pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.
Príspevok presunutý z diskusie Blaser R8 (autor: Mysanecko).
Edu, vieme, že marketingová obchodná politika, reklama, taktika a stratégiu výrazne ovpyvňuje povedomie ľudí. Najmä taká, ktorá je vedená správne. Točia sa v tom mnohokrát veľké prachy. Tieto veci hádam poznáme všetci dostatočne dobre a kúpou proklamovaných jednotlivých výrobkov sme sa mnohokrát aj popálili, mnohokrát aj nie. Vôbec nechcem týmto povedať, že keď sa človek „popáli“ aj niekoľko krát za sebou, má ostať na všetko nedôverčivý, uzavrieť sa a nedôverovať ničomu. To nie, to by nebolo správne. Keď mám hovoriť ale za seba, pred kúpou blasera by som sa neuspokojil len s referenciami bežne dostupnými, ale mimo toho by som výraznejšie vec konzultoval najmä s viacerými dobrými puškármi nezávisle na sebe a to osobne. Puškárov, ktorí už mali blasera rozobratého. Mňa zaujímajú totižto aj klady aj zápory veci. Týmto mierim stále najmä na ten priamoťiažny záver, jeho mechanizmus, materiál, bezpečnosť, trvanlivosť, prípadne poruchovosť. Je mnoho ľudí, čo ich záver, zámky, bicí mechanizmus, vyťahovač, vyhadzovač a pod. na zbraniach vôbec nezaujíma, alebo sa na to pozerajú len úplne okrajovo a kupujú vec len podľa vzhľadu, hlavne, dreva, výrobcu, prípadne z "prestíže" a ostatné, mnohokrát to podstatné, či najdôležitejšie opomínajú, resp. ich to nezaujíma. P.s- ja len píšem zadávateľovi tejto témy, aby rozhodne navštívil ešte pred kúpou zbrane nezávisle na sebe pár puškárov a konzultoval vec hlavne s nimi. Najmä otázku záveru a jeho častí. ◄ reagovať
To že Sako nie je "načančaná" zbraň ešte neznamená, že je horšia a to o nejakú celú triedu ... ◄ reagovať
Poacher ja ani nie :-D Sako je sako a Blaser je blaser . ◄ reagovať
No v porovnaní tých tried by som bol Edu prinajmenšom - opatrný ... ◄ reagovať
Tiež nevidím nič poľovníckeho na tom nemať možnosť rýchleho prebitia. Ani na tom že je poľovnícke nechať odísť ranenú zver napríklad na mäkko len preto lebo som nestačil prevekslovať zastaralým záverom. Gotrek porovnávať sako a blaser to asi nie. To sú zbrane odlišných tried. ◄ reagovať
Ber si hoci aj frak, nielen sako, ale ked idem polovat, chcem mat moznost opravy. Stane sa aj lepsim majstrom, ze potrebuju zaduplovat. Videl som aj takych, co s otvorenou papulou odprevadzali poflakanu zver. ◄ reagovať
Blaser je dobrá zbraň ale podľa mňa poľovníctvo neni hlavne o tom aby som musel čo najrýchlejšie vystreliť čo najviac rán. ja osobne radšej ako blaser by som bral sako napr. bavarian. ◄ reagovať
Hej majstre, sa ti nejako ku koncu ruky zacali triast, skus to dopisat este raz poriadne a v klude....alebo popis nieco o carovnom strelive EVO, alebo daj historku ako si dosiel k tej megaluxus orechovej pažbe na IŽ-ke, co si mi chcel vcera strelit ◄ reagovať
Orol nechcem tu rozoberať kto a kedy kde vyvinul prvý priamoťažný záver či to bol manlicher alebo Casanova nie je vôbec podstatné . Každý máme google tak si to môžeme vyhladať . K tvojmu príspevku 11.10 dnes odpoviem napríklad merkelom helix: " Priamy konkurent Blaser R8 od prestížneho nemeckého výrobcu firmy Merkel. Tieto zbrane predstavujú súčasný technologický a prestížny vrchol vo využívaní poľovníckych zbraní. . novo vyvinutý systém kombinujúcí priamoťažný záver s rotačnou hlavou umožňuje neuveriteľne rýchle prebitie bez obvykle potrebných, nepríjemných a brzdiacich pohybov ruky . šikmá zadná časť zbrane ukrýva záver s klasickou rotačnou hlavou, čo je generačne najbezpečnejší spôsob uzamknutia . záver vrátane hlavy je úplne skrytý v puzdre záveru a chránený pred poškodením a znečistením . vďaka jedinečnému systému RX.Helix nedochádza ku klasickému nekrytému vysúvaniu záveru k strelcovi . napínacia páka je tesne vedľa strelcovej ruky, aj pri prebíjaní budete zbraň držať pevne, ľahko a bezpečne. Současne budete vďaka novému systému extrémne rýchly" odkaz To je konkurent Blasera R8. Čz ani zkk nemá čím konkurovať týmto exkluzívnym zbraniam ako sú BlaserR8 či merkel helix. ◄ reagovať
Tempus, pravdepodobne by si mal vyhľadať nejakú odbornú pomoc, myslím si, že by sa Ti hodila a môžo Ti ja pomôžu. ◄ reagovať
MSmarian, tu pazbu som nastastie nevidel, stacilo mi ked mi o tom ten orech rozprával. Je malo ked musí koli pazbe na tvoju flintu trpiet ten orech, nemusim si kazit den aj ja tým, ze sa budem musiet na nu pozerat? ◄ reagovať
Edu, napíš niečo o konštrukci priamoťiažneho záveru a záveru mauzerovho. Napíš, na akom princípe pracuje jeden a druhý, napíš, aké. kde a koľko má uzamykacích prvkov a čo ktorý uzamyká. A tiež napíš, od akého roku je princíp priamoťiažneho záveru známy. A napíš tiež, ktoré zbrojovky priamoťiažne závery dávajú na flinty. ◄ reagovať
Orol ja dávam prednosť moderným ,rýchlym bezpečným záverom . Taký má napríklad blaser R8 iný priamoťažný má merkel helix ako i iné zbrane . Vývoj zbraní ide tiež do predu . V dnešnej konkurencii nemožno robiť 100 rokov jednu a tú istú starú guľovnicu rovnako ťažkú a rovnako škaredú bez zmeny atď. Blaser R8 ako i jeho konkurent na trhu predviedli excelentnú prácu svojich vývojárov. U českých zbraní som nepostrehol žiaden pokrok ani modernizáciu . Takže ja našťastie netrpím xenofobiou a dúfam ,že sa nikdy nestanem ufrflancom začínajúcim každú vetu slovami to za našich mladých časov nebývalo. Blaser R8 je šperkom medzi seriovo vyrábanými poľovníckymi zbraňami. Či sa to niekomu páči ,alebo nie . ◄ reagovať
Dávam prednosť klasickým, osvedčeným, bezpečným a spoľahlivým záverom. ◄ reagovať
Zase téma na kilometre vzdialená od pôvodnej otázky na R8. ◄ reagovať
idem setrit, nech mam doma aj nieco menej pracovne, a ja som si chcel kupit Mauser M03, ale naco ved pracovnu gulovnicu uz doma mam (CZ537) :-) ◄ reagovať
motaq to všetko sa dozvedel tiež neboj. ◄ reagovať
v tejto teme som sa dozvedel vselico, ale nie to co sa auto pytal. Ale ved co uz.... ◄ reagovať
Videl si ju keď kecáš také hovadiny? Si skutočne primitívny a trapný. ◄ reagovať
To ti kto nakukal, ze tam mas taku megaluxus pazbu? Ak si to dobre pamatam, tak tam mas nieco vystruhane tak akurat z orechovej spalne. Chudak orech, teraz mu tam fučí a zateka. ◄ reagovať
Tempus aj ja mám ižku - brokovú kozlicu, pažbu z luxusného tureckého orecha. Ak chceš za 1500 EUR Ti ju predám. ◄ reagovať
Aký má význam drahá pažba oproti štandardnej za niekoľko násobne vyššiu cenu? ◄ reagovať
Este zhana gumičky, aby nemusel zletovavat hlavne, niekde som to videl ako super riesenie, hlavne to odlahcí flintu a par dkg. Nezostala ti nejaka, vies, setrim na tu IŽ-ku, tak by si helfnut mohol ◄ reagovať
Tepmpus a čo ten dvoják od Zicha budeš mať daľšiu humporu v skrini k IŽke :o) ◄ reagovať
No konecne si spomenul spravnu dokonalu flintu.A za cenu 3-och krabiciek lepsieho streliva.Co uz viac mozeme chcieť??No nekupte to. Podla mna každa polov.zbran od 2000 + bez optiky atd,je na slov.pomery nadstandard. ◄ reagovať
Jager68, len konstatujem, vygooglil som na nete. Ja momentalne setrim na iž 18, kuker uz mam nachystany po dedovi ◄ reagovať
tempus ja len,ked si uz nasadil tak vysoko latku,ci mas taku flintu aj doma.Alebo len konštatuješ co je špička ale tiež poľuješ s tzv.prac.flintou ako my ostatní. ◄ reagovať
Jager68, ideme sa hrat na to kto ho ma vacsi??? Sorry, z tohto som uz vyrastol. Keby som chcel zverejnovat, co mam doma, mam to v profile. MSmarian, vybavu zavidim tebe, vzdy som o takej sníval, horarikove flinty ma netankuju, ale keby som mal taku 9,3x62...to by som bol iný frajer ◄ reagovať
mne to žily netrhá,nech si píše čo chce. ◄ reagovať
Horarik, kašli na Tempusa. Jemu sa o takej výbave ako máš Ty môže len snívať a závisť urobí svoje. Žijeme na Slovensku, a závisť tú majú niektorí jednotlivci namiesto športu. Máš kvalitnú výbavu - gratulujem. ◄ reagovať
Tempus hod nam sem par foto tvojich flint...ja sa rad pokocham niecim od Fanzoj za cca 50-60 tis €. ◄ reagovať
tempus ja o voze a ty o koze.Kde si sa v mojom príspevku dočítal,že Blaser je svetová špička?Ja na nej "jazdím",mne nestojí v garáži.Už si pochopil o čom je reč? ◄ reagovať
Si cvrkol??? Co si zistil, ze su aj ine zbrane ako blaser a dosla ti para? Ci uz nie si na koni ako ked si vypisoval tým co maju ZH, Z, Brno atd? ◄ reagovať
Tampus, pri Tvojej úrovni komunikácie nemá význam ďalej pokračovať v rozhovore. ◄ reagovať
Ja uz studenu sprchu mam davno za sebou, ale ty by si mohol trochu vytriezviet. Mozno by si prestal pisat blbosti, mal by si triezvejsi pohlad na svet aj na flinty ◄ reagovať
Tempus, mal by si si dať studenú sprchu predtým, než začneš písať príspevky do lovu zdar. Možno by si písal rozumnejšie. ◄ reagovať
Súhlasím. Všetko je vec podľadu a veľkosť konta...)) ◄ reagovať
Rempo bavíme sa o bežnej pracovnej puške a bežnom pracovnom aute. Relatívne je iba slovko bežný a bežná . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.