pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.
Príspevok presunutý z diskusie Blaser R8 (autor: Mysanecko).
Edu montáž 350.Ten ZEISS si asi myslel Classic.Diavari a Varipoint Victory stoja 2200-2400 Eur. ◄ reagovať
Aj ja mam ten dojem, ze na tej montazi to neodhadol celkom presne. Su aj nahrady za 200, mam jednu, ale je to neporovnatelne. ◄ reagovať
2200 blaser R8 professional 200€ montáž a 1700€ zeiss.spolu 4100 € ◄ reagovať
Mysanecko, keď sa budeš rozhodovať, mysli na to, že časom pažbu ťukneš, poškriabeš. Nech budeš akokoľvek dátať pozor, vždy sa nájde nejaký somár, čo bude mať nejakú omlátenú starú haraburdu a jemu bude jednol, že ti svojim neopatrným zachádzaním poškodí zbraň. najčastejšie sa to stáva pri nástupoch na spoločných poľovačkách. Z tohto dôvodu som zvolil štandard. ◄ reagovať
Ahoj, kal 9,3 x 62 je použiteľná na všetku zver. Je to skoro univerzálny kaliber na vzdialenodť do 250 metrov. Jelene by bolo možné streiľať aj na 300, to chce už väčšiu skúsenosť. Používam náboje RWS EVO, je to najkvalitnejšie strelivo, nepoškodzuje divinu. Pri horšom zásahu napríklad na mäkko zver odbehne, nie daľeko. Ak chceš klasiku kúp si R93, a ak chceš modernejšiu pušku tak R8. Budeš určite veľmi spokojný. ◄ reagovať
Mysanecko slušne si si naložil :-D výborná voľba !!! Ale tej budeš musieť onikať :-D ◄ reagovať
Mysanecko uz len cca 2800€ za verziu Prestige s 2jkou drevom,cca 350€ za montaž..a min.1600 za optiku a si vybavený... ◄ reagovať
Určite R8 zaznamenal nejaké vynovenia ,ale R93 nie je o nič horšia a nespolahlivejšia . Obe sú to perfektné zbrane !!! Neboj keď kupiš blaser guľovnicu nikdy ľutovať nebudeš . S guľovnicou čz porovnávať blasera :-D je ako porovnávať G mercedesa s trojvalcovou škodou junior :-D Okrem toho blaser R8 je zbaň pre chlapov padne do ruky je masívna ľahučká . Všetko je precízne . Pozri video ako sa nasádza montáž:-D obsluhuje poistka ktorá je aj napináčikom a ktorá ti rozsvieti i červenú bodku automaticky pri použití správnej optiky od správneho výrobcu ten vypinač sa dá dokúpiť za pár euro . Okrem toho dostaneš do ruky zbran jedného z najpredstížnejších a najprecíznejších výrobcov zbraní na svete. Kedykolvek si môžeš dokúpiť hlaveň iného kalibru a mnoho iného .odkaz kalibrov máš v ponuke celú škálu .Ťahať za priamoťažný záver je tiež blesková prácička . Ako priama konkurencia sa pustila do blaseru R8 merkel helix ale predpokladám ,že tolko ako blaser sa predávať nebude. Takže porovnávať môžeš helixa a R8 . Čz je uplne niečo iné !!! ◄ reagovať
MSmarian Ďakujem za odpoveď. Uvažujem presne o kúpe rovnakého kalibru v R8. Skúšal som aj CZ 550, ale neviem to porovnať. Blasera som ešte v rukách nedržal. Ako si spokojný s kalibrom? ◄ reagovať
Ahoj, ja mám Blaser R93 štandard kal 9,3 x 62. Som s touto puškou veľmi spokojný. Predtým som poľoval s CZ550. Blaser je omnoho lepšia puška. R8 bude určite ešte lepšia zbraň. ◄ reagovať
Myslím si, že tá recenzia je skôr pozitívna. Končí tým, že je to moderná zbraň a v prípade ak chceme univerzálnu zbraň, stojí táto voľba za zváženie. ◄ reagovať
článok viď Myslivost 1/11 by ma určite nepresvedčil o kúpe zbrane za 3 000€....už len tá posledná veta ma zarazila...ved dá sa to prečítať aj na Nete na ich webovej stránke ◄ reagovať
Blaser R93 Standard používam už dva roky a som s touto zbraňou veľmi spokojný. Vyberanie nábojov je trochu menej pohodlné, na druhej strane nie je to nijako obmedzujúce. ◄ reagovať
Jager68 samozrejme výborných zbraní je fúra . Je to ako keby sme sa bavili o autách ktoré je dobré a ktoré zlé . ◄ reagovať
Edu aj ja to risknem...uz mam aj vyhliadnutu..ale ,,staci" R93 Lux...Alebo Mauser M03 Alpine... ◄ reagovať
peterkacur ja by som to osobne veľmi rád riskol ,že ma tá šmejdovica zabije :-) ◄ reagovať
Za 3800 asi len Prestige s drevom 2. Lux je drahsi...Blaser neda na trh šmejd....ale ten system vyberabia aj so spúšťou sa mne osobne nepači...radsej klasiku R93. Lux..4ka drevo solidny gravir je teraz za 3100€ v Dynaxe. ◄ reagovať
Dnes som mal možnosť v ruke po prvý krát držať túto nádhernú pušku to je fantááázia, vyberateľný zásobník so spúšťou jej ľahkosť a prevedenie luxus to nemá chybu, ako nazval raz Edo je to šperk medzi zbraňami. U mňa len jediná chybička krásy, alebo skôr nezvyk je záver držaný pomocou štyroch pier. Ževraj to na začiatku vývoja malo pri silných kalibroch aj smrteľné prípady, keď pri výstrele vyletel záver a do... strelca, ale že to majú už dávno vyriešené, asi len tomu by som neveril, ináč je to niečo nádherné, super zbraň dávam 100 bodov:))) ◄ reagovať
Lesnika, cena je trochu vyššia, ber to tak, že je to investícia na celý život. Konečne budeš mať poriadnu flintu. ◄ reagovať
lesnica to sú ceny s výberovým drevom, uvidíme koľko bude stáť standart ◄ reagovať
iboo- sa neserem a kúpim si aj R8. Nemám vo zvyku trocháriť :-))
ked to tu tak ospevujú všetci-zrazu mám chrobáka v hlave.
ale cena je celkom fajn vysoko. No- tak do roka ◄ reagovať
Nemyslela si náhodou cenu R8, ak áno tu máš nejaké typy
odkaz />
odkaz />
odkaz ◄ reagovať
ale vábničky ma nezaujímajú. A že plašičky- ja ti poradím zadarmo-jednoducho zatlieskaj :-))
Mala som na mysli cenu tej R8 ◄ reagovať
lesnica1 - pozri na odkaz cenník , za úpravu vábničky na plašičku si účtuje pán Majster príplatok 2€. ◄ reagovať
Blaser300VM dobrý nápad, treba začať vyrábať "plašičky" (antivábničky) pre zver, ktorú by sme použili v prípade, že je zver príliš blízko :D:D:D:D ◄ reagovať
Alebo mensieho jelena, pripadne ho poslat, nech sa postavi na 150 metrov. ◄ reagovať
Blaser300VM pokial si nevidel hematóm po takmer 19 gramovej strele a pri cca 660m/s rýchlosti tak si toho ešte nevidel dosť ;-).To že si s 300vkou neprestrelil kus do 50m môže,a le aj nemusí znamenať nevhodné strelivo. Na 11,9 gramovú strelu a rýchlosť 886m/s (z požiadavkou na priestrel) to chce aj konštrukčne pevnú strelu . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.