M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  10. január 2025,  meniny má Dáša,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:39,  dnes západ slnka: 16:09
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Poľovné psy bez preukazu o pôvode - diskusia

autor: off Pa33ck
pridané: 19.1.2010 18:23
Kto by mi vedel pomôcť,alebo poradit.Roky sa venujem výchove a vycviku polovneho plemena,slovensky kopov,samozrejme s PP.V neposlednej dobe pozorujem,teraz sa dostanem k meritu veci,ze vo viacerych zdruzeniach a samozrejme aj v nasom zacinaju prevladat psy,bez preukazu o pôvode.Väcsinou su to kopovy,jazveciky,jagose,bigle.Existuje nejaky predpis,vyhlaska,ktora by zakazovala tymto psom zucastnit sa na polovacke?Dakujem!
počet zobrazení: 49 776
počet hlasov: 4
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off majko82, 8.6.2014 o 18:52

Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off yegi, 15.10.2012 o 12:07

tvoj komentár 14.1O o 17,41 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 15.10.2012 o 9:34

yegi, čo potrebuješ vysvetliť? Ak to, čo je uvedené v zákone alebo vo vyhláške, tak na detaily sa opýtaj appleho, ten sa v takých veciach vyžíva. Ak potrebuješ vysveliť, že na poľovačke je potrebný pes na prácu a nie na machrovanie, tak to ti vysvetlí hocikto, kto takého psa potrebuje. Ak potrebuješ vysvetliť aké všelijaké svinstvá sa dejú v našej poľovníckej kynológii, tak .. pozvi niekoho, kto bol vylúčený z chovateľského klubu za to, že sa dokázal správať čestne a statočne aj za cenu vlastnej ujmy, na pivo :) ◄ reagovať

off yegi, 15.10.2012 o 8:59

geber,už si sa niekedy stretol s tým,aby zrušili polovačku kôli málo PUP?nikoho z toho neviním,že si to nedovolí,ale nie práve to chýba v zákone?ešte stále chýba tvoje vysvetlenie... ◄ reagovať

off goret, 15.10.2012 o 8:51

yeti, jedná sa o osobnú zodpovednosť vedúceho poľovačky ◄ reagovať

off majko82, 15.10.2012 o 8:50

sranda čítať túto tému :)) ale k veci podla predpisov by sa mal na polovačke zúčastniť len pes s PP a danou pracovnou skúškou ktorá mu umožnuje zúčastniť sa danej polovačky , preto by som bol rád keby si mudrci čo tu píšu ako im super robí ich ,,orech,, bez PP vstúpili do svedomia , kúpili si šteňa s PP , vychovali ho ,úspešne predviedli cez pracovnú skúšku a potom nech sa bijú do pŕs akého majú polovného psa , bude to aj podla predpisov aj podla Poľovnej etiky a morálky ,, nie sa šmatlať po polovačkách s ,,bundášmi nájdenými pred Levickou mliekárňou,, !!! :)) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off yegi, 15.10.2012 o 8:49

a kto podla teba zodpovedá za počet PUP na polovačke? Zákon,či vyhláška?nevysvetlil si mi to podrobne...hm ◄ reagovať

off goret, 15.10.2012 o 8:44

V zákone, ani vo vyhláške už nie je definovsná povinnosť držať určitý počet PUP podľa oblasti a rozlohy revíru. Sú tam však jasne definované počtu PUP pre spoločné poľovačku i potreba vhodných psov na lov kačíc a husí. ◄ reagovať

off yegi, 15.10.2012 o 8:38

netrep blbosti, tak mi skús vysvetliť,ako malému decku :-/ ◄ reagovať

off goret, 15.10.2012 o 8:36

yeti, na Slovensku v r. 2012 ◄ reagovať

off yegi, 15.10.2012 o 8:32

goret,nie združenie je zodpovedné za potrebný počet PUP?nie vodič je zodpovedný za chov psa bez PUP?kde to žijeme?:-( ◄ reagovať

off baxik, 14.10.2012 o 23:01

ale ze si napisal k veci len pre tvoju informaciu Bratislavsky kraj nie je len Bratislava ale nic sak si rozumieme ci?len ziadne emocie ako si pisal:-) ◄ reagovať

off baxik, 14.10.2012 o 22:45

tak ty si uz len napisal k veci vidim tvoju drvivu inteligenciu v par tvojich prispevkoch ked sa nevies chovat slusne tak si tak hovor medzi svojimi ked si tak rozumiete nie je co riesit ◄ reagovať

off Pa33ck, 14.10.2012 o 22:41

K veci,chlapče! ◄ reagovať

off baxik, 14.10.2012 o 22:39

Pa33ck si sa predstavil tesima ja som Andrej ◄ reagovať

off baxik, 14.10.2012 o 22:31

sa mi paci ako sa tu obuvate do chlapca ked ma psa bez papierov ale to ake sa tu robia podvody so psami s papiermi ,to tu neriesi nikto nechcem sa dotknut cestnych chovatelov psov ale su aj taky co kryju suky so psami pre istotu aby sa to podarilo aj so svojim psom a podobne praktiky ako sa robia skusky u kamaratov a pod.a priznam sa aj ja som mal psa bez papierov a priviedol som ho ku skuskam namiesto uhynuteho psa a vyhral celkovo cele skusky ,ked som ho mal iba na pracu a nie na chov tak koho tym podvadzam?Dnes mam psa opat s papiermi aj zo skuskami a neviem sa zbavit pocitu ze ten bez papierov bol lepsi tak do toho mozete sa obuvat aj do mna ◄ reagovať

off jozef, 14.10.2012 o 22:19

Adamovi Jandlovi som poslal správu ak by to pochopil nejako osobne alebo nejak podobne.. ◄ reagovať

off Pa33ck, 14.10.2012 o 22:17

Chlapci,poprosím žiadne emócie! ◄ reagovať

off jozef, 14.10.2012 o 22:15

Samozrejme že taký psík nieje k ničomu používaj ho na svoju potrebu na dohladavku a pod.na spoločnej pol. by mali byť psi nielen s PP ale aj zo skúškami!!Aby ten pohon aj nejako vyzeral... ◄ reagovať

off Adam321, 14.10.2012 o 22:11

a čo ho mám zastreliť,keď je bez papierov,zato že si tu niekto povie ,že taký pes je k ničomu? ◄ reagovať

off jozef, 14.10.2012 o 22:08

adamjandel určite by som sa nechválil o tom ako si podporil množitelou psou bez PP!!! ◄ reagovať

off Pa33ck, 14.10.2012 o 22:07

Kolega,zjedol si mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ ◄ reagovať

off Adam321, 14.10.2012 o 22:03

ja mám tiež psa bez papierov a som s ním spokojný.a je mi jedno čo si tu bude niekto vyprávať. ◄ reagovať

off Pa33ck, 14.10.2012 o 21:26

Najtro dám,čo chce Pa3k!!! ◄ reagovať

off goret, 14.10.2012 o 17:41

Pa33ck, obráť svoj hnev iným smerom. Na spoločných poľovačkách je podľa počtu strelcov predpísaný počet psov s predpísanými skúškami. Zodpovedný vedúci poľovačky. Nie združenia, ani vodiči psov, a už vôbec nie psy, ale vedúci poľovačiek sú zodpovední aj za to, aby bol zabezpečený potrený počet kvalifikovaných psov. ◄ reagovať

off Pa33ck, 14.10.2012 o 11:02

Už začala sezóna lovu diviakov nadhánkou.Po dvoch rokoch od založenia mojej diskusie sa nič nezmenilo,ohľadom durenia poľovných psov bez PP.Znovu a zas sa to opakuje,že nám duria psy,aj keď akože čistokrvné,ale bez preukazu o pôvode.Sú združenia,ktoré sa na toto spoliehajú,že majú plno psov bez PP.Podľa akože nového zákona hrozí sankcia združeniu,alebo spolku.Samozrejme mám od nového roka svoje vízie,čo sa týka poľovných psov bez pp.Psy bez PP sa majú u mňa po popiči!!! ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie pes bez preukazu pôvodu (autor: ali).

off L0VEC, 15.3.2010 o 3:08

Peter10 súhlas , dobrý výstih ,mnohým sa to páčit nebude ale nech sa pozrú do zrkadla ved to je obraz kynologie v SR , samozrejme čest výnimkám. ◄ reagovať

off Peter10, 14.3.2010 o 17:32

Myslim si , ze cely problem v tom ci psika s PP , alebo bez je v komercii , ktora sa stala fantomom v Slovenskej kynologii.Snahou nasich kynologickych nestorov bolo dosiahnut to , aby u psíka urcitého plemena dosiahly vyrovnane povahove a pracovne vlastnosti vlastnosti a ustaleny exterier. Preto vyberali do chovu tie najkvalitnejsie jedince. A aby plemeno rozsirili medzi chovatelmi, casto krat steniatka aj darovali, ak bol predpoklad , ze sa dostanu k zanietenemu chavatelovi. A ako to vyzera dnes? Do chovu sa casto dostavaju jedince , ktore tam nepatria , ale maju stastie , ze patria tym spravnym majitelom./cest vynimkam/Absolvovane skusky z vykonu casto nepotvrdzuju pracovnu kvalitu a posudenie exterieru jednym rozhodcom povazujem za neobjektivne./ak pes získa na vystave I.cenu a na bonitacii neuspeje svedci iba o tom , ze rozhodca ma viacej znamych ako vlastneho presvedcenia/O tom , ze zo psikov sa stal slusny biznis nemusime pochybovat. Ved inac by neboli chovatelia , ktory chovaju aj dve ci tri chovne feny , toho isteho plemena. Preco asi? Samozrejme, ze som za riadeny chov a psikov sPP, ale ak sa pristup funkcionarov klubov k napredovaniu nasich psikov nezmeni , niet sa co cudovat , ze je stale vela chovatelov , ktori siahaju po psikoch bez PP.Nechcel som sa dotknut ziadneho seriozneho chovatela vid.marceliusko. ◄ reagovať

off VanFCR, 14.3.2010 o 15:11

@ korki napisal:
ešte jedna vec momentálne aj problém nášho združenia nezáujem ,chovat psa z pp koli nákladom priznajme,nemá každý finančne prostriedky na kúpu ,výcvik ,skúšky, vystaví ,a ine veci spojene s chovom psa s pp a preto volí tu lacnejšiu alternatívu pes bez pp

@ jayz napisal: 1) samotnou kúpou psa bez pp neporušuješ nijaký zákon,
2) ak sa nevydarí, nie je to taká strata ako keď riadne zacvakáš
3)keďže neabsolvuješ všetko čo treba na získanie pup, investícia je ešte nižšia;

No ja teda neviem, ale podla mna to vidite velmi skreslene.
Ak niekomu na psovi zalezi, tak naklady na veterinara (ockovanie, choroby, pripadne operacie po polovackach atd) a na stravu, ci vycvik su rovnake. Rozdiel je v kupnej cene, ktora ale ak planujem psika a zacnem po troche setrit vcas, tak nie je problem pre nikoho. Mnoho chovatelov je ochotnych sa dohodnut na spolumajitelstve za urcitych podmienok, pripadne aj dat psika na splatky. A vystavy, skusky??? Ale no...jedna skuska na PUP nie je taky hrozny poplatok (ak ju spravi, viac ich robit nemusi, papier dostane hned) a vystavy? Ak niekto nechce chovat, nemusi ist ani na jednu. PUP nie je podmienene vystavou. A ak niekto chce chovat, verim, ze mu na plemene zalezi aspon tak, ze tie 2 co vacsina klubov vyzaduje ho nezruinuju.
Ked to zratam z dlhodobeho hladiska, pes s PP mi umoznuje v pripade zaujmu vykonavat viac aktivit, ale nenuti ma do nich. PP dava vacsiu zaruku zdravia a spravnej povahy. Bez PP psik je v roznosti aktivit obmedzeny a je vacsia pravdepodobnost ze veterinarna starostlivost ma bude stat viac. V konecnom dosledku moze vyrovnat alebo az prevysit kupnu cenu PP psa.

Samozrejme, nic nie je cierne alebo biele, ale ak mam psika kupovat (teda nie ze zachranim, ci mi podaruju), tak inu volbu ako s PP by som si nevybrala. ◄ reagovať

off bleskj, 14.3.2010 o 6:17

Jayz máš úplnú pravdu. Ja síce chovám poľovných psíkov z PP ale môžem povedať že u pracovných psov sa môžeš zúčastniť aj základných skúšok, aj určitých súťaží aj zo psami bez PP. A nikomu nevadí že nemajú PP. Len nikdy nezískajú chovnosť. ◄ reagovať

off Jayz, 14.3.2010 o 6:01

to teda nehnevaj sa nemáš pravdu;
1) samotnou kúpou psa bez pp neporušuješ nijaký zákon,
2) ak sa nevydarí, nie je to taká strata ako keď riadne zacvakáš
3)keďže neabsolvuješ všetko čo treba na získanie pup, investícia je ešte nižšia;

už to tu všetko bolo x krát okomentované, ešte raz opakujem - som za súčasné pravidlá s výhradou, že pre mňa je pup pes ten, čo mi odvedie robotu a nie ten, čo má nato papiere;

z nepoľovníckeho súdka kynológie: mám vlčiaka cvičeného na obranu, cvičíme rovnocenne so psami s PP, nikdy nás nikto nevyhodil, môj pes a je jeden z najlepších; mám v paži, že nemá PP, ak sa raz ja či moji rodinný príslušníci dostanú do situácie, že budú potrebovať jeho pomoc, viem, že ju dostanú a boh ochraňuj útočníka... ◄ reagovať

off colomboat, 14.3.2010 o 5:36

na inych miestach vsetci su za dodrziavanie zakona pri dobe lovu,vstupu autom do lesa.preco porusuju zakon tym ze si kuopia psa bez pp.ked je niekto polovnik a vie nemoze pouzit takeho psa preco ho kupi a potom ma reci aka je to nespravodlivost.jediny rozdiel je na zaciatku pri kupe.naklady na vychovu ,ockovanie,cas atd su rovnake. ◄ reagovať

off L0VEC, 13.3.2010 o 21:57

korky , aká to štatistika s 30 jeden bez PP je ok .ale v záverečnej tvojej reči píšeš a výchove ,že to záleži v akých rukách ti psi sú tak potom ? či alebo ba? ◄ reagovať

off korky, 13.3.2010 o 21:42

Priatelia nieje to skôr Otom že od psíka ktorí ma pp každý očakáva automaticky že musí byt super a ,pes ktorý je bez pp aj keď z 30 jeden bude automaticky super a vychvaľovaný lebo sa virovna psovi z rodokmeňom . A ešte jedna vec momentálne aj problém nášho združenia nezáujem ,chovat psa z pp koli nákladom priznajme,nemá každý finančne prostriedky na kúpu ,výcvik ,skúšky, vystaví ,a ine veci spojene s chovom psa s pp a preto volí tu lacnejšiu alternatívu pes bez pp,Mame členov ktori chovali psov bez pp boli to psi profesori prišiel zákaz použivať psov bez pp a tak prešli na psov z pp a tiež su to psi ktorí odvádzajú, perfektnú prácu nieje problém v psoch ale v akých rukách ti psi sú . LOVU ZDAR PSIčKAROM ZVLAšT ◄ reagovať

off stevo742, 13.3.2010 o 21:07

lowec suhlasim kratko a vystizne ◄ reagovať

off lowec, 13.3.2010 o 19:48

Niečo s praxe ... polujem ten nejaký piatok, stretol som sa s jedným faktom , ak bola napr. spoločná polovačka na diviaču zver v rámci SR ,nikdy neprišlo k tomu, že by niekto kontroloval psíkov či sú s PP alebo bez respektíve či sú PUP .
Druhý príklad uvediem so psíkmi s PP a konkrétne s PZ kde ich členovia chovali ako PUP a ked bolo treba dohladávat s nimi zver hned boli všemožné výhovorky prečo sa to nedá a nakoniec celú prácu spravil iný pes bez PP ale s dokonale tak povediac PUP "výsledkami" v teréne . Všetko je to o ludoch . Pes je čistá duša , ktorá nevie klamat vie sa úprimne tešit alebo smútit , dobrá starostlivot ,dobrý výcvik vzájomné sa pochopenie majitel a pes - rovná sa dobrý výsledok , na záver dodám len pre tých ktorý psa majú či nemajú , POĽOVÍK bez psa je len polovičný polovník ."tak sa vraví" ◄ reagovať

off Jayz, 13.3.2010 o 17:01

nebol by som správne pochopený, keby si niekto myslel, že som zato, aby sa prestalo s celou tou papierovou a inou vojnou okolo PP a PUP; je to vymyslené dobre a keby sa to aj robilo dobre, bolo by to pre poľovníkov super (pre psíkov nie až tak, lebo im sú tie papiere a čistota a kvalita chovov ukradnuté;
problém vidím len v tom, do akej miery sme otrokmi týchto pravidiel a v ich mene bránime legalizovaniu roboty dobrého psíka; úprimne dávam dole klobúk pred chovateľmi venujúcimi spústu času aj peňazí výchove dobrého psíka, na druhej strane nie je žiaden dôvod odsudzovať niekoho, kto z akýchkoľvek dôvodov nie je ochotný také prostriedky investovať a chová psíka bez pp; a je to nefér voči psíkovi i majiteľovi, ak by nemohol robiť, keď vie... ◄ reagovať

off lesnica1, 13.3.2010 o 16:41

Rakúsky policajti sú riadni buzeranti-známy prechádzal Rakúskom so štencami a zastavili ho. Platia prísne pravidlá pri prevoze živých zvierat a všetko to mal splnené. Lenže to bolo v lete a ked stiahol okno, vybavoval sa s policajtmi, teplota sa vyrovnala. Po hodnej chvíli policajt strčil dnu do auta hlavu, odmeral tam teplotu, ktorá už bola podstatne vyššia a zabavil šteňatá, aj auto. to len tak na okraj ◄ reagovať

off Jager68, 13.3.2010 o 16:19

A co tie medializovane pripady ako:Rakuska policia zatavila dodavku,ktorej majitel viezol do Spanielska 30 steniat atd atd atd.
To je nechutné.A steniatka samozrejme bez PP atd..len kseft kseft kseft. ◄ reagovať

off Jager68, 13.3.2010 o 16:17

Jedno sa neda uprieť tejto debate.Ako tych nasich 4 nohych pomocnikov ľúbime.S PP aj bez nich.
Zdravim. ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 527 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk