M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  9. január 2025,  meniny má Alexej,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:39,  dnes západ slnka: 16:07
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia

autor: off Pa33ck
pridané: 19.1.2010 18:23
Kto by mi vedel pomôcť,alebo poradit.Roky sa venujem výchove a vycviku polovneho plemena,slovensky kopov,samozrejme s PP.V neposlednej dobe pozorujem,teraz sa dostanem k meritu veci,ze vo viacerych zdruzeniach a samozrejme aj v nasom zacinaju prevladat psy,bez preukazu o pôvode.Väcsinou su to kopovy,jazveciky,jagose,bigle.Existuje nejaky predpis,vyhlaska,ktora by zakazovala tymto psom zucastnit sa na polovacke?Dakujem!
počet zobrazení: 49 762
počet hlasov: 4
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off majko82, 8.6.2014 o 18:52

Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off apple, 9.4.2013 o 17:39

baxik, SHS a jeho oživovanie je záležitosť naprosto v poriadku. no toto plemeno je žiarivým príkladom koncepčnej práce KR SPZ na jeho zániku. SHS nie je moja krvná skupina, ale vidieť ho pracovať s dobrým vodičom, tak to je zážitok. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off apple, 9.4.2013 o 17:35

juj, ste sa mi rozbehli :-) , popravde už o tom viem dlhšie, na hraniciach často poľujem, no viac som sa nezaujímal. majko má sčasti pravdu, myslím, že nie na všetko sa dá. mňa zaujíma a asi aj ostatných najviac duriči. tam to ide, dá sa to aj s krížencami. majo však nikdy takýto trend u nás nepodporil, má taký názor, ako ja: to snáď u nás nie! baxik, slovenská kynológia mala dobré výsledky, dobré chovy. len preto, že je v tom dnes bordel a bezprávie, nemali by sme sa vzdávať. treba vrátiť kynológiu tam, kde patrí. šmejdov jednoducho vyhnať a dať tomu jasné pravidlá. a trochu osbne: neviem si ani predstaviť nástup s orechmi. veď poľovník s poľovným plemenom pri nohe - to je pohľad, ktorý vzbudzuje úctu a rešpekt, uznanie. to naozaj nie je o tom, či nejaký orech vie, alebo nevie. ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 17:31

neviem ci som to tu nespominal nase narodne plemeno SHS je tak degenerovane ze ho zacali krizit s pudelpointrom a teraz sa pytam vysledok nie je bastard?kto o tomto rozhoduje par ludi si povie treba ozivit krv a dame mu pp.a vysledok je kopia pudelpointra s pp SHS ◄ reagovať

off gabriel8, 9.4.2013 o 17:15

apple, keď sa nenahneváš tak to preložím,aby tomu porozumeli aj ostatný:1.skúšky poľovnej upotrebiteľnosti psov na lov diviakov, 2.na skúškach sa môžu zúčastniť:jazvečíky, teriery, kopovy a ich krížence 3. skúšky treba absolvovať jeden deň ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 17:12

pripominas mi tu jedneho nemenovaneho pana ktory ma tiez vzdy pravdu nech by sa jednalo o akekolvek skusky tak to nebola blbost myslim si ze polovnictvo v madarsku je minimalne na takej urovni ako aj u nas a ked mi ten orech s dediny dohlada jelena kde cistokrvny pes zlyhal a spravy skusky tak nevidim dovod preco by nemohol byt PUP PS:na tom ospravedlneni netrvam len som bol zvedavy ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 17:02

nemám sa za čo ospravedlňovať , treba si to dôkladne preštudovať o aké skúšky sa jedná !!! a za ďalšie je to maďarsko a my sme na slovensku , chcete to aj u nás zbastardiť tak ako v maďarsku aby nám na polovačkách behali orechy z dediny ? :) je to smiešne ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 16:56

zrazu a predtym to bola hlupost co sa tak trochen ospravedlnit?A pytal som sa tiez kamarata a odznelo to v reportazi na fishingu asi zle prekladaju :-( ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 16:49

preštudoval som si to a popýtal sa ale až tak jednoduché to neni v tom maďarsku , treba si to prezrieť dôkladne o aké skúšky ide ◄ reagovať

off apple, 9.4.2013 o 15:13

Vaddisznós kutyák vadászati alkalmassági vizsgája (VAV) ------------ Általános rendelkezések--------------------- A vizsgán részt vehetnek: tacskók, terrierek, kopók, valamint ezek keverékei. A vizsgát egy nap alatt kell teljesíteni. ◄ reagovať

off apple, 9.4.2013 o 15:08

majko, overil som si to, vraj je to skutočne tak, že pes bez PP spraví skúšku a môže byť poľovne využívaný. ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 14:45

Dušan tak to by zaujímalo aj mňa , to že v maďarsku toleruju krížence na polovačkách je známe ale to že by mohli bastardy robiť skúšky polovnej upotrebitelnosti som ešte nepočul , zase nová Hlúposť ! a už som si to pre istotu aj preveril od priateľov jagdterieristov z maďarska , sa na tom dosť zabávali že od kade som to zobral :) ◄ reagovať

off goret, 9.4.2013 o 14:38

Možno aj Baxík písal o kvalitnom šteniaktu, ktoré malo akurát tú smolu, že sa mu "neušli" papiere. Viete ako to bolo pred 10 rokmi s papiermi u BF? Mňa by však zaujímalo, kde v Maďarsku púšťajú na poľovné skúšky psy bez PP a o aké skúšky ide. ◄ reagovať

off apple, 9.4.2013 o 13:51

majko, plný súhlas! ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 13:17

baxík písal som tu o kvalitnom šteniatku , v dnešnej dobe si máš z čoho vyberať a to že niekto má psa s PP a nepracuje mu dobre tak toje už na inú tému . ale produkovať bastardov a nosiť to na polovačky je debilina najhrubšieho zrna ! a nech si myslí kto chce čo chce ◄ reagovať

off apple, 9.4.2013 o 12:25

pre: baxik, dnes o 10:45: to, o čom sa tu bavíme, je čosi, čo sa volá DôSLEDOK. akosi nik nechce ísť do odstránenia PRÍČINY. skj je nefunkčná, klubom je okliešťovaná ich právomoc, nerešpektuje sa zákon, ani reglement fci. rozhodcovia sa kádrujú, tí zas na oplátku za nominovanie rozhodujú ako rozhodujú. a zvlášť doplácame na rozhodovanie pri skúškach na prácu. my všetci. nedivím sa, že takto píšeš. ono po zmene legislatívy možno poľovať aj bez pracovných skúšok, aj orechmi. prečo nie? no myslím, že tam sa dostať nechceme. je treba sa rozhodnúť, či súčasný bezprávny stav vyhovuje, alebo sa nebude ďalej trpieť. a začne sa náprava. ◄ reagovať

off goret, 9.4.2013 o 11:54

fridomf, to len niektorí, pre ktorých je pes s PP vzácnosťou, si myslia, že ak má pes známy pôvod, je automaticky na chov a teda aj na kšeft. Tu sa však teraz nebavíme o psoch na chov, ale o psoch na poľovanie a to ti aj tak žiadny PP nezaručí. Baxík sa pýta: "preco sa nepovoli aby sa pracovnych skusok zucastnili aj psy bez pp." Odpoveď je jednoduchá: pretože, ak sme poľovníci mali by sme si ctiť poľovnícke tradície a teda aj ľudí, ktorí pre vyšľachtili poľovné psy i ľudí, ktorí sa ich chovu naďalej venujú a snažia sa udržať a rozvíjať ich poľovné vlastnosti. Chvalabohu ešte nie sme na tom tak biedne, aby sme museli využívať psy neznámeho pôvodu. A potom je tu aj fakt, že sme členskou krajinou FCI a SPZ je zakladajúcim členom SKJ, predĺženej ruky FCI pre Slovensko. ◄ reagovať

off Leon, 9.4.2013 o 11:18

fridomf když máš nějaké podezření na podvod měl bys to nahlásit na klub pak se třeba stane že takový chovatel který si není jistý že projdou štěňata DNA testem převede hned stanici na někoho jiného a štěňata jsou k nenalezení :-))) ale je to dobrý pro budoucí majitele že se vyřadil z kynologie ◄ reagovať

off fridomf, 9.4.2013 o 11:10

Páni,vidím že zase prázdne klasy mlátite.Vďaka chamtivosti a nenažranosti niektorých chovateľov psov neverím ani jednému preukazu o pôvode psa.Je to všetko podvod,ako prísť k peniazom.Ani tí poctivci,ktorí si kúpia psa na chov nevedia dokázať či nekúpili bastarda.Papier znesie veľa a tetovať vie bárs-kto.Verím tomu,že minimálne polovica čistokrvných psov v SK nie je čistokrvných.Veľa zákonov na Slovensku je zlých.(Ospravedlňujem sa tým,ktorých sa to netýka.) Pekný deň! ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 11:08

A este jedna taka poznamka uz aj realnom zivote sa viacej presadzuje ze je potrebnejsi pre firmu taky co nieco ovlada a vie ako taky co ma na to papier,samozrejme nemyslim statne institucie tam je to inak. ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 11:01

Tak bol to nastroj ako zvysit pocet PUP a mas pravdu dobreho psa malokto preda ale kupit si stavaca s jesenkami a po odloveni kacice si ist pre nu do vody sam tak to nieco napoveda.Bol som svedkom.A kazdy clen ma na to tri roky aby si toho psa zadovazil takze mozu si aj vycvicit stena. ◄ reagovať

off Leon, 9.4.2013 o 10:57

Stopinko skoro všichni si koupili hotovýho psa a s bídou je tak 10% na práci ostatní se válí v kotci a jsou na pi.. to je úplně normální tuhle podmínku by nikdy nedal normální kynolog ◄ reagovať

off Stopinko, 9.4.2013 o 10:52

Baxik ... kupa hotoveho psa je podla mna taka ista loteria ako vsadit Lotto. Bud vyhras alebo nie. Je pravda , ze pes moze mat urobene pofiderne skusky ale dalsia vec je pristup majitela ku psovi. Nie kazdy clovek ma cit pre to aby dokazal pracovat so psom aj ked hotovym. Baxik myslis ze podmienka mat PUP psa pre buduceho clena u vas je spravne ? ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 10:45

Hekler a ja si kladiem otazku kam sa nasa kynologia dopracovala?U nas v zdruzeni je pre noveho clena podmienka chovat PUP a skoro vsetci si kupili hotoveho psa aby boli skorej prijaty.Az na jednu vinimku vsetci stali za h... a boli so skuskami.Ako sa tie skusky robili?Ja chovam psa preto aby som mal spolocnika a bez neho by som von nesiel a respektive niekedy idem von kvoli nemu aj ked mne sa nechce.A je demokracia k mojmu nazoru som sa dopracoval nastevami polovaciek a polovnickych akcii.Ja nikoho nenavadzam aby si kupoval psa bez PP ale ked ho ma preco by mal byt hned hlupak?Stale castejsie pocuvam ako feny musia ist na cisarsky rez a maju taku chorobu ataku chorobu stena sa musi dokrmovat lebo nema saci reflex ,cim to asi je ?spravnou plemenitbou :-)?Aj europske kralovske rody sa tak pekne krizili az sa vypracovali na ultrasuper ludi. ◄ reagovať

off Stopinko, 9.4.2013 o 10:43

Baxik, clovek chovatel nech ma kludne aj 100 chovnych suk. Mozu byt svetovy sampioni, mat 10 skusok v prvej cene , pre mna konkretne to nikdy nebude kriterium pre vyber stenata . V dnesnej dobe je lahke ziskat referencie o danom chovatelovi a jeho psoch , dalsie kriteriu vidiet min jedneho z rodicov pracovat v praxi , osobny kontakt s chovatelom ...jednoducho dat si cas na ziskanie informacii o danom chovatelovi resp chovatelskej stanici. Sam si urcite podla podobneho kluca vyberas stena. A ten co je chovatel - mnozitel ...nech sa paci ...kupia ti co su lenivy ziskavat info , chcu usetrit atd. ◄ reagovať

off goret, 9.4.2013 o 10:37

baxik, a vieš aj prečo je ten BF bez papierov? ◄ reagovať

off Hekler, 9.4.2013 o 10:26

lakomnosť a benevolencia PH kde taký poľovník poľuje, keby ho vyhnal hneď ako príde s jeho pouličnou zmeskou prvýkrát do lesa tak to viackrát skúšať nebude, majko to napísal úplne otvorene, zrozumiteľne a podľa mňa aj správne, ja si ale kladiem otázku ako sa mohol baxik ktorý má psíka s PP vôbec dopracovať k takému názoru popierajúcemu nielen zákony a predpisy v SR ale aj niekoľko medzinárodných, tak potom zrušme všetko, kašlime na čistokrvnosť plemien psov, koní ... totálna sprostosť ◄ reagovať

off andy8, 9.4.2013 o 10:24

peniaze Jaro,peniaze,resp. ich ušetrenie... ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 10:22

bavime sa o pracovnej skuske nie o exterierovej a cital som ze v madarsku to v niektorych pripadoch umoznuju asi su vsetci tam hlupaci,A neurazaj tu ludi .Radsej budem hlupak so psom na ktoreho sa mozem spolahnut ako mudry kynolog so psom s papiermi ktory stoji za hovno.Lebo mat sedem chovnych suk zavretych v klietkach a produkovat stence s papiermi to uz je len prospesne pre chov a kynologiu.Este raz sa ospravedlnujem tym co sa tomu poctivo venuju.A este jedno s cim sa stretavam dost casto u super kynologov mam stena nestoji za nic tak snim pofiderne spravim dako skusky a predam ho.U mna kazdy pes aj dozije lebo je to sucast rodiny aj keby nahodou tie skusky nespravil. ◄ reagovať

off rado100, 9.4.2013 o 10:22

Stopinko ja osobne si myslím, že sú to peniaze. Ak niekomu poviem že som dal za šteňa 350eur tak na mňa dosť čudne pozerá. Osobne som nikdy nemal psa bez PP a to som ich mal už dosť. Peniaze sú pre mňa v tomto prípade druhoradé, ale v dnešnej dobe každému určite nie. ◄ reagovať

off Stopinko, 9.4.2013 o 10:16

Hodim otazku do plena , co vedie polovnika (bududceho akoze kynologa) k tomu aby si zaobstaral psa bez PP a vyuzival ho pri vykone prava polovnictva ? ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 10:06

baxik tak toto je riadna hlúposť ! to potom akože každý orech by mohol ísť po začipovaní na skúšky ? kde máš záruku že pes bez PP ktorého ti daroval ,,strýco Ferko,, je čistokrvný ???? čo keď je to kopov skrýžený s vlčákom len šteniatko sa podobá viac na kopova :) Hlúposť totálna Hlúposť ! a ak niekto nemá peniaze na poriadne šteňa s PP tak nech radšej nechová psa vôbec ako keby má chovať nejakého bastrada a ešte si s ním príde aj ostudu robiť na polovačku ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 9:39

preco sa nepovoli aby sa pracovnych skusok zucastnili aj psy bez pp po zacipovani su uz nezamenitelny a ked je pes dobry a skusky absolvuje tak moze byt polovne upotrebitelny na polovacky do chovu ho nikto netlaci a komu sa ublizi?kseftarom degenerovanych psov?Ked vidim niektorych psov so skuskami v realnej polovacke tak mi je do placu.Samozrejme je to individualne aj v jednom aj druhom pripade.Poznam chovatela ktory chova doma okolo 15 PUP a jedneho lesnika ktory ma BF bez papierov ktory je 10 rokov denodenne vonku v reviri a ma za sebou nespocetne uspesne dohladavky.A teraz otazka ktory s nich je prospesnejsi pre nase polovnictvo?PS:mam psa so skuskami ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 9:13

už začínajú hádky . celá temá je zbytočná ! pes bez PP nie je poľovný pes a nemá čo robiť na polovačke , normálny hospodár ho jednoducho pošle domov . po druhé chovateľ psa nieje Kynológ ak chová psa bez PP poľovný pes musí byť pes s PP a nie nejaký orech čo napáril báči Ferko s báčim Jurkom lebo si mysleli že majú obaja skvelých kopovov :)a problém na polovačke ? osobne nosím ofotený overený PP od mojich psov pekne v dokladoch a na každej polovačke si môže totožnosť mojich psov hospodár skontrolovať , a rozumný hospodár si to aj skontroluje , neni to buzerácia ale je to k jeho dobre že si urobí aj evidenciu psov na polovačke pre prípad že by sa nejaký stratil ! takže to zopakujem ešte raz , polovník čo chová psa bez PP a chce s ním polovať neni kynológ ani polovník ale hlupák !!! ◄ reagovať

off Stopinko, 9.4.2013 o 6:48

Dusan, pekne napisane... Palec hore. ◄ reagovať

off goret, 9.4.2013 o 6:42

Ďakujem, že si si na mňa spomenul, keď si o to plamenne bojoval :) Nás však pozývajú "po známosti" a vďačný ti bude musieť byť niekto iný. Niekto neslobodný, bez hrdosti, cti a prestíže, buzeratívne a byrokraticky založený, cítiaci sa vinný už len tým, že sa narodil. Nezávidím ti tvoju neslobodu a lásku k buzerácii, ktorá aj v tomto prípade zlepšuje tak akurát korupciu, ale na druhej stráne chápem, prečo bez nej nemôžeš žiť. Celý život ťa bili po hlave a ty musíš v tom pokračovať. Tebe sa v klietke tak zapáčilo, že si ju musíš vylepšovať a vyplepšuješ ju aj iným, pričom ich skalopevne ich presviečaš, že život bez klietky by nebol naplnený, lebo by nebol bezpečný. Ja mám radšej život, ktorý má šťavu a ktorý sa zdokonaľuje prirodzenou cestou a nie byrokratickou. ◄ reagovať

off apple, 8.4.2013 o 20:19

chápem ťa, že ti to vadí, no práve kvôli takým sa to robilo. ◄ reagovať

off goret, 8.4.2013 o 15:06

Trafená hus skáče iba ak od bolesti, keď je krídlovaná. A ty, keď raz pozvú so psom na nejakú poľovačku, nezabudni im ten nástroj priponenúť a trvaj, aby ho použili, lebo inak musia zrušiť poľovačku, lebo zákon je zákon, ale hlavne sa nezabudni pochváliť, ako si sa aktívne zapájal za priamu kontrolovateľnosť PUP psov týmto nástrojom. Možno ťa pozvú zas :) ◄ reagovať

off apple, 8.4.2013 o 13:28

žeby trafená hus? ja som nemenoval nikoho.... ◄ reagovať

off goret, 8.4.2013 o 13:24

nezmyslov zbavení skáču vyššie a ďalej, lebo skáču od radosti ◄ reagovať

off apple, 8.4.2013 o 13:02

leon, keď som pred časom navrhoval práve na odstránenie kadejakých podvodov a priamej kontrolovateľnosti pup psov na poľovačke , v revíri, tak si tipni , kto proti tomu skákal ako zmyslov zbavený. v spolupráci s inými sa to podarilo dostať do veterinárneho zákona. teraz máme priamy nástroj na naozaj efektívnu kontrolu bez vláčenia kadejakých papierov. ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama