predstavuješ, výnimku majú len média pre účely spravodajstva a zákonom určené štátne orgány, vstup do revíru je volný pre verejnosť ale ich činnosť je zákonom upravená počas pobytu v ňom, dokonca aj na verejných priestranstvách musí byť umiestnenie kamier viditeľne oznámené, na to je zákon, všimni si nálepky na stlpoch, nie sú tam len tak ale preto lebo tam musia byť ( predstav si že máš prenajatú záhradku s letnou chatkou, chodíš tam pracovať, pestovať zeleninu a sem tam aj s nejakou babenkou, a ja ako vlastník alebo niekto úplne cudzí si tam bez tvojho súhlasu na stlp namontuje fotopascu, budeš trvať na tom čo si napísal v poslednej vete alebo sa dožadovať odstránenia fotopasce ? a oháňať sa ľudskými právami, len tak mimochodom majú ich aj poľovníci a platia aj v lese ... ◄ reagovať
steyr neviem presne opytam sa na podrobnosti Pozn: borza ty si obchodnik s fotopascami, ze ? ◄ reagovať
Jaro ten detektor je ti na dve veci, pretože by si musel lokalizovať fotopascu s presnosťou cca 10 metrov a potom až použiť detektor. Jaro a čo chceš tím policajtom povedať, že si zobral z lesa to čo nebolo tvoje ? Ja by som to nazval krádež. A nakoniec perlička, pre teba možno nová vec ale na inštaláciu fotopasce do prírody netreba povolenie. ◄ reagovať
Pokiaľ tam nič nezákonné nebudete robiť tak vám tie fotopasce nemajú prečo vadiť... Otázka skôr znie prečo ich dali práve do tohto konkrétneho revíru... ◄ reagovať
Dobry den pocul som ze ochranari vlk namontovali fotopasce do isteho reviru bez povolenia a chceme ist s kamosom /on bude cochvila polovnik/ ich hladat. Zamyslame napoly kupit detektor fotopasci a chceme objednat zo zbrojovky Holice. Potom to ohlasime policii. Co poviete oplati sa za 990ceskych, bude to dobre? odkaz ◄ reagovať
Baterky sú ok, ukazuje plný stav. Svieti na ňu trochu slnko... ◄ reagovať
Skús si pozriet baterky a citlivost si daj na minimum. Máš ju v tieni alebo cely den na slnku ? ◄ reagovať
Zdravím, chcel by som vedieť prečo mám na fotopasci nasnímaných za cca 10 dní viac ako sto prázdnych snímok, na ktorých na fotopascu svieti slnko(citlivosť senzora mám na normal, čiže strednú citlivosť), taktiež ma prekvapilo, že fotopasca odo mňa nechcela kód a dátum bol úplne mimo ako keď som ju po prvý krát zapol, prečo bola frotopasca vyresetovaná? ◄ reagovať
Steyr, v tvojom prípade nebude ľahké najsť v momentálnej ponuke fotopascí kvalitnejší model ako máš ty. Vlastníš model Acorn 6210 MC ktorý patrí v cenovej relácií do 250 Eur medzi najlepšie na trhu. Ak ti môžem poradiť, počkaj na plusové teploty a budeš vidieť že sa zlepší aj kvalita snímok... ◄ reagovať
Ked si pozries starsie prispevky zistis co doporucujem Reconyx odkaz Ale Motaq ti hadam najlepsie poradi,lebo on sa s tym zabava a predava to. Ja skor s priemyselnymi kamerami riesim,pre mna je kazda fotopasca hracka. ◄ reagovať
duso2 - poraď kvalitnejšiu fotopascu, keďže máš určite viac skúseností... ◄ reagovať
Steyr to neni SD kartou to je tym,ze mas necitlivy cip a kamera musi prexponovat,aby sa nejake tie fotony nazbierali na pixeloch.sam vies ked mas expozicnu dobu vyssiu a mas rychly pohyb na scene tak to rozmazes...to je zakonite....ja co mam special vysokocitlive kamery s 0.001lux citlivostou takyto fenomen nemaju a idu z expozociou 1/50 sekundy...uvedom si,ze ak tam uz budes mat desatiny sekundy,tak je jasne ked sa otvori clona tak za par desatin ten objekt sa aj co to pohne...vymen fotopascu za kvalitnejsiu daj slnejsi prisvit (to je ako chodis z kanonom na holuby:) ◄ reagovať
steyr, 10 musi stačit ked stači u zrkadloviek ktore maju ovela večšeie rozlišenie zapisovat subory raw o velkosti 20-40MB v podani 5+snimkov za sekundu, samozrejme najprv to ide do v stavanej krátkodobej pameti zariadenia az potom na kartu, tympanom karta nemôze mat vplyv na kvalitu snimky môze len obmedzit počet snimkov za sekundu keby bola nejako extra pomala ale to je skôr výnimkou ◄ reagovať
