Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu
Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...
Ano, chodil som pred nou doma aj v hore. a dnes boli aj cerstve stopy od diviakov cca na 10m a nenasnimala ich... ◄ reagovať
A ako si zistil že ti sníma do 10 metrov ? Skúšal si doma poprechádzať sa popred ňu na vzdialenosť cca 15, 20 metrov ? Podľa mojich skúseností sa vzdialenosť snímania skracovala len pri silných mrazoch a to teraz nehrozí... ◄ reagovať
Ahojte. Potrebujem pomoc. Kupil som si fotopascu Ltl Acorn 6210MM. Skusam ho druhy den, ale cez den mi snima max do 10 metrov, ale skor by som povedal, ze do 8 metrov. Citlivost mam nastavenu najvyssiu. Kde je chyba? Dakujem. ◄ reagovať
Dík za ponuku....a takéto fotky robí fotopasca za 139 Eur odkaz ◄ reagovať
My pouzívame fotopasce Moultrie a som velmi spokojný . Ako priklad ponukam našu stránku s fotkami odkaz Fotky su kvalitne ◄ reagovať
duso2: fotony a jejich kumulace mají sice vliv, ale ne jediný. Mně je v podstatě jedno, jaký past využívá chip, jak umí pracovat s citlivostí. Potřebuju vyfotit zvíře a dobře, abych ho poznal. Potřebuju, aby po identifikaci senzory přišla co nejrychlejší odezva. To ostatní zvládne blesk. PS: a možná jsem tě zmátl, sic mi vypadlo jedno slovo. Jasně, že se jedná o rychlost prodlevy závěrky (viz výše) ◄ reagovať
XAXAP co chces fotit z 1/1000 v tme za znizenych svetelnych podmienok? Na pixely sa musia nejake fotony nakumulovat a potom ma zmysel zavriet zavierku. Toto je problem nocnych kamier rychly pohyb rozmazu,je to fyzika, musia exponovat dlho predlhooo. ◄ reagovať
george: praktická zkušenost mě naučila jediné - fotopast musí být rychlá! Rychlost závěrky do 1/3sec. Ty ostatní už potřebují souhru okolností, abys nebyl naštvanej, že ti sice vyfotila něco vzácného, ale jenom ucho nebo zadní běh :-) Já sám preferuju bílý blesk, mám rád barvu i v noci. Do všech "neviditelných" přísvitů mi zvířata furt čučela :-) A hlavně počítej s tím, že pro fotopasti umístěné v lese platí základní gamblerské pravidlo: jsou to prachy už prohrané! :-) ◄ reagovať
Možno sa zdá, že točím o tom, čo tu už bolo, ale rád by som počul skúsenosti z praxe tých, čo také fotopasce majú. Radšej ako tých, ktorí ich predávajú... :-) ◄ reagovať
silno doporučujem BG-520SM odtiaľto : odkaz ◄ reagovať
Zdravím, má niekto skúsenosti s fotopascami RECONYX alebo MOULTRIE ? RECONYX sú vraj jedny z najlepších fotopascí, aj keď sú dosť drahé. MOULTRIE ma zaujala ako lacnejšia alternatíva v slušnej kvalite a cene. V čom sú výhody týchto fotopascí oproti ostatným na trhu ? Dajú sa kúpiť aj u nás (toto sa týka hlavne RECONYX, MOULTRIE som u nás už videl)? Ďakujem ! ◄ reagovať
duso2 - lenivý nie som, diskusiu sledujem aj tvoje príspevky. ◄ reagovať
Duso, steyr ten dosah 70m je nespravny udaj, pozri moj odkaz tam jet o spravne. IBO ma v popise chybu kde nema byt 70m ale 70ft co je 70 stop. Len to neprepocitali :-). A je to dosah do 21 m. ◄ reagovať
Steyr nebud lenivy a precitaj si X prispevokov odomna dozadu a zistis,ze nie som klasicky polovnik,co potrebuje svojho srncoka sledovat pri krmelci..ja neriesim polovnicke aplikacie...prisvit sa da dorobit aj na 100m pomocou infra laseru,vykonej LED diody,to si poriesim,ide mi o detekciu. ◄ reagovať
Načo má senzor dosah 70m(ak je to naozaj pravda) keď prisvit v noci reálne funguje na max 10m? Inak sa mi ten model celkom pozdáva! ◄ reagovať
Motaq vyzera to byt seriozny kusok,ktory zacina interesovat aj mna a cena 250 euro nie je zla. Otazka tych 70m je realita? Testoval si to? Potom tam uz nie je PIR senzor (ktory ma dosah cca 20m),ale ako sa potom detekuje pohyb a najma v noci? Co je to ten Ilumi-senzor technology,na akom principe funguje,je to analyza zivej sceny z motion-detection? ◄ reagovať
Ahoj, ja mam velmi dobre, odkaz, je to vylepseny model M-100 ktory bol velmi dobry. fotopasca robi velmi pekne fotky format 16:9, je dobra na ovladanie a aj instalacia je vdaka displeju velmi dobra (myslim namierenie fotopasce), mozem vrelo odporucat ◄ reagovať
Máte prosím niekto praktické skúseností s týmto modelom odkaz ◄ reagovať
Jaro1 ty si ale riadny pripad,ospravedlnuje ta len tvoj vek.Len aby sa fotopasca nestihla ta odfotit a poslat MMSkou foto. Zi a nechej zit,asi ti ochranari tam potrebuju monitorovat zver. A skus tym blikatkom hladat v cecine maly objektiv.Ta sranda je do interierov miestnosti a v lese ti bude nahovby,budes ako podivin blikat v cecine,pod stromamy cervenym svetlom a urcite si ta niekto vsimne..smejem sa s teba ◄ reagovať
Tu najdeš podstatne viac informácií odkaz ◄ reagovať
jaro1, zamysli sa nad tým, čo ti tu napísali, či hekler, či borza, či ostatní. pravdu majú všetci. ten problém nie je ani čierny, ani biely. za fotopascu rozhodne nikomu nič nehrozí, jej používanie je naprosto legálne! ale tiež sa môže v okamihu stať nelegálnym, a ty k takému výstupu nemáš ďaleko. čo chceš dať na políciu???? že je tam f-pasca??? že fotí??? ušetri si blamáž v lepšom prípade. môžeš trafiť na policajta, ktorého s tým len podráždiš a môžeš mať problém ty. takže toto nie je o nejakých názoroch, kde ti o niečom niekto odopiera vysloviť tvoj názor. ty ho tu vnucuješ, a navyše je nesprávny, nemá oporu v ničom! najprv si doštuduj to, čo ti tu naznačili, čoho by sa mohlo týkať použitie takýchto prostriedkov, a potom vynášaj súdy. ◄ reagovať
Jaro 1 keby si si pozrel môj profil zistíš že aj ja som polovník, vyštudovaný lesník a skoro každý den sa stretávam s lesníckou prevádzkou a ludmi z lesných úradov. Ja sa neživím predajom fotopascí, pracujem v lesníctve, takže nerob zo mňa človeka neznalého veci sediaceho v obchode. ◄ reagovať
obchodnik a este jedna vec, je zaujimave ze ockujes slusneho cloveka p. Heklera proti mne, ale om ti na to neskoci. Vies preco? lebo ty kopes sam za seba a tvoje prispevky to zretelne dokazuju najmä starsie, kde sam navadzas kdejake deti, presnejsie nepolovnikov aby si kupili fotopascu. Dokonca ich aj v prispevkoch obhajujes pred polovnikmi ako ich advokat. preco asi ??? ◄ reagovať
prispevok je adresovany obchodnikovi s fotopascami borzovi222 ◄ reagovať
co ty stale do mna vrtas??? nuz preto, lebo si ochodnik s fotopascami a naviac povysenecky, utocny co jasne dokazuje tvoj prispevok hekler je pravdumilujuci a objektivny clovek na rozdiel od teba a zasiahne na pomoc ci uz kolegom tam kde je to potrebne a naviac rozmysla. uplne presne vie, o co mi ide a ze v ziadnom pripade nemam a nikdy ani nebudem mat nic proti polovnikom boch chran. ale voci takym povyseneckym ludom a okecavalkom ako si ty, pokial sa nezmenia v pisani adresnych utocnych prispevkov na osibu a nebudu volit slusnu debatu ano. Hanbi sa. Preco nenechas povedat nazor aj inym ale pocuvas a presadzujes len svoj? nuz odpoved je hned v prvej vete. ◄ reagovať
borza - asi preto, že jaro1 je ešte mladý, neskúsený, plný nadšenia a odhodlania a je maximálne presvedčený o správnosti svojho konania... Nech si to teda vyskúša a zrealizuje svoju mission impossible a potom nech nám dá vedieť či ho tí policajti vyťahali za uši alebo či vôbec prišli na "miesto činu" keď im povedal aká strašná vec sa stala a čo našiel... ◄ reagovať
Hekler v prvom rade by bol problém dokázať že fotopasca bola nainštalovaná za účelom monitorovania osôb. Pokial to tam nainštalujú ochranári za účelom monitorovania veľkých šeliem, ktorí na to majú vybavenú aj živnosť, tak taký ako Jaro 1 tu píšu uplne nezmysli, ako sa hovorí z cesty. Zaráža ma len to že ani ty si nereagoval na výroky tohto individua. "Človek ktorý nieje ani polovník ide po lese hladať fotopasce ktoré používajú legálne ochranári na monitoring veľkých šeliem a ešte sa stým aj chváli, dokonca chce potom volať políciu" To vážne nikoho nezaskočilo ? Ani teba Hekler ? ◄ reagovať
riešenie je v takýchto prípadoch komplikované a jeho výsledok bude pomerom medzi odbornosťou zdôvodnenia majiteľa fotopasce a poľovníka, resp. jeho právneho poradcu, lebo tento problém zasahuje do výkladu niekoľkých zákonov a dokonca aj medzinárodných noriem, ale len pre zjednodušenie pohľadu a pochopenie komplikovanosti problému uvádzam znenie len jedného zákona (úsudok, výklad a prípadný postih nech si spraví každý sám: " § 12 (1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením. (3) Podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež na vedecké a umelecké účely a pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo. Ani také použitie však nesmie byť v rozpore s oprávnenými záujmami fyzickej osoby. § 13 (1) Fyzická osoba má právo najmä sa domáhať, aby sa upustilo od neoprávnených zásahov do práva na ochranu jej osobnosti, aby sa odstránili následky týchto zásahov a aby jej bolo dané primerané zadosťučinenie." ◄ reagovať
Daj vedieť ako to dopadlo, som veľmi zvedavý. (Mám pocit že viem ako to dopadne, nie dobre pre tebaň. ◄ reagovať
najprv si ideme buduci tyzden kupit DETEKTOR FOTOPASTI zo zbrojovky HOLICE a budeme patrat po hore. Ked najdeme fotopasce az potom to oznamine policii bude to mat vecsi ucinok proti ochranarom. Ale uz nebudem pisat lebo moc vytrubujem ◄ reagovať
Hekler určite sa zhodneme vo väčšine vecí, ale neexistuje aby som sa musel obhajovať z namontovania fotopasce, komu a prečo ? Ale som si istý že väčšina ludí ktorí používajú fotopasce ich tam neisnštaluje na to aby monitoroval ludí, podla mna nie su až tak zaujímavý ako lesná zver. A k tebe Jaro 1. Ty ani tvoj kamarát ešte nie ste polovníci tým pádom sa Vás nainštalovanie fotopascí v polovnom revíri netýka. 2. Najskôr sa opýtaj policajtov aký zákon vlastne porušil ten kto ich tam naištaloval, aby ste potom neboli prekvapený ked vás muži zákona vysmejú(ale len tak medzi nami pochybujem že by ste ich volali), len sa vám fotopasce páčia chceli by ste preskúmať to čudo na vlastné oči. 3. Natahuj toho čo máš v trenkách a s kamarátom sa radšej venujte plnohodnotnejším činnostiam ako hladaniu cudzích vecí po lese (napr futbal je pekná hra). ◄ reagovať
mne ide o to aby som pomohol kamaratovi za chvilu polovnikovi, ked im umiestnili ochranati vlk v reviri udajne fotopasce. ◄ reagovať
20:02 borza pise na mna: ze pripadne ukradnut? Jedine ze by som tebe potiahol za tie blbe reci a este ta vytahal za usi. pisal som jasne ze to potom oznamime policii, tak sa nehraj so slovickami. ◄ reagovať
borza222,ďakujem, ale to isté si myslím aj ja o tebe, vôbec mi nevadí že sa v niektorých názoroch zhodneme až postupne alebo aj vôbec nie, So všetkým čo si napísal v poslednom príspevku súhlasím doslovne, opakujem doslovne. Veľmi správne uvádzaš že my ako polovníci nemôžme brániť ostatním aby využívali ostané spoločenské funkcie lesa - super veta, len sa pýtam, patrí do využívania spoločenskej funkcie lesa aj montáž fotopascí na monitorovanie činnosti osôb v lese bez ich vedomia ? podľa mňa určite nie ...to je podstata problému a na tom treba stavať obhajobu poľovníkov, som zvedavý ako by si zdôvodnil a obhájil montáž fotopasce v cudzom revíri, ochranu koho a akého chráneného záujmu by si uviedol ? "ak by sa im podarilo dokázať" že si ju tam namontoval ... ◄ reagovať
Hekler viem že si vzdelaný človek ale vysvetlím ti to posledný raz tak davaj pozor. Les plní viacero funkcí a dá sa využívať na rôzne účely, medzi ne patrí napr. lesníctvo s čím súvisí ťažba dreva, polovníctvo s čím súvisí výkon práva polovníctva a rekreačná s čím súvisí volný pohyb osôb, a veľa dalších funkcí užitočných pre spoločnosť. Ty a tvoja spoločnosť ste si prenajali od združenia vlastvíkov, alebo štátnych lesov revír na výkon práva polovníctva a v tom Vám nikto nemôže brániť inak máte možnosť obrátiť sa na príslušné orgány. Ale takisto my ako polovníci nemôžme brániť ostatním aby využívali ostané spoločenské funkcie lesa, ako to bolo v prípade "PAN POLOVNIK" kde hospodár napadne fotografa. ◄ reagovať
a polnohospodárske a poľovné pozemky v revíri sú bez vlastníctva ? sú osôb vlastníkov, poľnohos. družstiev, lesných spoločenstiev, pasienkových spoločenstiev,urbaristov, štátu, FNM, Lesov SR, neznámych ale v skutočnosti známych vlastníkov ktorí si len neuplatnili svoje práva ... aký je v tom rozdiel ? a ak to sused namontuje na stlp na verejnej komunikácii a bude teba a celú uličku sledovať na ulici bude to už v poriadku pokiaľ to nezverejní ? ◄ reagovať
Ale to je tvoj súkromný pozemok, resp môj. ◄ reagovať
čiže keď si tvoj sused namontuje na stlp alebo plot fotopascu aby snímal tvoj dvor, príchody a odchody do tvojho domu, kúpajúce sa deti, manželku hore bez pri bazéne bude to v poriadku pokiaľ to nezverejní ? ochranárov vynechajme, tí to robia s vedomím resp. v spolupráci s poľovníkmi, resp. lesníkmi ◄ reagovať
Hekler snímať môžeš, ale nie zverejnovať bez tvojho súhlasu. Keby bolo zakázané kohokoľvek fotiť tak každý kto nie je novinár by páchal trestný čin alebo priestupok. Keby bola povinosť oznamovať orgánom PZ tak potom taký ako jaro 1 by len blúdili po lese a hladali avizované fotopasce. Hekler a nezabúdaj na to že pokial tam ochranári nastražili fotopasce tak je to za účelom monitorovania veľkých šeliem. Pokial by to bolo ako hovoríš tak v ČR dnes už polovica miest a obcí monitoruje skládky fotopascami, myslíš že všade sú upozornenia že priestor je monitorovaný? Zamysli sa nad tým....A Jaro 1 k tebe sa nebudem vyjadrovať, čo myslíš kto kupuje viac fotopascí ? polovníci alebo ochranári, samozrejme kvantum polovníkov dnes používa fotopasce a asi vie prečo. Možno to aj ty raz pochopíš ked sa ti raz podarí nejakú si kúpiť prípadne ukradnúť... ◄ reagovať
Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.