Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)
Petrik je tu toho viac ten čo kupoval psa na psa :) Alebo tie kopovi po 20eur...ja to nepochopím ◄ reagovať
Kurnik šopa!Zas a znova sa tu objavil inzerát na bezpapierové psy.Už je tu vycapený druhý deň!Aj som ho označil ako nevhodný a nič!Toto je v riti drahí veriaci!!! ◄ reagovať
Paťo to že je tu taký inzerát to počká ale čo majitel chovného psa?!! ◄ reagovať
Ide ma zas hrom zabiť keď toto čítam na tejto stránke.Predam steniatka slovenskeho kopova narodene 5.10.2013 na fotke maju tri tyzdne. 6 psikov a 2 sucky. beriem rezervacie. ku dnu odberu budu 3x odcervene a zaockovane. matka slov kopov bez pp vinikajuca durička a spolahliva farbiarka. otec slov kopov s pp vinikajuci duric a farbiar uchovneny...Tento inzerát je tam od včera.Je jasne napísané v pravidlách,že:Do kategórie poľovných psov pridávajte iba inzeráty psov s PP.Kto má na starosti inzerciu,čo tu driemeš,či spíš?! ◄ reagovať
Bastard nemôže získať poľovnícku upotrebiteľnosť a preto nemôže pracovať v revíry,pokiaľ ho riadia normálny ľudia. ◄ reagovať
Patrik, smutne ze coskoro bude orechov s pomenovanim Slovensky kopov viac ako tych s pp. ◄ reagovať
Patrik dobre vieš čo s takým majitelom chovného psa!!Ale je to hanba vedenia KCHSK že na to nedbá. ◄ reagovať
Ide ma hrom zabiť,keď tu stále pridávajú v inzercii dookola šteniatka Slovenského kopova.Ja neviem či chcú na bez papierových psoch zarábať alebo čo!?Len nedávno som zistil skutočnosť že chovné psy pária suky ktoré nie sú v chove a tým pádom produkujú bastardy.Čo s takými majiteľmi chovných psov? ◄ reagovať
nemám majitel dal na FB jenom přípravu na večer pokračování nedodal :D ◄ reagovať
zamýšľam sa, ako si sa k tak súkromným fotkám dostal...... ◄ reagovať
kdeže OLÚ, to SPK nepustí, určia ešte odolnosť voči vode a kyslým dažďom a cena bude výhodná ako u značiek ((: ◄ reagovať
.. a nebudú to môcť by fixky hocijaké, ale predpisové zakúpené cez OLÚ :) ◄ reagovať
presne si ma pochopil aj si to vystihol, bol som na CHP kde boli kmeňové stavy a lov za predchádzajúcu sezónu vykázané v grafe na DVE DESATINNÉ MIESTA, na moju otázku prečo to nie je spracované dôslednejšie na štyri desatinné miesta mladý čakateľ vytreštil oči a nechápal, ono to už prechádza do absurdity, mám pocit že to smeruje aj k tomu aby PH mali v mapách zakreslené príchodové cesty zveri zelenou fixkou a únikové trasy červenou .... ◄ reagovať
§82 ods.1 Ministerstvo vydá všeobecne záväzný právny predpis, ktorý ustanoví podrobnosti o : n) druhoch skúšok poľovných psov, druhoch, potrebnom počte a kvalifikácii poľovne upotrebiteľných psov na používanie počas lovu, dohľadávania a ochrany zveri (§58 a 63). Helker, §58 je o počtoch PUP na SP a §63 o povinnej dohľadávke s PUP, ak sa nedalo inak. To nie je o povinnosti PZ držať určitý počet psov podľa oblasti a rozlohy revíru. Alebo sa obávaš, že nová vykonávacia vyhláška bude menej zrozumiteľná ako doterajšia, aby sme mohli byť my - menej učení, byť aj viac buzerovaní odborným výkladom vyhlášky podľa našich nadriadene kompetentných, resp. kompetentne nadriadených? Asi to bude chcieť pre nich zorganizovať zas nejaké školenia a semináre a na kriedovom papieri vytlačiť príručky s vysvetlivkami a farebnými grafmi a obrázkami, ktoré zaplatíme zas len my - menej učení a viac buzerovaní. Život je predsa taký krásny :) ◄ reagovať
Goret musim s vami súhlasiť,presne takto to funguje na skúškach a vystavách ako ste to opísali,bohužial aj ja mám podobné skúsenosti. ◄ reagovať
kľud páni poľovníci aj chovatelia PPU, už bude len dobre, pozrite si nové znenie zákona § 82 ods. 1 písm. n), všetko bude určené a stanovené odborne z ministerstva, ak to ale bude ako návrh zmluvy na obmedzenie škôd páchaných zverou ktorá je na stránke SPK tak si budeme aj vlasy trhať lebo tak spracovať zmluvu môže len družstevník zo silážnej jamy nie poľovník právnik ◄ reagovať
Ešte to tu nezaznelo a Majko bude asi zas prekvapený, ale veľa psov ide na skúšky len preto, aby to ich absolvovaní mohli byť vystavovaní v tr. pracovnej a ľahšie získať šampionát krásy. A potom tie skúšky tak vyzerajú a ak je jedno prižmúrené oko málo, tak sa zažmúria obe. Kedysi boli skúšky poriadané OkO-RgO chápané ako podradné (ľahšie urobiteľné) oproti skúškam klubových a dodnes je to tak chápané a pokrytecky zneužívané pri zadávaní CACT-och a CACIT-och, hoci pravdou je opak. Netvrdím že všade, poznám výnimky, ale takáto ľúbivá politika vedení mnohých našich chovateľských klubov nie žiadnou zvláštnosťou. Čo s ňou, s takouto ľúbivou politikou: my vám budeme prižmurovať oči na skúškach a iných veciach a vy nám z vďaky budete tolerovať naše "gazdovanie" ?? ... ach jaj. Ako hlboko musí ešte klesnúť naša poľovnícka kynológia, aby sme sa dostatočne nasŕdili a v našich mechúroch nastal dostatočný tlak, aby sme vietor fúkajúci proti nám prešťali? Nadávame na skúšobných komisárov, ale vieme aj koľkí z nich stoja pred dilemou: poctivo pískneš a viac si nepískneš? Nechcime, aby psi veci boli zastrešované len SKJ, lebo tam je to prioritne o výstavách. Máme SPZ, ktorý je členom SKJ, a radšej zatočme s korupciou v našej kynológii, len sa jej nevzdávajme. Zatočiť s korupciou je možné viacerými spôsobmi, mne sa najlepšie zdá prirodzenou cestou pôsobením konkurencie. ◄ reagovať
Rasťo, aj tvoj príspevok vyznieva akoby pes s PP musel automaticky ísť do chovu. Nemusí, bude mať len známy pôvod. Musí len u tých, ktorým sa investícia do psa známeho pôvodu vidí taká vysoká, že dokážu urobiť aj nemožné, aby bol chovný. Ak sme poľovníci, psov by sme mali chcieť priorite na poľovanie a ich chov tomu prispôsobovať. Dovolím si tvrdiť, že úplne by stačilo, ak by do chovu šla len 1/10 z nich a nie ako je u nás pomerne bežnou praxou: mámpsa z PP, tak hurá s ním do chovu. Aj ja mám suku s PP, ktorá dokonca získala šampionát krásy a aj ja mám strach napr., že by pri potýčke s mačkou mohla prísť o oko. Ale aký by to bol život, ak by skrz to nemohla z domu? Ja ju potrebujem na niečo iné, hoci je aj do chovu. ◄ reagovať
Chov s PP je jedinou možnosťou, ako zachovať čistokrvnosť plemien a ich typické vlohy a vlastnosti. Možno to nie je dokonalé, ale inak to s čistokrvným chovom nejde. A stále si myslím, že pri chove psov je veľa poctivcov, lebo aj tak, z toho sa proste nedá zbohatnúť. A ja osobne, ako som už povedal, by som ospravedlnil poľovanie so psom bez PP pri brlohárení, lebo všetci vieme, ako vysoko rizikové to je a úplne chápem väčšinu majiteľov chovných jedincov, že svoje psy veľmi do prírodných nôr nepúšťajú. Keď norujú, tak súťažne, aby mal pes/suka vyššiu hodnotu. Zúčastnil som sa niekoľkých brlohárení, keď psy museli ísť rovno k veterinárovi, vôbec na ne nebol pekný pohľad. Ako by som bol majiteľ takéhoto psa si viem predstaviť, že namiesto chovného psíka by som pustil do nory psa bez PP a s chovným psom by som si radšej zanoroval na klubovej súťaži. Špeciálne po tom, čo po poslednom brlohárení líška prehryzla priateľovej sučke, čo pracoval na jej uchovnení, genitálie. S prehryznutými a poškodenými genitáliami už veru chovnou sučkou asi nebude a to mala pracovne aj exteriérovo veľké nádeje. Samozrejme, nevidím dôvod práce psa bez PP na spoločnej poľovačke, na trhu je aj tak prebytok šteniat, keby sa len viac ľuďom chcelo so psami pracovať a viesť ich tak, aby na poľovačkách boli osožní, strašne veľa robí majiteľ. Nesmieme zatracovať psov s PP, ak sú nanič, treba sa pozrieť v prvom rade na to, ako boli vedení. To je rozhodujúce. Psa robí majiteľ. ◄ reagovať
Ako si dospel k nazoru, ze sa tu zatracuju psy s PP? Bolo len poukazane na to, ze papier znesie vela a treba pri vybere stenata vyberat podla viacerych kriterii. Nespoliehat sa len to co je napisane v rodokmeni. ◄ reagovať
no ako tu citamm je vsetko zle na papierovych psoch, ja som si zaobstaral prvu jagosku ako polovneho psika a nepoznal som ziadneho rozhodcu a z 5 skusok mam 4 v prvej cene... cize si nemyslim ze vsetky psy su na hovno.. mne by bolo jedno ci ma psik skusku absolvovanu v 1 cene alebo v tretej... mne by moja cest nedovolila ist zo psom ktory nema papiere na polovacku..a este horsie by bolo keby mi moja suka nerobila to co ma.. podla mna je este zopar kynologou ktorim zalezi na svojej cti a snazia sa svojich psikou vycvicit tak ako to ma byt .. precoo teras zatracujete vsetkych psou zo skuskami ze ich museli zrobit len preto ze niekto podplatil rozhodcu nie je too stale tak.. ččest zopas poctivcom... ◄ reagovať
Goret áno, tiež si myslím, že orly nastavujú a ukazujú najvýraznejšie prasatám, na znak pohŕdania. ◄ reagovať
klud..orol ironizuje...presne vie o co ide... ◄ reagovať
Doteraz som si myslel, že zrkadlá sú špecialitou strák. Ale zdá sa, že aj orlov. Straky ich kradnú, orly nastavujú. ◄ reagovať
Máš pravdu, to som si všimol. Nič proti 68- božechráń, nech dole nemýli príspevok, myslel som to inak. ◄ reagovať
orol - jager68 nepresadzuje poľovanie so psom bez PP. Ujal sa jej, inak by ju utratili, a teraz ho tu za to niekto zožerie, existuje aj ľudský rozmer predsa. A určite to neurobil preto aby ušetril na peniazoch. ◄ reagovať
Áno, ľudia s takým uvažovaním nepotrebujú reflexné prvky a najlepšie je ich dávať do pohonu... ◄ reagovať
.. reflexné prvky nežiadúce :) ◄ reagovať
„Poľovníkom“, čo presadzujú poľovanie so psom bez PP a skúšok PU na SP by malo byť vyhovené s tým, že títo musia mať jednotnú povinnú výstroj a výzbroj t.j. prešiváky, resp, vojenské maskáče vz. 60, ušianka, gumofilcáky, sovietsky trieder, brokovnica dvojka, patróny s postami . Akákoľvek iná výstroj či výzbroj je neprípustná. ◄ reagovať
když pes maká tak ať maká když nemaká tak ať jde do ři... a je jedno kolik má zkoušek a co mám zkušenost tak nejvíc řvou ti co na společné pustí na začátku psa do leče a najdou ho večer v sousední vesnici :-)))) protože jsou nasraný že stál tolik peněz a v kotci kde je pomalu celý rok nic nepochopil a pokořil ho nějaký bezpapírák P.S. já osobně bych si psa bez PP nepořídil protože nemám jistotu co mi z toho štěněte vyroste a jestli to bude zdravý protože většina je po rodičích vyřazených z chovu ale mám doma fenu která ke zkouškám nemohla protože je pouze registrovaná a ne uznaná fci protože si výrobci psů s PP vymohli že jenom určitá plemena můžou ke zkouškám aby měli menší konkurenci ◄ reagovať
.. a keď pri splne pridriemneš a prídu diviaky, má ťa kto zobudiť. A hoci Lara nikdy nebude plnohodnotným poľovným psom, možno vďaka nej iné budú. Nech sa vám darí. Ty už vieš čo nechceš a "kudy cesta nevede". ◄ reagovať
premvadasz Otta poznám asi 15r.....takže psika len od neho. co sa tyka tej mojej fenky..ked je na polovacke malo psov a je so mnou syn..pustim ju do pohonu ak to nikomu nevadi..doteraz to nevadilo nikomu..ak je dost psov alebo zle podmienky..mam ju pri sebe na štande. ◄ reagovať
.. a hlavne, že máme povinné počty PUP naplnené a ak sa vyskytne prípad ako Jager a Lara, tak ho ideme zožrať. Ak chceme kvalitné PUP, zožrať by sme mali iných. ◄ reagovať
Majko82, teraz neviem či žijeme obaja na tom istom Slovensku, ale môžem stručne opísať zopár skúseností z rôznych skúšok. 1. Pes, ktorý sa celé poľovačky motal pánovi pri nohách, pri zhasnutom diviakovi oň absolútne nejavil záujem o pár dní úspešne absolvoval duričské skúšky. 2. Po poľovačke na duričských skúškach, rozhovor rozhodcov: pes č. 1 je od toho a toho, tomu dajte takú a takú známku, pes č. 2 je toho a toho ... pes č. 3 - pozná ho niekto? Nie? A robil niečo? Tak mu dajte .... 3. Brlohárske skúšky - pes sa naveľa, naveľa dostal do nory, majiteľ ho povzbudzuje, samý prešľap mimo vymedzený priestor a pes ochvíľu vykúka z nory. Jeden rozhodca "usilovne niečo píše" a druhý sa hľadí do oblohy. Až keď malé dieťa vykríklo aha však psík je už von tak už sa nedalo iba mlčky prizerať zo strany rozhodcov (bolo to ako v rozprávke cisárove nové šaty). 4. iné brlohárske skúšky - pes nasilu vtlačený do nory a nohou zapchatý otvor aby sa nemal ako vrátiť. A takto by som mohol pokračovať. Niektorí tu píšu ako keby kynológovia a poľovníci boli dve rôzne skupiny, lenže mnohokrát kynológ, poľovník a rozhodca je tá istá osoba, ktorej osobné záujmy (či už finančné alebo spoločenské - napr. prestíž) sa nemusia vždy zhodovať zo záujmami spoločnosti (kynologickej alebo poľovníckej). Viete na jednej strane sa "bijeme" za tradície a normy ale na druhej strane ich mnohokrát ohýbame podľa svojej potreby. ◄ reagovať
jager68 P.Gunár je velmi seriozny urcite neolutujes!!! ja som si od nich bral minulu jesen Dolly ◄ reagovať
Majko82 - plný súhlas a sympatie k príspevkom 19:46 a 15:21, mám podobné skúsenosti a názory. ◄ reagovať
3006sprg , to že nepracuje pes s PP som už napísal že je na inú tému , je to o vodičovi ako si ho pripravý , ak má takého psa tak nech s ním nepoluje a nerobí si hanbu , keby sa môj pes bojí alebo nerobí to čo má tak ho darujem niekomu strážiť dvor a nechodím s ním na polovačky , všetko je to o luďoch ! ale obhajovať bastardy a vláčiť ich na polovačky a ešte sa tu za ne hádať je trochu hlúpe ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.