Mám kartu class 10, no v noci ked je zver v pohybe sú takmer vsetky snímky rozmazané, bola mi odporučená karta so zápisom 95MB/s, čo sa mi zdá už trochu prehnané...dá sa zistiť akú rýchlosť zápisu má sw vo fotopasci? ◄ reagovať
Steyr pomala lacnejsia SC karta (class 2,4) moze sposobit trhane,rozstvorcekovane video,kedy sa data nestihnu zapisat na kartu a dojde k strate. Pri foto by som skor povedal,ze pri sekvencom snimani serie foto (fotopuska) moze dojst k strate niektorych snimkov.Nepovedal by som,ze to ovplyni rozlisenie,snimka je digitalna info,ktora bud je alebo nie je.Integrita digitalnej snimky je zarucena kontrolnymi suctami - JPEG standart atd. Som to tu spominal aj (Motaq),netreba setrit a kupit radsej drahsiu,rychlejsiu SD kartu (class 6,10) a bude pokoj. ◄ reagovať
Môže rýchlosť zápisu SD karty ovplyvniť kvalitu snímok? ◄ reagovať
chlapi hádam sa tu nechcete dohadovať ako najlepšie nájsť cudziu fotopascu?! za prvé, je to mimo témy. za druhé, akúrát tak nejakým vyčurancom dávate návod a za tretie, sa sami pasujete do skupiny podozrivých... ◄ reagovať
Keď vieš kde máš hľadať a ako, tak nepotrebuješ žiadne zariadenie, stačí len zdravý rozum.. ◄ reagovať
Duso pomocou tohto zariadenia fotopascu nikto neodhalí.... Preto som tu všetkým naznačoval ze je vtákovina... ◄ reagovať
Borza tu tu akoze prezentujes tuto antitechniku,aby sa kradli fotopasce?Naco to tu vobec riesite? ◄ reagovať
Presne to čo tu teraz napísal lowec som tu prezentoval už pred niekolkými mesiacmi. ◄ reagovať
Preformulujem skryteho videomonitorovania...kamera moze byt zaroven aj s audio..potom je to poloodposluch?Hekler pouzil som tu ludovy vyraz.odbacas od temy. Pre lowca: asi si pouzival nejake hrackarske piholy,su upravy (specialny coating) kde potrebujes aby to tvoje cervene blikatko bol laser ◄ reagovať
Pozdravujem Vás ,nižšie uvedený detektor mám ,bol určený pre interiérové vyhladávanie skrytých kamier,pracuje na princípe blikania vysoko svietivých led diod ,frekvenciu blikania si nadstavujeme na detektore ,, princíp funguje velmi jednoducho ,svetlo z lediod sa odrazí na akomkolvek objektíve "skušali sme objektív mimi kamery skrytej v pere a bez problemov ho označil aj ked sme objektív zaclonili čiernou foliou ,v strede detektoru je priezor cez ktorý pozérame po vytipovanom smere hladania ak je tam kamera ,v priezore je vidiet červený odraz objektívu kamery ,ak by som to mal použiť v lese..hm... nebolo by to len tak jednoduché máte pred sebou niekolko m2 na prehladanie ,netreba zabudnút les nie je byt ,treba k tomu aj optimálne svetelné podmienky ,každý kto sa správa v lese rozmedzí "ok" slušnosti nemôže mu vadiť prítomnosť akej kolvek skrytej techniky používanej podla oprávnenia ako maju niektoré zložky,,moj názor. ◄ reagovať
Duso2 už tvoj komentár o možnosti poľovať v Maďarsku pri svetlách je zavádzajúci ale to čo si tu napísal o vyhľadávaní odposluchov uvedeným prístrojom je do neba volajúca sprostosť ◄ reagovať
Duso2, usudzujúc podĺa napísaného si najpravdepodobnejšie v prvom štádiu vztekliny (zúrivá forma) a preto sa ani nejdem namáhať ti niečo napísať. ◄ reagovať
Borza vies o tom prd makovy od toho predajneho pultu.Pouziva sa bezne pri hladani odposluchov skrytymi kamierami...avsak profi verzie su na baze laseru. ◄ reagovať
Páni ked niekto vyskúša ten detektor v praxi potom môžeme o ňom diskutovať. Je to absolutne nepoužiteľné zariadenie, ktoré zázračne objavila len Zbrojovka holice ako jediná na svete. Keby to bolo tak účinné ako píšu predával by ich dnes skoro každý a za úplne iné ceny. Ja som sa stím už stretol a nie je to doré ani ako reklamný ťah. ◄ reagovať
Slovenske zakony o polovnictve su z cias marie terezie. Uz len taki madari su rozumni a bez svietidla ta z bezpecnostnych dovodov(podotykam) jednoducho nepustia do reviru na polovku...my sme na vsetkych liniach 100r za opicami. ◄ reagovať
Dušan ešte raz, ja nikomu nič nezakazujem, ani tebe nie ani nikomu inému, každý si je zodpovedný za svoje skutky aj keď poniektorí nechápu že v dnešnej dobe pred predlžovaním zmlúv svojim konaním ohrozujú nielen svoju vlastnú poľovačku ale aj celého PZ, chápem aj pokrok ale ani ten nemá prednosť pred zákonom, mne je to osobne jedno ja nie som ten kto by niekoho za to postihoval alebo oznamoval, dokonca si viem predstaviť aj zákonom povolené prisvietenie (predišlo by sa veľa trágédiám) aj keď viem že prisvietenie by sa vysvetlovalo ako svietenie, osobne sa domnievam že ešte jedna max. dve novely zákona a bude to tak že sa bude prisvedcovať, áno niekedy sa snažím veci pritiahnuť za vlasy, ale nikdy nejdem za hranicu zákona, by si sa divil koľko ďakovnej pošty dostávam od poľovníkov ktorých som presvedčil o tom že čo je ale aj nie je v zákone... z mojej strany všetko ◄ reagovať
Orol orol ty si ale zakerak,tato vec je znama na odhalovanie skrytych kamier davno,ty to sem pajcnes,aby kazdy zaskodnik - laik,vedel co ma kupit a chudakom polovnikom budu kradnut fotopasce...sklamem ta,sklicko sosovky sa da potiahnut takym povlakom,ze ti ani tato sranda nepomoze.Na pinhole objektivy je to slabe,tam treba silny laser a ten nestoji devatsto devadesiat devat kaciek:) ◄ reagovať
Hekler ponal si to z ineho konca.Ked clovek prinesie nejaku technicku vychytavku,si kategoricky proti a prskas zakonmi,vyhlaskami atd.AJ ked mas ciastocne pravdu. To ze budem pouzivat NAPR. nocne na pozorovanie prirody (nie lov!!!) mi nikto nezakaze. ◄ reagovať
odkaz odkaz atď atď atď........................................... P.s- skryté kamery ochrancov prírody. ◄ reagovať
nie Dušan, ja nič nezakazujem, len som upozornil na platný zákon,resp. zákony a tie podľa mňa nie sú na to aby sa porušovali ale dodržiavali, ak bude používanie bateriek na flintách povolené ani neceknem, a k technickej revolúcii... voľakedy sa jazdilo na autách ako dnes len tie dnešné sú rýchlejšie a vodiči PORUŠUJÚ zákon, no a čo pokrok, založ si živnosť a choď vysvetlovať pozostalým že za zrazenie ich detí nemôžu vodiči porušujúci zákon ale technický pokrok, no jednoducho autá sú dnes rýchlejšie .... tak je predsa logické že je aj viacej usmrtených detí, .... divná to logika ◄ reagovať
Hekler súhlasím, aj keď je to len teória a v praxi to funguje inak. Ja som na žiadnej fotopasci nemonitoroval ani nezachytil žiadneho človeka krem seba, sebe som si súhlas dal, zver snáď oboznamovať nemusím(to je vtip!) čo sa týka toho, že "ak je problém v revíri treba ho oznámiť polícii a tá to môže riešiť" tak tam je najdôležitejšie slovo môže, lebo síce môže ale riešiť nič nebude. Pokiaľ by si chcel svoje nižšie uvedené aplikovať v praxi, nemohli by existovať ani mobilné telefóny s funkciou fotoaprátu či natáčania videa... ◄ reagovať
Hekler ty si polovnik konzervativec,vrat sa do stredoveku preboha!...ty by si zakazal vsetko na svete,nocne,baterky,fotopasce (podotykam v sulade z platnym PZ). SI proti technickej evolucii,keby takto fungovali lekari,tak ti este dnes trhaju zuby kliesami ty onakvejsi! ◄ reagovať
Tak-tak, mám navlas rovnaký názor. P.s- škoda fotopascí: odkaz ◄ reagovať
nasadím trochu chrobáka, komora by mala zakázať používanie fotopascí a prikázať PZ predložiť platné zmluvy s USA, RF, GB, Francúzskom, Indiou alebo Čínou o monitorovaní revírov ich satelitmi, NEPRETRŽITE o bude po problémoch (:, ale teraz vážne, ak by som mohol tak by som používanie fotopascí zakázal, poľovníci to nemajú čo používať, ak je problém v revíri treba ho oznámiť polícii a tá to môže riešiť fotopascou zákonným spôsobom, les je verejným priestranstvom presne takým istým ako námestie pred Tescom, ak tam chce mať polícia kameru tak to musí byť občanom oznámené na hranici snímaného priestoru, na to máme zákon, ak niekto používa fotokameru v lese a nie je to na hranici oznámené porušuje tento zákon, volný pohyb je zaručený a fotografovaný a filmovaný môžeme byť len určenými orgánmi štátu v súlade so zákonom, pre potreby novinárskeho spravodajstva a dosť, ináč len s našim súhlasom ◄ reagovať
Vidis borza a pri takejto vyske staci ze pride zlodej z posmatra v cecine/mladine a ukradne ti to. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.