Ovšem za šera sa fotit neda ničim ani ked budeš mať canon 600 sklo :)))))) .Nuž tým compactom čo chceš kupiť olympus budeš mať problem aj na obed pod mrakom nie ešte za šera . Pusti ti to iso 200 a obraz ti začne neznesitelne šumieť /čiže zrniť / nehovorim o tom že ked ti to da dlkší čas bude to zozmazane . Takže tak asi . Za šera sa fotit zver v pohybe neda to je moja odpoved . ◄ reagovať
Ja by som ti poradil kup si zrkadlovku canon 350 napriklad zoženieš použitý za 6000 korun isto k tomu sklo napriklad sigma 135 - 400 sa da zohnat použita za nejakých 7000 a máš naradie ako sa patrí . ◄ reagovať
No je to dobra mašinka len potrebuješ vhodné svetlo ! ◄ reagovať
Nemyslel som úroveň Stachových obrázkov, ale lepších ako mobilom a bežným foťákom. Bol by som rád, ak už niekto má skúsenosti s takou mašinkou, keby sa vyjadril. Ďakujem. ◄ reagovať
Fotit sa da aj mobilom všetko zaleži aku chceš kvalitu. ◄ reagovať
A čo poviete na OLYMPUS SP 550 UZ? Dá sa aj tým dobre fotiť zver? Mám alebo nemám do neho investovať? Na vyššiu kvalitu nemám investície. ◄ reagovať
RICI správna voľba. Tá cena hrá u každeho rolu aj ja by som si rád nakupil objektívy po 300 000 ks a marka 1Ds III len na to nemám . Niekto nemá ani na desattisícový compact. Proste každý podla svojich možností . Canon 100 - 400 je výborné sklo .Skvost medzi sklami zoom . Canon 400D som porovnával v praxi z mojou 30D a na výsledku je lepší je tam citit novučký CMOS .Výborná vecička za super cenu . Tak ešte raz kto nema prachy tamron 200 - 500 alebo sigma 135 - 400 a kto si niečo priplati tak jednoznačne canon 100 - 400 USM IS . ◄ reagovať
hh ja fotak za 70 000 nepotrebujem:D,ale cel by som v buducnosti,ked budu peniaze,tak canon eos 400d a objektiv tamron 200-500popripade ak budu fakt prachy tak rozhodne canon 100-400.s tym objektivom je to relativne aj niektore 300ovky su kvalitne.len u mna hra hlavnu ulohu cena.t sa este ubidi.hlavne aby bol zaklad ;) ◄ reagovať
hups oprava sigma 135 - 400 nie 4000. ◄ reagovať
Rici všetko zaleží koľko máš na to vyčlenených korun. Osobne by som radil niečo z compactných ultrazoomov tipu canon ,olympus,panasonic. Musíš rátať zo slabším svetlom pri zoomovaní . Ono ja mam výbavu rádovo za niekolko stotisíc .Tak to robí trocha lepšie fotky ako comact za 6000 sk. Môžno by nebolo zle zvažiť aj zrkadlovku napríklad canon 350 aj starší a k tomu nejaký zoom sigma 135 - 4000 použita sa dá za nejakých 9000 + fotak použitý za nejakých 10 000 . To by si mal slušnu výbavu na zver v pomere kvalita a cena . Ja som dal za canon 30 D pred rokom aj pol 65 000 + 75000 za sklo ostatné skla teraz nespominam. Ono foták by si mal na výstupe presne taký ako mam ja a sklo v minimalnom rozdiely kvality. Onobne by som račej šiel do zrkadla ako do kompactu. ◄ reagovať
Zoom, zoom, zoom ... zoom je iba jeden z parametrov objektivu a sam o sebe dost bezvyznamny ... Ked uz tak ohniskova vzdialenost, dalej urcite svetelnost a pre "digi" aj crop factor - cize velkost snimaca.
20x zoom bude nanic, ak pre 500 mm a clone prinajlepsom F4.5 vyjde cas 1/60s na ISO 640. Bez stativu s maximalne "stabilizaciou" chipu na snimku bude jedna velka nezaostrena zasumena rozmazana machula.
Kvalitne objektivy pre zrkadlovky mavaju zoom vacsinou okolo 3x. A najlepsie nemaju zoom ziadny. Nevravim ze ultrazoom je nanic, ale proste vacsi rozsah ohniskovych vzdialenosti (zoom) sa niekde prejavit musi.
Asi tolko ja k parametru "zoom". ◄ reagovať
Rici Olympus UZ 510ma optický zoom 10x, typ 550 ma opt.zoom 18x a uz je aj 570 so zaostrovacím kružkom na objektive a ma opt.zoom 20x ◄ reagovať
5x zoom je malo to uz radej kum s 15 x zoomom toho sonycka.a mas tam aj lepsie macro. ◄ reagovať
Zdravim
Potrebujem poradit pretoze rozmyslam na tymito fotakmi a neviem sa rozhodnut :
OLYMPUS SP 510UZ
7.1Mpx 5 plynulydig. zoom stabilizacia obrazu supermakro od 6.4cm elektronicky hladacik s 201 600 bodmi
alebo
SONY DSC-H7 B/S
opticky stabilyzator Super steady Shot a HD vystupom.
Carl Zeiss Vario-tessar . 8.1 mpx.15opt.zoom/30xPrecision Digital zoom 76 smartzoom .bionz procesor.makto od 1cm.2.5"/6.2cm LCD.ozvuceneMPEGMovie vx(640x480 odkazy by som poprosil do osobnej posty dakujm ◄ reagovať
ako rychlo menim ohniskovu vzdialenost? pokial mozno tak to nemenim pokial sa mi zver nepriblizuje,ja mam tamrona200-500 a tam sa da rychlo zmenit ohnisko nemusim snim pretacat len si ho chytim za slnecnu clonu a potiahnem ksebe.
Ako uz pisal samo , pri objektivoch s pevnym ohniskom je to trosku problem , ak sa ti zver dostane moc blizko tak sa neda fotit musis pockat kym viac odstupi alebo sa posunies dalej ty , ale to zas ryskujes ze ta zbada. ku mne sa dostal medved na slabe 4 m a ani som nemyslel na fotenie tak niekedy ti to ani nepomoze. :) ◄ reagovať
Ohniskovu vzdialenost mozes zmenit iba "zoomovanim", alebo vymenenim objektivu. Priblizenie sa da este aj nohami, ale to asi nemas na mysli. To zoomovanie podla mna nie je az taky problem, narocnejsie ako zmena ohniskovej vzdialenosti je presne zaostrenie. Mne priblizovanie zvierat len vyhovuje, lebo malokedy je tak blizko aby som musel ohniskovu vzdialenost skracovat (odzoomovat, pripadne pri pevnych objektivoch naozaj ho vymenit). Vacsinou teda max ohniskova vzdialenost. Skor sa mozno stane, ze cakas a na konar nad hlavou pride vevericka. Tam uz ohniskovu vzdialenost asi bude treba zmenit. A aj nerobit rychle pohyby aby nezdrhla.
Horsie je teda asi spravne zaostrenie. Tam treba dobry fotak, objektiv, autofocus, velky hladacik pripadne dobre oko alebo najlepsie vsetko. A hadam aj trochu stastia. ◄ reagovať
martin.
ako najrichlejsie menis ohniskovu vzdialenost na objektive?ci sa to da len otocenim kruzku?pri behu zveri to musi byt narocne.... ◄ reagovať
ok este nejaky dotazik by bodol,ci ne? ◄ reagovať
ked budes ostrit tak vzdy mier na hlavu, ta je vzdy najdolezitejsia, ak mas zrkadlovku ale da sa to aj na inych fotakoch , ked si zvisis clonove cislo tak mas vetsiu ostrost. ◄ reagovať
ako spravne zaostrit?povedzme na vysoku,srnciu atd. ◄ reagovať
Gamo už je skoro mesiac ako máš nový foťák ,sľuboval si že sa máme tešiť ne nové fotky a nehodil si ešte ani jednu :((( ◄ reagovať
ja sa nestaram do teba,ty sa netaraj do mna,a suhlasim len s tym co uznam za vhodne niesom ziadna vterka!a hovorim pis mi do posty! ◄ reagovať
ja len ze kazdy tvoj komentar je napisany podla sablony: Uplne s tebou suhlasim -->nickname ◄ reagovať
gamo,ja len suhlasim s tym,co uznam za vhodne a o com viem ze je to pravda,alebo si to aspon myslim a ani ma nepoznas,tak prosim ta nesud!ked sa ti nieco nelubi napis mi to do posty. ◄ reagovať
RICI ty s kazdym suhlasi hlavne ze ani nevies ci si ◄ reagovať
Zacinam, mam SONY DSC H 7, co si o nom myslit? ◄ reagovať
suhlasim tiez
aj ja som si xcel kupit FZ18,ale potom som sa do toho vyberu viac dal a tiez by som dal na FZ50 ◄ reagovať
Viem Ti to aj odôvodniť,tak za prvé FZ18 vôbec nie vo všetkých parametroch lepšia,má iba 8MPx a FZ50 má 10,1,za druhé a to je aj naj dôvod pre ktorý som od nej odhovoril aj kamaráta je ten nešťastný 18x opt. zoom,na ktorý naleteli taký,ktorý si nedajú poradiť a nevedia si vypočítať ekvivalent objektívu,ja mám ohnisko 420 a ty niečo cez 500,ale Tebe ho bude pri max. zoome triasť ako smreky v tatrách pri víchrici,lebo má vysúvateľný objektív,pričom FZ560ho má pevný a posúva sa vo vnútri.To zároveň obmedzuje použitie telepredsádky,budeš si musieť kúpiť aj redukčný krúžok,čo je asi o 1000Sk viac ako pri FZ50.Mal si viac o nej čítať a dať radšej o 2000 tisíc viac za starší model,prečo asi stojí o rok starší model viac ako novinka,hmm? ◄ reagovať
vlado, nie len to, čo sa bliští, je zlato ◄ reagovať
Sak to, stará...Okrem toho FZ18ka ma vo vsetkom lepsie parametre, navyse mi to este odporucili ludia co to uz maju...
Vlado, vies vobec co je FZ18? Mal si ju? Preco nie je stastne riesenie? Veis to aj odovodnit, alebo len papagajujes inych? ◄ reagovať
Gamo,nechcem sklamať Tvoje nadšenie s nového foťáku,ale tá FZ18 nebola šťastným riešením,radšej si mal dať prednosť starej,osvedčenej FZ50. ◄ reagovať
Woohooo konečne mám nový foťák /Panasonic DMC FZ18/...teraz sa tešte na fotky :D ◄ reagovať
aj ja by som bol isiel,ale este nemam Canon,ale zasa mam iny fotak ale na tom nezalezi aspon by som ziskal skusenosti ◄ reagovať
Ale az na jar lebo teraz su ribniky zamrznute a nenajdes tu ani vtacika letacika na jar su tu aj vtaky ktore su na tahu a tu oddychuju urcite sa dohodneme to nebude problem ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.