M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

BLASER R8 - diskusia

autor: off Edu
pridané: 12.1.2010 16:22
Posledných 15 rokov pretrvávala jedna otázka ohľadom guľovnice Blaser R93.Ako môže byť tento technicky dokonalý model posunutý do novej éry? Odnímateľný zásobník bol úlohou číslo jedna. Blaser našiel perfektné riešenie - ergnomické a pohodlné pre používateľa.Spúšť ako kľúčový faktor v precíznosti a jej bezpečnej funkčnosti za akýchkoľvek extrémnych podmienok, bola veľkou konštruktérskou výzvou, ktorá bola brilantne zvládnutá.V snahe spraviť streľbu z R8 tak komfortnú a bezpečnú ako je len možné, Blaser kládol nesmierny význam na optimalizovanie zásobniku, ktorý dosahu novú úroveň dokonalosti.Blaser vynaložil veľa námahy aby dosiahol maximálny technický výkon bez kompromisov v dokonalom štýle a dizajne. Zanietenie Blaseru pre výrobu zbraní sa perfektne odráža v dynamických ale elegantných rysoch R8.
počet zobrazení: 92 551
počet hlasov: 3
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off motaq, 10.10.2017 o 19:18

pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 27

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 5.9.2013 o 14:47

misko11, jaj prepac, nevsimol som si ze je to sukromna korespondencia, a ze je zakazane zapajat sa do nej a odpovedat na polozene otazky. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off misko11, 5.9.2013 o 14:43

Jarodt, uz ma tato debata nebavi a koncim. Zase si neodpovedal priamo, lebo je kazdemu normalnemu jasna odpoved. Vyhybas sa a nema to zmysel sa s tebou zase dotahovat. Ja som len reagoval na to, co si treskol pod foto SAKO80 s narazkou na prerabku na Atache. Nechajme to uz tak. Nechce sa mi vadit a zvysovat si zbytocne tlak. Prajem Ti vela predanych Blaserov na vychode, dufam ze si si tymto krokom tu na lovuzdar ason trosku zvysil kredit, pripadne ho niekomu znizil. O to tu asi islo. Zbohom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off jarodt, 5.9.2013 o 14:36

miško11, hlavne kľud a nepreháňaj to do extrémov, ak dáš dole starú pažbu a nasadíš si kópiu, hlavne sa s tým nikde nechváľ a buď rád ak to nikto nezbadá. Prečo my Slováci špekulujeme ako neustále niečo a niekoho odrbať? Mal by si ešte odvahu po tom všetkom napísať do Blaseru, že si si prerobil pažbu a spýtať sa ich nato, že keď si nasadíš pôvodnú či platí záruka :-))) to sú čo za otázky??? Samozrejme, že v prípade čistenia nedemontuješ a neoddeľuješ baskulu od pažby. ◄ reagovať

off misko11, 5.9.2013 o 14:33

Kriiiste pane. Dalsi odbornik. Dakujem za urazky..:) Moták, aj nick si si dal taky, asi mas vo zvyku sa trosku domotat. Precitaj si celu historiu, pochop s kym a o com sa tu bavim a potom reaguj. Hlavne sa ukludni, aby si sa zase nedomotal. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off motaq, 5.9.2013 o 14:26

a to ti pisem bez toho aby som riesil predchadzajucu debatu o nejakych fake-och a podobne. Reagujem len na otazku ohladne zaruky.... ◄ reagovať

off motaq, 5.9.2013 o 14:25

misko11, a kde si podla teba urobil pri cisteni modifikaciu zbrane? pleties hrusky s jablkami a teraz neviem ci si taky hlupy a obmedzeny alebo to robis naschval ale budiz, asi ti to treba vysvetlit ako malemu decku. chces pusku celu vycistit, das dole pazbu, predpokladam, ze ta pazba je urobena vyrobcom tak ze sa da zlozit a ze k novej zbrani si dostal navod ako ju mas demontovat a naspat namontovat... po vycisteni zalozis original pazbu naspat podla navodu na montaz, ktory ti dodal vyrobca ku zbrani. o tomto nikto nic nepisal, toto nie je modifikacia, to pochopi aj male dieta... ale ak das dole originalnu pazbu a namontujes na nu neoriginalnu pazbu, toto uz za modifikaciu povazovane moze byt. v tomto pripade ak sa na zbrani nieco pokazi moze ti vyrobca zaruku obmedzit. Ak ti tu neoriginalnu pazbu na mieru s tvojim suhlasom namontoval obchodnik, je to z pohladu zakaznika OK, a obchodnik dava zaruku zakaznikovi na zbran tak ako mu ju dodal. Vyrobca vsak moze obchodnikovi, a aj zakaznikovi zaruku obmedzit. To je to co pisal jarodt, ze zaruku prebera ten co vykonal modifikaciu. Je to uplne bezna prax a funguje to tak vo vsetkych odvetviach nie len pri zbraniach BLASER. ◄ reagovať

off misko11, 5.9.2013 o 13:58

Chcem pusku poriadne vycistit, dam dole pazbu aby som sa pohodlne vsade dostal. Stratim zaruku? Kus somarina nie? ◄ reagovať

off misko11, 5.9.2013 o 13:53

motaq nemyslim si, ze tvoje prirovnanie je adekvatne a tiez postrada jeden maly detail. Z toho mojto prikladu, alebo modelovej situacie totiz vyplyva, ze ja pojdem reklamovat s povodnou pazbou. Teda v tvojom pripade s kolesami X. Ano. Auto ma kolesa v technicaku. Puska pazby v technicaku nema. Kupim si sauer 202 Avantgarde grande lux. Na zimne spolocne polovacky plastovu pazbu, lebo mi je luto drat drevo triedy 7. Stratim zaruku, ked ju prehodim? ◄ reagovať

off motaq, 5.9.2013 o 13:43

misko11, len pre doplnenie, je to kvoli tomu ze vyrobca dava zaruku na vec ako na celok. takze ak napr. mas na aute od vyroby namontovane pneumatiky rozmeru X a ty si nan prezujes pneumatiky Y, ktore neboli vyrobcom schvalene, aj ked sa jedna o velmi jednoduchy ukon, a pri pouziti tychto nechvalenych pneumatik sa ti nieco na aute pokazi, napr. klby poloosi, tak ti vyrobca vozidla zaruku zamietne nakolko si urobil nepovolenu modifikaciu..... aj ked samotny ukon vymeny kolies je jednoduchy ukom ktory zvladne pomaly aj male dieta.... ◄ reagovať

off motaq, 5.9.2013 o 13:39

misko11, ano na zaklade tohoto ti moze vyrobca obmedzit platnost zaruky. a to nehovorim o Blaseri ale vseobecne, akakolvek modifikacia vyrobku moze mat za nasledok to, ze ti vyrobca obmedzi zaruku. Vlastne nie ani tebe ako zakaznikovi ale v pripade predajcu to urobi predajcovi. nakolko pravny vztah je medzi kupujucim a predavajucim a nie medzi kupujucim a vyrobcom. je to ovela zlozitejsie ako sa to na prvy pohlad zda. Rovnako aj napr. zakonom stanovena 2 rocna zaruka je povinna v pripade ze sa kupno predajny akt riadi podla obcianskeho zakonnika, teda v pripade, ze vyrobok kupi obcan od predajcu. Ak sa ztah riadi podla obchodneho zakona, tento moze byt pouzity pri predaji medzi dvoma obchodnikmi, tu je mozne definovat aj ine zarucne lehoty, rozumej aj kratsie a aj dalsie podmienky zaruky. Rovnako 30 dnova lehota na vybavenie reklamacie plati v pripade obcianskeho zakonnika, v pripade obchodneho sa moze predlzit ak je to definovane vopred v zmluve. pri 30 dnovej lehote sa hovori o vybaveni reklamacie, za vybavenie reklamacie sa nemusi povazovat len uznanie reklamacie ale aj jej zamietnutie aj to sa povazuje za vybavenie reklamacie. a to ze ti predajca musi vratit peniaze tiez nie je celkom pravda nakolko zakom pozna aj ine alternativy ako napr. vymenu veci, pripadne poskytnutie adekvatnej zlavy a pod. vsetko zalezi od toho ako sa rozhodne obchonik a zakaznik. A velky pozor treba dat na jednu vec. 30 lehota plati na slovensku. takze obchodnik voci obcanovi-zakaznikovi ma povinnost reklamaciu vybavit do 30 dni, ale dodavatel najma ak je zahranicny voci obchodnikovi tuto lehotu dodrziavat nemusi. ◄ reagovať

off misko11, 5.9.2013 o 13:08

Aby to bolo aj tu nie len pod SAKO80 fotkou: Jarodt este raz si precitaj moc prispevok. Alebo OK, zjednodusim Ti to . Z toho komentu v podstate vyplyva, ze som dal iba dole povodnu pazbu a nahodil ju naspat. Bez akehokolvek zasahu do zbrane. Chces mi povedat, ze na zaklade tohto cinu mi pada zaruka? Alebo sa mam spytat v Blasery ja?dik ◄ reagovať

off jarodt, 5.9.2013 o 11:48

V preklade: Samozrejme, že v prípade ak zmeny na zbrani vykoná ktokoľvek iný okrem Blaseru konči záruka firmy Blaser, v takýchto prípadoch osoba, ktorá tieto zásahy robí sa musí sama postarať o záruku. Za riadkami sa dá čítať, že ak sa niečo so zbraňou stane záruku musí vybaviť ten kto vykonal zásahy, ak to nevybaví do 30 dní je povinný vrátiť kupujúcemu plnú sumu. Tak ako písal pepies. Takže asi tak. ◄ reagovať

off jarodt, 5.9.2013 o 11:35

Aby ma niekto neobviňoval, že si tu niečo vymýšľam a honím si ego ako to tu zaznelo, tu je odpoveď priamo z centrály Blaseru: of course is there no guarantee anymore, if there are rifle modifications done from anyone else than Blaser. In such cases the person who makes the modifications has to take care of the guarantee. Podpísaný: S.Mayer ◄ reagovať

off pepies, 4.9.2013 o 12:17

Nejdem polemizovať na ktorej strane je pravda len by ma osobne zaujimalo ako je to so zarukou Blaser DD/Dorobeny Doma/Viem ze fi.Blaser dáva štandartne 5 rocnu záruku na zbraň tá však padá pri každej úprave mimo firmy Blaser ako aj po zásahu tretou osobou co podla mna vymena,dreva,vymena spušťoveho mechanizmu....je.Podla našej platnej legislativy je predajca povinny počas trvania záručnej doby vybavit reklamaciu do 30 dni inak musí vrátit plnú kúpnu cenu kupcovi.Na záver by som chclel všetkym predajcom popriat veľla spokojnych zakaznikov a co najmenej reklamacii.P.S aj na R93 na kazdej originalnej baskuli je vyrazene vyrovne čislo nielen na R8... ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 23:16

misko11, to je začarovaný kruh, samozrejme, že s tým sa ti nikto nepochváli, že sa nechal odrbať, jednak málokto bez praktických skúsenosti vie ako má originálna pažba, gravír vyzerať a jednak je nízky predpoklad, že sám odrbaný sa ti tu na LZ kvôli verejnej potupe prihlási, v neposlednom rade je krytý aj predajca (aj keď to je individuálne v prípade pritlačenia na pílu odrbaným zákazníkom), ktorému nikto nedokáže, že tu úpravu nespravil niekto iný. Najlepšie riešenie je prevencia - predchádzať kúpam takýchto paškvilov. Kto na to nemá tak bohužiaľ. Existujú aj iné zbrane na svete CZ, Tikka, Sako, Roessler a pod. tiež nie sú zlé zbrane a spravia tú istú robotu ... Prečo tie nikto nekopíruje??? Ak si nájdeš odpoveď na túto otázku tak si našiel odpoveď o čom to celé je. ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 23:12

Stagstalker ja absolutne suhlasim a ak toto niekto v SR urobil, ja by som rad o nom vedel - mam na mysli, ze predal nieco "odrbane" zakaznikovi s tvrdenim, ze sa jedna o original. Na toto sa slusne pytam odzaciatku a jedine co mi bolo povedane, ze som neschopny, ze neviem hladat a bla bla.....:) ◄ reagovať

off Stagstalker, 3.9.2013 o 22:29

namor, to že sa v nemecku niečo takto predáva, neznamená, že je to v poriadku. A iné je predávať pažbu na blaser (pasujúcu) a iné predávať pažbu a tvrdiť o nej, že je to originál blaser a taktiež je iné predávať blaser- zbraň aj s pažbou, pričom železo je od blasera a pažba od domáceho majstra, pričom zákazníkovi je to predávané ako komplet origo od Blasera. Misko11: pokiaľ zákazník o zmenách vie a súhlasí s nimi, nie je žiaden problém. Custom úpravy sú bežná vec, ale je rozdiel medzi schválenou custom úpravou, napr. pažby na mieru a úpravou spravenou predajcom za účelom zisku tak, že lacnejšiu, vyrobenú pažbu predá zákazníkovi s tvrdením, že má na zbrani drevo od blaseru. ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 22:25

misko11, tomu sa hovorí "americký sen", alebo nie každému je zhora dáno, vylepšiť takmer dokonalý spúšťový mechanizmus na dokonalý nie je to isté ako prerobiť Standard na Attache v každej dedine, v tom je ku.va rozdiel. ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 22:20

namor676, otázka nestojí tak, či niekto zabráni nejakým týpkom predávať pažby Blaserov, ale či je v poriadku, ak takéto úpravy robí (podporuje) oficiálny predajca Blaser. Musíš vedieť jasne rozlišovať o čo ide. ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 22:20

Jarodt, si mi to vybral z ust. Ten BRABUS. Ja len dodam, ze Andyho Atzla trosicku poznam (mam od neho na Blasera hlaven) a viem, ze si ziadny suhlas na upravu spustoveho mechanizmu R93 nepytal. Dodatocne sa o nom dozvedeli a neskor ho oslovili aby im pomohol so spustovym mechanizmom na R8. Tak im vymyslel to co vymyslel. Blaser ho zazmluvnil a predava to pod svojou znackou. ◄ reagovať

off namor676, 3.9.2013 o 22:16

V samotnom nemecku sa predáva množstvo pažieb na blaser a nikde nie je zmienka či je to originál, alebo výrok nejakého XY, pritom ide o pomerne vysoké sumy napr. odkaz odkaz iba tu sa snažíme urobiť problém z ničoho ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 22:10

misko11, hovorí ti niečo upravárenska firma Brabus? Ak nie tak robia úpravy motorov, karosérii luxusných značiek Mercedes, Porsche atď. s vedomím a súhlasom materských automobiliek ! (Podstata). Myslíš, že takýto súhlas dostane kdejaký chmuľo z Hornej Dolnej? ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 22:08

Stagstalker suhlasim. Ale to je o tom, ze niekto ponuka custom prevedenie pusky pricom zakaznik je oboznameny o tom, kde sa uprava bude robit, kto ju bude robit a za kolko to cele urobi....v tomto pripade nemoze ist o nic nekale. Preto sa od zaciatku pytam, kto to na slovensku takto urobil(tak ako opisujes), aby som sa vedel vyvarovat takehoto obchodnika. Ja som myslel, ze nato je tato diskusia.... ◄ reagovať

off jozef, 3.9.2013 o 22:07

misko tak tak,bolá to otázka nie tvrdenie to je rozdiel...a k tvojej poslednej vete len jedno slovíčko...nič! ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 22:04

Jozef nechcel som ta menovat konkretne, nakolko v prispevku uvadzas, ze z pocutia..... Ok, tak k tomu patentu. AK si aj dali patentovat Succes pazbu, este to neznamena, ze ju nemozes zamenit. To jednoducho nepojde. Ked si kupis auto, zakaze ti niekto menit kolesa? Ma nato pravo? Nie,.... Jarodt, M98 ked sa tak vyznate a viete perfektne googlit hovoria Vam nieco mena ako Marcus Ulrich alebo Andy Atzl? Mozno nie. Len dodam, ze tyto "odrbavaci" zasiahli do Blasera podstatne radikalnejsie a nikto im zato nic nepovedal. Urobili sa na Blasery svoj vlastny biznis. Dokonca im Blaser dakuje a najima si ich pre svoj dalsi vyvoj. Preto nechapem preco mate vsetci v zuboch niekoho, kto ponuka moznost custom prevedenia originalnej pusky za "ludove" peniaze (S vedomim zakaznika a za podstane odlisne sumy ako vyrobca). Co je natom? ◄ reagovať

off Stagstalker, 3.9.2013 o 22:02

misko11: Fake pažba je každá pažba, ktorá sa tvári ako pravá a pritom je to niečo iné ako to, začo sa prezentuje. Či už je to pažba priamo dodaná výrobcom, pričom predajca o nej tvrdí, že je to pažba s inou triedou dreva (spravidla vyššou) ako v skutočnosti je alebo je to pažba vyrobená napr. domácim majstrom na mieru k zbrani z iného dreva, pričom predajca opäť deklaruje, že je to origo blaserácka pažba takej a takej kvality(a rôzne obmeny týchto prípadov), pričom v oboch prípadoch zákazník o týchto zmenách nevie(či už zatajením predajcom alebo priamo uvedením zákazníka do omylu). V oboch prípadoch sa podľa môjho názoru nebude jednať o nekalé obchodné praktiky, ale podľa výšky škody priamo o trestný čin podvodu (trest. čin poškodzovanie spotrebiteľa je síce k nemu vo vzťahu špeciality, ale ochraňuje iný druh vzťahov). ◄ reagovať

off namreh, 3.9.2013 o 21:54

Celé LZ je už len o hádaní.Chlapi zamyslime sa nad sebou.A to je skoro v každej diskusii,nie len tu:(( ◄ reagovať

off jozef, 3.9.2013 o 21:43

misko..nikto nič nezavalil-25.8.2013 o 15:59 čítaj... ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 21:40

myslíš, že to je jedno? Myslíš, že niekto z Blaseru by toleroval Dynaxu a jeho predajcom takéto veci ??? Ak myslíš, že končíš s magorinami tak to kvitujem, ľudia nech si so svojimi zbraňami robia čo chcú, ale aby im z originálov robili paškvily a napomáhali dokonca oficiálni predajcovia firmy Blaser je už magorina. ◄ reagovať

off misko11, 3.9.2013 o 21:39

Toto je nekonecny pribeh...:) Stagstalker prosim definuj mi pojem "fake pazba" prosim. Toto ma fakt zaujima co to bude.... Inak cela tato debata zacala, ze tu niekto zavalil mudrost o patentovani pazby Blaserom. Jarodt ty tiez poukazujes na tento fakt, ze konecne s tym nieco idu robit, tedy v zmysle, ze idu eliminovat tych odrbavacov...Aj toto by mi mohol niekto vysvetlit , co si pod pojmom patent predstavujete - Jarodt, M98 a tusim aj Jozef...? ◄ reagovať

off sako80, 3.9.2013 o 21:26

Jarodt :Zasa si mimo ( už si na to začínam zvykať ) ono to je trochu inak , napíš im či je v poriadku že si zakaznik kúpi štandard a dá si ho prerobiť na hocičo čo si zamanie a už je asi úplne jedno kto to bude robiť. Houk končím s magorinami ◄ reagovať

off Stagstalker, 3.9.2013 o 21:20

Páni, hlavne si uvedomte, že všetko čo tu napíšete má rovnakú váhu ako keby ste to povedali na verejnosti, s rizikom trestného činu ohovárania pri fyzických osobách a rizika žaloby za poškodzovanie dobrého mena pri osobách právnických. Na druhej strane si treba uvedomiť, že pokiaľ niekto vie o predaji "fake" pažieb drahých zbraní v takýchto sumách jedná sa o trestný čin, ktorý je osoba s vedomosťou o ňom povinná oznámiť na príslušných miestach a nie to tajuplne rozoberať na fóre. Do pozornosti dávam aj § 340 a § 341 Trestného zákona (neoznámenie trestného činu, neprekazenie trestného činu), kde sadzbu na zločin pri cenách blaserov, najmä ak je to niektorými predajcami robené dlhdobejšie či pri drahších zbraniach, nebude problém dosiahnuť. Toto fórum číta kde kto a nie ste tu ani zďaleka tak anonymní ako si myslíte. ◄ reagovať

off jarodt, 3.9.2013 o 21:09

Sako80, napísal som to aj pod tvojou fotkou a napíšem to ešte raz a jasne. Oslov firmu Blaser a spýtaj sa ich, či je v poriadku, ak predajca zakúpi model Standard a predá ho ako Attache aj keď s tým súhlasí kupujúci, teda zákazník. Ak potvrdí, že je to v poriadku nemám najmenší problém sa ti ospravedlniť, tak čo napíšeš ty, alebo mám napísať ja? Vyber si. ◄ reagovať

off Jager68, 3.9.2013 o 21:04

ani spojenie: zbran nemckých delniku nie je na mieste. Nemci nemali ludove milicie..takze aj ja opravujem..ceských a slovenských obycajných polovnikov.. ◄ reagovať

off premvadasz, 3.9.2013 o 20:58

nemci milicie nepotrebovali oni mali adolfa:) myslim si ze 30% obycajnych polovnikov aj u nas mohlo dovolit blasera.... ◄ reagovať

off Jager68, 3.9.2013 o 20:52

ani spojenie: zbran nemeckých delniku nie je na mieste. Nemci nemali ludove milicie..takze aj ja opravujem..ceských a slovenských obycajných polovnikov.. ◄ reagovať

off jozef, 3.9.2013 o 20:30

Jager nebav nás tu čiernym humorom :) ◄ reagovať

off Jager68, 3.9.2013 o 20:28

findula mas pravdu..ked nasi aj vasi obycejni delnici budu zarabat tolko co ti nemeckí..bude to zbran aj ceskych a slovenských obycajných delnikov... ◄ reagovať

off findula, 3.9.2013 o 20:22

Blaser je flinta obyčejných německých dělníků.Není to žádný zázrak. Má jí kdejaký německý Vojta ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jozef, 3.9.2013 o 20:10

dede hej strašný to kamarát ked sme sa nikdy nestretli...počkaj,neviem či to nieje môj brat...alebo možno budem mať zlavu na nákup??Zas riešiš sprostosti a hádať sa stebou nebudem..len som poukázal ak nemám 100% dvôkaz tak nesúdim..to že tu má fotky prerobených blaserov ma netrápi ak to zákaznikom oznámi..ak nie a príde sa na to postupoval by som asi ako napísal premvadasz.... ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM