M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

BLASER R8 - diskusia

autor: off Edu
pridané: 12.1.2010 16:22
Posledných 15 rokov pretrvávala jedna otázka ohľadom guľovnice Blaser R93.Ako môže byť tento technicky dokonalý model posunutý do novej éry? Odnímateľný zásobník bol úlohou číslo jedna. Blaser našiel perfektné riešenie - ergnomické a pohodlné pre používateľa.Spúšť ako kľúčový faktor v precíznosti a jej bezpečnej funkčnosti za akýchkoľvek extrémnych podmienok, bola veľkou konštruktérskou výzvou, ktorá bola brilantne zvládnutá.V snahe spraviť streľbu z R8 tak komfortnú a bezpečnú ako je len možné, Blaser kládol nesmierny význam na optimalizovanie zásobniku, ktorý dosahu novú úroveň dokonalosti.Blaser vynaložil veľa námahy aby dosiahol maximálny technický výkon bez kompromisov v dokonalom štýle a dizajne. Zanietenie Blaseru pre výrobu zbraní sa perfektne odráža v dynamických ale elegantných rysoch R8.
počet zobrazení: 92 553
počet hlasov: 3
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off motaq, 10.10.2017 o 19:18

pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 27

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off premvadasz, 3.9.2013 o 20:05

s tym odrbavanim je to podla mna dost rizikove,ked je niekto ochotny dat 4-5 a viac tisic ecok za zbran a zisti ze ho ofajcili, tak lahko sa moze stat ze predavajuci bude rad ze moze vratit peniaze a popripate sa presvedci aj o tom ako sa nafigu utiera krvavy nos zo zlomenou rukou:))) ale urcite niektori na to maju gule... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off dede, 3.9.2013 o 19:58

Jozef pohladil si kamaráta aby sa mu zodvihol chvostik ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jozef, 3.9.2013 o 19:49

Tak tak,ešte raz napíšem to čo som už písal a písali to aj iný,ak si niekto dá prerobiť zbraň je jedno či platne alebo drevo alebo niečo s mechanizmom je tu úplne OK.A ked už tu napílas Tomáš(sako) príspevok prevediem to aj na neho...ak ho niekto požiadá alebo je informovaný čo kupuje je všetko OK!!!Píšem to preto lebo to tu niekto možno nepochopil.Načal som túto citlivú tému ale treba vážiť slová aby tu neboli osočovaný a aby im nebolo ukrivdené,tí čo robia niečo normálne a bežné no niekto si možno zmýlil pojem s dojmom...nebudem tu rozoberať čo je fake každý má google... ◄ reagovať

off sako80, 3.9.2013 o 19:28

kedže ma tu nejaký xxxx oslovil, tak reagujem, súhlasím s tým, aby tu boli pridávané nejaké odbry, a pridávali ich tí ktorí boli odrbaní !!!!!!!!!!!!!!! Ja ked si to zákazník želá, dávam upravovať,gravírovať,vyrábať veci ktoré chce a ete raz zdôrazňujem, že vie kde to bolo robené.Ak tu chce niekto niekoho očierňovať, nech sa pomenuje a môže prísť na debatu ku mne do obchodu. Každý si musí uvedomiť,že každe slovo čo tu napíše sa dá vypátrať a vyvodiť z toho dôsledky. ◄ reagovať

off horvathm, 3.9.2013 o 19:05

xxxxx a kto je ten sako80? To je volajaký obchod alebo kto? Kurňa šak to neni sranda kupovať pušku za pár tisíciek a bude to nejaka garážová zlátanina. Aj je tunak na stránke niekto čo kúpil takúto odrbávku? Sice asi sa tým moc chváliť nikto nebude čo. ◄ reagovať

off m98, 3.9.2013 o 14:07

Steyr -je to síce pekné, ale kto by mal prevzať tú zodpovednú úlohu, toho zverejňovania. Neviem si to v praxi predstaviť. Podľa mňa je dosť posun, že sa vôbec začalo vnímať, že je tu veľmi reálna možnosť stretnúť sa s fejkom aj na takom mieste, kde by si sa nemal. Keď niekto niečo chce, mal by si zistiť o tom čo chce, čo najviac. Ak prevládne pohodlnosť, lenivosť a neznalosť, tak načo takého jedinca ľutovať. ◄ reagovať

off xxxxx, 3.9.2013 o 13:03

plný súhlas.... ◄ reagovať

off steyr, 3.9.2013 o 12:56

každá minca má dve strany, aby to bolo fér, mala by bať zároveň založená aj diskusia, predajcovia s výborným a zodpovedným prístupom a službami, kritizovať je ľahké, to dokáže každý, no treba sa na to pozrieť trošku globálnejšie ako na celok a nie len viesť žabo-myšie hádky...najväčším prínosom diskusie by však bolo "zverejnenie" konkrétnych príslušníkov oboch skupín...inak sa mi zdá, že diskusia moc neplní svoju úlohu. ◄ reagovať

off xxxxx, 3.9.2013 o 12:28

k čomu má slúžiť diskusia na tému "predajcovia zavádzajúci zákazníkov" a nepoukázať na tých predajcov verejene ak o nich vieme???...lebo je to podľa tebe citlivé...neviem, skoro to už hraničí s pokrytectvom a nie s diskusiou, ktorá by mala niekomu eventuálne aj pomôct ◄ reagovať

off m98, 3.9.2013 o 11:56

xxxx- neodbočuj a nezahmlievaj. Postav sa čelom- predpokladám správne/11:24/. No? A takáto téma vôbec nezaškodí, naopak skôr pomôže, len pri nej hneď netreba peniť a chrliť oheň. ◄ reagovať

off xxxxx, 3.9.2013 o 11:50

ten koment som si prečítal až teraz.....ak teda nevidíš dôvod dávať niečo verejne do placu, tak si nechaj pre seba tie ironické poznámky o chápaní niekoho... ◄ reagovať

off m98, 3.9.2013 o 11:37

xxxxx -preboha prečítaj si môj komentár pod dnešnými blaserkami a pokús sa ho pochopiť, kde poukazujem./ ak to dokážeš, a teraz to myslím skutočne bez urážky/ ◄ reagovať

off xxxxx, 3.9.2013 o 11:34

m98 ty máš problém s rátaním do 5?....máš pocit, že všetci sú takí sprostí ako si ty múdry?....ano, sako80 robí chybu ak individuálnej prestavbe dá obchodný názov modelu....zavádza zákazníka alebo skôr je to voda na mlyn pre rýpalov???...nech si každý urobí obraz...dohovorené ◄ reagovať

off m98, 3.9.2013 o 11:24

xxxxxxxxxxxxxx - nemyslím, že vedia na koho narážam. Skôr si myslím, že vôbec nevedia na koho narážam. Nevidím dôvod dávať niečo verejne do "pľacu". ◄ reagovať

off xxxxx, 3.9.2013 o 11:20

pravdepodobne misko 11 aj veľa ostatných vedia na koho narážaš m98....tu išlo len o to, že "citlivo" poukazovať na praktiky predajcov, ktoré praktikami v podstate nie sú, na to gule máš, ale dat konkrétnu osobu do placu, na to gule už nemáš.....prečo? ◄ reagovať

off m98, 3.9.2013 o 10:38

misko 11 - nikto Ťa neuráža, iba snaží vyburcovať k individuálnej činnosti, ako sám nižšie tvrdíš, že prehľad máš dobrý, tak na tom stavaj a rozširuj si obzory. Toto je citlivá téma, ak si to nepochopil. ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 9:57

m98 nechapem naco sa ma snazis urazat, ale ved OK. Naco sa hras na mudreho aj ty? Blaser si zjavne videl iba na internete na obrazku. Co sa tyka blaseru, mam prehlad viac ako dobry si myslim. O to tu ale nejde. Ak niekto v diskusii naznaci, ze niektori z predajcov postupuje sposobom aky opisuju mudrlanti (vratane teba) a tvaria sa, ze objavili teplu vodu a hraju sa na dolezitych, tak nech povedia menovite. Co je na tom nepochopitelne? Podla mna je viac ako ocakavatelne, ze sa zapoji niekto, kto bude chciet vediet presne o koho sa jedna. Preco by mal hladat? Aky mas problem to tu napisat? Sa bojis? Neviem ci ale cloveku s tvojim chapanim dojde o co mi ide. Uz ani nedufam... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off m98, 3.9.2013 o 8:46

misko 11 - nemyslím, že by Ťa v tomto niekto podrobne poučoval / nie je istota či to bude vhodne strávený čas/. Máš jasné indície / od ľudí čo stým robia a majú prehľad - ja sa do toho nerátam, nepracujem s tým profesionálne, iba sledujem dianie/. Ak si to ani po takýchto náznakoch nedokážeš nájsť sám, tak radšej nechaj tak. Múdremu, schopnému stačí naznačiť, opak potrebuje po lopate. ◄ reagovať

off misko11, 2.9.2013 o 22:13

M98 tak ma pouc teda.... ja sa rad necham niekym kto ma prehlad. Mne skor ide o to, ze kee tu niekto hra mudrlanta nech to dotiahne do konca. Preco by som mal ist hladat po nete? Rozobera sa to v tejto diskusii, tak sa pytam tu... ◄ reagovať

off m98, 1.9.2013 o 18:12

holz 1 - aj ja si myslím, že toto nie je typický príklad. Navyše s toho evidentne hučí domáce majstrovanie. Navyše je to druhá / možno 5 ruka/. misko 11 - skús si prejsť obrázky na nete,pozeraj a potom o niečo žiadaj. No ak sa aspoň trošku vyznáš, nič také žiadať nebudeš. ◄ reagovať

off holz1, 30.8.2013 o 9:15

Turbiak, ospravedlňujem sa za zlé pomenovanie, bolo to myslené ako napísal misko11, veď aj z ceny to musí byť jasné že to nie je úmysel. ◄ reagovať

off misko11, 29.8.2013 o 23:03

Len pre istotu - Blaser ponuka standardne cierne prevedenie a castokrat ho ludia chybne oznacuju ako "black edition". Presne to je aj tento pripad, silne pochybujem, ze majitel sa snazi niekoho zavadzat alebo podvadzat... Opakujem sa, ale ti co tvrdia, ze niekto z radov predajcov takymto sposobom zavadza, tak do toho, dajte sem mena. Aby sme vsetci vedeli a boli mudrejsi...Vdaka. ◄ reagovať

off jozef, 29.8.2013 o 22:27

Turbiak a ten sauer 202 individual čo mal drevo a kresbu asi ako školská stolička vedel tiež pobaviť :) Je tu toho plno... ◄ reagovať

off Turbiak, 29.8.2013 o 21:46

Black Edition :) odkaz ◄ reagovať

off misko11, 28.8.2013 o 18:44

jednoznacne 9:) ◄ reagovať

off Turbiak, 28.8.2013 o 18:35

Ked uz je rec o triede dreva , kam by ste zaradili tuto pazbu?? odkaz ◄ reagovať

off m98, 28.8.2013 o 17:16

jarodt má pravdu, nie len pre to, že vie " kde je sever", ale je to človek, ktorý robí v tomto fachu, takže polemizovať v tomto s ním je zbytočné. Ako správne hovorí je treba striktne oddeliť pojmy- individuálna úprava a FAKE. Aby bolo jasno čo je to FAKE, klasický príklad faku na R8 BE: ORIGINÁL: čierny zamat,eben, zlatá hlava, 6ka-drevo, FAKE na R8 BE :čierna, čierna, často absentujúca zlatá hlava/211 E/ no môže byť,pekná 4 ka. Človek čo nemá prehľad tu druhú variantu kľudne zacvaká, ako originál. O koľko ho ošklbú to sa dá zistiť na konfigurátore + to percento dolu a je to. Tu treba ešte odlíšiť, ak si to takto nakonfiguruješ sám, máš niečo čo sa veľmi podobá na R8 BE, ale ním nie je. Ak ti to predá predajca ako R8 BE, tak si sa stal obeťou svojej neznalosti a niekoho "šikovnosti". Alternatíva : ak Attaché nemá kanel a zlatú hlavu nie je to Attaché. Tu treba dodať, že ak niekto na poľovačke má Attaché na pleci a hlaveň nemá kanel, môže mať dokúpené inú obyčajnú hlaveň. Ak nemá zlatú hlavu je to R8Lux preoblečená za Attaché no farba dreva dá čosi tušiť aj keď sa tam objaví zlatá spúsť. No jednoducho sa nájdu ľudia čo ich odrbeš ľavou zadnou a sú aj takí na ktorých to skúšat nemá cenu. Ak si začneš hľadať, takéto rozdiely veľmi rýchlo zistíš, že je to aj tu. Pod niektorými foto, už boli aj diskusie, že to čo je na foto nie je to čo má byť. ◄ reagovať

off Jager68, 28.8.2013 o 10:27

Lanus to vystihol.(.Skratenie pazby je cca 140€ )...jarodt ja suhlasim...a aj prerobena flinta by sa mala predavat len sukromne nie ako oficialne dodana od Blasera...ja osobne si radsej kupim standard a dam si urobit drevo naqpr. majstrovi Cerovskemu a mam pažbu na mieru..to je ako tuning s autom..a gravir..to iste..preco nie?..nebudem platit za dve vylisovane platnicky 180€..ked doplatim nasim majstrom..na SVK je ich dost a kvalitnych..v Blaser sa clovek nedoplati..a ta ich cenova politika je sialenna.. ◄ reagovať

off lanus, 28.8.2013 o 9:05

BLASER R8 môže mať pre mnohých nevyhovujúcu dĺžku pažby,ktorá je 37cm !!!,v dreve je síce možnosť aj inej dĺžky ale za mastný príplatok; v plaste však ani taká ponuka nieje možná !!! ◄ reagovať

off jarodt, 28.8.2013 o 6:52

Jager68 - áno samozrejme, na takéto veci slúži Blaser configurátor odkaz a nie ľudoví umelci. Jedine s tvojim vedomím a súhlasom ako kupujúceho. ◄ reagovať

off jarodt, 28.8.2013 o 6:49

Stagstalker - ono sa to nechce veriť nikomu, pretože poctivého človeka to ani len nenapadne, vždy to napadne len špekulantov a podvodníkov, im ide presne o to, aby tie falzifikáty boli na nerozoznanie od originálov a nemyslím si, že ide o fazuľky, ale o tisícky € z jednej zbrane najmä v prípade gravírov odkaz ,okrem gravírov Blaser samozrejme ponúka aj službu Custom Made Buttstock, niečo ako vlastné telesné miery pažby na základe čoho ti vyhotovia pažbu presne podľa tvojich telesných parametrov, táto služba je samozrejme drahá ako čert, stojí 1373 € túto sumičku si pripočítaš k cene zbrane samozrejme. Vravel som to tu už niekoľkokrát, ak si majiteľ zbrane a dáš si ju upraviť ty sám pre tvoje potreby je to len a len tvoja vec a nikoho do toho nič nie je, ak to ale predávaš nič netušiacim kupcom za cenu originálu a vydávaš to za originál to už problém je. Kúp si Picassa a môžeš si ho kľudne premaľovať je to len tvoja vec, čo urobíš so svojim majetkom, ak ale tu tvoju maľbu budeš predávať ako Picassa tak si koleduješ o riadny prúser. Sám by som bol zvedavý koľko nič netušiacich majiteľov drahých Blaserov, Sauerov atď. o ničom ani len netuší. ◄ reagovať

off Jager68, 27.8.2013 o 21:57

Predsa Blaser si na tom zakladá,že si môžeme R93 alebo R8 doslova poskladat...preto s nejakým patentovanim pažby to asi nebude realne. ◄ reagovať

off Stagstalker, 27.8.2013 o 21:49

Som náchylný veriť, že v inzercii, resp. pri kúpe od fyzickej osoby, sa môže objaviť kópia pažby, eventuálne aj vydávaná za pravú(riziko predávajúceho, ktorý takto riskuje tr. stíhanie). Ale nechce sa mi veriť, že by toto úmyselne robil nejaký predajca, vzhľadom nato, že sa jedná o regulérny podvod aj s trestnoprávnymi následkami, žiadne zavádzanie spotrebiteľa a podobne. Neviem koľko blaserov predá priemerný predajca na SR, ale aby kvôli pár bubákom riskoval licenciu, prácu a v neposlednom rade aj slobodu, to sa mi nejak nezdá. Najmä keď ako tu poniektorí tvrdia, sa "fake" dá rozoznať aj podľa fotky na LZ. Iná vec je pažba na mieru, ktorá sa na nič nehrá, pre strelca je dôležitejšia správna ergonómia pažby ako trieda dreva. Rovnako si neviem predstaviť ako chce blaser zabrániť výmenám pažieb u majiteľov tejto značky, pokiaľ pažba nebude časťou zbrane v zmysle zákona ako napr. hlaveň a nebude zo zákona musieť mať výrobné číslo, neviem akým spôsobom blaser zabráni alebo chce kontrolovať, aby si majiteľ so svojím majetkom nerobil čo chce a teda kľudne aj vymenil pažbu za takú, aká mu vyhovuje. ◄ reagovať

off BLEIKER, 27.8.2013 o 21:21

Jozef máš velkú pravdu a logiku to samozrejme má.Ja som chcel len vypichnút tú podstatu,že žiadna pažba ani za neviem kolko EUR sa nevyrovná tej robenej na mieru-teda,ak je urobená tak,ako má byt a ak sú miery správne. ◄ reagovať

off jozef, 26.8.2013 o 22:05

Asi sa teraz prelakalo vela majitelov blaseru/saueru ... ◄ reagovať

off serax, 26.8.2013 o 22:00

A co myslite, ta moja je original?? Pozri foto. Dajte nejake odkazy, kde su fotky Blaserov co si myslite, ze su fake. Vdaka. ◄ reagovať

off jozef, 26.8.2013 o 21:50

Bleiker ale uznaj,ked viem že idem meniť pažbu tak nekúpiš prevedenie luxus a hore.Radšej ako namor čo tu pridával fotky si kúpim standart dám spraviť gravír a pažbu a je po probléme..ale to je len môj názor ◄ reagovať

off BLEIKER, 26.8.2013 o 21:45

Ale to že zbran stojí aj neviem kolko mi nezaručí,že mi vyhovuje pažba,to sú veci ktoré so sebou vobec nesuvisia. ◄ reagovať

off Vladoh1, 26.8.2013 o 21:32

Ok, ja viem, že cca 4.000,-€ je prevedenie luxus, môj príspevok bol len konštatovaním a vyjadrením môjho názoru, pretože poznám aj takých, čo si dali pažbu upravovať aj pri zbrani za 4.8OO,-€. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM