Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

prosim pomôzte mi s vyberom fotaka - diskusia

autor: off jakub11111
pridané: 6.2.2010 22:19
rozmyslam nad 2 fotoaparatmy nikon-coolpix-l100-black alebo FUJIFILM FinePix S2000HD neviem ktory si mam vybrat na fotenie lesnej zveri. ak budete taky dobry tak mi poradte. vopred Dakujem.
počet zobrazení: 18 030
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 5.3.2018 o 22:05

No ak má viac na to,tak ešte Panasonic Lumix FZ 1000 je dobrý foťáčik. Má väčší čip ale menší zoom,ale veď to určite poznáš.odkaz

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 122 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off parohac222, 20.7.2010 o 20:26

ja mam fujifilm finepix s2500hd a zatial som spokojny - za sera bez blesku trochu maze ale nevadi.Ked uz tak 1GB karta je velmi malo pretoze na nu vojde len 4 min 46s videa a len par fotiek.Inak celkom dobre,niekedy je pri plom toome treba pouzit stativ ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jakub11111, 20.7.2010 o 16:54

a co hovorite na Panasonic - DMC FZ38 alebo Nikon Coolpix L110... ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2010 o 1:40

ferio neobhajujem canon . Ale v profitriede sú iba dve značky canon a nikon .Obe značky pri použití špičkových objektívov robia špičové fotografie . Ale bavíme sa o fotení prírdy a zoome . Preto je canon 100 - 400 USM IS profesionalnej triedy L najvhodnejšie riešenie za 1000€ .Akvivalent nikon nemá zatial . ◄ reagovať

off ferio, 11.7.2010 o 15:14

Ved ide len o to naco ma peniaze a co chce!Ak ma moznost kupit zrkadlovku tak nech si ju kupi,je to urcite lepsie ako nejaky kompakt s XX-nasobnym zoomom, hoc zacne aj s obycajnym setakom! A po case ked sa do toho dostane, tak sam zisti co dalej a ako a s cim bude napredovat. A ci to bude canon alebo nikon je to uz uplne jedno co si kupi.Rozdiely medzi nimi su uz take zanedbatelne, ze nema zmysel sa nimi zapodievat. ◄ reagovať

off VanFCR, 11.7.2010 o 11:09

prosim vas, skuste mu poradit ci zrkadlo, ci kompakt a ked tak aky model, ale nerieste ci canon alebo nikon...ja fotim roky s nikonom, mala som v rukach aj canon a pokial ide o vystup je to jedno, prast jak uhod...tieto znacky su uz tak vyrovnane, ze do prs za jednu sa budu bit len fanatici. Aj ked fotim nikonom nemam problem odporucat canon, ked mam pocit, ze tomu cloveku to bude lepsie - podla toho co a ako chce fotit, teda kolko investvat a ako menit ci dokupovat objektivy a pod. A tiez podla toho,aku velku ma ruku. Moja skusenost je totiz taka ze canon lepsie sedi do vacsich ruk, nikohon do mensich a na to aby mal clovek radost z fotenia potrebuje nie len dobru vybavu, stastie ale aj trochu pohodlia a teda aby fotak dobre sadol do ruky. Osobne si myslim, ze zacinat sa moze aj so zrkadlovkou kludne aj kupenou z druhej ruky ale z overeneho zdroja. Mala som pred rokmi nikon d60, sluzil mi krasne 4 roky, potom som ho posunula kamaratke a ta nim foti uz druhy rok a jediny servisny zasah bol cistenie cipu. a teda ze ani jedna ani druha nefotime malo, takze fotacik dostava zabrat. ◄ reagovať

