horal18 aj som si myslel :-)tak si ešte pozri všetky stranky cirkiev a siekt na slovensku prečítaj si dolezite.sk a iné konšpiratívne stranky kde sa dozvieš veľa šokujúcich správ až po to ako nas naklonovali mimozemštania naozaj samé neuveritelnosti . Vždy si však polož otázku prečo to niekto na tú stránku píše a komu to prospieva ! Nič nie je len tak !!! Na stránku vlkárov nechodím ani sa nezapájam do debaty . Boh ochraňuj Slovensko pred ochranármi typu LOZ VLK . ◄ reagovať
Edu no hej ja viem no mozno tu nejakych ludi presvedcime ak maju iny nazor ,viaceri sa o tom dozvedia a predsa cesta k rieseniu problemu vedie cez diskusiu ci uz odbornu ci uz cez menej ucinu lajcku.Ja som sa o tom tiez len tak nejak dozvedel ◄ reagovať
horal18 zažehnané nie je nič . Netreba však robiť ani paniku . Treba aby sa hladalo najlepšie riešenie . Naštastie máme média ,ktoré na to všetko môžu dohliadať pýtať sa všetkých strán . Tu to nevyriešime treba dať konkrétke návrhy a tam kde patria . Tu iba debatujeme nič však systemovo neriešime. Preto i môj názor ber iba ako slovká nie skutok . ◄ reagovať
horal18,zonacia bude určite ,ale v akej podobe to ti tu určite nik nepovie a tažko tu o tom diskutovat,pretože si myslim že len odpovede Jayza boli adekvatne tomu čo sa v Tatrach asi deje takže diskutovat tu o tom je podla mna zbytočne,aj ked priamo našho pol. združenia sa zonacia tyka nikto nevie povedat čo vlastne bude a do volieb určite sa s tym nič neurobi ◄ reagovať
myslite ze nebezpecenstvo je uz zazehnane ked sa neschvalila zonacia tatier a ci odbornici naozaj bez ziadneho ovplyvnovania rozumne urcia zony ktore tatram neuskodia?alebo sa nic nezmeni a je to politicky tah pred volbami????? ◄ reagovať
nakoľko som celú túto kauzu nezačal, nemám žiaden dôvod venovať sa jej ďalej s jedinou podmienkou - aby sa mi tu soson ospravedlnil za urážky, ktoré tu vniesol; to samozrejme môže urobiť len on, ale zatiaľ je nato zbabelý;
potom som ochotný otočiť list a zabudnúť nato
milý poret, kvôli mne o papiere ešte nik neprišiel, naopak, mnohí ich aj vďaka mne získali; kto má prehľad o diskusiách na tomto fóre vie, prečo si sa musel ozvať s takou múdrou otázkou voči mne miesto logického postavenia sa na stranu slušnosti ◄ reagovať
Chcel by som poprosiť o zváženie všetkých urážok a vzájomných sporov, sme na stránke, ktorá nás má spájať, nie rozdeľovať. Venujme sa prosím téme diskusie. Skúste si oddýchnuť, schladiť hlavy, nechceme predsa nikto problémy, tak zvážme svoje správanie. ◄ reagovať
Jayz, koľko zárezov už máš na pažbe svojej pomyselnej flintičky, ktorou lovíš poľovníkov, resp. ich zbrojné preukazy? ◄ reagovať
ešte poznámka - ak si sa chcel niečomu vyhnúť, nemal si mi verejne hrubo nadávať; nemal si nato žiaden relevantný dôvod
ako chceš byť nad vecou, keď špinu si tu vniesol ty? ◄ reagovať
aspoň tu nezavádzaj ľudí, prvý si mi napísal ty; a nestačilo ti slušne niekoľkokrát odpovedať, napriek môjmu vyslovenému želaniu že si už od teba žiadne pm-ky neprajem, si otravoval kým som tú poslednú nevymazal bez prečítania a samozrejme bez odpovede
ak si si nevšimol, s invektívami si tu začal ty tak teraz všetkých neoblbuj, čomu si sa ty chcel vyhnúť;
kľudne si hraj rolu hrdinu, ja ťa len opätovne ubezpečujem, že si tú robotu dám a celú vec dotiahnem do konca; človek ako ty si nebude dovoľovať voči mne také hrubé nadávky, keď to nechápeš a si taký zbabelec že si nedokážeš chlapsky priznať že si to prehnal, tak ti to pomôžem pochopiť inak; aby si zas neprekrúcal - ja sa ti nevyhrážam, ja ťa informujem ◄ reagovať
Milý Jayz, presne tomuto som sa chcel vyhnúť aby sme nezaťažovali ostatných účastníkov tejto stránky keď som Ti napísal do pošty veci ktoré mne vadia. Naša komunikácia začala nie z mojho popudu, to Ty si mne prvý napísal keď už. Tvoja identita mi je ukradnutá akurát považujem za fér keď ma niekto "kádruje" aby som vedel s kým mám tú česť, čo som Ti napísal aj do pošty. A svoju identitu nemám v úmysle zakrývať ani som nikdy nemal to neviem kde si zobral. A s tým Tvojim trestným oznámením Ti prajem veľa šťastia asi nemáš iné čo na robote. PS: Večer som prišiel domov autom s rodinou a pred domom ma dobehli policajti so zapnutými majákmi. Taká náhoda... Začínam rozmýšľať či predsa len nezačnem fungovať so skrytou identitou. Edu ja som v pohode a nad vecou. ◄ reagovať
soson - verejne ťa týmto vyzývam, aby si sa tu v tejto téme ospravedlnil za nadávky, ktoré si mi tu uštedril a sú tak hrubé, že presahujú únosnú mieru, ktorú by som bol ochotný tolerovať;
ďalej čestne prehlasujem, že ani v predošlých príspevkoch ani v tomto som sa ti nevyhrážal, ale som ťa upozornil na možné následky tvojho konania; asi si už zabudol, že k zbrojáku potrebuješ výpis z registra trestov; ak by si bol odsúdený za urážku na cti čo sa ti môže stať, v registri sa ti to ocitne a podľa zákona prídeš o zbroják automaticky, lebo nesplníš podmienku bezúhonnosti; ak ti to stojí zato riskovať, mne moja česť stojí zato podať na teba trestné oznámenie; o zakrytie svojej identity si sa mal postarať skôr, aj tvoje zverejnené údaje s fotkou mám zálohované; ostatné sa zistí ľahko
mimochodom neviem prečo si posadnutý mojou identitou, už som ti napísal aj v PM že moja je rovnako známa či neznáma ako tvoja; keby som tu niekoho verejne hrubo urážal ako si to v tomto prípade urobil ty, admin by ma bez problémov mohol identifikovať a poskytnúť o mne údaje príslušným orgánom, tak ako to bude musieť urobiť v tvojom prípade ak sa neospravedlníš; zaujímavé - naša komunikácia začala z tvojho popudu keď si reagoval na moje slová odsudzujúce na fóre nielen spôsob vyjadrovania jedného autora podobných hrubých výrazov ako si teraz ty použil proti mne, ale aj toho kto sa ho zastáva - čo si bol ty; teraz je to jasné, vrana k vrane - veď to poznáš...
nie som z cukru a čosi znesiem, ty si ale prekročil únosnú mieru a absolútne nezmyselne a bez zjavného dôvodu si ma hrubými výrazmi napadol, takže spoľahni sa, že si tú robotu dám a všetky tie nepríjemnosti postúpim
chápem, že máš tendenciu byť hrdina a spoliehať sa že ti to prejde; ak si chlap, osravedlň sa a buď si istý, že mne nebude robiť problém uznať, že som sa v tebe mýlil; a možno to bude dôvod aby sme sa niekedy aj osobne stretli a presvedčili sa na vlastné oči a uši, kto je kto, aj keď v tejto chvíli a ani doteraz som o to absolútne nestál na rozdieľ od teba ◄ reagovať
soson žiadne zbrojáky sa brať nebudú ani súdy nebudú ani sa nepobijeme . To sa len tak od klavesnice povie :-) Preto je dobre si niekedy vysvetlit aj veci na živo a garantujemˇTi ,že sa nepobijete ani nebudete urážať . Niekedy to ujde a možno aj naserie človeka ,ale tým to aj končí . Nemusíme mať všetci jeden názor práve preto je tu debata . Takže prajem LaL zdar . ◄ reagovať
Ešte toľko Jazy že som nemal na mysli hrubú silu v poslednom príspevku. ◄ reagovať
Tak to mám v živote smolu raz. Natrafím ne nete na človeka ktorý sa bojí zverejniť svoju identitu a ešte mi zariadi aby som prišiel o zbroják. Tak toto je veselá stránka. To sme v roku 1969 ? Keby som chcel tak si zmažem foto a neviem čo a nie moje príspevky. Vieš Jayz aby sa Ti tieto vyhrážky nevrátili ani nevieš ako. ◄ reagovať
Ano niekedy sa zábava naozaj vygraduje :-) Ale ja myslím ,že nejde zase tak ovela v nejakých debatkach . LaL zdar. ◄ reagovať
ešte malá informácia - nepomôže ti ani prípadné zmazanie príspevkov cez admina - už som si tvoje invektívy archivoval; spamätaj sa chlapče kým je čas ◄ reagovať
Šašon, ovládaj sa, že ti príroda - usudzujem podľa tvojho prejavu - ubrala na rozume a pridala na hrubej sile ťa neospravedlňuje. Skús ešte nejaké hrubé nadávky a potom sa nečuduj. Nemám problém veci dotiahnuť tak ako treba. Stretneme sa určite. Kde, uvidíš - možno už s takými miestami svoje skúsenosti máš. Pozor, máš zbroják, tak aby si oň neprišiel. Nato že máš štyridsať rokov sa správaš ako decko. Možno si v svojom prostredí zvyknutý, že sa môžeš chovať ako primitív, no voči mne si to dovoľovať nebudeš. Ja som ťa k urážkam nevyprovokoval, začal si ty. Napriek tomu čo si o tebe mám dôvod myslieť, som ti tie nadávky adekvátne nevrátil.
Dávam ti šancu ospravedlniť sa. Neviem či si to schopný pochopiť, ale nezhodil by si sa tým, naopak. A ja by som v tom prípade musel uznať, že som sa vo veci tvojej mentálnej úrovne mýlil. ◄ reagovať
neboj, šašon, na tvoju úroveň neklesnem, nedám sa vyprovokovať
každý normálny človek podľa toho čo my dvaja píšeme vie posúdiť, kto z nás dvoch je to čo píšeš mne
ja ti len môžem povedať, že pre mňa si obyčajný chudák; tvoje trápne PMky, ktorými si ma obťažoval napriek mojej výzve aby si prestal otravovať, som vymazal a poslednú pred prečítaním; ozaj som nie na teba zvedavý, choď zapáchať niekde inde ◄ reagovať
Jayz keby si sa nebál toho že ta tu niekto spozná Ty utajený ineligent, tak to zoberiem. Asi vieš Ty onan prečo sa skrývaš. Velmi rád by som ta spoznal osobne aby si mi to povedal do očí. Ale na to si posratý kokotko. ◄ reagovať
Edu fakt kedy si bol na posledny v tatrach ?
asi nevies co sa deje ohladom zonácie ◄ reagovať
Edu ďalej píše: "Dnes sa debatuje strašne o globalnom oteplovaní ok ale globálne oteplovanie je prirodzený jav nedá sa zastaviť možno spomaliť .Po globálnom oteplovaní príde doba ľadová to sa stalo na zemi už miliony krát."
Edu tak toto je fakt perla; kým vedci vo svete vynakladajú spústu energie na seriózne závery, ty máš vo všetkom jasno. Áno, ľadové doby tu boli, aj keď nie milióny, aj medziľadové tu boli a my sa podľa všetkého v jednej nachádzame; ak chceš, aj ti ich vymenujem, len nepamätám už, ako sa to správne píše, ale v štvrtohorách boli 4 doby ľadové - Ginz, Mindel, Ris a Wirm; medziľadové doby sa volajú podľa názvov ľadových dôb, ktoré im predchádzali a následovali, napr. Ginz-Mindel...
vedci majú veľmi vážne dôvody sa domnievať, že súčasné oteplovanie je schopné vyvolať následné globálne ochladenie - sú o tom zaujímavé štúdie a modely a bohužiaľ je v tom silná logika, pričom exaktne zistili, že prechod na dobu ľadovú - neviem ktorú - trval len cca 10 rokov; teoretické modely však poukazujú nato, že prechod do doby ľadovej môže byť tak prudký, že môže nastať aj v priebehu niekoľkých dní. Na globálne oteplovanie, ktoré je čiastočne aj prirodzeným vývojom na Zemi, má silný vplyv činnosť človeka - skleníkový efekt, ktorí mudráci typu Klaus považujú za výmysel rovnako, ako pred 30 rokmi mnohí pochybovali o následkoch ozónovej diery a dnes kvôli nej o.i. predčasne umiera kopa ľudí...
takže ja osobne by som taký optimista ako si ty nebol, ja len dúfam, že mňa sa megaprúsery, čo čakajú túto planétu, veľmi nedotknú (dúfam, že si si povšimol, že prúsery tu už sú, častosť a rozsah prírodných katastróf sa neustále zvyšuje; kým ťa nevytopí alebo ti neodnesie strechu, stále to bude niečo, čo sa "kdesi" stalo no teba sa netýka; takto to my ľudia väčšinou vnímame
ja chápem, že fórum je aj zábava, ale pri tak vážnych veciach treba buď byť vážny, alebo dať jasne najavo, že robíme humor, tu ale čierny... ◄ reagovať
Edu napísal: "Keď budú dialnice všetko sa zlepší teda ak nebudete vehementne bojovať aj proti dialniciam a zonáciam."
myslel som si, že sa tu už nato vykašlem, ale nedá sa, Edu ty vieš ozaj vyprovokovať...
áno, máš pravdu vo veľa veciach čo tu píšeš, rovnako ako na veľa vecí máš slušne povedané veľmi skreslený pohľad a to je ozaj strašne slušne povedané...
jedným dychom dať dokopy diaľnice a zonáciu a obe interpretovať akože "nejakí zlí jednotlivci" (moja formulácia) sú proti je fakt riadna haluška; iba blbec pochybuje o tom, že diaľnice netreba a garantujem ti, že aj väčšina tých čo vystupuje proti niektorým diaľničným úsekom to dobre chápe; tragédia je však v tom, že kým chceme rýchlo dostavať predražené diaľnice (predražené aj preto aby sa bolo z čoho lepšie nabaliť, nie aby rýchlejšie stáli - čomu mnohí veríte) tak do rozumnej akceptácie prírodných podmienok spojenej aj s dlhodobou vyššou efektivitou sa neinvestuje nič alebo primálo; detaily sú na dlhšie vysvetlovanie, ale je to tak;
obdobne zonácia - tá posledne presadzovaná objektívne nie je o harmonizácii záujmov v území najčastejšie prezentovaných ako vhodný rozvoj cestovného ruchu s prijateľným rozsahom ochrany prírody, ale o bezohľadnom kvantitatívnom a nenažranom zastavaní Tatier na úkor nielen ochrany prírody, ale aj samotného cestovného ruchu - vysvetlovanie je tiež na dlhšie, ale už sme sa tu toho viackrát dotkli... ◄ reagovať
gabrielSO jasné ,že nejde keď sa bavíme o tom kolko zveri bolo pred rokom 1989 a po ňom tak to je asi o politike . Ja som tiež videl kormorána v roku 1990 a nemohol som uveriť ,že je to kormorán :-) Dnes ich lietajú tisíce asi sú tu ryby . Prečo sa boja všetci tej politiky vecí verejných . Veď jarabíc a králikov tu bolo tiež desattisce u už neni . Nie je to zásluha politiky . Aj krajina a príroda prechádza určitými zmenami . Dnes sa debatuje strašne o globalnom oteplovaní ok ale globálne oteplovanie je prirodzený jav nedá sa zastaviť možno spomaliť .Po globálnom oteplovaní príde doba ľadová to sa stalo na zemi už miliony krát . Tak ako jar,leto,jeseň a zima . Takže nejaký veľký strach nemám . ◄ reagovať
gabrielSO pokles stavov malej zveri nehladaj v demokracii kulminovala asi v polovici komunizmu . V roku 1990 sme ešte nejakých zopár zajacov a bažantov strelili . Ale musím povedať aj druhú vec ,že sme žiadneho zajaca ani bažanta nikdy nevypustili . O jarabiciach a králikoch by sme mohli debatovať ale vedz ,že ich nezabilo to že si ludia môžu slobodne voliť svoju vládu a slobodne rozhodovať o veciach verejných . Ak si myslíž ,že Husák s Jakešom alebo kss rozmožovali zajace tak nerozmnožovali . V roku 1989 sa strielalo v našom PZ pár kusov srnčej zveri ktoré sa odovzdali na tzv kontigent takže na každeho poloviníka zostal tak jeden zajac ročne . Nestrielali sme žiadneho diviaka dnes ich máme 3 x tolko ako sme vtedy strielali zajacov . srnčej zveri asi 5 x tolko ako v roku 1989 tiež strielame mufloniu a Vysokú zver . Takže treba si povedať po pravde ako to je a hlavne prečo to tak je . Na východe to vypadá tak ako keď nemáte infraštruktúru , cestovný ruch a podobné veci . Keď budú dialnice všetko sa zlepší teda ak nebudete vehementne bojovať aj proti dialniciam a zonáciam . Ak sa ti páčilo v minulom režime máš možnosť voliť KSS . Nuž kedže má kss preferencie pod 1% asi tých čo sa im ten socík páčil a čo by chceli aby nám totalizne vladla kss respektíve moskva je veľmi málo . ◄ reagovať
Edo ,tak čestne sa priznaj koľko drobnej zveri myslím bažantov a zajacov ste mali na výradoch po spol.poľovačkách do roku 1989 ,keď sa použivali chemikálie a boli stoky a ešte prezráť koľko ich bolo na výrade minulý rok keď už máme tak celkom čistú krajinu.Je to asi tak ako u nás do roku cca 1991 bolo na výrade priemerne 50ks bažantov a 30 zajacov ,od roku 1995 zajaca nestrieľame , bažant sa nám za posledné tri roky taktiež vytráca z revíru ,,čím to asi je ?? Netreba vidieť všetko v ružových okuliaroch v dnešnej dobe realita je úplne iná.Taktiež som chodil na ryby do r.1996 u nás na potoku boli také pstruhy potočáky a dúhaky o akých sa už len rybárom môže snívať v dnešnej dobe,jalce ,mreny sa vôbec nelovili teraz je potok z dlžkou cca 25 bez života a to je iba jeden príklad z našej krajiny. Edo , veľká škoda že bývaš odomňa dosť ďaleko rád by som Ťa pozval pozrieť ako vyzerá demokrácia a jej prínosy v dnešnej dobe na východe slovenska. ◄ reagovať
gabrielSO ano industrializácia prírode neprospieva ,ale musíme hladať kompromis žial aj medzi tým . Triedia sa odpady fungujú čističky ,Ružomberok už nie je žumpa ,ked som pri váhu ktorý bol v roku 1989 mrtva žumpa vyhadzujú sa v nom ryby a vonia ako rieka , tiež na kanali sa objavili zubáče ,bolene atd . To sa vždy hovorilo ,že kto chce mať do konca života nepriatela nech mu dá rybu z kanála . Tiež oblúbené trativody už nikto dnes neskolauduje. Prestali sa robiť fosfáty ,olovo z aut nahradil anabex a takto by som mohol pokračovať ďalej . Civilizačný tlak sa samozrejme stupňuje . Žial inak sa nedá človek k životu nepotrebuje iba prírodu ale i iné veci . Preto to treba odborne zladiť a všetko bude ok . ◄ reagovať
Edo ,vo veľkých tokoch áno ,u malých potokov pretekajucich cez obce pravý opak tam kde bol do roku 1989 život sú teraz stoky bez života.A diaľnice ?? ak považujeme Slovensko len po Žilinu, tak ich nestavajme ale sadnúť si do auta v Ke a isť do Ba 400 km teraz za 8 hod a viac, tak to je na zamyslenie čo povieš??? ◄ reagovať
Jayz od roku 1989 sa veľmi veľa urobilo pre životné prostredie a ekologiu do smradlavvých stokov sa vratil život a stali sa riekami . Podla mna sa urobilo veľmi vela . Je to iba uhol pohladu . Ano stotožnujem sa že smeraci dosť ignorujú životne prostredie a chcu za každú cenu stavať dialnice a rýchlo pritom si i samozrejme si niečo pri tom i zarobiť a prihriať politickú polievočku . Takže zúžim to pred rokom 1989 bolo životné prostredie a odpadové hospodarstvo v katastrofickom stave !!! To však neznamená ,že treba zaspať na vavrínoch . Dnes tu máme media ktore sme tu pred rokom 1989 nemali takže kritizovať fantastických súdruhov a poukazovať na ich rozkradanie sa nedalo .Tým čiastočne národ nasiakol že boli super čo je samozrejme lož. ◄ reagovať
vivat, urobíme to inak !!! v tichosti, niečo za niečo, veď vlk vždy bol a bude nenažratý, hoc i v barančom rúchu odetý ◄ reagovať
vráťme sa k téme
Edu, Stano ešte nepovedal nič, chystám sa k nemu, dám vedieť :-)
Napísal si: "Že sa budú správať účelovo to znie dosť konšpiratívne." - bingo, trafil si klinec po hlavičke. Máš v svojom ohýbaní slovíčka "účelovo" pravdu v tom, že každý sa nejak účelovo správa, ale z kontextu toho, čo som napísal je zrejmé, akú účelovosť som mal na mysli. Je to konšpirácia.
Je zarážajúce, že napriek kauzám spojeným s ministerstvom životného prostredia v tomto volebnom období (a to sa neprevalili všetky) si nikto nejak nevšíma jeden fakt, že vrcholové posty rezortu (nielen minister) sú obsadzované účelovo - ľuďmi, ktorí často nemajú príslušné vzdelanie či odbornú prax; ľudia to nevidia alebo nechcú vidieť (médiá to rýchlo vzdali) hlavne že títo ľudia tu neprišli zastávať záujmy životného prostredia ako im to ukladajú zákony, ale pretláčať záujmy tých, ktorí potrebujú zákony obchádzať alebo si ich prispôsobiť tak, aby z nelegálnej veci bola legálna; to sú overiteľné fakty a je to čistá konšpirácia zakrývaná celou vládou, lebo je absolútne naivné si myslieť, že ficosmer nevie čo sa deje - veď je v tom aj priamo zainteresovaný - viď napr. účelová zmena zákona CITES v záujme bývalého štátneho tajomníka MŽP za smer, ktorý v rozpore s dovrtedy platným zákonom držal vzácne živočíchy za čo mu hrozilo trestné stíhanie a to je len jeden malý príklad...kto ozaj verí, že nejde o konšpirácie a hrubé podvody, je na jednej strane šťastný človek, na druhej ideálny volič...
a najkrajšie je to finále - kým pred 20-timi rokmi sa niesla revolúcia "na krídlach životného prostredia", dnes dokonca tento rezort rušíme a to ešte klameme ľudí, že sa niečo ušetrí...
takže zonácia neprešla, vivat, podvod a zlodejina pred očami zblbnutého národa sa odkladá na neurčito ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.