pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.
Príspevok presunutý z diskusie Blaser R8 (autor: Mysanecko).
mne jeden policajt povedal že blaser R8 je veľmi nepresná zbraň kvôli krátkej hlavni ... ◄ reagovať
lanus ja neviem čomu hovoríte kríž a nekríž . Marian má meoptu Meoptu 2-8 x 42 s osvetlenou osnovou .Pokial je osvetlená neriešim. ◄ reagovať
Lanus, škoda, že sme si nepísali na Silvestra, bolo by to lepšie ako program v telke. Kde bývaš? ja ti ho kľudne priveziem ukázať. ◄ reagovať
MSmarian - problém nieje v tom že nemáš čas,ale v tom ,že máš Artemis 3-12x50 ! ◄ reagovať
Lanus, na to ja nemám čas. A ani sa s Tebou nebudem dohadovať či mám Artemis alebo nemám. K Edovi chodievam pravidelne na poľovačky, videl moju pušku aj s puškohľadom, môžeš sa ho spýtať. Neznamená, že to čo si ešte nevidel neexistuje. ◄ reagovať
MSmarian - Blasera R93 má dosť ľudí , ale Artemis 2-8x42 s osvetleným krížom je isto nie len pre mňa novinka;poprosil by som o kvalitné foto z ľavej strany (aby bola vidno vežička svetelnej regulácie) do galérie . ◄ reagovať
Blaser je skutočne dokonalá zbraň, je tam kvalitná a dokonalá montáž. To si málokto uvedomí, aká je to výhoda, ked je možné dať dole pouškohľad bez nutnosti následného nastreľovania. ◄ reagovať
Lanus ja mám ARTEMIS a nie puškohľad určený pre bojové pušky, ◄ reagovať
Lanus, ja Ti toho môjho Blasera aj s optikou môžem ukázať. ◄ reagovať
Edu - Meopta ZD 2-8x42 nemá osvetlený kríž ale len stred kríža ! odkaz ◄ reagovať
lanus naozaj má Marian takú meoptu .Videl som to na vlasné oči. ◄ reagovať
MSmarian - Tú Meoptu 2-8x42 s osvetleným krížom Ti kde vyrobili ?! V Přerove nič také neponúkajú !! ( Nebudeš mať náhodou "problém "aj s tou 9,3x62 /Blaser čo každému a na všetko ako univerzál natláčaš ?!)! ◄ reagovať
NA akom kal.mas Swaro . s bal.vežičkou? ◄ reagovať
Ja mám na Blasere Meoptu 2-8 x 42 s osvetleným krížom a som maximálne spokojný. ◄ reagovať
este jedna vec ja som na blasera "obul" swara 2,5-15x56 s bal. vezou za pouhych 2400 e velka spokojnost ◄ reagovať
jager68 poprosim ta o adresu stranky na ktorej su tebou spomenute videa dakujem ◄ reagovať
vlado35 ospravedlňujem sa narýchlo som čítal . Sorry . ◄ reagovať
ferdo-plný súhlas,čo sa týka "keby nemal porty, tak ho ten priamotazny zaver zabije". Záver s tým nemá ABSOLÚTNE nič spoločné. Chyba bola v mikroskopickej praskline v hlavni. Mňa tam ďalej zarazila tzv. oprava "vravel že to dá odrezať". To akože skráti hlaveň??? Len tak??? Ďalej si treba položiť otázku, či mikroskopickú prasklinu nezachytil kontrolný röntgen Blaseru, alebo je možné takúto únavu materiálu spôsobiť nešetrným zaobchádzaním??? Ešte pre vysvetlenie R8 a mannlicher luxus sú najhorúcejší kandidáti na kúpu mojej prvej poľovnej zbrane, preto sa o to zaujímam... ◄ reagovať
no ja len k tomu vyjadreniu: "keby nemal porty, tak ho ten priamotazny zaver zabije". A co ma s tymto zaver? Chlapik strelil, tri rany a na stvrtu sa mu poskodila hlaven (s magnaportom pravdepodobne). Z toho vyplyva, ze prekazku v hlavni nemal. Opakoval 4 rychle rany a pri stvrtej sa mu poskodila hlaven - udajne...... Co z toho vyplyva? dajme tomu chyba materialu na hlavni, ale co s tym ma zaver? Mi to prislo ako: Ked si mozem kopnut, tak si kopnem a nakydam na BLASER, budem plasit ludi. No s rozumnou a podlozenou argumentaciou to nema nic spolocne. ◄ reagovať
ferdo-autor diskusie sa pýta na "sobné skúsenosti vlastníkov tejto zbrane" Našiel som tu na LovuZdar pod fotkou R8 tieto príspevky, tak som ich sem prekopíroval, či je to pravda a či to má logiku, čo tam píšu matusko22 a bodo1948 môžme prediskutovať-samého ma to zaujíma. ◄ reagovať
Edu-čakám ospravedlnenie!!! ◄ reagovať
valdo35 trepeš totálne nezmyselnosti o priamoťažnom závere a vydutej hlavni to by som ti poradil v krčme po dvoch promile štamgastom rozprávať . Nerob si ostudu čítaj po sebe čo píšeš za hovadiny.Nemusíš sa obavať tebe na R8 hlaven nevyduje ani zaver ťa nezabije. Pre takých ako si Ty nie je táto značka určená Tak si pokojne dopoluj z ruským alebobo českým polenom . ◄ reagovať
valdo35, nerozumiem co si tvojim prispevkom chcel povedat?....ja len tolko, ze to co tam pise bodo1948 nema moc logiku.... ◄ reagovať
Na inej podobnej slovenskej stranke venovanej polovnictvu je video a testy zbrani ako sa spravaju, ked je v hlavni nejake teleso alebo sa zapcha.Pozrite sa ktore roztrhlo a ktora zbran vydrzala. ◄ reagovať
Takýto komentár som tu našiel pod fotkou Blaser R8 matusko22 , 28.12.2010 o 19:56 pažba pekná ale flintu by som nechcel po tom čo som minule videl,chlapovi po štvrtej rane vydulo lauf...stačilo mi... :D ferdo , 28.12.2010 o 21:09 matusko22 popis konkrétnejšie čo sa stalo....keď si to videl. matusko22 , 29.12.2010 o 11:52 no chlap len proste strieľal na spoločnej poľovačke na diviaky prve 3 rany a po štvrtej šuchta ako z brokovnici a hlaveň v prednej časti vydutá cca 5cm od konca,ale on mal aj ten kompenzátor či čo to je,také vyfrézované otvory na konci hlavni tak mal šťastie že mu len to vydulo,vravel že to dá odrezať a uvidí...nie som zbrojár takže neviem presne prečo sa to mohlo stať... bodo1948 , 30.12.2010 o 22:00 Aj ja som tú predmetnú flintu držal.Bola v cal 300 WinMag.Pravdepodobne chyba materiálu.Keby nemá porty,tak ho ten priamo-ťažný záver zabije.Chlap strieľal po diviakovi 4 rany rýchlo po sebe,čiže v hlavni nebolo nič.Stalo sa to pri 4 rane. ◄ reagovať
Jager68 ja som dal cenu z bazaru samozrejme nie tú čo naozaj stojí . Nie je to 200€ a šanovať na montáži je maximálna hlúposť . ◄ reagovať
Dnes je situacia,že Zeiss aj Swaro atd..sa daju kupiť za slušnu cenu bez toho,že by si vysolil velku sumu € za zbran montaz a dalsie prislusenstvo. Aj ja uprednostním komfort nakupu na jednom mieste ale ked uz optiku mas na flinte a menis za inú,nie je dobre nechať sa zblbnuť v prvom obchode. ◄ reagovať
JA som ich kupoval samostatne.Nebolo to podmienene ziadnou sumou nakupu. Pozries WEB STRANKU..SLOVENSKU..NAPISES ALEBO ZAVOLAS,POTVRDIA TI CENU MODEL..A MAS HO DOMA. ◄ reagovať
Jager68 ja som napísal čo v skutočnosti stojí a nie za koľko sa dá pri kúpe nejakej zostavy kúpiť.Swaro Z6i 2-12x50 mám tiež a kúpil som ho za 1700,- a Zeiss za 1750 ale podotýkam,že aj u jedného aj druhého predajcu som nechal nie malý obnos penazí. ◄ reagovať
ano ta montáž je naozaj drahšia odkaz ◄ reagovať
Pán Ondrúch mi tak minule písal.. ◄ reagovať
Kettner v Brne už nedodáva Blaser..(( ◄ reagovať
MSmarian priamo v DYnaxe okolo 350.Neviem kolko za to beru v Brne u Kettnera.DAj nejake info. ◄ reagovať
Montáž na Blásera doporučujem kupovať len od Blaser (je to 200 až 300 EUR) ◄ reagovať
Tak este jeden: Zeiss Victory Varipoint sv.bod.osnova 60.prevedenie bez šíny..cena je pod 1800€..3-12x56.A to je na SVK...ziadna Amerika. ◄ reagovať
Netreba sa nechať hned zblbnut v prvom obchode.Z6i 1,7-10x42 mam za 1600€.To je tiez dobra cena.A 2-12x50 pod 2000€.TAkze staci sa len popozerať. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.