pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.
kto neochutnal blasery r 93 a r8 ten kritizuje ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Syntetické pažby (autor: kasari).
To je dobré riešenie. Drevo sa ľahko poškodí v pohone. ◄ reagovať
MSmarian, Sauer 202 má vymeniteľné pažby, tak ako píšeš, do pohonu plast, na štand drevo podľa želania a peňaženky... ◄ reagovať
odkaz, z drevenou pažbou je tato flinta drahšia o 1000 kč. ◄ reagovať
Edo videl som aj maskačový plast, partizani sa môžu dokonale maskovať. ◄ reagovať
jager68 popri tých maskačových poľovníkoch sa ten plast stratí :-D ◄ reagovať
Plasťák Blaser vyzera aspon ako polov. flinta. Tie Remingtony su ako sniperky. ◄ reagovať
EDU cena 2100 zodpovedá plastovje pažbe, pri drevennej je 200 EUR prirážka za ručnú prácu. Škoda, že sa nedá jednoducho vymeniť pažba tak ako hlaveň. Do pohonu plastová, na štand drevenná. ◄ reagovať
odkaz toto je celkom symp. Remington ◄ reagovať
Cena je naozaj cca 2000eur Ale naozaj skor ten blaser :) ◄ reagovať
Bolo to nieco podobné ale este kanel.lauf a atd..zaver tuším ako Alaskan (šroubovica)odkaz ◄ reagovať
Asi hej Marian . Tu je blaser professional za 2100€ odkaz ◄ reagovať
Edu to je už len o nenažranosti niektorých obchodníkov. ◄ reagovať
To je zaujímavá cena lebo za 2199€ bez zlavy je blaser R 93 professional odkaz so zlavičkou okolo 2000€ Remingtona 770 s montážou a optikou 3 - 9 x 40 si viem predstaviť za 500€ čo je naozaj slušná cena !!! odkaz ◄ reagovať
Plast za 2300??? To sa dá kúpiť R93 s orechovou pažbou v štandarde. ◄ reagovať
Frano ho ma na predajni...2300€.. ◄ reagovať
Jager68 nepoznám remington za 2300€ alebo si myslel toho sauera 202 Outback ? Podobne lepivý je aj blaser prefessional uplne fantastické držanie .Blaser professional R 93 sa dá kupiť pod 2000€ ◄ reagovať
Edu myslel som to tak.že ten Remington bol dost drahý....2300€ Ale ten plast sa priam ,,lepil" na dlaň. ◄ reagovať
Do pohonu a veľmi ťažkých podmienok, je plast ideálne riešenie. Blaser má plastové pažby veľmi kvalitné a príjemne sa držia v ruke. ◄ reagovať
Cena amerických zbraní je naozaj priaznivá v pomere kvalita & cena za 500€ v plaste s montažou i optikou to je super cena . odkaz Každopádne i Blaser či už v offroade alebo v professionale sa uberá tiež cestou plastu ako i ostatné špičkové europske značky . V amerike sa dajú kúpiť všetky renomne europske značky za naozaj super ceny . Takúto Tikku budeme pod 500€ na Slovensku hladať asi ťažko :-D odkaz Celkovo zbraň v USA má cenu asi ako dámske čižmy strednej triedy Slovensku :-D odkaz ◄ reagovať
Dnesne plastove pažby su super. Ako napisal EDU..maju daleko viac pozitív ako drevené.Okrem tej estetiky .... v USA nie je taky kult polovnej zbrane ako v Nemecku,Rakusku Slovensku atd.Preto tam drevenu pažbu vidiet len výnimočne. U Fraňa som mal v ruke Remington..ako inak ,,plasťák"..ale to bol uplne iný matroš....aj cena. Sauer 202 Outback je celkom slušna zbran...aj ked plasťák. ◄ reagovať
Súhlasím ,že drevo má svoje čaro a nie len v poľovníctve . Napeckovaná nádherná drevenná pažba musí esteticky dostať každého kto má čo len troška estetické cítenie . Vyškrabkávať jelena a inu zver sa mne osobne nepáči . Doba však ide dopredu a kvalitná plastová pažba ktorú ponúka Blaser professional má všetky výhody oproti drevennej okrem tej estetickej, ktorá mne konkretne na tejto zbrani oči neklaje lebo je robená naozaj s citom i po estetickej stránke .odkaz Pogumovanie častí sa drží uplne fantasticky . Je to pracovná puška ,ktorej bezúdržbová pažba má svoje čaro i opodstatnenie . Praktické výhody na ktoré sa pýtaš kasari má pažba blaser professional všetky oproti drevennej . Tie čierne alebo makačové to už je estetické barbarstvo v poľovníctve . Ale komu sa to páči nemám námietku .Nechcem byť veštec ale predpokladám že doba keď sa budú plastové pažby robiť v precíznej imitácii dreva nie je ďaleko !Podobným vývojom ako prešla drevenná dlážkovica po plastové plávajúce podlahy . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Blaser R8 (autor: Mysanecko).
Napáš HARVY7x57 on s ňou má vynikajúce skúsenosti. Zbraň v jeho podaní dostáva zabrať - ide o špičku. Určite ti poradí. Milan ◄ reagovať
Black Edition R93 je naozaj super. Kanel. poloťažka hlaveň,6tka drevo povlakovana spúšť aj vyťahovač...velmi velmi dobre.Pri R8 Black Edit..uz nie je kanel lauf standardne a ale robia ju zas v kazdom kal. ◄ reagovať
Ber black futuristické riešenie nešetri :-D odkaz ◄ reagovať
to viem aj ja kto chce kúpiť:)možno sa nájde niekto kto chce predať:) ◄ reagovať
nikto :-D ale viem kto chce kúpiť :-D ◄ reagovať
Vlastním R93(8X64S)už 6 let a jsem s touto zbraní maximálně spokojen.Jedinou nevýhodou byla malá kapacita nábojové schránky na společných lovech. Několikrát se mě stalo, že jsem byl brzy bez munice.Přímotažný závěr je skutečně velmi rychlý.Vzhledem k tomu, že za sezónu se účastním cca.10-20ti naháněk tak jsem si loni pořídil novou R8 v ráži .308W se specielní krátkou hlavní 51cm a plastovou pažbou.R8 má oproti R93 lepší spoušť(je to skutečně cítit),zavěr zbraně je stejně vynikající jako u R93 a jeden náboj v zásobníku taky není na škodu. Zavěrem konstatuji, že obě zbraně jsou výborné a obě využívám.Dřevěnou luxusní R93 pro individuální lov a plastovou R8 pro naháňky, dosledy a šoulání horským terénem. ◄ reagovať
Jager68 v com ti viac pasuje R93? Pazba? vzhlad? V piatok som to porovnaval a R8 ma pazbu fakt vymakanu......najma pistolovu rukovat.....samozrejme subjektivny pocit, nikomu nevnucujem. ◄ reagovať
NAozaj je tema BLASER R8.V skutocnosti vyzera lepsie ako na foto.Ale aj tak mi viac pasuje R93. Ak sa chceme bavit o prebijanom strelive..moze byť..ale v samostatnej téme. ◄ reagovať
MSmarian EVO používam aj ja ale téma je"BLASER R8".Ten chaos máš asi Ty.Pokiaľ píšeš/te/ príspevok treba si najprv pozrieť tému diskusie! ◄ reagovať
Iboo, píš do témy RWS EVO, aby sme v tom nemali chaos. ◄ reagovať
Blaser300VM - tvojim skúsenostiam s EVOm verím, lebo kde čo sme si popísali a pár fotiek som aj videl, preto som sa nepýtal Teba. Chcel som vedieť z čoho čerpal MSmarian do tých chválospevov.Vieš počul a videl som aj ja kdečo, ale najcennejšie je čo som zažil.S tými srnkami a lončákmi si to trošku podcenil.K prebíjaniu - sám si sa priznal ako si naletel na lákavú cenovú ponuku.Zrejme ti ušla podstata, nezaujíma ťa, neberiem ti to.Ako ty nezješ vnútornosti zo zveriny, tak niekto nekupuje náboje, 100 ludí sto chutí. ◄ reagovať
Iboo, pre mňa je skutočne RWS EVO špičkové strelivo a ja nemusím a ani nechcem nikoho o tom predviedčať. Je mi úplne jedno s čím kto loví, je to každého vec. Ja tu píšem len a len svoj názor na základe vlastnej skúsenosti. Dúfam, že si to už pochopil, Moje skúsenosti: líška - čistý priestrel, Prasatá - zásah na lopatku, nedošlo k vážnemu poškodeniu diviny, podliatiny minimálne. Srnčie - zásah na komoru, čistý priestrel, zásah na lopatku - minimálne poškodenie diviny. Jelienča - zásah na komoru, čistý priestrel. ◄ reagovať
Ja som dostal taku ponuku, ze ked tomu panovi prinesiem vystrielane nabojnice, ze mi kvalitne prebije a ze to budem mat aj lacnejsie. Tak som setril nabojnice, zbieral po zemi tie co mi popadali a krabicky odkladal. Na moje ospravedlnenie musim povedat, ze len raz a naposledy. Odvtedy si vystrelenu nabojnicu ani nevsimnem. Oblbovat by som si nedovolil, na to ste tu ini odbornici studovani. Ohladom toho EVO, Vychvaluju ho tu ini polovnici a castejsi pouzivatelia, ako si ty s tvojimi srnkami a loncacikmi. Taki, co ich rocne 1000 vybuchaju, tak, ked dovolis, napriek tomu, ze som ho tento rok ja moc nepouzival, budem verit radsej im, ked dovolis. Moje osobne skusenosti hovoria, ze pri dobrom zasahu aj na komoru, napriek tomu, ze to nie je caste miesto, kam ja poslem gulu, tak ho absolutne nic neodnieslo dalej ako cca 30 metrov. A to nehovorim o srncoch. ◄ reagovať
Blaser300VM - prvú chybu si urobil, že si uveril takej blbosti, že prebíjaním ušetríš, to je žial chyba objednávateľa, nieje to primárny cieľ.Druhú chybu si urobil, že si skočil do tak hlbokej vody ako je prebíjanie pre guľový automat. Blaser v tomto prípade oblbuješ ty. ◄ reagovať
MSmarian - Ok, vezmem späť, ak podložíš svoje hodnotenie streliva EVo ako špičkového na základe vlastných skúseností.Históriu čítať nebudem, lebo to čo si tu zatial napísal bolo len pár prípadov. ◄ reagovať
Iboo, nesúhlasím s tvojim príspevkom. ja nijakú reklamu nikomu nerobím. Píšem len o vlastnej skúsenosti. Zamysli sa nad tým čo píšeš, je celkom možné, že pom nebudeš písať nezmysly. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.