off parohac222, 11.7.2010 o 8:57

ja tiez by som chcel iba canon ◄ reagovať

off ferio, 10.7.2010 o 21:09

Nevidim dovod preco by nemohol zacat so zrkadlovkou ale s kompaktom! Ved sa to da naucit tak isto ako s kompaktom a bude mat vyhodu v tom , ze preskoci ,,prvy stupen fotografovania " pricom v konecnom dosledku moze len ziskat a usetrit:D A nechapem ta Edu preco tak tvrdo obhajujes canon. Ked tu citam tvoje prispevky tak mam z nich taky pocit, ze uz ani ty sam neveris ze canon robi lepsie fotaky ako nikon (nic v zlom nechcel som ta urazit! :D Myslim ze nikon sa za posledne dva tri roky canonu minimalne vyrovnal a ako jeho jedinu nevyhodu vidim bohuzial v jeho cenach a nedostupnosti niektorych objektivov ktore vyraba canon :( Ale mat kopu penazi aj tak si kupim a vyberiem od nikonu co potrebujem a co chcem a to v kvalite bez kompromisov! ◄ reagovať

off parohac222, 10.7.2010 o 12:37

keby chcem zrkadlovku tak najprv kupim riadny objektiv,potom telekonvernor a az potom fotak ◄ reagovať

off Edu, 10.7.2010 o 11:32

Na zrkadlo však treba skúsenosti pre začiatočníka to nie je to prave podla mna . Okrem toho načo ti bude telo ked nebudeš mať na objektívy so setakm ti to je k ničomu ulne !!! ◄ reagovať

off Edu, 10.7.2010 o 11:29

čip a výstup je totožný ako na mojej 40D ◄ reagovať

off Edu, 10.7.2010 o 11:28

Nie nebude to dobre .Kup si canon ! novučký canon odkaz fotoaparat roku 2009 máš za cenu stareho vypraskaneho nikona o ktorom nevieš kedy ti klakne uzavierka za 200€ . Okrem toho má druhu výhodu je to Canon :-) ◄ reagovať

off ferio, 9.7.2010 o 18:50

Jakub, aj ta najhorsia zrkadlovka bude vzdy lepsia ako najlepsi kompakt, rozhodne chybu nespravis :D ! ◄ reagovať

off jakub11111, 9.7.2010 o 12:11

uvazujem ze kupim zrkadlovku Nikon D60 ale pouzity stoji 250€ myslite ze to bude dobre?? ◄ reagovať

off Hejkal, 9.7.2010 o 10:20

ja som si teraz kupil canon eos 1000 D + 18-55 a tamron 70 - 300 uvidime čo to bude :) :) .. vošiel som sa do tých 500€ canon telo som kupil uz pouzite ◄ reagovať

off ferio, 8.7.2010 o 21:03

Jakub,tiez som zacinal tak ako ty, velmi som chcel nejaky fotoaparat do prirody a nevedel som o tom takmer nic! Nasporil som peniaze a hned som si isiel kupit fotoaparat a vyberal som podla toho , ktory sa mi najviac pacil vo vytrine , zobral som ultrazoom a dal som za neho pred dvomi rokmi okolo 12000 korun aj s prislusenstvom! No nadsenie zo mna opadlo uz asi po dvoch tyzdnoch, fotky vo fotoaparate vyzerali ako tak ale po stiahnuti do PC hroza a des! A potom som sa zacal o fotografiu poriadne zaujimat , nastudoval som si nejake veci o fotografii, o fotakoch, zacal som fotit na plny manual ale aj tak s tym ultrazoomom je to onicom. Na zaciatok ti odporucam zober nieco lacne a hlavne nauc sa s tym poriadne robit a hlavne fotit :D. Ber ten canon co ti radil Edu, v podstate kvalita je dnes u kompaktnych fotoaparatov rovnaka a 12x zoom ti bohate staci! Je lepsie ked budes nespokojny s tym, ze preco si sa ku fotografovanemu objektu nedostal blizsie, ako mat objekt na celu obrazovku a v podstate ani nevediet, co to tam vlastne je :D A neskor ked budes vediet co dalej,tak ti zostane sikovny fotacik do vrecka :D ◄ reagovať

off jakub11111, 7.7.2010 o 21:36

ferio- no ved preto pisem lebo neviem aky fotak by bol do prirody najlepsi a vy sa rozumiete urcite viac do toho ako ja. chcem fotak tak do 250€ a preto by som bol rad keby niejake typy by ste mi tu hodili lebo ja o fotoaparatoch neviem skoro nic :-) ◄ reagovať

off ferio, 7.7.2010 o 20:03

Kup si nieco male s max:12x zoomom do vrecka ,nekupuj tie 30x zoomove velke krabice ,ide len o marketing a kvalita fotiek nikde! Neskor budes len banovat a ked nie tak si dosetri na nejaku zrkadlovku to je este lepsie riesenie. ◄ reagovať

off Edu, 7.7.2010 o 18:11

V profi triede existuju iba dve značky Canon a Nikon . 80 % pre canon a 20% pre nikon . U kompaktov robia kvalitne fotaky aj ine značky ako sú sony v ktorych je optika od Carl Zeiss . Panasonic osadený kvalitnou leica optikou . Tiež fuji,0lympus,a mnoho inych značiek . Nechat sa uniest 30 x optickym zoomom , ktory nezStabiluzuje nič nie je štastne riesenie. Treba mať na pamäti , že prve husle hra roky Canon!!! ◄ reagovať

off parohac222, 7.7.2010 o 16:14

ten posed s nazvom "pekny" ano aj tu srnku alke to bolo uz sero a preto je trochu rozmazana - elte som s nim nevedel robit ◄ reagovať

off jakub11111, 7.7.2010 o 15:21

canon nevyzera byt zly ale pockam este na dalsie navrhy........parohac222-tie fotky ktore si nafotil, fotil si ich s tym fujifilm??? ◄ reagovať

off parohac222, 7.7.2010 o 10:20

ja vam odporucam fujifilm finepix s2500hd-mama ho uz doma a je to parada ◄ reagovať

off ferio, 6.7.2010 o 21:31

Jakub, ber ten canon co ti radi Edu, 250€ nieje vela a ked neskor zistis ze to chce nieco lepsie (co aj zistis ,tak urcite pojdes do zrkadla a zostane ti popri nom aj slusny a sikovny kompakt ktory sa ti aj pri zrkadlovke zijde :D ◄ reagovať

off Edu, 6.7.2010 o 18:12

jakub napríklad tento odkaz ◄ reagovať

off jakub11111, 6.7.2010 o 16:31

no tak aby to bolo vsetko pokope :D chcem fotak ktory by som pouzival väcsinu na lesnu zver, nechcem aby bol moc perfektny lebo s fotenim lesnej zveri este len zacinam. Chcel by som kupit tak do 250€, neskorsie by som si chcel kupit lepsi ale teraz momentalne nesom natom financne dobre :D do fotoaparatov sa moc nevyznam tak prosim o radu najmä Eduarda a hunter65 vidno ze sa do toho rozumite. zatial Dakujem a za ostatne rady :-) ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 13.3.2010 o 19:18

Mas pravdu Edu.

Mozno, ked sa s nejakou stotoznim ze za nieco stoji tak prispejem.
Mas tu aj velmi dobre fotky... Neskumal som cim to boli spravene.
Aparat je len nastroj to je fakt je to tak (-: ◄ reagovať

off Edu, 13.3.2010 o 1:58

KrokodilGenya

Eduarde fotis zvieratka Ty alebo oni Teba ?

Niekedy je to aj naopak :-)))

Ale nejaké najlepšie by si mohol zverejniť ? Če ee ? Oki je to tvoja voľba nechcem ťa nútiť . Fotototechnika nie je zárukou dobrej fotografie . Ja tu mám fotky z mobilu alebo compactu ktoré som sa rozhodol publikovať a nemám s tým problém . ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 12.3.2010 o 23:12

10r - Lomo 8M rozobral som a odlozil.
12r - Certina rozobral som a odlozil.
23r - Canon A1 rozobral som zlozil a odlozil - foti dobre dalej.
34r - Leica M8 trebalo sa jej zbavit (vidis le je ta 8 - icka prehodena)
A ked ma naseres, pridem a rozoberem aj ten Tvoj kramus.
Co som rozobral som rozobral.

Takze teraz vazne.

Canon FD je mrtva vetva. Ludia co si to pokupovali boli sproste podvedeni.
To je ich vec, ze predali Nikon a presli na Canon.
Ked si Canon zavedie dalsiu novu normu trebars "VK" a prida par"spravnych" mm
Tak z vas bude 80 % blbcov.
A mozte kupovat znovu najnovsie vydobytky techniky...

Mal si len stastie, ze si fotograficke ucho. No USISKO.
A nenakupil si Canooooon v predoslej dobe.
Dobrej je, ze patris medzi uvedomelych.

Takze, ked platit tak za solidne veci.
Preto Leitz (len sklicka lebo aj Leica sa nam "SCanonieva - vypustila nedorobok"), Voigtländer, Zeiss
Z Jap. Nikon. Minolty starsie boli tiez super.
Ak ta prestane fotenie bavit, predas ich s min. stratou.

Belie sa to preto lebo su agresivni. Tebe by sa to nemalo beliet lebo ako spravny fotograf divocakov
to mas mat oblepene min. ciernou izolepou ak nie rovno zelenou.

Uz som Ti pisal, ze nefotim zvieratka. Nemam na to tolko casu
Pacia sa mi krajinky atd. Fotky nikam nedavam.
Fotky su pre mna interna zalezitost jedinca.
Aj ty by si sa mal zamerat hlavne na kvalitu.
Niekedy mi to pripada ako preteky od Teba na tejto stranke.
Proste je to vacsinou len spam.

Neodmietam rychlost principialne.
Len tvrdim, ze sikovny fotograf si vie poradit.
Eduarde fotis zvieratka Ty alebo oni Teba ? ◄ reagovať

off Edu, 9.3.2010 o 18:50

KrokodilGenya bez usm môžeš tak fotiť slivku na zahrade zo statívu . Keď vypáliš potom aj tú opicu . Teoretizovanie Ti ide ja by som rád videl výsledky nie len reči . Opýtaj sa Godiho prečo predal Nikona povie ti :) Opýtaj sa petereho prečo predal Nikon 200 vku a išiel do Canonu . Mnoho ľudí sa uvedomilo v začiatku . Fotit príroda sa dá aj nikonom len skla su oveľa drahšie ako u canonu . Preto sa to na športoviskách belie Lkovými canonmi . Tiež profíkov ktorí fotia prírodu je asi 95 % vybavených canonom . Samozrejme kto chce nech fotí čím koľvek . Fotit však zver ktorá je v pohybe manualnym ostrením je podľa mojich vedomostí masochizmus . Proste sa to nedá . Za rýchlosť ostrenia si všetci priplácajú ale Ty rýchlosť odmietaš . Ver mi to nerobíš dobre . Prečo nepridáš nejaké fotky nech vidíme ako fotí profík desaťročia skúsený ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off KrokodilGenya, 9.3.2010 o 17:49

1.2 je svetelnost.

No dobre: Canon 55 MM FD Lens 1:1.2 SSC Aspherical
Ked si este nefotil tak uz vtedy bol cerveny kruzok na niektorych L - kach.

Narodne parky...
FD 300 mm f/2,8 je "masinat"
A na tie nove "motorkove" sracky za tie peniaze by som ani nepozrel.

To s tou koncovou clonou je individualne pre kazdy druh sklicka.
Samozrejme, ze na istej clone je to idealne...

Koniec koncov ked cvakate na 200 ASA miesto 50-100 tak Ti to staci...

odkaz />
Tento je lepsie zratany - z lepsich materialov a lacnejsi.
Len je strasne malo ludi co to predava...

Ked idem fotit niekomu opicu tak 125 je ideal, nebude dlhy nos a je lepsia strmost linie.

Ako som napisal Canon urobil v minulosti par skvelych obj. cca 3.
No Nikon drzi ovela lepsie "lajnu"

A to uz nehovorim ako Canon okabaaatil vsetkych pri prechode z FD na EF.

Preto, ked uz cvakat za vabavenie tak len Leitz, Voigtländer atd.

Canon max. tak kopirku Eduarde. ◄ reagovať

off Edu, 7.3.2010 o 13:30

KrokodilGenya Canon 100 - 400 začína na clone 4,5 ktorá je uplne dostačujúca . Fotil som v lese napríklad v Nemecku sú v Národnom parku Bavorský les svetelné podmienky naozaj kruté . Fotenie je tam veľmi ale naozaj veľmi náročné .Popisuje to i Rosťa stach v knihe fotolovy . Samozrejme že pevné ohnisko o clone 400 je výborné sklo a dá sa úspešne kombinovať aj s TC . Nikdy by však pri TC nemala koncová clona presiahnuť 5,6 . Nuž a zásadný rozdiel medzi Canonm 100 - 400 IS L a pevnou 400 vkou s clonou 2,8 je ten že pevná štyristovka nestojí okolo 1000€ ale cez 6000€
svetlosť objektívu tiež nie je všetko !!!
Ako píšeš ,že canon nemusíš . Našťastie asi 80% profíkov nemá tento názor a používajú práve Canon !!!
Ku Canon FD 55mm 1.2 ssc to neviem čo je 1.2 ssc .
Faktom je že nové profi objektívy od canonu L triedy ktorú poznáme podľa tradičného červeného prúžka robia stále lepšie a lepšie objektívy . Napríklad takéto portretne sklo

odkaz ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 6.3.2010 o 19:27

TC robi vsetko co pises (-:
To Lko co uvadzas no ja Ti neviem - nesiel by som pod clonu 2.8.
V lese urcite nie. Radsej ozeliem 100 mm pre ohnisko.
Osobne uz moc Canon nemusim ale je pravda ze FD 55mm 1.2 ssc
dosial nebol prekonany a to ma cez 30 rokov.

Jakub, je to drahy "sport". Kup si to co Ti radi EDU.

Moj predchadzajuci prispevok je v dnesnej dobe dig. pre masochistov.
Ak si si nepresiel CB fotku, farebnu fotku - cely proces az po snimku tak by si sa len trapil...
A navyse ta vybava co som spominal je "poctiva" a teda patricne tazka. ◄ reagovať

off Edu, 6.3.2010 o 14:10

KrokodilGenya TC nie len berie svetlo ale i chromaticky aberuje tiež vinetuje a brutalne rozbíja kresbu !!!
Na fotenie zveriny je najlepšia voľba cena v pomere kvatlity Canon 100 - 400 IS USM L ,f 4,5-5,6 to mám vyskúšané . Použitý sa dá kúpiť okolo 900€ Kto na to nemá výborné kulivované sklo je napríklad tamron 70 - 300 nádherná kresba !Cena je 140€ fungl nový . Okrem toho má aj slušný makrorežim výborný na portret .Canon 70 - 200 je podľa mňa dosť slabé na zver . Ohnisko 200 je sakra málo na volnú prírodu !!! Okrem toho zbytočne drahé . Je to skôr na koncerty a šport a rodinu.
Zigi 9 bežne fotím srnčiu zver v prírode ,ešte nikdy sa mi nestalo ,že by som ju vyplašil preklopením zrkadla . Okrem toho keď pustím sekvenčne 6 snímok za sekundu mám za pár sekún toľko fotiek ,že neviem vybrať . ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 5.3.2010 o 21:59

Keby som chcel napriklad fotit opice aj tie zelene.

Tak si kupim: Canon F1 pouzity za stovku dve.
Poznamka: Suflikanti sa hraju s kinofilmom.
Nebudeme behat a cakat sliedit a potom cvakat no nic...

Na to dame Fdecko 300 mm aby sme dobre videli (stare FD 300 mm f/2,8 do 290 EUR). A, ze za posledne roky sa bidnut dalo to je pravda.

Ak Ti je to moc kup si FD 300mm f/4 to sa da kludne do 150 EUR

Ak by to nestacilo a sme babraci tak este dame konvertor 1.4.
No potom fotime len od 10 00 do 15 00.

Do max 700 EUR mame super vybavenie a na stredny format.

Samozrejme kym to dame dohromady moze to trvat aj pol roka.

A naladujeme diapozitiv.

odkaz ◄ reagovať

off hunter65, 22.2.2010 o 21:42

Jakub
ak zrkadlovku, tak za ideal povazujem Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM objektív. Ale to je uz o cca 1600 plus telo = cca 2000EUR. Mozno to nebude hned ten Tvoj prvy, ale ak sa mu prilizis budes spokojny. ◄ reagovať

off hunter65, 22.2.2010 o 21:16

Jakub,
ono este jedno nie je uplne jasne. Vyberas si kompakt koli cene alebo koli rozmeru - chces fotak co budes mat vzdy pri sebe, nie iba ked ides cielene fotit, a ked nieco tak si vyfotis zver, alebo chces fotak na cielene posliedky a postriezky s fotopuskou.
Kazdopadne ak kompakt tak sleduj dva parametre - svetelnost (cim nizsia tym lepsia), opticky zoom (co najvacsi 10x), citlivost (800-1600) (prepac tri) Plusom je stabilizacia obrazu ci mechanicka alebo aj elektronicka.
Ak zrkadlovka - parametre sleduj tie iste a tu nesetri na optike - telo nie je problem neskor vymenit ale investicia do optiky je vzdy vacsia a aj dolezitejsia. ten Tamron ci Sigra 70-300 (pri digitalnom tele to mas vlastne x1.6) je dobra volba na zaciatok.
Moja prax - ked som si zobral zrkadlovku tak just nic a ked som isiel len tak alebo s deckami tak hromada zveri. Vtedy by som uvital dobry kompakt vo vacku. A asi to bude aj tym, ze este stale castejsie chodim s puskou ako fotopuskou :-)).
Vela fotoloveckych ulovkov. ◄ reagovať

off Megapixel, 22.2.2010 o 21:08

Aj podľa mojich skúseností zver na zvuk zrkadielka reaguje, pozrie sa mojím smerom, istí.Ale ak mám dobrý vietor a nie je ma moc vidieť je to v pohode. Rozdiel je ale aj v jednotlivých zrkadlovkách. Eduho 40D je napr. tichšia ako moja 450D ◄ reagovať

off Zigi9, 22.2.2010 o 16:54

Tak já mám zkušenost, že zvuk zrcadlovek je především u zvěře velký problém (do vzdálenosti 20ti m). Ptáci ti jsou blbí, ti neuletí, ale srnčí nebo cokoliv jiného hned zbystří a pak už jen záleží na tom, jak dobře je člověk maskovaný.
Problém se zrcadlovkou možná nebude v oborách :-) ◄ reagovať

off Edu, 22.2.2010 o 16:44

huter65 bežne som fotil vtáky na 1,8 m žiadne negatívne reakcie som nezaznamenal . Pri zveri samozrejme tiež absolútne žiadne !!! To otočenie zrkadla nie je počuť ostrenie objektívu USM už vôbec nie . Dokonca si myslím že kompakt je hlučnejší ako moje zrkadlo . U fullframe markoch to pri maximálnej sekvencii je trocha počuť . Ale to je iba pocit keď sme pustili z 30 zrkadiel plnú sekvenciu napríklad na vlky tak samozrejme ,že to počuť bolo .Ale zver to nijako neruší pri jednom aparáte . Teda ešte sa mi nikdy nestalo ,že by na to reagovala napríklad dosť ostražitá srnčia zver . Nie je to zvuk ktorý by zver nejako chápala ako podnet na útek . Takmer všade je kopec zvukov vtáky,šuchot,autá,lietadlá atď . Zvuk zrkadla nie je problém . ◄ reagovať

off hunter65, 22.2.2010 o 15:28

Edu - ake mas skusenosti s hlukom uzavierky pri zrkadlovke. ◄ reagovať

off Edu, 22.2.2010 o 0:58

za 200 euro kúpiš použitu zrkadlovku nejaku 30D canon napríklad a kamarát kupil použitý tamron 70 -300 a výsledkom som bol doslova ohurený !!! Fantastické sklo . Stalo 100€ ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 122 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov