diky za radu,
canon ešte nemám, ale bude (EOS 400D) :-). do objektívu určite nebudem môcť investovať niekoľko desaťtitís, takže s tých lacnejších. je to kompromis, ale čo už. s tou sigmou nie si spokojný? práve nad týmto som totiž uvažovala (aspoň myslím, že to je on). ◄ reagovať
LAPKA
Ten objekti je sigma 70-300 dg macro
Ale ak mas canon tak si kup canon 75-300 a pokial mozno aby mal IS to je paradna vec .Ale zalezi kolko chces do toho vrazit ja idem kupit novy, bud tamron 2oo-500 alebo pevnu 400 od canonu tak uvidim. ale hodne stastia ◄ reagovať
martinhodon, a aký presne objektív to je s ktorým fotíš ak sa môžem opýtať (mám na mysli konkrétny typ)? plánujem si totiž časom zaobstarať podobných parametrov, tak zháňam infos :-) ◄ reagovať
dakujem za rady , budem sa snažiť to nejako sklbyť . ◄ reagovať
rusty - pozri čas, napísali sme to naraz ... :-) ◄ reagovať
marosko-mam to hned nad svojim prispevkom ako dodatok....:) ◄ reagovať
ja pouzivam CANON EOS 350 A OBJEKTIV 70-300mm.
Ked chces fotit vecer alebo za sera nedavaj iso vetsie ako 800 lebo pri vyssom cisle je uz sum neni su dobre fotky.No najlepsie je pouzivat objektyv z vysokou svetelnostou ale tie su dost drahe ◄ reagovať
Vysoké číslo ISO zvyšuje u fotografie šum !!! ◄ reagovať
Este som zabudol dodat-ak zvolis velmi vysoku citlivost, na fotkach bude sum, aj keby si neodfotil nic, len tmu – nastavenim vysokej citlivosti to totiz povolis. ◄ reagovať
Ak chces fotit za sera, vyber si fotak s co najvyssim cislom ISO. Vyjadruje citlivost snimaca(kolko svetla musi dopadnut na snimac, aby bol schopny aspon nieco zaznamenat).Aby sa dalo v podmienkach velmi slabeho svetla fotit, fotograf ma dve moznosti:1. predlzi expoziciu na niekolko sekund,2. zvysi citlivost snimaca. Predlzenie expozicie vsak znamena mat pri sebe stativ a objekt sa nesmie ani len trocha pohnut(co je pri zveri dost tazke:) ), inak by bola fotka neostra. Ale vyber fotaku zavisi inak len od tvojho rozpoctu. Odporucal by som ti vsak digitalny, lebo potom nemas problem fotky upravit v editore, ak im nieco chyba(co je takmer vzdy). Vseobecne uz klasicke fotaky vymieraju a vidiet to aj na ich cenach. ◄ reagovať
Ja fotím olympusom C-760, má 3,2 Mpx, 10x opt.zoom,30x dig.zoom,....potrebuje dobré svetlo, za šera sú fotky nejasné až rozmazané. Snažím sa fotiť čo najbližšie, ako len môžem. V obore sa to dá ľahko, ale vo voľnej prírode je dosť problém, buď vyčkávaš dlhé hodiny na posede, alebo musíš byť opatrnejší ako zver a priblížiť sa oveľa bližšie ako na dostrel..:-)) Nastavené mám max.rozlíšenie a ešte potom fotky trochu upravím. Používam na to program PhotoFiltre, ale sú aj lepšie. ◄ reagovať
Ja mám Canon PowerShot S2IS
5 Mg.pix a 12x opt zoom. Stál 15000
na splátky ale na to čo píšeš nestačí !!! ◄ reagovať
noo ja mam olympus fe 170 , co ja viem mne pre zaciatok staci aj ked tie fotky niesu najlepsie ..ale treba to s nim vediet...ja sa este ucim... ma 3x opticky zoom a 6 megapixelov...ved pozri moje fotky... ◄ reagovať
To ešte neviem , ale som myslel že mi ostatny poradia ake maju ony foťaky ◄ reagovať
Radiť sa možno aj dá, len neviem ako vysoko chceš finančne vyskočiť ??? ◄ reagovať
Aký fotoaparát používať - Chcel by som sa poradiť s ostatnými ,aký typ fotoaparátu použiť na fotenie zveri za šera,pri svitani... Použiť digitálny alebo klasický fotoaparát a s akym zoomom, na akú vzdialenosť musim fotiť ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.