Prečo fuj, že zo srnca, šak ja som počul, že jagerek sa nerobi len z diviaka, ale aj srnšej a vysokej... ◄ reagovať
pepis presne tak som to doteraz robil ale to čo napísal Edu je iné vtom že ti tú pečienku vlastne jemne orestuješ na oleji a keď ju dáš priamo tak nemá takú chuť preto som to chcel vyskúšať môžem len doporučiť. ◄ reagovať
vlado stačí ked najprv urobiš srdce a ľadvinky a na koniec pridáš pečienku nezašpiníš kopu riadu ako Edu:))) ◄ reagovať
Edu dal som na tvoj recept človek sa stále učí mne sa zapáčila tá druhá panvica čo si spomenul na pečeň doteraz som to tak nerobil a je to super. Z posledného decembroveho prasiatka som ho teraz dokončil, takže zdravá výživa... ◄ reagovať
Suhlasim s Edu najrôznejšie kombinácie korenín jedlu len uškodia tak ako aj kečup a horčica by nemala v jagerku a ani v guláši čo robiť:) ◄ reagovať
Ono nejaké bombastické odhalenia tajných ingredienci sa asi konať nebude! Receptúra bude dosť podobná podľa mňa.Prekombinovania x korenín môže byť viac na škodu ako na osoh. Rozdiel bude len koľko čoho pridať . Tam to už chce trocha praxe . Inak budú dosť podobné návody podľa mňa. ◄ reagovať
no a ja som uz pri trencine takze sa otacam a idem domov hladovat : )) ◄ reagovať
ok solimkenaj ,ale dones aj mäso lebo ja mam v mojom minimrazáku len kuracie :))
Ešte dodám že u diviaka sa dajú samozrejme použiť aj ladviny, po odstránení močových kanálikov . Pluca a slezinu na konzum nepoužívam nikdy. ◄ reagovať
Jemne nakrájanú cibuľku posypem sladkou červenou mletou paprikou a spolu smažím do sklovita . Nič nezhorkne žiaden strach . Potom jemne osmahnem srdce podlejem vodou na nechám dusiť pridám francúzku horčicu a trocha kečupu prípadne pretlaku a sušené chili papričky podla chuti . Na miernom ohni nechám dusiť až je srdce mäkké . /Dá sa pridať i mäso najmä pri mladom diviakovi je to vhodné môže byť i mastnejšie ./ Pridám dva tri bobkové listy ,jemne muškatového orieška . Na druhej panvici na rozpálenej masti osmahnem pečeň pokrajanú na tenke platky aby sa uzatvorili póriky. Pridám do už uduseného srdca. Nechám robiť dovtedy aby nebola pečeň vo vnútri krvavá tipnem asi 5 - 10 min záleží od ohňa a veľkosti platkov .Nie dlho !!! Spolu s pečeňou pridám čierne mleté korenie a soľ. Nezahusťujem ničím kedže to nepreháňam s podlievaním . Nakoniec po odstavení prídám na jemno prepasírovaný cesnak podla chuti a jemne majoránu . Nie však vela ako pri gulášoch. A môžeme podávať najlepšie s teplým chlebom . Zapíjame kvalitným červeným vínom :))
Podla chuti sa môžu pridať do jagerku olivy/ktoré ja veľmi v láske nemám :)/,zavárane huby v slanom náleve prípadne predvarené sušené dubáky alebo iné huby. Tiež sa dá podlievať vínom,pivom prípadne vývarom z polievky najlepšie kuracej .
Dobrú chuť. ◄ reagovať
Hm mám nejaké srdce a pečienku v mrazáku zo srnca, musím to vyskúšať. Ďakujem za rady. A kečup, alebo pretlak tam nedávate? Aj o tom som počul... ◄ reagovať
peto ja niesom turanec,,,!! pokúsim sa najlepsie ked prideš uvarit ty ◄ reagovať
Ja na začiatku vyškvarím aj za hrsť pokrájanej údenej slaninky. Obličky nedávam (tie idú s pľúcami a slezinou do psieho jágerku), ak chcem pohostiť viac stravníkov, radšej pridám z úlovku kus mäsa nakrájaného na rezance. Posledné jedno-dve podlievania robím červeným vínom a borievku dávam aj drvenú (aby lepšie prešla do základnej chuti), aj celú (možnosť dochutenia individuálneho sústa jej rozhryznutím :o) ), A ešte, korením ho aj strúhaným muškátovým orechom a robím ho jemne pikantný. Dobrú chuť. ◄ reagovať
Robím to presne tak ako pepies, len ešte dávam aj pár guličiek jalovca(borievky), môžu sa aj podrviť ◄ reagovať
Vildo že cibuľa bude priesvitna ako sklo.Vy turanci by ste tam dali sklo:) a ešte ked budeš mat v recepte napisane že celé vajce daj ho tam prosim ťa bez škrupiny:)))))))))) ◄ reagovať