Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Zbrojovka brno "Z" - diskusia

autor: off lukxus
pridané: 16.3.2010 22:09
Odporučam prečítat odkaz
počet zobrazení: 44 578
počet hlasov: 1
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 14.2.2018 o 23:47

Ivan, povedzme to z ineho uhla pohladu. Predpokladajme, ze kazdy polovnik ovlada natiahnutie nemeckeho napinacika, cize stlaci ukazovakom zadnu spust (napinacik) a prednou spustou odpali ranu. PS- a teraz si polozme otazku. Ktory z tychto uvedenych polovnikov, presnejsie kolko z nich doteraz vedelo, ze nemecky napinacik po potisnuti - potlaceni smerom dopredu spusti bici a spustovy mechanizmus a puska vystreli? Takze ja som len upozornil a varoval polovnikov ktori to pripadne nepoznali, aby to poznali! Lebo ja som zazil osobnu skusenost na strelnici, ked polovnik mysliac si ze nemecky sa napina ako francuzsky skoro sposobil tragediu. Tiez si viem predstavit polovnika, ktory si cerstvo zakupil takuto flintu a sediac na posede s flintou na kolenach si krati chvilu obzeranim si pusky, jej hladkanim, skusanim napr. vole spuste (napinacika) do stran pri odistenej flinte a dopredu (lebo nepredpoklada, nevie ze takto sposobi vystrel- neucil sa to na kurze) a naraz sa ozve ... bác. PS- ale uz som spokojnejsi, lebo uz to bude (budu) vediet, Lovu zdar!

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 237 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off soson, 5.4.2010 o 20:33

lovec333, tak to si prehnal s tou Žilinou. Sprostý si ako tágo, stači pozrieť Tvoje príspevky. Takého jeblingtona ako Ty sa normálne nedá nájsť ale tu si celebrita. V sobotu Ťa asi uvidím v správach. Alebo v smotánke s Rochnyakom a Ďurianovou Ty chuj. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 5.4.2010 o 20:07

m98 tak teda nie !!! ◄ reagovať

off m98, 5.4.2010 o 20:04

to Edu: Asi neberiem. ANO, alebo NIE. ◄ reagovať

off Edu, 5.4.2010 o 19:35

m98 dúfam ,že neprezradím nejaké tajomstvo :-) Ale u nás používajú sniperi švajčiarske zbrane . odkaz /> 7x57 ako najlepšia zbraň na 300 m ? :-)) asi nie ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 19:31

Obavam sa, ze lovec333 je odbornik iba na tie gumy pre blbych, co si namontoval na svoj puskohlad a aj na puskohlady svojich znamych. A za ziveho Boha mi nechce prezradit na co je to dobre. :o(((((((( ◄ reagovať

off pepies, 5.4.2010 o 19:06

Love333 na to že východniarov je v BA strasne vela reagovat nebudem aj ked sa mi to napáči.ale ako znalec zbrani čím sa robiš sa čudujem že si Blaserovi300vm neoponoval že Z-tka ktoru tu stale omielate sa robila aj v cal.8x60S a ten ma perfektnu balistiku určite lepšiu ako 7x57 alebo 8x57....a aj nižší spätný ráz... ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 19:00

No ved keby tam neboli tak zakapete. ◄ reagovať

off m98, 5.4.2010 o 18:14

Nie je náhodou svetový rekord na 300 m nastrieľaný s 7x57? ◄ reagovať

off posed33, 5.4.2010 o 17:59

LOVEC333 inak na margo toho co si pisal tak polovica vychodnarov je v bratislave : )) ◄ reagovať

off posed33, 5.4.2010 o 17:51

lovec333 neodpovedal si mi dostatocne ◄ reagovať

off lesnica1, 5.4.2010 o 17:42

vo vreckách ◄ reagovať

off lesnica1, 5.4.2010 o 17:42

miloško, múdry človek má bohatstvo ukryté v sebe (som vyčítala z jedného podpivníka)....takže nie so vreckách :-)))) ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 17:40

solimkenaj dalsi .darebak ja nechapem co to tam na tom zapade za hlupy naro zije. ◄ reagovať

off posed33, 5.4.2010 o 17:18

vidim ze danej teme su same odborne reci : )) lovec333 podla coho si usudil ze len po zilinu ? podla mna rebricek chudoby ide od bratislavy na vychod ale nie opacne : )) takze to znamena cim mudrejsi tak chudobnejsi ? alebo ako si to myslel ? ◄ reagovať

off Edu, 5.4.2010 o 17:17

:-))))))))))))))))))))))))))))) ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 16:24

Nam aspon skonci ale vy ste ziaden nemali o.]]]]]]] ◄ reagovať

off miro65, 5.4.2010 o 16:22

páni urážať by ste sa mohli aj v súkromnej pošte....posledné výmeny názorov majú velmi daleko od danej témy.... ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 16:15

lovec, to si zle pocul. Spravne sa hovori, ze na SK je rozum len tam, kde je dialnica. Konci dialnica, konci rozum. Tak je to spravne. :o))) ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 15:50

Glen preco si aj ty taky sprosty ako blaser ja viem ze rozum ide len po zilinu a potom su tam len taky DAREBACI ako vy.dvaja ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 14:32

Toho tupca z Moravy si nevsimaj, asi si uz vymenil slipy, tak sa opat ozyva. Koktat si uz prestal moravsky kokotko? ◄ reagovať

off Jayz, 5.4.2010 o 14:28

chlapi kašlite na tie invektívy, zbytočne to znižuje úroveň debaty a devalvuje sa tak aj to, čo je tu dobré

možno sa niektorí poznáte osobne a tak si neodpustíte tomu druhému "naložiť", ale pre človeka hľadajúceho v téme relevantné informácie a argumenty je tento spôsob komunikácie skôr odradzujúci

ďakujem za pochopenie ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 14:16

@glen, mozno si trafil kliniec po hlavicke. Takto som sa na to doteraz nepozeral, ale nieco na tom asi bude. Cena naboja je medzi nasimi polovnikmi veeelmi silny argument........ ◄ reagovať

off strapoc, 5.4.2010 o 14:01

blaser ty už tim debilem zustaneš na vždycky! ◄ reagovať

off glen, 5.4.2010 o 13:57

Blaser300VM,čudujem sa Ti,že vôbec odpovedáš na narážky "POĽOVNÍKA",ktorý berie poľovníctvo ,ako nosenie "zveriny" domov.
Dosť často sa v poslednej dobe stretávam s ľuďmi,ktorých nechceli zobrať do združenia len z toho dôvodu,že nik z členov nepoznal taký kaliber,ako mali oni.Myslím si ,že najväčším problémom v ich prípade je hlavne cenový rozdiel medzi štandardným strelivom
a magnumovým,jednoducho Slovenská nátura.
Veľa z týchto profesorov strelectva ,čo tu prispievajú dostali Poľ.Lístok pod stromček a takí sú predsa najmúdrejší!!!!
"Profesor Lovec333" mohol by si mi pri Tvojich super vedomostiach vysvetliť rozdiel medzi štandardným a magnumovým kalibrom
(Chcem vedieť či ma to v Brode dobre naučili????) ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 13:03

Nenazval by som to sranim, ale ked uz pouzivas nas jazyk, tak ho aspon tak neprzni. A ked uz nieco chces napisat, tak si rozmysli co pises. Niekedy sa to zle cita, ked napr. nazves auto pomocnickou, ako to mam chapat? Ja tam hladam, co tym chcel basnik povedat a ty si mal na mysli to auto, darmo tam hladam nejaku gumennu Ancu, co pouzivas, lebo tazko by ti nejaka zena dobrovolne pomohla a nedajboze viackrat po sebe. ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 12:57

Blaser preco ta len tan moj parvopis serie co si ucitel slovenskeho jazyka. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 12:39

Lovec nie je hlupy, on sa len neskoro nauci a rychlo zabudne. Vsetci vieme viac menej o com tu piseme, len niektorim to trosku unika, ale zasa pytaju moje foto a autogram, takze mi to aj trosku lichoti. Myslim, ze pri 7mmRM naozaj ziskame dalsie centimetre v padavosti a toto porovnanie je este lepsie ako s 300WM, kedze sa da pouzit rovnaka strela. Co sa tyka tropiskych kalibrov, nic netreba prehanat, ale rozhodne by sa pri ich hojnejsom pouzivani narobilo menej skody, ako s 223, ktore su tu tak casto ospevovane a nastastie uz su aj zakazane. Ktovie z akeho dovodu. ◄ reagovať

off army9, 5.4.2010 o 12:25

Lovec333 citaj pozornejsie . Boli spominane 7x57 (250 m) a 300WM (300 m) . ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 12:21

Na co to chces vediet pri akom kalibri, ved to aj tak zabudnes, ako si zabudol pravidla pravopisu. Ale kedze tu porovnavame 7x57 a 300WM, tak logicky vybral Jayz strelivo s priblizne rovnakou gramazou a od jednej firmy. Nato nebolo az take tazke prist. Logicky. Ale asi to niekomu aj dalo zabrat. :o)))))))) ◄ reagovať

off Jayz, 5.4.2010 o 12:16

s tým čo je viac máš pravdu, ale keby sme k výberu zbrane na lov pristupovali tak, že čo je viac je lepšie, poľovali by sme tu tropickými kalibrami;

v jednom príspevku ako dobrý uvádzaš aj 7 mmRem. Mag. a s tým sa dá len súhlasiť; zober tabuľky a porovnaj so 7x57 a budeš mať aj rovnaký kaliber, môžeš mať aj rovnakú strelu, balistická krivka bude podobná ako u 300WMag; rozdieľ ostáva v energii a tá je jasne v prospech magnum kalibrov - otázka ale je, či sú tie joule nevyhnutné

ja tvrdím - tá energia navyše nie je na zahodenie a ozaj zver pri dobrom zásahu lepšie ostáva v ohni ako pri menej výkonných kalibroch, ale bohate stačia aj menej výkonné kalibre ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 12:03

Jayz ale pri akom kal. ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 12:02

Blaseko a uz bi si aj mohol ukazat ludstvu tvoju tvar aby sme vedely skym mame docinenia ci sa hambis ukazat ◄ reagovať

off Jayz, 5.4.2010 o 12:01

pre úplnosť - tá padavosť je 22,2 cm/250m a 22,6/300m ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 11:59

Blaser som sa pomilil asi to je ludske a Debil si ty a korunovany DAREBAK. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 11:59

Fakty su taketo: 7 je menej ako 7,62, 250 je menej ako 300 a o velkosti energie pri 7x57 na 300m si tiez myslim svoje. Ale vidim, ze potrebujes mat posledne slovo, tak ja uz som naozaj napisal vsetko, co som chcel napisat a povazujem tuto debatu za ukoncenu. Jedine, ze by sa opat ozval ten debil z Ke a napisal nieco rozumne, co vsak pokladam za menej pravdepodobne ako to, ze ho ten meteorit trafi dva krat. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 11:44

Len nepochopim debila, co raz napise strjelat a raz nestrielaju. To uz bude aka velka kreten? ◄ reagovať

off Jayz, 5.4.2010 o 11:42

neide o to, kde začínajú, ale že dokonale poznajú balistiku svojej zbrane a nikdy by neuviedli hovädinu o jej charakteristike

tvoj prístup mi vadí v tom, že miesto rozumného zdôvodnenia výhod a vlastností tebou preferovaného kalibru sa uchyľuješ k prehnanej kritike iných kalibrov; takto ľudí nepresvedčíš o objektivite toho čo tvrdíš

mimochodom, 7x57 pri nastrelení na ideálnu vzdialenosť 159 metrov strelivom RWS strela 11,2g má padavosť na 250 metrov rovnakú ako 300 WMag nastrelený na ideálnu vzdialenosť 192 metrov strelivo RWS strela 11,7g na 300m; suma sumárum tak, ako ti stačí mieriť tristovkou na 300metrov, sedempäťdesiatsedmičkou robíš to isté do 250m; pritom by som chcel vidieť, koľko krát strieľaš na 300 metrov...
samozrejme sedmička má patrične menej energie ale dostatok na ulovenie ktorejkoľvek našej zvere, len treba dobre trafiť - ako každým kalibrom silné nevynímajúc

takto vyzerajú fakty a nie tak, ako to robíš ty ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 11:40

V minulom prispevku som chcel napisat a zabudol som, ze dokonca aj lovec333 ma logiku. Nastastie sa pripomenul sam. :o))))))))))) ◄ reagovať

off ANDELIK, 5.4.2010 o 10:42

Blaser neber do papule 7x57 ani 8x57 tomas pravdu ze niesu stavane na 300 m ale tieto zbrane su stavane pre polovnikov ktory maju radi polovacku a nie sportovu strelbu a nestrielaju zjednej strany revyru na druhu.Lebo taky ako ty co nevedia strjelat tak si kupuju take zbrane strelivo a optiku co sami nosia domov zverinu. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 5.4.2010 o 8:36

Kazdy mame asi svoje jasno a svoju logiku. Neviem, ci nahodou chlapci, ktori strielaju na dlhe vzdialenosti nezacinaju tam, kde polovnicka vzdialenost konci. Niekde okolo 300m, ked uz ich tu tak isto nelogicky spominas, asi ako ja stare dobre casy a superpolovnikov z minulosti. Preto Ti este raz napisem, ze ked mam pusku nastrielanu na 200m na 0, tak do 300m prakticky zamerny bod je viacmenej totozny s nastelom. Nebudem tu vymenovavat vsetky kalibre, pri ktorych sa to da dosiahnut, uspokojim sa len konstatovanim, ze v 7x57 a 8x57, ktora sa najcastejsie vyskytuje v tejto zbrani, ktora je tu ospevovana pravdepodobne tazko dosiahnutelne. Ze ju v tomto clanku, na ktory nas tu upozornuje lukxus ospevuje Hanak a dalsie argumenty uz tu opakovat nebudem. Myslim, ze som sa vyjadril dost jasne a logicky.
Ci tym robim medvediu sluzbu neriesim, chcem len, aby tu bol prezentovany aj iny nazor, ako ospevovanie vykopavok. Sam som na to v zaciatkoch doplatil a veselo som vyhadzoval peniaze za hluposti, ktorych som sa potom s velkymi problemami zbavoval. Snad sa mi podari tu prehlusit tento hlasny krik deti a dedicov, ktori tu poluju s tym, co im zostalo doma po rodicoch a prezentuju to tu ako ideal, co mi priznam sa dost vadi. ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 237 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk