goret vsetkym ktori si to precitaju a mna na tom zaujimal nazor obcana vysoke tatry ◄ reagovať
V článku sa síce spomínajú počty podpisov, ale ani jeden konkrétny argument ku niektorému konkrétnemu projektu v konkrétnej lokalite. Komu sú určené a na čo sú dobré takéto články? ◄ reagovať
a este neviem naco idu zvacsovat kapacity,namiesto toho nech zrekonstruuju kopu budov ktore chatraju a budu mamt viac kapacit ked uz tak chcu ◄ reagovať
chvalabohu, že nie je učiteľka :)
okrem fiaš od octu existovali aj 2 l bandasky a aj "polní láhve" :) ◄ reagovať
goret ako rangers pre Trenčiansky a Nitriansky kraj som už bol na Slovensku skoro všade :-) Nie len na Slovensku.Samozrejme k srdcu sú mi najbližšie Biele Karpaty na okraji ktorých žijem celý život . Mám pocit ,že ľudia sa správajú k prírode o troška lepšie ako to bolo pred desaťročiami . Faktom je že vtedy sa nosili nápoje vo flaši od octu lebo iná proste nebola :-) Dnes je tých fliaš oveľa viacej ako aj plechoviek atď . Veľa ľudí ich však po prírode nerozhaduje . To sú iba naozaj čudáci . Ťažko sa na nich aj hnevať lepšie je to pozberať . Lebo aj tak to vôbec nepochopia čo to vlastne od nich chceme :-)
Ide o to aby to tých čo odpadky zberajú bavilo a napĺňalo .
Moja sestra chodí behať a zaroveň zberá odpadky :-) pekne do vreca :-) Pekne to vyzberala . Dokonca sa jeden človek vyjadril ,že jej musí asi preskakovať :-) Dúfam že každý kto donesie z prírody čo len jednu flašku plastovú sa nemusí za to hanbiť . Kedže sestra je doktorka psychológie môže sa sama i vyšetriť :-)) ◄ reagovať
Edu, koľkokrát si bol na MVMR? Mňa skrz túto akciu nahnali do SZM. Inak tých pamätných tabúľ sa "stratilo" niekoľko, tak to nakoniec vyriešili "príležitostnou", ktorú inštalovali len počas MVMR a potom zas odkladali. Chalani, ktorí ju mali na starosti, ju po odinšatalovaní nezabudli slávnostne ošťať. Úžasný pocit :)
Irenesa môže tešiť, že odpadky sa zbierali i počas tejto akcie a tzv. rysácka míľa bol štafetový beh z fúrikom :) ◄ reagovať
Goret lenin bol všade a všade i je lebo je večne živý . Popritom napísal také množstvo kníh ,že keby ich písal 24 hodín denne potreboval by na ich napísanie 10 svojich životov . A to som zarátal aj obdobie blúznenia v poslednom štadiu syfilisu tzv.progresívnej paralíze . Na Slovensku to však v realite bolo asi takto :-)
odkaz ◄ reagovať
Inak V.I.L. ak bol až hore na Rysoch, tak šiel z poľskej strany, od Morského oka a tam sa aj vrátil, tzn. nebol z našej strany, od sedla Váhy, kde je spomínaná chata, takže v tomto smere nemusíš mať mindráky.
A bol aj na Babej hore :) ◄ reagovať
Ireneus, ty svoj cit k VT prejavuješ zbieraním odpadkov a túžiš, aby sme ťa za to chválili. Stalo sa, v predošlom príspevku som to označil ako záslužnú činnosť. Nájdu sa však aj iní milovníci VT, ktorým nerobí problém nezištne pomocť pri rekonštrukcii vysokohorskej chaty. VT nie sú iba pre ochranárov, príp. poľovníkov, ale aj pre športovcov (horolezcov, vysokohorských turistov, skialpinistov, lyžiarov). Odpad, ktorý zbieraš po sebe zanechávajú tzv. mastňáci, ktorí do vysokohorskéto terénu zriedkavo trafia a zdržujú sa v pásme osád. Ja medzi nich nepatrím a svoj odpad, až na niekoľko exterentov v kosodrevine som vždy zniesol dole. Mne som odpadkársky úlovok budeš zbytočne prezentovať, radšej to pošli mastňákom. ◄ reagovať
Ireneus samozrejme niet nad osobný kontakt . Pán lukáč môže byť správny človek . Čo sa týka prírody žijem v nej celý život snažím sa ju spoznávať ako celok . Pracujem v ochrane prírody dokonca ako rangers , mám skúšku z poľovníctva ako i hospodárske skúšky . Moje vzdelanie je žial iba maturita . Učenie ma veľmi nebavilo račej som chodil na ryby alebo na huby a tak :-) Závozník som nebol iba druhý vodič :-) Pred rokom 1989 mohol byť každý každým aj Budaj kuričom :-) Alebo Dubček na lesnom závode :-) ◄ reagovať
EDU,
plne s Tebou súhlasím, medzi nami nie je filozofický rozpor. Aj Tebe aj mne ide v prvom rade o prírodu. No nebuden sa s Teba vysmievať, že ako z bývalého závozníka na JRD sa stal odborník na prírodu. Asi tiež si veľa toho prečítal a naučil sa. O kvalite Tvojich fotiek, a nie iba na odkaz no coment, no si špička, ale iba vďaka sebe. A už som ako kolotoč, Luláč nie je mojim priateľom a s jeho pozeraním na svet mám viacero výhrad. No ak žijeme v demokrácii tak mám právo na obhájobu, ing. elektrotechniky nie je nadávka ale titul( červený diplpm z ČVŠT v Prahe) , pracoval vo Výskumnom ústave robotechniky, má niekoľko patentov... potom ho to vtiahlo ku Canislupus a už sa vezie... nechcem chválu na neho, ale skôr kritiku ale objektívnu a nie ponižovanie, veď mu to hraje do kariet... viď predošle príspevky o mesačnom príjme...no aj blbosť niektorých diskusujúcich je Boží dar... A pán Lukáč si to číta z neznámeho nocku a má radosť akú mu robíme reklamu... ◄ reagovať
goret !!!
Na chate pod Rysmi som nikdy nebol a nemám to ani v pláne. Nefungujem v organizovanej skupine, ale sme priateľmi skutočného poľovníctva, hôr a Tatry sú nám najbližšie. My naozaj iba smetí anonymne zvláčame a Ty sa bojíš zverejniť aj svoj e-mail, aby som Ti dokázal náš cit k Tatrám. Neboj sa nebajdeš ma s dvomi tehlami na chrbte ako to bolo v socíku na výstup na Rysi, tam bol Lenin, ja tam už nemudím byť, sú aj iné štíty, aj ak u netatrancov nemajú taký cveng ◄ reagovať
VLK je jaky je urcite toho vela posrali no teraz suhlasim aspon s tym ze protestuju proti tej zonaci vo vsetkych bodoch peticie nesuhlasim no dufam ze aspon sa schvali nejaka ohladuplnejsia zonacia pod dohladom neovplyvnenych odborníkov,lebo bohuzial tu zonaciu schvalia tak či tak ◄ reagovať
EDU ja sa nebojím no nejake take uz stoja no nastastie uz nieco ohladom toho schvalovaly takze by sa nemalo stavat hoci co a asi mas pravdu ze ked to dodrbali s lykozrutom co dodrbali niekto by za to mal niest zodpovednost ◄ reagovať
Ireneus vlk a členovia tohoto združenia vedia písať ľúbivé slová . Žial odbornú prácu ekológou a lesníkov často úplne odmietajú . Správajú sa často neodborne a lenonovsky . Tu v tomto článku poukazujú na to čo dokáže príroda a voda udajným zásahom zlých lesníkov . Na druhej strane obhajujú že katastrofu v Tatrách netreba riešiť nijako . Ekológovia varujú ,že to môže viesť k veľkým zosuvom pôdy lesníci zasa varujú pred katastrofickým rozmnožením lykožruta . Nejedná sa o domnenky je to totiž dokázaná vec. Ano les sa tam revitalizuje aj sam za stovky rokov ako sa však zmení všetko vôkol nikto nevie . Tatry nie sú Canada žijú tam ľudia funguje infraštruktúra . Umyselne však prezentujú klamstvo ,že nejaký zlý lesníci nám idú vyrubať Tatry čo je samozrejme lož . Malo sa odpratať veternou katastrofou zničené drevo a zalesniť podľa najnovších odborných poznatkov . Osobne na tom nevidím nič zlé a hlavne Tatry by nezničil tzv ochranari tak ako doslova zdevastovali šumavu svojím fanatizmom . Preto by mali takéto odborné veci riešiť odborníci nie dobre platení elektrikári a spol . Ak by sa im takéto nivočenie podarilo mala by byť vyvodená osobná zodpovednosť . Plašiť zver v Tichej a kôprovej LOZ VLK pohybovanie sa mimo turistických chodníkov,natáčanie filmov v partiách a ďalšie a ďalšie porušovanie zákonov o ochrane prírody týmito samozvanými tzv ocharanarmi vôbec nie sú zodpovedané !!! ◄ reagovať
Rozumiem, u teba Čisté hory = Čisté Tatry = Čisté Vysoké Tatry = zbieranie odparu v okolí turistických chodníkov vo VT. Záslužná činnosť. Apropo, koľko materiálu sa chystáte vyniesť na prestavbu chaty pod Rysmi? ◄ reagovať
Gornet, neviem čo si študoval, ale kým som vyštudoval veterinu, tak som veľa toho musel prečítať a aj naštudovať. Ak si myslíš, že čítanie odborných publikácií je iba kvantitatívne, vždy sa na Teba niečo nalepí. Tatry nepoznáš ako celok, ak nevieš ani o akcií Čisté hory a ešte si robíš z toho posmech. Poľli mi mail na Teba a pošlem koľko sme nazbierali dobrovoľníci odpadu počas Bielej soboty, nikým neorganizovanej a jediné info o tom je zverejnené tu. A aj keď blogy nečítaš s obľubou, tak si klikni na: odkaz /> A minimálne prvá časť je písaná sčítaným autorom, o tej druhej môžeme polemizovať a možno, by sme sa aj zhodli ◄ reagovať
horal18 toho ,že sa v tatrach postavia škarede obludy sa báť naozaj nemusíš . Projektanti tipu Petržalka už v dnešnej dobe nemajú uplatnenie. ◄ reagovať
Ireneus, ak posudzuješ vzdelanosť podľa množstva prečitaného, tak je to posudok kvantivatívny. Podobné posudky, v ktorých sa kvantitatívne parametre vydávajú za kalitatívne nie sú v našich končinách žiadnou zriedkavosťou, stačí sa pozrieť na "kvalitu" našeho vysokoškolského štúdia, resp. na to, čím sa táto kvalita prezentuje. Takéto posudky ja označujem za negatívne chválenkárstvo na zalepenie očí a ohlúpenie mysle, ktoré danej veci viac škodí ako pomáha.
lubaja asi viem o ktorých hovoríte ,nechapem jak mohli vystavat take skarede obludy vobec sa tam nehodia ,dakedy tam bol les ◄ reagovať
Áno cez Veľkú noc sú Tytry plné, v sobotu to na Hrebienku a okilí vyzeralo ako v Bratislave na korze. Proste ľudia tam trávia Veľkú noc, čo bolo vidieť aj na obuvi a oblečení, že nie sú to turisti. No v období jarných prázdnin, takmer ľudoprázdne až na niekoľko lyžiarov z bývaleho ZSSR. No turistické cesty takmer prázdne. A veľa voľných miest na ubatovanie bolo aj priamo v Smokovci napr. nové apartmány nad liečebňou PALACE ◄ reagovať
drakfero no teraz na sviatky su tatry nabite a nikto nepisal ze ludia tu nechodia lebo chcu stavat nove hotely ◄ reagovať
haha , je to velmi zabavne , ze do Tatier nikto teraz nechodi , lebo hotely su predrazene a oni tam chcu stavat este viac :)))) ◄ reagovať
Je apríl, tak vtipu je tu dosť, hlavne o majetku Lukáča a jeho plate. Skúste sa ísť pozrieť na jeho dom v Osadnom, jeho oblečenie a asi miluje vlaky, lebo nemá auto a do Blavy a po Slovensku chodí verejnou dopravou. Ako už tu bolo napísané, nie je blb a na svoje živobitie si vie zarobiť. No pri takých 1. aprílových príjmoch, by jeho majetok a užívanie života vyzeralo ináč ◄ reagovať
To ja aj za 1000 :-) Miloš to ešte netušíš ,že spomenutý má ďaleko viac ako 5000 euro ◄ reagovať
dajte mi plat 5 000 eura a budem citat a vyvraciat vsetko tiez : )) ◄ reagovať
EDU s Tebou súhlasím, viem že Lukáč nie je boh a VLK ho slušne uživý, ale zase vedomosti mu nemôžem odoprieť, veď ma dosť času čítať a študovať a potom prípadne prekrúcať fakty. ◄ reagovať
Ireneus ani pána Lukáča netreba glorifikovať . Ochranárstvo tohoto razenia je predovšetkým výborný biznis . Nemajú miliardy dolárov ako greenpeace ,ale na svoje si prídu naozaj slušne. Ja im to nezávidím len aby sa našiel kompromis a nekonalo sa v neprospech prírody . Žial konanie v neprospech prírody sa už veľakrát LOZ VLK podarilo . ◄ reagovať
To sú Tvoje slová: " pár názorov pána Lukáča som čítal (tuším na changenete) a dovolím si o ňom tvrdiť, že to v detstve prehal s čítaním kníh Jacka Londona", ak si myslíš že nemá preštudované viac a určite viac od nás oboch, tak sa ospravedlň jemu, mne nemusíš. Tvrdil som x- krát, že z jeho názormi ako príroda si pomôže sama nesúhlasím, ale nová zonácia Tatier, je niečo iné. Aj zajtra idem do Tatier a verim, že uvidím aj niečo iné ako JT a ich pobočky. Nenútim nikoho súhlasiť s mojim názorom, ale rád som ak ma presvedčí, že sa mýlim. Ak si toľko čítal, tak prečo pec ing. Lukáča sa volal SKUKAM ? ◄ reagovať
to je fakt ze kvoli vlkovi tatry zoziera lykozrut ale teraz z nimi v dacom suhlasim,to ze su proti zajazdovkam a hotelom to s tym znizenim stupna neviem ci je to dobre alebo zle? ◄ reagovať
Ireneus, osočovanie je definované ako uvádzanie nepravdivých informácií. Smiem vedieť v čom podľa teba klamem? To o Lukáčovom psovi viem od neho samotného z changenetu. Srdečne ho pozdrav, príp. strč za klobúk.
-------------------
Ako je to v tej povesti o anjelovi, keď letel ponad Kriváň? Čo to mal vo vreci? Odborníci to neboli. ◄ reagovať
A akcia čisté hory prebieha každý rok aj minuly na záver sezóny a nie je to brigáda ale akcia. Veľmi málo poznáš Tatry a ideš diskutovať, radšej osočuj, to Ti ide lepšie ◄ reagovať
goret , mňa môže uraziť iba genius alebo debil a Ty génius nie si. Ak by si bol sčítanejší, tak by si vedel, že mal československého vlčiaka (slovenské plemonoň SKUKAMa, ktorý pred dvoma dňami zomrel vo veku 16 rokov. Je to plemeno vyšľachtené krížením vlka Canis lupus a nemeckého ovčiaka ◄ reagovať
Irenus, dnes je deň vtákoch. Ak sa chceš chváliť svojím, tak sa chváľ, ja sa nepotrebujem, ale vďaka, že si mi pripomenul kam sme chodili na brigády, keď sa v našej škole maturovalo :) ◄ reagovať
Irenus, prečo by som ti mal niečo vyvracať? Ľudia veľmi ľahko uveria tomu čomu chcú veriť a zaboha neuveria tomu čomu nechcú. Ty máš na neho svoj názor, ja má svoj. On má na seba zase svoj. A má/mal i takého psa, ktorý sa kamarati/l s vlkom (canis lupus), ja takého nemám :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.