M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  10. január 2025,  meniny má Dáša,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:39,  dnes západ slnka: 16:09
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia

autor: off Pa33ck
pridané: 19.1.2010 18:23
Kto by mi vedel pomôcť,alebo poradit.Roky sa venujem výchove a vycviku polovneho plemena,slovensky kopov,samozrejme s PP.V neposlednej dobe pozorujem,teraz sa dostanem k meritu veci,ze vo viacerych zdruzeniach a samozrejme aj v nasom zacinaju prevladat psy,bez preukazu o pôvode.Väcsinou su to kopovy,jazveciky,jagose,bigle.Existuje nejaky predpis,vyhlaska,ktora by zakazovala tymto psom zucastnit sa na polovacke?Dakujem!
počet zobrazení: 49 771
počet hlasov: 4
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off majko82, 8.6.2014 o 18:52

Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off mirogalas, 24.3.2013 o 21:55

APPLE ak mas foxa a si v klube SKCHTaF tak by Ti pojem modna preslachtenost nemala byt cudzia? Chovam aj írske terriery a poviem Ti,ze ma dost sere,ze su tam slabe podmienky do chovu.Staci im do chovu klubova vystava s ocenením Velmi dobry a je fena chovana v panelaku chovna a moze chrlit stenata s PP. A na vystave vyhra ten, ktory pred vystavou v salone necha za vytrimovanie viac penazi.Isto to ma potom zly dopad na polovnicku kynologiu! Ked som na klubovej schodzi na to poukazoval, predseda ma zmiatol, ze by potom chov nefungoval tak dobre . Na druhej strane ale je velmi malo psov bez PP, lebo su skoro vsetky feny chovne. Nie su uz tie Welse co byvali, nie su to tí foxici co byvali ani írcani ! Staci ked si pozres, kolko írčanov ma SD-ky v 1 cene. 3 na slovensku. Zato s kopovom som musel urobyt SD-ky v 1 cene, vystavu VYBORNY, displaziu bed. klbov a teraz v sobotu vo Velkych Rovnach preskusanie v obore pred 6-timi clenmi klubu.A to este psa caka chovny zvod na svet. klubovke vo Zvolene.A daco Ti s tohto nevyjde, a mas po iluziach dochovat chovneho jedinca.Ak mas este stale chut a trpezlivost, tak mas doma za 400 Eur dalsie stena,objednas dalsie stenacie Royal Caninky a vsetko odznova.A s tou fenou, co Ti nezaradia na zvode do chovu pre vyboceny chvost, alebo nieco ine,mozes iba polovat! A od zlosti ju das naparit a ...sme doma! Toto vsetko ma za nasledok psi bez PP, o com je vlastne aj tato diskusia.Viac psov totizto chovatelovi nevyjde ako sa vydarí! Ako spravca vycvikovej obory u nas v okrese som toho dost casto svedkom! Ale zasa sme odbocili od tej preslachtenosti o ktorej nevies. Napis meno Tvojho Foxa,ktoreho si pripravil na Sd-ky bez praxe na spol. polovackach! Ja si ho uz vylustrujem na stranke alebo v spravodaji.Dufam za ma nejake skusky, lebo toho pekne upraveneho co mas na fotke si velmi neviem predstavit v blate medzi diviakmi. Ale neber to v zlom a DOBREJ KYNOLOGII ZDAR!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Hekler, 24.3.2013 o 21:54

nie, a nechápem ako sa Ti podarilo to v mojich príspevkoch vyčítať, skús si ešte raz prosím prečítať môj príspevok o 18:05 a bude Ti to určite jasné, asi si ho v rýchlosti čítania nesprávne pochopil ... Ahoj ◄ reagovať

off 3006sprg, 24.3.2013 o 21:50

takze podla Teba by mal pes prvykrat ist ,,na ostro" do pohonu na duricskych skuskach? ◄ reagovať

off Hekler, 24.3.2013 o 21:48

o jedného menej ako Ty, máš pravdu si lepší (ale ja už to viem viac ako pol roka ... ?) ◄ reagovať

off 3006sprg, 24.3.2013 o 20:26

hekler teraz uprimne, kolko duricov si uz vycvicil? ◄ reagovať

off apple, 24.3.2013 o 20:07

goret, prosím ťa, stále sa snažíš vyvolávať konflikt. nevieš k problému povedať ani slovo, tak ma len neustále napádaš. si fakt trápny. ◄ reagovať

off apple, 24.3.2013 o 20:04

bakchus, prečítaj si, aká je téma, prosím a nemoc tu bastardy. mám foxa, ale také hodnotenie: PRESLACHTENOST som pri nich ešte nepočul. ◄ reagovať

off bakchus, 24.3.2013 o 19:51

Apple, suhlasim z komentarom ale raz som vyberal stena foxteriera od suky ktoru som poznal dost dobre, lebo bola ocova. Ona bola super. Psik od nej mal ostrost, poslusnost ale v lese nemal zaujem. Bol to "štandovy pes". Potom si otec kupil dalšiu suku ktora mala dva krat stence a v oboch pripadoch ich postupala- absolutne chybal materinsky pud! Preco to vsetko: PRESLACHTENOST. Tema je psi bez PP.Podla mna boli a budu a mozno aj pre to ze ludia neveria chovatelom "spickovych" psov. ◄ reagovať

off Pa33ck, 24.3.2013 o 19:44

Teraz seriem do vlastného hniezda!U nás človek ktorý má na starosti kynológiu ani sám nevie koľko máme psov!Či majú papiere alebo sú bez PP.Ale je tam vo výbore!Ide proti mne lebo už dlhšiu dobu vidím čo robia!Aj keď Pa3ka vyjebú aj tak budem chodiť do hôr kde oni poľujú!Nie som rebelant!Zajtra to bude vedieť predseda čo som tu písal. ◄ reagovať

off Jaruj88, 24.3.2013 o 19:38

unas chovatel za psa rocne dostane 50 E ale musi sa zucasnovat na spol.polovackach ◄ reagovať

off goret, 24.3.2013 o 19:37

"v kynológií rozhodujú ľudia, ktorí boli nominovaní nie chovateľmi, ale funkcionármi. celá kynológia je postavená na hlavu. .. atď" obávam sa, že zas ide o len o nejapnú propagandu zameranú proti SPK a na hlavu je niekto iný trpiaci "syndrómom brouka pytlíka" .. v kynológii rozhodujú chovatelia, možno nie na zasadaniach kynologických organizácií a ich orgánov, ani v kanceláriách, ale v skutočnosti áno. ◄ reagovať

off Pa33ck, 24.3.2013 o 19:35

Teraz sa spýta zakladateľ tejto témy:Kto to môže kontrolovať na spoločných pošovačkách? ◄ reagovať

off Jaruj88, 24.3.2013 o 19:35

no na spolocnej to nezakazuje ale v reviry musi byt upotrebitelny pes (psiň aby si mohol vykonavat plan lovu..bez toho to nemoze byt, musi byt polovne upotrebitelny ,, skusky na diviacu zver musi mat pes DS,FSMp alebo PF a pod. u jazvecika BL DS, a ine.... v reviry musite mat psi ktore su s PP a su upotrebitelne... na 5 polovnikoch ide asi 1 pes... bez psa fungovat revir nemoze ved ako moze byt spolocna bez psa...musis mat psa upotrrebitelneho napr. stavaca aby si mohol lovit hus,kacicu,zajaca.... mi to mame jednoducho revir kupi psa a clen sa onho stara popripade kandidat ◄ reagovať

off orol, 24.3.2013 o 18:22

Tak-tak, veľmi dobre píšete obaja, mám rovnaký názor . P.s- aspoň som ušetril čas :-o) ◄ reagovať

off Hekler, 24.3.2013 o 18:05

prečo lakomní a nezodpovední poľovníci hľadajú výhovorky pre účasť svojich bundášov na spoločných poľovačkách ? neobstojí výhovorka že to nie je zakázané, v zákone je totiž taxatívne uvedené že spol. poľovačky sa môžu zúčastniť len PUP a každému je jasné že takí musia mať "papiere o pôvode" a príslušné skúšky ... komu už môže byť toto nejasné ? následne je v zákone uvedené čoho sa dopustí ved. poľovačky a aký ho čaká postih ak to poruší a aj to že ak je vedúcim poľovačky poľ. hospodár aký ho čaká postih, samozrejme že ved. poľovačky môže povoliť aj účasť psíka ktorý sa na skúšky pripravuje, ale ten sa nemôže zarátať do požadovaného zákonom stanoveného počtu, je ale otázne čo sa taký "volne pustený" psík naučí, stratí sa ? alebo sa zlakne kana ? alebo ho tento načne ? osobne by som takéhoto psíka nepustil ale mal ho na vodítku aby zažil krik, výstrely a po poľovačke by som ho nechal ovoňať prasiatko max. lanštiačika a aj ich pošklbať, kana alebo bachyňu nie lebo už v začiatku by mohol stratiť prirodzený rešpekt čo by sa mu mohlo v budúcnosti veľmi vypomstiť ... ◄ reagovať

off apple, 24.3.2013 o 16:41

bakchus, už som tu niekedy napísal, že pes je v podstate tiež len tovar musia naň platiť aj aké-také garancie. nielen vo vzťahu k chovateľovi, ale i klub musí byť toho súčasťou. lenže: tu funguje opak, v kynológií rozhodujú ľudia, ktorí boli nominovaní nie chovateľmi, ale funkcionármi. celá kynológia je postavená na hlavu. ježíte sa tu, keď poviem, že spz nemá čo hľadať v kynológii, že komora nemá čo hľadať v kynológii, že akési prezídia rozhodujú o rozhodcoch, že naprosto nezákonne zasahujú do činnosti klubov a pod. výsledok je tu, nemôžeš veriť ani poradcovi klubu. spomente si len, ako sa lebockému, štefíkovi, jevčákovi podarilo naprosto v rozpore so všetkým rozdrbať klub kopovov. následne shs. a to je len vrchol ľadovca. zalamujeme rukami, aké psy na výstavách povyhrávajú, alebo sú ocenené. to samé na pracovných skúškach. v kluboch nefunguje štandardne poradca chovu. ten systém je zhnitý!!!! viackrát som upozornil na to, že čo všetko je doslova nelegálne, ale nik sa nad tým ani len nezamyslí. toto je len dôsledok! každý len pri pive papuľuje, aké je to celé nanič, no zdvihnúť sa na klube a robiť s nimi poriadky, to ani za boha. každý len čaká, kto druhý sa ozve apotom ho po schôdzi potľapkávajú, alebo povedia, že aj tak je to zbytočné. tak to funguje, či nie? preukázal som, že lebocký si nezákonne získaný revír platí z členských príspevkov. ani sa to neriešilo, tak fungujete.... a robí zle ďalej. ako je možné, že tam ešte sedí???? toto sú tie príčiny, napísať sa dá na veľa strán. bakchus, psa si druhýkrát vyberaj dopredu, dohodni si šťeňa od suky, ktorrú poznáš, od chovateľa, ktorému okolie dôveruje. ............ mladý pes na spoločnej... nuž ja by som mladého psa nepustil. načo mi je taký pes, keď sa mi vráti s odhryznutou nohou, ak sa vôbec vráti. výcvik psa je predsa úplne ináč! na všetko sa dá ten psík pripraviť bez rizika! ◄ reagovať

off Hekler, 24.3.2013 o 16:37

omyl, skús si pozrieť dobre § 78 ods. 2 pís. b), § 58 ods. 2, a potom aj § 76 ods. 1 písm. i) ako aj následné postihy ◄ reagovať

off goret, 24.3.2013 o 16:20

Aby sme sa vrátili k téme: žiadny predpis, ani vyhláška nezakazuje psovi bez PP účasť na poľovačke. Existujú však predpisy o počtoch psov a ich kvalifikácii nutných k usporiadaniu určitých druhov poľovačiek. K otázke: čo zaručujú papiere? PP zaručuje (mal by zaručovať) pôvod psa, nie však jeho vlastnosti. Ak by niekto chcel "záručný list" na psa, dá sa to riešiť kúpno-predajnou zmluvou, ale nech sa kupujúci nediví, že riziko sa odrazí v cene. To riziko, že niečo nebude ako by sa prialo byť, nie je malé. Pes je živý tvor a genetika spolu s matkou prírodou mocná čarodejka. A skúste nevidieť len peniaze investované do psa, ale ak ste poľovníci, vidieť aj niečo, čo si zaslúži našu úctu. ◄ reagovať

off lubenko, 24.3.2013 o 15:18

abba1 o 14:55 presne tak to ma byt,uplny suhlas ◄ reagovať

off abba1, 24.3.2013 o 15:07

bakchus 11:10 PAPIERE!!! robia psa, ak si myslíš, že bez cielenej plemenitby, by si mal dobrého psa, tak sa veľmi mýliš. Videl som veľa vynikajúcich krížencov, ale je to produkt čistokrvných plemien. Čo môže vzísť z kríženia jagdteriér x jazvečík, keď sú to pracovne rovnaké plemená? Povesti sa hovoria o tých vydarených, nikto nehovorí o nepodarkovi, ktorého vyriešil na konci záhrady brokovnicou. ◄ reagovať

off abba1, 24.3.2013 o 14:55

apple - spoločnej poľovačky sa môžu zúčastniť PUP a psy, ktoré sa pripravujú na skúšky, tieto sa však nezapočítavajú ... málo psov sa chytí robiť hneď na prvej poľovačke, tá atmosféra je obrovský stres, ísť na DS bez dvoch - troch poľovačiek, alebo aj celej odpoľovanej sezóny sú väčšinou vyhodené peniaze a strata dvoch dní ◄ reagovať