M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  8. január 2025,  meniny má Severín,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 16:06
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia

autor: off Pa33ck
pridané: 19.1.2010 18:23
Kto by mi vedel pomôcť,alebo poradit.Roky sa venujem výchove a vycviku polovneho plemena,slovensky kopov,samozrejme s PP.V neposlednej dobe pozorujem,teraz sa dostanem k meritu veci,ze vo viacerych zdruzeniach a samozrejme aj v nasom zacinaju prevladat psy,bez preukazu o pôvode.Väcsinou su to kopovy,jazveciky,jagose,bigle.Existuje nejaky predpis,vyhlaska,ktora by zakazovala tymto psom zucastnit sa na polovacke?Dakujem!
počet zobrazení: 49 739
počet hlasov: 4
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off majko82, 8.6.2014 o 18:52

Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off 3006sprg, 10.4.2013 o 19:19

majko tak ocividne si toho este dost nepochodil..videl som na vlastne oci chovnu suku AJD, ked uvidela diviaky utiekla sa skryt majitelovi k noham...ale papierovo mala asi styri skusky v prvej cene ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off majko82, 10.4.2013 o 18:48

no čo ti poviem zaujímavé , lebo ja ked som bol na každých skúškach tak rozhodca posudzoval objektívne a keby môj pes nerobí tak ako má a ja na tých skúškach prejdem tak ostatný vodiči toho rozhodcu utopia v kaluži vody !a našťastie som takých rozhodcov ešte nestretol čo pýtajú podarúnok a to som toho už pochodil dosť ◄ reagovať

off Stopinko, 10.4.2013 o 18:32

Majko, je to smutne ale papier znesie a rozvodcovia su tiez len ludia a ak poznas tych spravnych tak za podarunok ( finacny ci v naturaliach) ti daju skusku v akej cene chces. Preto ti co maju zaujem o kupu stenata... Nespoliehat sa na to co je na papieri. Potom by sme tu nemali psy bez PP co obcas predvadzaju lepsiu pracu ako PU psy. ◄ reagovať

off majko82, 10.4.2013 o 18:28

Jager68 výborná voľba si myslím ! ◄ reagovať

off 3006sprg, 10.4.2013 o 16:55

aj tak nechapem co tu riesite, ked niekto chce mat psa bez PP, nech ho ma, kludne nech ho aj na spolocne polovacky berie, ale len dovtedy, kym to nie je na ukor a skodu psov s PP... ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 15:31

majko, podobne ako sa dá kúpiť hoci aj vysokoškolský diplom :) Za peníze, v Prahe dúm. ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 15:30

najo odtialto si berem psika... odkaz ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 15:24

majo suhlas...ale tak sa kšeftuje...je to o tom ako si napisal...naco by dal 200-300€,ked da 100... ale Hekkler aj apple to popisali vystižne.pokial je dopyt..je aj ponuka. zial. ◄ reagovať

off majko82, 10.4.2013 o 15:21

ako sa daju kúpiť skúšky a výstavy ??? Jager inak neuraz sa ak by mi niekto ponúkal šteňa s inými papiermi tak ho pošlem slušne do p..e ! už som to napísal na slovensku je kopec serióznych chovatelov , je z čoho si vyberať tak neviem prečo by som mal uvažovať nad bastardom alebo nejakým nekalým podfukom s papiermi ??? nechápem tomu ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 15:21

orol je tam foto...jazvečík... ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 15:20

apple neobhajujem..ja s nou polujem hlavne individualne.Nie raz sme boli dohladavat..lebo ako sa poukazuje,v PZ nemaju poriadneho psa s papiermi na dohladavku... ked dopracuje,kupim si Bordera s papiermi..a uz aj viem kde. apple s tymi počtami psov..suhlasim.Nie sme v situacii ako francuzi alebo nemci. uz vidim ako ved.polovacky povie..važení..každy po 20€..objednali sme si psov..musime zaplatit... ◄ reagovať

off orol, 10.4.2013 o 15:19

68 - a to čo je za pes? ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 15:10

Alebo...priklad..nechces psa s papiermi ale lacnejsie..ved vies..papiere kupene atd atd..skusky kupene,vystavy kupené..dokedy to rak pojde?? kedze som sa dostal k psikovi viac menej nahodou..a je bez papierov preto ani nemala šteniatka...aj ked ma na to nahovarali.. Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia ◄ reagovať

off apple, 10.4.2013 o 15:09

hekler, máš pravdu. ten kto nie schopný zabezpečiť riadny výkon poľovníctva, nemá čo v revíri hľadať. každý len mudruje, ako sú chovy dovrzané, ako orechy sú fajné atd. keď som pred časom varoval, že upustenie od povinných počtov je kontraproduktívne, rozumbradovia tvrdili, že si PO budú objednávať službu a je po probléme. to samé pri kohútikovej výške nad 50 cm... výsledok? podporenie úpadku tak chovov, ako i používania PUP. a to nejdem spomínať, ako tí, čo teraz mudrujú, na tieto upozornenia reagovali. no aby si za peniaze, ktoré pchajú do klubov vytvorili funkčnú, dostupnú databázu, to je už nad ich sily i rozumové schopnosti. tam by si záujemca veľmi rýchlo zistil, aké štence ide kupovať. kontrolovateľnosť a kvalitu chovov je dnes, pokiaľ je platný súčasný systém a prznia to takí zmrdi, naozaj ťažko zabezpečiť. ...... jager68, naozaj vo všetkej úcte, rozumiem ti, ale taký pes patrí na poľovku? aspoň to tu verejne neobhajuj. ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 15:08

Laru pripravil o papiere niekto iný. Jager jej pomohol a ona pomáha jemu. U mňa smiešny nie je a ani Lara. ◄ reagovať

off majko82, 10.4.2013 o 15:06

Jager ja som nenarážal práve na teba ale všeobecne , peniaze sú hlavný dôvod prečo si polovníci zaobstarávajú bastardov ,, šak mi to stačí ak bude polovať tak si ho nechám ak nie tak ho zastrelím a nebude mi lúto vyhodených peňazí , lebo bastarda mám zadarmo ,, !!!! ◄ reagovať

off m98, 10.4.2013 o 14:56

Jager68- to je skutočný problém. No zakrývať si oči, neriešiť to,poukazovať na iné, len problému sa nedotknúť, ba dokonca sa podieľať ďalej na prznení. Je jednoduchšie, prirodzenejšie. ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 14:47

majko82 nic neobhajujem.ani 200€ mi nie je vela dat za dobre šťeňa...ja som s Larou spokojny..na dve tri spolocne do roka...mozno...ju vezmem,inak s nou polujem individualne. To co som jej dal mi teraz vracia. farbu sa naucila pri otcovom Borderikovi..a nekupoval som ju..vzal som si ju len preto,aby ju neutratili alebo nezdochla...ze je to teraz spolocnik a pomocnik na polovacke??ja som len rad.Dalsi psik bude Border a s papiermi.Ja neobhajujem stav,ked je na polovackach kvantum psov bez papierov..alebo s kupenymi papiermi..tak tie psy aj robia.. skodu pachaju kseftari,ktorí vybavuju papiere na psov a podobne.A nenažraní funkcionari a rozhodcovia...na vystavach ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 14:46

nič nie je nejasné, akurát netreba pres súčasným stavom zatvátrať oči a spoliehať sa na predpisy a radšej špekulovať nad psami ako nad predpismi ◄ reagovať

off Hekler, 10.4.2013 o 14:40

tak v tomto prípade s tebou nesúhlasím, ak vedenie PZ nedokáže zabezpečiť na dohľadávanie a durenie na spol. poľovačkách dostatočný počet PUP tak nech nepoľujú, a stav na ktorý narážaš nezapríčinil zákon o potrebnom počte PUP ale jeho nedodržiavanie a neochota prac. OLÚ kontrolovať počty PUP na spoločných poľovačkách, ale oni majú za to plat, načo sme prijali zákon ktorý sa v tomto ohľade nevykonáva ? ale presne je určené kto má na jeho vykonávanie dohliadať a ak treba aj sankcionovať, čo je na tom nejasné ... ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 14:24

Ešte sa môže vyskytnúť aj kombinácia: potreba odvoliť zver a nedostatok potrebných psov. Riešenie dostatku potrebných psov príkazom ich držaniu vedie k stavu, v ktorom sme dnes. ◄ reagovať

off Hekler, 10.4.2013 o 14:13

bez bez PP nemá na spoločnej poľovačke čo hladať, ak sú prípady že sa to porušuje tak len vďaka náhodnej dvojkombinácii, lakomný a nezodpovedný poľovník sa náhodou stretne s nezodpovedným poľ. hospodárom na spoločnej poľovačke ktorý si neplní svoje povinnosti, obaja ale porušujú vedome platný zákon, je potrebné už konečne takého PH odvoľať a hotovo, ak chce mať poľovník orecha tak nech ho má na hranie, stráženie domu ale čo sa má čo s nim zrážať na poľovačke, nechápem tie sprosté výhovorky... nechápem a preto končím ◄ reagovať

off majko82, 10.4.2013 o 14:08

toto podla mňa je smiešne , ak je niekto lakomý dať za šteňa 200 eur a bude tu radšej obhajovať bastardy :) akože len krásne a super polujú :) je mi to smiešne , vám možno nie ◄ reagovať

off m98, 10.4.2013 o 14:03

Smiať sa, keď je niečo smiešne je prirodzené. Smiať sa, ak na to nie je dôvod, je iba obranná reakcia. ◄ reagovať

off majko82, 10.4.2013 o 13:56

už sa tu len smejem na tom ako polovník obhajuje psa bez papierov , ste smiešny ,,Poľovníci -kynológovia ,, :) a tej priehrady by bola škoda , som si tam perfektne zachytal ryby :) ◄ reagovať

off soson, 10.4.2013 o 13:48

Jager68 s tou priehradou opatrne, ja za to nemozem :-) ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 13:41

..poslusne hlasim,že pes je zakopany a bol som sa udat na urad a odovzdat p.L...na 5r..... ved pockaj orol..pridem do ZA a vypustim priehradu..velka voda si ta najde....nazdar ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 13:33

Orol, 3 je málo, ja by som navrhoval 30. Jager, teraz si to už pochopil? ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 13:08

Orol u mna je ovela väcsi bastard sprostý prešlachtený Kopov...a moze mať papierov plnu skrinu. To riešte v kynologii..tam v zaujme € a zisku to kšeftovanim totalne dodr..li. ◄ reagovať

off orol, 10.4.2013 o 12:11

Vycítil som, že sa ozveš :-o)) ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 12:07

orol-vtipkár, to sa hocikde nevidí :) ◄ reagovať

off orol, 10.4.2013 o 12:03

Bastard bez papierov na SP ? Okamžite zneškodniť a jeho majiteľovi odobrať PL na tri roky. ◄ reagovať

off Jager68, 10.4.2013 o 11:45

Ja som si psika bez pp nekupoval...jednoducho som vza lšťeňa fenku radsej k sebe,ked ju chceli utratit,lebo bola velmi chora.Nejako sa na nu nedostalo s ockovanim a podobne lebo bola najmensia...no a poluje so mnou doteraz.Dokonca je v kalendari Lesov SR:Nik mi nikdy nepovedal..neber ju na polovacku,ked videli dohladavku alebo ako sa snazi na spolocnych pri diviakoch...ked si odzije a odpoluje svoje kupim si dalsieho psika,samozrejme ale s papiermi.Ina vec je,ako tu niekto napisal..špekulanti a kšeftari... Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia ◄ reagovať

off kopoviar17, 10.4.2013 o 9:39

vlastimidurcik ,presne tak radšej nečo pošertím a kúpim psíka s PP,ako polovník si neviem predstavit vlastniť psa bez PP, keď niekto chce psa na stráženie prosím nech si kúpi šteniatko NO bez pp ale ako poľovník by som si psa bez PP proste nekúpil. ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 9:09

Vlasto, Sagan nikomu nezakazuje jazdiť na lacnom bicykli. On na takom proste nejazdí a môžno aj preto víťazí :) ◄ reagovať

off vlastimidurcik, 10.4.2013 o 8:38

Ani sa moc nedivím takejto téme ! Kynológom je to jasné o čo ide a špekulantom, množiteľom a predajcom krížencov je jasné ako facka. Ak by sa čo len trocha ustúpilo v kynológii podobným veciam dole spomenutým, tak by sa naši otcovia, dedovia a ďalší chovatelia obracali v hrobe !! Však u každého plemena je tam klub, ktorí to riadi a "mal" by púšťať do chovu jedince, ktoré spĺňajú určité predstavy ( štandard a pracovné vlohy ) konkrétneho plemena. Ak by to bolo na krížencoch, tak potom potopa a niekde aj stáročná práca v prdeli !! Ja som aj tu na LZ sa ozval proti propagácii psov bez PP a nejako som neuspel !! odkaz- Je to zvláštne, lebo som na stránke poľovníckej a myslím si, že tu by to malo byť jasné !! Nepodporovať inzerciu psov bez PP !! Ak niekto chce, nech si to dá na BAZOŠ !! Tam čo pribúda každý deň, tak to je otrasné !! Koľko množiteľov sa tam priživuje a za aké ceny !! Potom sa divíte, že za psov ( šteniatka ) s PP je cena taká, aká je ! Ak by sa nepodporovali jedince ( krížence ) neurčitých rodičov, tak by aj ceny šteniatok s PP išli dole na cenu nákladov a vynaložených prostriedkov na uchovnenie, vystavovanie a skúšky rodičov. Mne sa páčia taký záujemcovia o šteniatka, ktorí mi povedia, že je to ich sen a radšej si našporia !! Tým rád vyjdem v ústrety aj cenou !! LOVU ZDAR ! Kynológom obzvlášť !!Proti špekulantom, kšeftárom a podvodníkom treba vyjadrovať sa aj v takýchto témach !! Má to význam !! ◄ reagovať

off goret, 10.4.2013 o 8:36

Poznámka k tomu čo sem preložil Gabriel: krížence psov známeho pôvodu sa využívajú (využívali sa) napr. aj Belgicku, kde krížili anglických setrov s bretónskymi stavačmi a získavali tak psov výborných poľovných vlastností a dokonca s nimi súťažili na field trialoch. Vždy však šlo len o prvostupňové krížence po psoch známeho pôvodu. Pozn. k pravidlám: pre tých, ktorí ich chcú dodržiavať boli a sú jasné, a pre tých, ktorí ich chcú obchádzať nebudú jasné nikdy. Najsmutnejšie z pohľadu chovu psov, ktorý je dlhodobou záležitosťou, je to však tam, kde si pravidlá prispôsobujú a vysvetľujú ako im to práve vyhovuje. Preto som za čím volnejšie pravidlá, aby každý chovateľ mohol prirodzenou cestou, pôsovením konkurenice a prizodeneného (nie núteného) záujmu o jeho psov, preukázať jeho vzťah k plemenu. Nie chovateľské kluby, toré sú monopolné a kde si šéfstvo a pravidlá demokraticky určujú samotní chovatelia, ale vodiči psov sú tí, ktorí dokážu prirodzeným spôsobom tlačiť na chovateľov ohľadom pracovných vlastností našich psov. A isto lepšie pritlačia tí, ktorí nemusia držať psa z prinútenia ako doplnok vstupenky do poľovníckeho združenia. U nás nič oficiálne nebráni vzniku klubov vodičov poľovných psov a organizácii poľovných skúšok týmito klubmi. Takéto kluby by mohli pôsobiť a zastrešovať skúšky na vyššej regionálnej úrovni pre plenemá s podobným pracovným využitím. A nielen skúšky, ale aj súťaže a mohli by vytvoriť akúsi poľovnícko-kynologickú ligu a spoločne organizovať aj vrchovolé CACT-ové a CACIT-ové skúšky. Liga by si "strážila" rozhodcov (skúšobných komisárov) pre dané poľovné využitie. Mnohé z toho máme, len by to chcelo priliať novú krv a dať tomu inú fazónu. Keď už nie v hokeji, tak poľovníckej kynológii, nech sme lepši ako bratria Česi :) ◄ reagovať

off majko82, 9.4.2013 o 20:36

baxík tak ti už poviem len jedno , príď ku mne chytím ti nejakého orecha z dediny čo vie dohladávať a budeš spokojný , a dám ti ho za darmo takže budeš ešte viac spokojný :))) Kynológii zdar ◄ reagovať

off apple, 9.4.2013 o 17:59

SHS nerozoberajme tu a teraz, je to na širšiu a samostatnú tému. ale viem, o čom hovoríš - orechy na poľovačke a kopovy za srnčou. áno, no to je presne to, čo hovorím. od určitého času, keď sa začalo pristupovať k náprave, sprísneniu, tak paradoxne to ide dolu vodou. zas len a len vďaka kádrovej práci niekoľkých jednotlivcov, ktorí do toho nemajú čo hovoriť. toto je výsledok, zas tých istých ľudí, ako pri SHS. preto sa aj v tom duchu vyjadrujem: šmejdov jednoducho vyhnať a dať tomu jasné pravidlá! ◄ reagovať

off baxik, 9.4.2013 o 17:51

a videl si ho s holymi usami a riedkou srstou ktory nevie plavat a ma jesenky ja ano a bol to tiez zazitok ale ten opacny.Ja tu nechcem rozduchavat vasne ale treba sa pozerat na vsetko s viacej stran a potom si spravit nazor ja tiez nepreferujem dakeho orecha na polovacke ale vynimky potvrdzuju pravidlo.Bol som minuli rok svedkom polovacky kde kopovy s durickymi skuskami zduchli za srncou zverou a nebolo ich a durili psy s ktorymi sa ani nepocitalo ako to tu niekto nazval psy s pp bez skusok v treningu . ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM