môj názor na príspevky (otázky) 300WinMagGeco a Belgie-ho ... ak poľovník nepozná odpoveď na tieto otázky nezaslúži si ešte byť poľovníckym hospodárom ...
Príspevok presunutý z diskusie skúšky poľovných hospodárov (autor: peterkacur).
mne sa to chvalabohu podarilo... s bandou sa skamarátiť??????? :-)))
Či ako to myslíš? :-) ◄ reagovať
horarstevo - máš úplnu pravdu, je to veľmi námahava robota udržať niektorých kolegov poľovníkov na úzde, vyžaduje to strašne veľa úsilia a musíš mať aj zázemie poctivých poľovníkov, ak sa ocítneš v bande ako spomínaš sám nič nezmôžeš-poznám to -mne sa to chvalabohu podarilo. ◄ reagovať
Peter, len ide o to, v akom PZ to bude- na aku,,bandu,, natrafiš. Drzim palce. ◄ reagovať
ďakujem pekne, keď budem mať tú česť robiť niekedy hospodára tak sa budem snažiť to robiť poctivo a zodpovedne, zatiaľ Vám veľmi pekne ďakujem LaL zdar :) ◄ reagovať
Peterkacur gratulujem a želám aby si to mohol uplatniť raz i v praxi ako kvalitný poľovnícky hospodár . LaL zdar.
PS: Bez osoby ktorá Ti logicky vysvetlí ako a čo treba preradiť VT. atd. je učiť sa to veľmi obtiažne . ◄ reagovať
konali sa 14. mája v Humennom v ráci Prešovského kraja a vzhľadom na prípravu od skúseného človeka som ich absolovoval dobre, tak ako písal pavián treba vedieť počítať, hlavne logicky inač je to v pohode ak človek nieje mešuge :))) ◄ reagovať
vzdy kazdy rok to byva, myslim v ramci kraja v nejakom meste, ale v ziline to robia dost casto , zavolaj na oko a tam ti povedia ◄ reagovať
Kde a kedy sa konajú...?Mám záujem. ◄ reagovať
tu už musíš naozaj vedieť, nie si iba myslieť :))) až tu som pochopil, o čom všetkom poľovníctvo skutočne je a čo obnáša vedieť to... ◄ reagovať
Ano súhlasím z Bystrickou a dodám len že je to ťažká skúška pre tých čo nevedia a naopak veľmi jednoduchá pre tých čo to ovládajú :) ◄ reagovať
takze okrem matiky aj statistika, pamataj si peterkacur ◄ reagovať
No jedná sa tam o matematické výpočty hodné II. tr. ZŠ :) Treba však dosť silne zapájať logiku najmä pri prechode vekových tried a mlaďat na vekovú triedu I. Proste štatistika :) ◄ reagovať
vidite, nakoniec staci aby si zopakoval matiku a moze ist na skusky polovnych hospodarov ◄ reagovať
Veru veru tak ako povedal pavian počítanie je najdôležitejšie v plane chovu a lovu určite. ◄ reagovať
hlavne mať treba zdravý sedliacky rozum a vedieť počítať ;) ◄ reagovať
ja som nepovedala, ze ti staci kurz, citaj co pisem, jasne, ze je to o statistike aj ja som sa to uckala ◄ reagovať
Ja mám takéto skúšky absolvované . Skúšky trvali niekoľko hodín a boli dosť náročné . Na školenie som chodil k niekoľkým lesníkom a zabralo to :)) Čísla prepočítavanie krmnych dávok vyplnanie tlačiv atd to je na tejto skúške iné ako na skúške z poľovníctva . Všetko dopadlo slušne :))
odkaz />
Podobne ako v skúškach poľovníckych ktoré považujem skôr za smiešne :))odkaz ◄ reagovať
Bystrička s kurzom poľovníctva na hospodárskych skúškach isto neprospeješ . Hlavné je vedieť narábať zo štatistikami a prelínaním sa zveri od 1 apríla sa totiž stava prasa lanštiakom ,srnča srncom alebo srnou atď plan lovu a chovu I. a II. sú bezprostredne potrebne ovladať ◄ reagovať
sú u nás, len som chcel vedieť niečo z niekoho vlastnej skúsenosti, čo je podstatné a čo až tak nie, a hlavne z plánovania a štatistík :) ◄ reagovať
peter, vies, co vsetko ma v kompetencii polovny hospodar, aku funkciu v pz vykonava, tak to vsetko musis vediet+ plus vsetko co sme sa ucili na kurze, ale myslim si, ze na to existuju nejake noty, treba sa opytat na prislusnom obvodnom lesnom urade, tam ti aj povedia, kde sa skusky tento rok organizuju ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.