M.K.P. AGRO služby
dnes je pondelok,  24. február 2025,  meniny má Matej,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:39,  dnes západ slnka: 17:19
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vysoke Tatry-TANAP co myslite ako dlho budu odolavat alebo uz podlahli civilizacnim tlakom? - diskusia

autor: off horal18
pridané: 5.3.2010 18:36
Rad chodievam do tatier a vidim co sa deje ,to ze padol les asi zahralo urcitim ludom riadne do karat,stavia sa kde to ide a este sa maju vytvorit dalsie kapacity pre okolo10 000 ludi.Neviem ci je to az tak zle,nevyznam sa nie som odbornik ale myslim ze nas najstarsi tatransky narodny park,ktory by sme maly najviac chranit pomaly straca hodnotu. Je my to strasne luto .Asi my smrtelnici proti tomu nic nezmozeme a kde v riti su ty slavny ochranari VLK...
Aky mate na to nazor?
počet zobrazení: 22 022
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 460 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off goret, 29.4.2010 o 8:34

ono "práva poľovníctva" spočíva vo vytvorení poľovného revíru resp. zvernice či bažantnice ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off horal18, 28.4.2010 o 19:30

prosim piste prispevky k dannej tema aj ked sa clovek dakedy dopracuje niekde inde,dik no chvalabohu sa asi este zonacia neschvali,mozem dobre spavat ◄ reagovať

off Edu, 28.4.2010 o 15:53

apple prečítaj si zákon o poľovníctve vyhlašku a všetko sa hned dozvieš . Takže trocha citácie zákona :

§ 4
Uznávanie poľovného revíru
(1) Žiadosť o uznanie poľovného revíru môže podať vlastník alebo vlastníci poľovného pozemku na príslušný obvodný lesný úrad.
(2) Na podanie návrhu na uznanie spoločného poľovného revíru je potrebný súhlas dvojtretinovej väčšiny všetkých vlastníkov poľovných pozemkov počítaný podľa výmery poľovných pozemkov, z ktorých má byť poľovný revír uznaný.

§ 6
Zvernica
(1) Samostatnou zvernicou na účely tohto zákona je druh oploteného poľovného revíru, s vhodnými podmienkami na intenzívny chov raticovej zveri, ktorými sú najmä dostatok prírodnej potravy a vody, podmienky pre vývoj, pohyb, úkryt, pokoj a rozmnožovanie; uznanou zvernicou je oplotená časť poľovného revíru zriadená užívateľom poľovného revíru na účely prezimovania, rozmnožovania, aklimatizácie, karantény, výskumu zveri a jej lovu, alebo na výcvik poľovne upotrebiteľných psov.
(2) Obvodný lesný úrad uzná za samostatnú zvernicu súvislé poľovné pozemky vlastníka alebo viacerých vlastníkov vtedy, ak tieto dosahujú výmeru najmenej 50 ha lesných pozemkov.

§ 11
Užívanie poľovného revíru
(1) O využití práva poľovníctva v poľovnom revíri (ďalej len „užívanie poľovného revíru“) rozhoduje vlastník samostatného poľovného revíru alebo vlastníci spoločného poľovného revíru postupom podľa § 5.
(2) Vlastník samostatného poľovného revíru alebo vlastníci spoločného poľovného revíru môžu užívať poľovný revír sami alebo prostredníctvom nimi založenej poľovníckej organizácie alebo jeho užívanie môžu postúpiť zmluvou o užívaní poľovného revíru.
(3) Poľovný revír nemožno rozdeliť na časti za účelom ich samostatného užívania.

§ 5
Zhromaždenie vlastníkov poľovných pozemkov
(1) Vlastníci poľovných pozemkov, rozhodujú o podaní žiadosti o uznanie poľovného revíru na zhromaždení vlastníkov poľovných pozemkov (ďalej len „zhromaždenie“).
(2) Na zhromaždení práva vlastníka zastupuje orgán alebo organizácia podľa osobitných predpisov ).
(3) Zhromaždenie zvoláva najmenej jedna tretina vlastníkov poľovných pozemkov, počítaná podľa výmery pozemkov navrhovanej na začlenenie do poľovného revíru. Uznesenie zhromaždenia doručuje všetkým dotknutým subjektom ten, kto zhromaždenie zvolal.

Len nerozumiem stále tvojej otázke či je v EU nejaký štát čo voľačo !!! Nech je štát aj Vatikán sme na Slovensku a máme tu platný zákon o poľovníctve ,ktorým sa musíme riadiť . Zoštatňovať sa bude až bude vládnuť nejaká zločinecká organizácia popierajúca ľudské práva a slobody . Teraz však nevládne takže neviem naozaj čo si tým chcel povedať . Nerozumiem tvojej otázke . ◄ reagovať

off apple, 28.4.2010 o 13:39

ja viem, že je to mimo tému, ospravedlňujem sa, ale spojí mi niekto právo poľovníctva s vlastníkom poľovného pozemku? a zadefinuje niekto ono ,,právo poľovníctva,,?
pre istotu dám odpoveď na otázku, či je v únii štát, ktorý vlastní právo poľovníctva. áno, nič mimoriadne. ◄ reagovať

off goret, 28.4.2010 o 6:58

apple, ak si mal na mysli, poľovnícke právo v zmysle poľovníckeho názvoslovia, tak to, kto má naň nárok je aj v novom poľovníckom poriadku, viď čl. 15. Ale mať na niečo nárok, znamená, že si to môžeš privlastniť, ale nie, že to vlastníš :) ◄ reagovať

off Edu, 27.4.2010 o 23:15

Jayz čo povedal ten Stano ? :-) Samozrejme ,že tu debatujeme a na iný názor sa neurážam . Mal by sa hladať kompromis samozrejme za účasti odborníkov . Že sa budú správať účelovo to znie dosť konšpiratívne . Aj LOZ VLK sa správa účelovo aj developeri aj štátny úradníci a nakoniec i vlastníci . Najúčelovejšie sa však môže správať štát všetko je všetkých a nikoho . Rozhodovať o tom môžu iba štátny úradníci ktorí budú rozhodovať čo najúčelnejšie pre seba nie pre štát. ◄ reagovať

off Edu, 27.4.2010 o 23:10

Kto je štát ? ◄ reagovať

off horal18, 27.4.2010 o 18:05

Jayz diky za odpoved ,no na vsetkych strankach,blogoch piasli ze to bolo pripravene bez odbornej spolupraci, takze je to pravda a tak potom neviem ako s tym dakto moze suhlasit!!!!!!!!!!!!!!!! ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 17:56

Janoš, odpoveď na tvoju otázku tak ako si ju položil nie je jednoduchá;
1) neviem kde na internete myslíš
2)pokiaľ viem tak presný zoznam spracovateľov a spolupracovníkov nie je verejne známy
3) niektorí sú určite odborníci, ale nie na zonáciu a na ochranu prírody
4) aj odborníci sa vedia zachovať účelovo a tak nepochybujem, že aj tu boli aj takí
5) - a to ťa zrejme najviac zaujíma, sú odborníci, krorí nielen z titulu svojich odborných predpokladov, ale hlavne z titulu svojho povolania mali pracovať na návrhu zonácie a niektorí aj pracovali na prvotnom návrhu, ktorý zohladňoval nielen záujmy ochrany prírody, ale aj značne veľkorysý rozvoj cestovného ruchu, nie však nenažraný ako je ten finálny; ale ďalšia etapa bola zrealizovaná už účelovo a zámerne bez nich a verejnosť je oficiálnymi predstaviteľmi ministerstva úmyselne zavádzaná, klamaná... ◄ reagovať

off apple, 27.4.2010 o 16:46

pokiaľ chcú odpovedať na moje jednoduché otázky iní, dám vodítko: je v už neplatnom zákone o poľovnícte.
ale čím to je, že na poľovníckom fore sa k tomu nevie nik vyjadriť? ale o polepených stoloch a teroristoch kedykoľvek. divné... ◄ reagovať

off horal18, 27.4.2010 o 16:33

inac cely cas sa tu pokusam argumentovat tym co vidim,kde som bol,zmeny ktore vnimam ako clovek zijuci skoro v tatrach cely zivot no asi som nikoho nepresvedcil, ze je to svinstvo no snazil som sa ◄ reagovať

off horal18, 27.4.2010 o 16:13

Jayz pises tu ze sa vyznas tak sa ta chcem spytat ci spolupracovali na terajsiom navrhu zonacie tatier odbornici ci je pravda co sa pise na internete ?dakujem za odpoved ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 14:31

Ešte zo 2 príspevky a prejdeme na právo prvej noci. Neviem, či je možné takéto právo vlastniť, ale vykonávať sa dá. Teda, dalo sa a nebolo dôležité kto ho vlastnil, ale kto vykonával. ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 14:24

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ◄ reagovať

off growler, 27.4.2010 o 14:09

beriem spat svoju uvahu,necham sa poucit ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 13:57

Jestuje vlastnícke právo. Ale existuje aj právne vlastníctvo? ◄ reagovať

off growler, 27.4.2010 o 13:40

no ked vychadzam s definicie polovnictva- suhrn cinosti na zachovanie,ochranu a optimalne vyuzitie geneofondu pol.zveri ako bohatstva statu ...
tak je to prirodne bohatstvo statu (cize stat ma zakony narok na polovnicke pravo) ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 13:23

Jayz, na budúce, nech si ty :)) ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 13:14

goret dík za kontakt, razítko robí perfektné fotky, určite ešte na eho stránku pôjdem
bez ďalšieho komentára - som ozaj rád, že si múdrejší :-) ◄ reagovať

off apple, 27.4.2010 o 13:04

edu, snáď sa k výsledku pomaly dostaneme. bavíme sa o práve poľovníctva, nie o výkone. otázky sú terminologicky jasné, poprosím teda o jasnú odpoveď. vmestí sa do jedného riadku. ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 12:53

Edu, oceňujem, že si sa neurazil ako goret, ale že si zareagoval vecne

áno, každý má právo na svoj názor a každý má právo ho aj zverejniť, keď chce, tu sa zhodneme kedykoľvek

tu je iný problém, a to vytrvalá prezentácia "vlastného názoru" ignorujúca fakty a tváriaca sa, že je viac ako názorom autora, že je objektívna - a to mi vadí a aj ma to párkrát vyprovokovalo - to som si vedomý - k viac emotívnej ako vecnej reakcii - asi zo zúfalstva, že nech vám človek dá akýkoľvek argument, budete si mlieť svoje

ja nie som zástupca vlkárov, ani priateľ ich ako tvrdíš "dobre plateného" náčelníka, aj keď sa poznáme; pravda okolo zonácie je dosť zložitá a v mojej práci ju mám posledné obdobie skoro každý deň "na tanieri" tak sa nečuduj, že ma niektoré ľahkovážne či rýchlokvasené výroky vytáčajú; napriek tomu som ale presvedčený, že moje reakcie by nemali nikoho, kto sa nad nimi poriadne zamyslí, urážať - nikomu nenadávam a neponižujem, len sa dokola snažím zdôrazniť, že je rozdieľ nezávisle plácať výroky ako sa niekomu práve zdá vhodné a je rozdieľ uvieť seriózny argument; väčšinou sú tu k téme lenkrčmové reči, ale to som už raz uviedol ◄ reagovať

off Edu, 27.4.2010 o 12:46

apple Bosna nie je členský štát unie !!! Opakujem nie je :-) Poľovníctvo na Slovensku patrí vlastníkom poľovníckych pozemkov prípadne ich prenajímateľom ,združeniam alebo spoločnostiam podľa platnej legislatívy . Zver sa dá chovať i farmovo tiež zazverovanie v prírode nerobí štát . Keď máš dostatok pôdy môžeš si urobiť zvernicu a chovať tam čo sa Ti zaráči podľa platných zákonov .Trebárs aj pštrosa :-) Politikárčenie ťa bolí ? Všetko je politika aj zonácia tanapu je hlavne o politike . Takže nepliesť sem politikárčenie nie je dobrý nápad . Teda pokial vieme čo je čo je politika čiže vec verejná ! ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 12:21

apple, dá sa právo poľovníctva vlastniť? Poľovné právo majú uživatelia poľovných pozemkov (uznaných revírov), ktorí môžu, ale nemusia byť ich vlastníkmi. ◄ reagovať

off apple, 27.4.2010 o 12:05

edu, ešte raz, nepleť sem politikárčenie, mne je lautr fuk, akého si razenia.
skopírujem ti dve nepolitické otázky pre držiteľa poľovníckeho líska, prezentujúceho sa ako rozhľadeného po svete a skús dať vecnú odpoveď:
Je normálne, aby členský štát únie vlastnil právo poľovníctva? Kto u nás vlastní toto právo poľovníctva? ◄ reagovať

off Edu, 27.4.2010 o 11:54

Jayz od toho je debata .Všetci nemôžeme byť odborníci na všetko . Ak si odborník pripomienkuj zonáciu tam kde treba . Tu iba kecáme svoj názor . Zakazané rozprávať sa nie je ak je to v rámci slušného správania sa . Keby sa ku všetkemú na stránke mali vyjadrovať iba odborníci nebolo by debaty .
Ale keď čo tej odbornosti týka môžem ti zodpovedne a nesebakriticky prehlásiť ,že v prírode som niekolkonásobne väčší odborník ako pán elktromechanik Lukáč z LOZ VLK . Takže keď sa môže strapňovať tento dobre platený tzv . ochranár prečo by som sa nemohol ja . Mne je to šuma fuk všetkým sa vyhovieť nedá to je fakt . ◄ reagovať

off Edu, 27.4.2010 o 11:43

Jayz čo povedal Stano :-) ???
Hahaha neber to tak vážne lebo ťa klepne z toho .

Apple ja by som nerád dával za vinu komunizmu to čo nespáchal iba to čo spáchal od 100 milionov vrážd až po komplet okradnutie republiky a zakotvenie si svojej nedotnuteľnosti v ústave .atd. To nie je politika to je totiž história a história patrí tiež k životu . Viem ,že sa to niekomu ťažko počúva najmä tým čo s červenou knižkou budovali lepšie zajtrajšky po schôdzach keď ich kolegovia pracovali . Poľovníctvo je v normálnych krajinách uzko späté s vlastníctvom pozemkov .Je to logické ,že človek vlastniaci pozemky na ktorých žije volne žijúca zver má nárok na poľovačku skôr ako ten čo sedí v petržalke v garzone . Takto je to podla mna spravodlivo riešené v najvyspelejších krajinách EU i na Slovensku. Apple Bosna tvoja milovaná zamínovaná ešte do nedávna mimochodom komunistická nie je členom EU !!! Ako si sa nazdával .
Mimochodom netuším čo vlastní v bosne štát ani ako tam prebieha polovačka ani či sa tam môže konzumovať bravčové . Moja neter tam študuje takže koncom mája tam niečo idem fotit poviem ti presne . Inak je to iba v polohe :
Nemožno vylúčiť ani ojedinelé prejavy násilia voči cudzincom. Navyše, miestne obyvateľstvo dodnes disponuje množstvom ilegálne držaných zbraní a to i napriek opakovaným akciám polície a medzinárodných jednotiek zameraných na zber munície a výzbroje od obyvateľstva. Rizikovým faktorom je i množstvo mínových polí (celkovo zaberajú 4 percentá územia BaH). Z tohoto dôvodu neodporúčame prípadným cestovateľom používanie lesných a poľných ciest a tzv. „skratiek“. Prevažná väčšina území s výskytom mín je riadne označená výstražnými značkami.

To na mrgo tej genialnej štatnej poľovačky :-))))
Aj u nas kedysi lietali súdruhovia štátnici po TANAPE a z vrtulníka mastili kamzíkov . Samozrejme v tej dobe nemohli písať noviny ani žiadne media o zlých súdruhoch ani súdruhov stíhať či trestať .Takže všetko bolo v najlepšom poriadku aj keby sa rozhodli bombardovať TANAP všetci by boli čušali a šúchali nohami :-) ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 9:57

a?
s ktorou časťou toho príspevku máš problém? ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 9:34

22.04. 2010, 09:12 ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 8:56

od chlapa v tvojom veku a so sebavedomím, ktoré máš, by som nečakal, že takto verejne odhalí kto je
som presvedčaný o tom, že každý inteligentný slušný človek podľa obsahu príspevkov a rétoriky ľahko rozpozná kto tu je kto
napriek tomu, že ty už si si v svojom postoji istý, si dovolím skonštatovať, že som nemal v úmysle ťa uraziť a už vôbec nie zosmiešniť; a ani som to neurobil, to ty sám ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 8:47

Jayz, Sokrates si dovolil prehlásiť: "Viem, že nič neviem". Ak chceš zistiť skutočnú úroveň mojej drzosti, pozvi na kávu najakého zádrapčivého čuramedána a opýtaj sa ho, kam som si ho dovolil poslať. ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 8:38

goret veď ja ti tú kávu ani seba nenútim
niektorí ľudia sa tu zosmiešňujú sami; len málo ľudí v tejto téme píše tak logicky a rozumne ako napr. v poslednom príspevku bibasso, pred ktorým týmto dávam dole klobúk

goret, vysvetli mi jedno, prečo tvrdošinne píšete nezmysly o zonácii, keď o nej nič dokopy neviete? osobne by ma nenapadlo napísať žiadne tvrdenie do takejto vážnej témy nebyť toho, že sa ma táto problematika bezprostredne profesionálne týka a teda viem o veciach dokonca viac ako by som chcel; napriek tomu, že som tu už uviedol že "mám info z prvej ruky" čím som chcel naznačiť, že sa v danej problematike ozaj dobre orientujem, vy niektorí si tu naďalej melete nezmysly; keby ste ich aspoň prezentovali ako svoj názor, ale nie - vy tu bohorovne tvrdíte rôzne nezmysly a naopak spochybňujete tých pár výrokov, čo som k problematike uviedol ja; a teraz máš ešte tú drzosť hodnotiť mňa, čo som za človeka; ak sa dobre pozrieš, k Edymu som uviedol, že sa (nášho spoločného priateľa) Stana spýtam, čo je za experta - schválne som nedal čo za človeka, lebo to sú dve podstatne odlišné veci, ja jeho ľudskú stránku nechcem hodnotiť, na rozdieľ od teba, ktorý si sa ma rovno spýtal, čo som za človeka; takže ak ťa to ešte zaujíma, stav sa a dáme reč, ja sa kľudne premôžem a prídem ◄ reagovať

off bibasso, 27.4.2010 o 8:12

Goret, áno súhlasím, pekný príklad. :o) ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 8:10

bibbaso, mne sa stačí pozrieť na Kubínsku hoľu :) ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 8:07

Jayz, tú kávu si budeš musieť dať s niekým kto nevládze slušne debatovať na diskusnom fóre a musí tých druhých za každú cenu zosmiešňovať. ◄ reagovať

off bibasso, 27.4.2010 o 8:03

Goret, áno pod obyčajným človekom rozumiem 80% občanov SR. Nehovorím o dobrých a zlých developeroch a investoroch, ale len o fakte ako to bude a čo je cieľ. Písal, hlavným cieľom podnikania je tvoriť zisk. Neviem, či pracuješ pre nejakého developera, alebo si ním sám, ale ja som tú "česť" mal jeden celý rok a môžem ti povedať jedno, pri zostavovaní marketingovej kampane a profilovaní cieľovej skupiny, stratégie a cieľov nového projektu v Tatrách sa s človekom s priemernou mzdou moc nepočíta. Viac nemôžem napísať!!!!

Píšeš že "zlí" developeri dávajú ľuďom prácu, áno je to pravda, ale aká je priemerná hodinová sadzba toho robotníka?

Súhlasím s tým, že Slovensko potrebuje investorov, aby sa tu niečo vybudovalo, ale otázka znie za akú cenu. Stačí sa pozrieť len tu za rok do Rakúska. Sú tam vybudované strediská na vysokej úrovni vo všetkých smeroch a pritom nepotrebovali zdevastovať okolitú prírodu. Všetko je to len o vyspelosti spoločnosti a zákonoch.

Jeden fakt na záver, priemerná doba návratnosti investície do turizmu v rakúsku je 15 rokov, na Slovensku sa to plánuje do 10 rokov maximum. Porovnaj si silu ekonomík, kúpnu silu, ekonomický rast v absolútnych hodnotách, spotrebu obyvateľstva na HDP a pod. a hneď získaš presný obraz.

Ale nemá to zmysel riešiť na papieri, celé je to o politike. ◄ reagovať

off Jayz, 27.4.2010 o 7:57

Goret, som rozhodne dosť zodpovedný nato, aby som sa nehádal a nemudroval vo veciach, kde nie som odborník; ak sa v diskusii seknem, nemám problém to priznať, rozhodne však netrepem somariny len preto že si niečo myslím, na rozdieľ od niektorých z vás čo ste tu strašne múdri; ak chceš vedieť viac, ozvi sa keď pôjdeš smer Tatry, môžme vypiť kávu a navzájom zistiť, že nie sme pakovia, len sa tu niektorí tak prezentujeme... ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 6:49

growler, smiech je korením života. Koľko je podľa teba 9000m2? Mňa učili, že 0,9ha. Silne pochybujem, že je to plocha pod nejakú novú zjazdovku v 5.stupni ochrany. ◄ reagovať

off goret, 27.4.2010 o 6:26

Jayz, a čo si ty za človeka? ◄ reagovať

off Jayz, 26.4.2010 o 23:31

Edu, keď o tom nič nevieš - a podľa toho ako to komentuješ tak ozaj nevieš, tak aspoň netáraj, strápňuješ sa; opýtam sa Stana, keď s ním budem, čo si ty za experta ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 460 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM