Vie niekto poradit aka ma byt minimalna vyska plota pri umelom chove muflonov a danielov? Vraj stacia 2m...
zdravim ....... pripajam sa k tejto diskusii a zaujimalo by ma ci by mi vedel tu z vas nekto poradit ohladom chovu muflonej zveri z hladiska legislatívnych a veterinarnych poziadaviek??? Presnejsie by som to chcel chova doma na zahrade......vopred diki za informacie :)
zdravim ....... pripajam sa k tejto diskusii a zaujimalo by ma ci by mi vedel tu z vas nekto poradit ohladom chovu muflonej zveri z hladiska legislatívnych a veterinarnych poziadaviek??? Presnejsie by som to chcel chova doma na zahrade......vopred diki za informacie :) ◄ reagovať
aku mate rozlohu ked nemaju snahu preskocit??? ◄ reagovať
nepomoze ani 3 metrovy,ked chcu tak preskocia,vazne mame normalne pletivo jak hocikde v zahrade,je to o tom ze nemaju preco ujst,maju tam vsetko co potrebuju k zivotu ◄ reagovať
mám plot 200 cm , kdyby chtěli tak jim nestačí ani 250 cm...hlavně potřebujů klid , aby neměli snahu vůbec sa pokůšat plot překonat... ◄ reagovať
tie tak vysoko neskacu : )) ale pravda je taka ako pisal FINDULA ◄ reagovať
EVICKA nie oni tam maju kozy kamerunske : ))))))))))))))) ◄ reagovať
Norma na muflona je 220cm ◄ reagovať
hunter65 mne je to šuma fuk . Ale stíhat je už prisilné slovo . Skôr to mohol byť priestupok alebo niečo také . Ja som len rád ,že nedošlo k žiadnemu trestu ani trampotám . Mne osobne vôbec nevadí keď si niekto chytí diviaka v prírode ,chová ho v chlieve ,ani keď je zrovna vyhlásené KMO v regione . Ake je to zakonné je všetko v najlepšom poriadku ak protizákonné je mi to uplne jedno . Nie som sudca ani lesný úrad ani funkcionár PZ . Takže je to mimo mňa :)) ◄ reagovať
Edu pozri si zakon 274/2009 §20 a budes vediet, preco kamarata s chovanym diviakom nevedeli stihat. (Vygooglis lahko:-)
Inak velmi zaujimava tema. Mna osobne zaujima farmovy chov jelenej zveri. ◄ reagovať
johny333....to, aký potrebujú priestor závisí od úživnosti. Vlastne od nej, závisí hustota a početnosť zveri. Kŕmiť ako ostatnú prežúvavú zver, ale tiež záleží na tom, na čo sa má chov zamerať- či na parohy, mäso.... Chovné najskôr zo zverofarmy alebo obory. ◄ reagovať
pokiaľ ja viem, tak je zakázané chytať a chovať v zajatí mláďatá raticovej zveri (ale neviem, či bez matky,alebo aj s matkou). ◄ reagovať
mas proste odpoved na vsetko, radost s tebou diskutovat ◄ reagovať
no ved o to ide, ze nemozes ◄ reagovať
Bystrička veď keď sa chovaju daniele a jelene môžu sa chovať i srnce . Odkupil by som ho od PZ nášho tak ako si môžem odkúpiť uloveného tak si snaď myslím že to ide . Kamarát tu kusok vedla ma doma roky diviačicu prišli na neho všetky možne udania cez lesný úrad SPZ atd ale nikto mu nič neurobil . Prasa male chytil a choval a chová ho dodnes . Takže neviem . Pri reštike Hofeer v Nitre su tiež srnce v ohrade ako i kusok od piešťan bežne to chovajú . Neviem v čom zásadnom by mal byť problém . Ale tiež neviem aké na to treba povolenie aby to bolo v súlade s legislatívov. Poranený neporanený bez povolenia nemôžem manipulovať z voľne žijúcou zverou . Musí mať založenú plombu inak sa jedna o pytliactvo. ◄ reagovať
ja si myslim edu, ze legalne to nejde, lesna zver je majetok statu, neviem ako by si ho odkupil, mozno ina vec by bola, keby bol ten srnec nejako poraneny ◄ reagovať
Ja sa chcem opýtať čo treba na to aby som mohol doma na zahrade legalne chovať srnca. ◄ reagovať
tak mi napis, dam ti kontakt ◄ reagovať
ties sa o chov v obore zaujimam a kazda info mi pomoze dik ◄ reagovať
Nazdar Bystricka,
mohla by si mi dať kontakt na toho pána, poprípade miesto chovu tých danielov v obore (oboch), rád by som sa s tými pánmi porozprával. Ďakujem Ti. ◄ reagovať
ahoj johny, neviem odkial si, ale u nas v turci mame dve danielie obory, jednu ma velmi spravny pan, ak by si chcel mozem poslat t.c. na neho, pekny den ◄ reagovať
Ked ich uz budes chovat tak im dopraj vsetkeho dostatok...hlavne vyzivy len tak dosiahnes uspech. :D ◄ reagovať
Naša firma sa tým zaoberá. Keď ešte stále potrebuješ poradiť s oborou, tak sa ozvi. Napíš čosi bližšie, čo by si chcel chovať a v akom smere (obora, zverofarma, záhrada). Aký máš pozemok, aký druh zveri, ... Nie je problém postaviť oboru aj s dosadením kusov zveriny. Zverina je čistá a pod veterinárnym dohľadom. Daj vedieť ak máš ešte záujem. ◄ reagovať
Ja som sa o to tiez zaujimal ale ked som zistil co mi vsetko treba tak ma rozbolelo brucho...Lovu a Lesu zdar!!! ◄ reagovať
chov danielov - chcel by som sa spytat ci by mi niekto vedel poradit v chove danielov aky priestor potrebuju , cim ich krmit a kde sa daju kupit chovne jedince . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.