msabi
TAk tie ribniky aj to srncie ma lakaju mozme sa dohodnut ◄ reagovať
Ja som 30 km od Nitri a som aj polovnik tak by som vas vedel aj k zveri doviest ale vatsinou iba srncia a mame tu aj dva ribniky tak neake vodne vtactvo na jar je tu ozaj rusno a dost druhov. ◄ reagovať
za malo penazi malo muziky tak to je zo vsetkym.chces nieco fakt dobre ale lacne,len aby to robilo dobre fotky,tak neviem co ti poradia. ◄ reagovať
Zveri je vsade dost len treba davat pozor a poriadne ju pozorovat kedy a kde vychadza ◄ reagovať
Stred, nestred ... Ja kludne dojdem, nech je aj co fotit. Co pozeram, tak zatial Zilina, Blava a Nitra ... U nas je lesov dost, ale k zveri vas ja privediem iba ak nahodou. Je jej tu sice dost, ale ziadne overene "chodnicky" zatial nepoznam ... hadam casom ... Jedine ak by ste mali zaujem o mloky alebo jasterice :-) Ale priroda je tu fakt pekna, takze ak by ste brali "prechadzku" niekde v ponitri dajte vediet ... ◄ reagovať
fajn to sme uz traja. len kazdy je z one kuta slovenska treba dohodnut niaky stred ◄ reagovať
Ja sa pridam ak budem doma tak urcite sa hlasim mam sa o foteni vela co ucit ◄ reagovať
Samo
Ne nemozem stebou suhlasit, ked mas nastavenu ostrost vo fotaku to je len preto aby si hned videl ci sa tu fotku oplati vobec stahovat do pc a v pc ju uz len trosku doostris.tot moj nazor. a mozeme spravit niaku akciu , ak bude zaujem ◄ reagovať
Ake fukoty ... k tej ostrosti ... osobne to nemam rad, aplikacne doostrovanie fotky by mala byt posledna vec po uprave fotky a ak ju mate uz vo fotaku, tak to moze dost stazit dalsie upravy fotky. Ja ju mam na 0. Myslim si ze je namieste iba ak sa davaju tlacit fotky rovno "z fotaka" bez dalsich uprav. Ak by ste planovali nejake "fotosesn", tak sa inac samozrejme hlasim ... ◄ reagovať
Ja som tu ostrost mal na nule a potom sa mozem snazit ako blbec a nedari sa to zaostrit tak uvidime na buduce vdaka za cenne info este raz ◄ reagovať
Msabi
ta dialkova spust je velmi dobra vec ja ju ale nepuzivam lebo ju zatial nemam ale coskoro mi pride tak sa bude lepsie fotit a aj fotky budu o nieco inom . ◄ reagovať
tu ostrost si nastavite : dajte si menu tam prejdite na tu druhu kolonku taky mali obrazok s fotakom2 , potom si najdi picture style a dalej ja mam faithful prejdi na to a stiskni jamp ukazu sa ti 4 stiri moznosti nastavenia ostrost je Sharpness to si dajte na plno smerom doprava ◄ reagovať
Ja mam ties canon 400 ale len kratko a tie info co tu dal martin su pre mna ties cenne ja vatsinou fotim z programom P ale skusam to z prava aj z lava ale moc my to neide teraz to skusim ako pise mato uvidime o tyzden co z toho bude lebo mam problem ze to je malo ostre. Mato ako nastavim tu ostrost na maximum?A este by som dodal ze mam aj dialkovu spust velmy dobra vec ◄ reagovať
Rici
ja pouzivam 400, pred tym som mal 350.
k fotaku je dolezite mat hlavne dobry statyv ,ten je dolezity bez neho dobre ostru fotku neodfotis.ja mam vo fotaku nastavenu ostrost na plnu. a v pc si ju uz ze len trrosku doostrujem.Iso je dost dolezita vec , pokial svieti slnko a je dobre svetlo pozivam iso 100,200 ku veceru ked sa stmieva 400 a da sa pouzit aj 800 ale ten sum tam je uz dost poznat a je stym hodne prace v pocitaci. iso 1600 nepouzivam vobec lebo to je uz moc zasumene. Na fotaku mas volitelne rezimi AV- to je priorita clony, TV- priorita casu, P-plna automatika.
Ja pouzivam iba AV a TV. Av pouzivam ked niekde sedim zamaskovany a cakam, to je asi stale. ked je dobre svetlo tak sa da priclonit napriklad na 7,1 8 9 cim vetsie cislo tym ostrejsie fotka.ale ak chces mat pekne rozostrene pozadie nedavaj viec ako 9 .cas si to nahadzuje samo. TV pouzivam napr. na letovky tam si davam cas od 800 a visie a dam si aj iso vetsie max. 400. neviem co ti mam este napisat spitaj sa
Ja neviem toho vela ale na co budem vediet odpovedat odpoviem. ◄ reagovať
ti co mate Canon EOS 400D mohli by ste mi povedat ako mam spravit co najlepsiu fotku?ake tlacitko na co sluzi atd.take info napr.expozicny cas kedy a aky davate,v akych podmienkache je najvhodnejsi ten a ten,clonu,ISO,dakujem ◄ reagovať
Mam ju aj ja je tam vela o technike ale taky postup ako by som to potreboval visvetlit ja amater tam nenajdes na to by bolo ozaj najlepsie to fotenie a ked ti niekto konkretne povie teraz su potmienky take a take tak nastav to a to ja to skusim a poviem ahaaa tan na to tu je toto kolecko ◄ reagovať
Knihu mam je tam vela veci ale moc sa toho nenaucis ale urcite si ju kupte ◄ reagovať
inac od rastislava stacha je kniha o foteni,a mozno aj z nej by sme sa mohli nieco zaujimave dozvediet... ◄ reagovať
Jasne treba sa dohodnut a mozme nieco zorganizovat ◄ reagovať
To by ties pomohlo keby sme sa stretli aspom my len ja som teraz v uk tak toho moc nezorganizujem ale na jar tu koncim tak by sme mohli nieco skusit ◄ reagovať
Bohuzial neviem zatial o ziadnom kurze Forografovania a ani na upravu fotografii { na ten by som hned isiel. } . Rozpraval som sa z Rastom Stachom ci neplanuje nieco podobne spravit aj na Slovensku, ale zatial to neni mozne.
Nic ine nam neostava iba skusat a skusat.
Najlepsie je ked sa stretnu viaceri co fotia a vymenia si skusenosti poradia si atd. To je asi zatial jedina moznost ako sa zdokonalit. ◄ reagovať
suhlasim msabi,nebolo by na skodu kebyze na SR je nieco take.....hm? ◄ reagovať
No rici skor by som sa spital ci na slovensku su aj neake fotokurzi aj mne by sa to zislo mozno martinhodon o niecom bude vediet lebo vsetko spravne nastavit nieje vobec jednoduche a potom je tu este aj spracovanie fotografie cital som na stranke fotolovy cz ze v cechach to funguje len neviem ci aj u nas mato ak o niecom vies tak napis. ◄ reagovať
to je vsetko?ak nie prosim napiste aj ostatni nejaku radu.dakujem vam. ◄ reagovať
Rici
Ten expozicny cas sa pouziva zakazdym iny,podla toho co ides fotit ak ides fotit letovky vtakov alebo niaku zver v pohybe tak je dobre mat co navetsi cas napr. 1/1000 ale ak ides fotit zver ktora ti nebude cakat tak si nastav fotak na prioritu clony { AV } a cas si tam urci automaticky. ked ides fotit letovky je dobre si dat prioritu casu { TV } a nastavit si aspon 1/1000. ◄ reagovať
a ako je to s expozicnym casom?na co sluzi?aky expozicny cas je najlepsi na odfotenie?dakujem ◄ reagovať
Ked tak skor ten Canon ma Stabilizator obrazu a ultra sonic motor ( usm) richlejsie ostri ako ten tamron ◄ reagovať
mozete mi poradit ci objektiv Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di pro Canon LD Macro 1:2 a objektiv CANON Objektív EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM je vhodny na fotenie zvierat(prirody)? ◄ reagovať
má Canon EOS 400D menší čip než kinofilmové políčko?ak áno ako ste to zistili?ďakujem za info ◄ reagovať
chcel by som investovať max.20000-25000sk ◄ reagovať
RICI
Zalezi na tom kolko chces do toho vrazit.Za dobru cenu sa da kupit Tamron 200-500 ten pouzivam ja.Potom uz stych lepsich je to Canon 400- 5,6, alebo Canon 100-400 tymto objektivom foti napriklad Dudusko. su to uz ale o nieco drahsie skla. ◄ reagovať
Najlepsi pre canon je objektiv canon ja pouzivam sigmu 170-500 je to asi najlacnejsie riesenie v tejto kategorii ale ak na to mas tak si kup urcite canon ◄ reagovať
aký objektív by ste mi poradili vhodný na fotenie zvierat(prírody)?Konkrétne pre Canon EOS 400D. ◄ reagovať
Ahoyte
Poradí mi niekto kvalitný foťáčik od 5-12.000Sk, na fotenie zvery a prírody všeobecne? ◄ reagovať
RICI: odkaz /> Na rychly kukuc ujde, ale asi len pri dobrych svetelnych piodmienkach. ◄ reagovať
a co powiete na Panasonic Lumix DMC-FZ8 EF ? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.