M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

BLASER R8 - diskusia

autor: off Edu
pridané: 12.1.2010 16:22
Posledných 15 rokov pretrvávala jedna otázka ohľadom guľovnice Blaser R93.Ako môže byť tento technicky dokonalý model posunutý do novej éry? Odnímateľný zásobník bol úlohou číslo jedna. Blaser našiel perfektné riešenie - ergnomické a pohodlné pre používateľa.Spúšť ako kľúčový faktor v precíznosti a jej bezpečnej funkčnosti za akýchkoľvek extrémnych podmienok, bola veľkou konštruktérskou výzvou, ktorá bola brilantne zvládnutá.V snahe spraviť streľbu z R8 tak komfortnú a bezpečnú ako je len možné, Blaser kládol nesmierny význam na optimalizovanie zásobniku, ktorý dosahu novú úroveň dokonalosti.Blaser vynaložil veľa námahy aby dosiahol maximálny technický výkon bez kompromisov v dokonalom štýle a dizajne. Zanietenie Blaseru pre výrobu zbraní sa perfektne odráža v dynamických ale elegantných rysoch R8.
počet zobrazení: 92 574
počet hlasov: 3
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off motaq, 10.10.2017 o 19:18

pri R8 by som hlaven kratsiu neriesil. Standardna hlaven je v pohode a v porovnami s inymi zbranami je celkova dlzka zbrane aj s takou hlavnou kratsia. a pre 30-06 Spr. by som kratku 52cm hlaven uz vobec neriesil nakolko zbytocne uberies tomu kalibru.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 27

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off LeTuCeR, 15.4.2012 o 20:46

:D :D rok 2009 sa Blaser r8/r93 nevyrábal ? Prepáč ,že som bol zvedavý :))) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pepies, 15.4.2012 o 18:05

E.M.O 125 ked natačali film Pokoj v duši R8 bola ešte v hlavách vývojových pracovníkov fi.Blaser taky odborník na Blaser by to mohol vediet... ◄ reagovať

off Edu, 15.4.2012 o 17:25

Určite zdalo je to R93 ◄ reagovať

off LeTuCeR, 15.4.2012 o 16:04

Pokoj v duši - v tom filme je Blaser r8 ? či sa mi len zdalo ? (z reklamy ) :o)))))) ◄ reagovať

off ferdo, 11.4.2012 o 21:18

do tohto by som nesiel ani zadarmo......nemozem si pomoct! ◄ reagovať

off Rempo, 11.4.2012 o 20:35

pavelb: nie som predajca ani len netuším.... ◄ reagovať

on pavelb, 11.4.2012 o 20:20

Rempo a cena tohoto nádherného kusa? ◄ reagovať

on citulik, 11.4.2012 o 20:12

Rempo, paráda. ◄ reagovať

off Rempo, 11.4.2012 o 20:06

čo poviete na tú hnedú. odkaz ◄ reagovať

off Edu, 10.4.2012 o 15:16

ok tak 17 ospravedlnujem sa :-D ◄ reagovať

off jakub21, 10.4.2012 o 15:01

edu nie viem ci vies ratat ale 15 som mal myslim si davnop niee :D :D :D ◄ reagovať

off Rempo, 6.4.2012 o 17:21

jakub21 tá tvoja k97 ma zaujala hoď sem foto..))))) ◄ reagovať

off Edu, 6.4.2012 o 16:06

:-DDD jakub nie firmy Blaser tvoja ? na to že máš 15 rokov máš toho naozaj od blasera dost :-D ◄ reagovať

off jarodt, 30.3.2012 o 18:46

Jakub - fukni do svojej galérky nejaké foto nech sa trochu potešíme pohľadom na tie skvosty. ◄ reagovať

off jakub21, 30.3.2012 o 18:27

no neviem aké su vaše skúsenosti ale ja ma R8 uš druhy rok a som snou maximálne spokojný nemenil by som za nič iné a čo sa týka samotného blaseru mam aj K95 ale aj K97 a F3 a som veľmi ale veľmi spokojný naozaj by som nemenil ◄ reagovať

správca MMasska, 21.3.2012 o 15:45

tomu by jeden ani nechcel verit je to vobec mozne edu ten odkaz to je fakt zabyte ten clovek nema oci ja by som mu za to ohreblo na tej zbrani nedal ani cent a ten co to vyrezal tak by si zasluzil taku istu tetovacku na zadok a si predstav ze by to spravil na blasera a nie na cezetu to by bol gol ◄ reagovať

off RomanV, 21.3.2012 o 13:35

ako to vidite s kick-stopom? luxus ci nevyhnutnost pri vacsej razi? Dakujem za vase nazory ◄ reagovať

off Edu, 18.3.2012 o 13:58

to hej :-D čezeta za cenu blasera R 8 :-D ◄ reagovať

off mibe74, 18.3.2012 o 11:12

Edu s tou cenou na tvojom odkaze to riadne zabili... ◄ reagovať

off palo707, 17.3.2012 o 18:35

Edu,to si kde objavil? Srandisti ešte existujú. ◄ reagovať

off Edu, 17.3.2012 o 14:59

Tak ale toto je iný humor :-D odkaz ◄ reagovať

off whitenigga, 4.3.2012 o 18:16

Ahojte všetci čítal som dost názorov ja len tolko nevlastním Blaser R8 ,ale BBF 95 nemožem povedat jedno krivé slovo na blaser je to jednoduchá zbran pekná a lahká kvalitná no kto ju vlastní vie o čom hovorím LaL Zdar. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Edu, 4.3.2012 o 16:26

samozrejme MMasska tých riešení je veľa od pur peny do ktorej sa hmoždinky zavrtajú až po zvárania plastov atd. Zručný kutil to upravý jedna dve :-D ◄ reagovať

správca MMasska, 4.3.2012 o 15:59

kamarat odfrezoval koniec plastovej pazby objavila sa mu dutina kedze odfrezoval priblizne 4,5 cm riesil to tak ze z duralu si dal vyfrezovat presnu kopiu ktoru vlozil do dutiny a a zalepil to kompozicnym lepidlom na dural prisroboval gumenu petku a takto riesil skratenie pazby neviem ci sa to da aj pri baser R93 - R8 to ozaj neviem ale kde je snaha tam je vola si myslim ze v dnesnej dobe je to len otazka chuti penazi a snahy dnes uz neplati ze sa neda len ze sa nechce ◄ reagovať

off frido, 4.3.2012 o 11:41

MSmarian nebudem reagovať na tvoj príspevok nakolko si ten režim ktorý tam opisuješ nezažil ale každé zriadenie má svoje klady aj zápory. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Edu, 4.3.2012 o 10:44

Všetko je rešiteľné . Plasty sa obyčajne zvárajú ale i lepia . Riešenia však existujú . odkaz Mám dobrého kamaráta ,ktorý pracuje ako zvárač plastov . Pýtal som sa na to aké plasty nemožno lepiť a zvárať . Odpoveď bola ,že zavarí akýkoľvek plast. ◄ reagovať

off jarodt, 4.3.2012 o 10:11

Ale veď o to ide, riešime tu veci ako : pravdepodobne sa to dá, neverím, aby v dnešnej dobe takéto lepidlo neexistovalo a pod. Avšak úplne inou vecou je kúpiť si zbraň za 2500 € a spraviť si zo svojej pušky skúšobného králika a vykonať nepreverený, nevyskúšaný zásah, ktorý "by sa mal podariť" najmä ak distribútor a teda zrejme aj firma Blaser takýto zásah neodporúča. Rozmýšľam nad tým prečo ho neodporúča, keď pre nich je lepšie povedať, že pažba sa skrátiť dá a zbraň predať tak ako to vravia pri dreve. Iné je, ak by už niekde existoval nejaký osvedčený postup, aby človek presne vedel ako má postupovať, čoho sa vyvarovať, ako ďaleko môže skracovať a pod. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Belson, 4.3.2012 o 7:16

Skracoval som plastovú pažbu na zbrani Savage. Pažba je zvnútra dutá a "mäso" je len v mieste skrutiek na uchytenie pätky. Keďže som skracoval len o cca 2cm, ako-tak vystačilo pôvodné. Pri skracovaní pre stre1ca s výškou 160cm by to mohlo byť komplikovanejšie, lebo by asi nebolo o čo uchytiť pätku. Viem si predstaviť problém pri vlepovaní nového "mäsa", lebo na ten mastný plast asi bežné lepidlo nefunguje. Ale zase neverím, žeby sa v dnešnej dobe vhodné lepidlo nenašlo. Podľa mňa aj ten prípad je riešiteľný. ◄ reagovať

off Edu, 4.3.2012 o 1:05

jarodt myslím ,že by to nebol taký problém . Ak zhodíš bodku hneď sa dozvieš čo to tam ako je . Nemyslím ,že by to bola nejaká veľmi náročná práca . Ženy majú bežne 160 cm a pri takejto výške a rozpätí rúk 160 cm by nemal nastať tento problém . ◄ reagovať

off pepies, 2.3.2012 o 19:44

Edu ,jarodt ma v tomto pravdu pazba Profesional na neda skratit iba sa da predlzit gumenou patkou.Mam stym osobnu skusenost nakolko som mal aj blasera v prevedeni Profesional.Pazba Offroad sa neda ani skratit a ani predlzit plati to o R93 o R 8 poznatky nemam ale preverim to. ◄ reagovať

off jarodt, 2.3.2012 o 19:36

Edu, možno sa to aj dá, skutočne neviem, ale bez poznatkov ako na to by som si takýto zásah do úplne novej a nie práve najlacnejšej zbrane vykonať netrúfol a chcel by som vidieť, kto by sa na to odvážil len tak na blind. ◄ reagovať

off Edu, 2.3.2012 o 19:24

Zaujímavý poznatok jarodt . Osobne nie som zástanca vety nedá sa . Skôr nechceli :-( Osobne by som sa na túto operáciu podujal. Tých možností ako pažbu plastovú skrátiť bude celá škála . Trocha ľudovej tvorivosti a všetko sa dá . ◄ reagovať

off jarodt, 2.3.2012 o 19:16

Edu - typoval som ho na 1,60 m, váha do 60 kg, trochu som ho aj poľutoval a volali sme ihneď do Dynaxu, kde nám ich zbrojár povedal, že plastová pažba sa skrátiť nedá, nakoľko vnútro má nejakú komplikovanú štruktúru s prepážkami. Drevená sa skrátiť dá. Ja som sa nad tým nejako bližšie nezamýšľal, toto stanovisko mi stačilo. Ak ťa to zaujíma bližšie kľudne tam v pondelok zavolaj určite ti to vysvetlia detailnejšie. ◄ reagovať

off Edu, 2.3.2012 o 19:04

jarodt to si z čoho usúdil ,že sa pre trpaslíkov nedá pažba skrátiť ? Pažba plastová sa dá skrátiť tak isto ako drevenná . Či ? Prosím ťa nemáš kontakt na toho poľovníka čo na ten lúčik nedosiahol ? Prípadne môžeš prezradiť jeho výšku ? V čom je výhoda toho dreva oproti plastu ? Teda ak si odpustíme nejaké konzervatívne estetično . Podľa mňa je R8 professilonal i nádherná zbraň . odkaz Samozrejme drevo č. XY je už skôr o imidžovke . Čo sa týka bezudržbovosti a praktičnosti u mňa jednoznačne vyhráva professionál. ◄ reagovať

off jarodt, 2.3.2012 o 18:38

Pri posudzovaní Blaser R8 Professional je nutné zvážiť niektoré špecifiká tejto zbrane. Predovšetkým pažba má štandardnú dĺžku 370-375 mm, čo je stavané na priemerného až silnejšieho chlapa s priemernou až nadpriemernou dĺžkou rúk. A hlavne plastová pažba sa skrátiť nedá z čoho vyplýva jedná vec, že poľovníci s útlejšou telesnou konštrukciou majú problém. Videl som ľudí, čo nedosiahli ani na lúčik spúšte a boli z R8 Professional veľmi sklamaní. R8 možno na prvý dojem pôsobí pomerne mohutne, ale komu sadne nedá na ňu dopustiť. Samozrejme prevedenie v dreve je o niečom inom, tam sa dá objednať kratšia pažba, alebo sa dá pažba pod odborným dohľadom skrátiť na požadovanú dĺžku. ◄ reagovať

off glen, 2.3.2012 o 17:10

Norma44 ,hlavne si zabudol dodať,že Steyr Mannlicher Luxus,je v porovnaní s R8 "bezpečnejšia" zbraň odkaz ◄ reagovať

off Kamil1971, 2.3.2012 o 16:21

Edu naprosty souhlas.Provedení Profesional v plastu je pro každodenní pobyt v horském revíru naprosto ideální.Prostě pracovní zbraň s minimálními požadavky na udržbu. ◄ reagovať

off Edu, 2.3.2012 o 15:08

norma44 R8 profesionál s váhou 2,9 kg je ľahká guľovnica a Steyr Mannlicher Luxus nie je lahšia ! Že je to parádna zbraň po estetickej stránke i konštrukčnej to je fakt . Nemá však možnosť výmeny hlavne ani priamoťažný záver . Pažba R8 profesionál je vyrobená z najmodernejších plastov doplnená o pogumovanie ktoré priam prilne k strelcovej ruke . Je konštruovaná pre použitie optických mieridiel a strelba je maximálne príjemná . Táto plastová pažba má všetky výhody oproti drevennej čo sa týka praktického použitia . Nie je však drevenná a po estetickej stránke to môže konzervatívnym poľovníkom prekážať . ◄ reagovať

off norma44, 2.3.2012 o 11:06

Som sklamaný z R8 profesionál,ťažká(3kg),hrubá a ku tomu drsná pažba, vôbec mi nesadla,normálne veslo. V dreve je to už o niečom inom, ale aj nový Steyr Mannlicher Luxus v prevedení Goiserer je krásna a šikovná flintička. ◄ reagovať

off MSmarian, 13.1.2012 o 19:16

Lesnica, Blaser je puška na celý život, je to lepšia investícia ako do Mercedesu. Keď podelíš 4000 EUR 40 timi rokmi ,to je 100 EUR ročne, mesačne to vychádza málo cez 8 EUR. ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 761 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk