M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

sekcia Fotografie - diskusia

autor: správca admin
pridané: 20.7.2007 9:06
Ako ste si určite všimli, nie všetky fotky čo sú sem pridávané, sem patria. Alebo sú v iných kategóriách a podobne. Skúsme na tomto mieste vytvoriť nejaké pravidlá, ktorými sa budeme všetci pri pridávaní fotiek riadiť.
Napr.:
1 - zo série fotografií vybrať jednu najlepšiu
2 - vhodne vybrať kategóriu
3 - pridávať fotografie len s poľovníckou tématikou a našej prírody
4 - nepridávať rodinné fotografie, domácich zvierat (samozrejme okrem poľovných psov), domáce kvety, ...
5 - pridávať iba svoje vlastné fotografie

pridajte prosím vaše názory čo by sme mohli zaradiť ako pravidlá pre pridávanie fotiek
počet zobrazení: 35 222
počet hlasov: 4
okruh tém: LovuZdar.sk

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off sporko1234, 5.6.2014 o 11:49

kategoria moze sluzit i pre mladeho polovnika ktory nema dostatocnu skusenost.. tam to moze pozorovat v jednej rubrike a nemusi chaoticky hladat v kategorii lesna zver v prirode a kazdu foto otvorit a citat ci tam nieje nahodou napisany vek samozrejme ze i odhad z foto nemusi byt 100% pravda no nejaku zdokonalovaciu hodnotu to ma...cize logiku to podla mna Ondrisko urcite ma!Tí ktori aktivne polujeme, vieme ze odstrel zvery sa kona hlavne na zaklade spravneho odhadu veku..atd

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 689 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
správca admin, 4.12.2011 o 11:14

Pre kategóriu fotografií Účinky nábojov na zver boli spresnené kritériá vhodnosti pridávaných fotografií - Pridávať prosím fotografie len ulovenej zveri, ktorá je odratá, je jasne popísaný a nafotografovaný vstrel a výstrel. Informácie o kalibri, vzdialenosti a iných okolnostiach súvisiacich s dokumentárnou fotografiou sú vyžadované. Fotografie zveri, ktoré nespĺňajú tieto kritériá budú vymazané. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off MSmarian, 25.9.2011 o 11:36

Admin, urči jednoznačné pravidlo, s tým ak nebude fotka riadne označená popisom, vymažeš ju bez varovania. ◄ reagovať

správca admin, 25.9.2011 o 10:57

ferio niektorým som už písal poštou, uvidíme ◄ reagovať

off ferio, 25.9.2011 o 10:34

Tak to napíš priamo autorom,myslím ,že to robia stále tí istí... ◄ reagovať

správca admin, 25.9.2011 o 10:26

ferio kontrola na názov je iba na samé bodky, pomlčky, hviezdičky. Nie je kontrola na jedno písmenkové názvy. A obávam sa toho, ak by som dal i kontrolu napr. na minimálne 4 písmená, budú pribúdať fotky s názvom JJJJ :( ◄ reagovať

off ferio, 24.9.2011 o 13:51

Admin ,tá funkcia na kontrolu názvu zrejme nefunguje tak ako by si chcel,dnes boli o5 pridané dve J-čka :D ◄ reagovať

off dede, 24.9.2011 o 12:44

Admin - asi si ma nepochopil, písal som o tom istom ako si mi odpovedal.Teda tiež niesom za používanie rôznych skratiek. Keď niekto dokáže pridať fotku môže sa trošku zdržať a napísať názov. Rečou iného kmaňa zatiaľ nehovorím... ◄ reagovať

správca admin, 24.9.2011 o 12:27

MSmarian tvoj návrh sa mi nepáči, vysvetli prosím ako to myslíš. dede áno riešilo sa to, ale aký má význam názvu jedno písmeno? Žiadny. A pomohli by ste tým i stránke, pretože skôr cez google niekto nájde hľadané slovo Jeleň ako písmeno J ;-) Čiže i o to ide. ◄ reagovať

off dede, 23.9.2011 o 20:45

Admin - toto sa už v minulosti riešilo do názvu fota sa používali 3 ks bodky. Náprava nastala používaním písmen. ◄ reagovať

off MSmarian, 23.9.2011 o 17:32

Už dávnejšie dom navrhoval aby sa fotky po mesiaci automaticky zmazali. Nevidím dôvod aby boli fotky dlhšie uložené. ◄ reagovať

správca admin, 23.9.2011 o 13:08

Chcel by som poukázať a poprosiť autorov fotografií ktorí ako názov fotografie dávajú jednopísmenkové názvy (napr. J alebo L), je problém pre vás dať tam celý názov ako Jeleň alebo Líška? ◄ reagovať

správca admin, 24.2.2011 o 23:21

Systém ho na to upozorní a nepridá mu fotku, kým niečo zrozumiteľné nenapíše. ◄ reagovať

off MatkaLC, 24.2.2011 o 16:51

admin - čo sa bude diať, pokiaľ niekto nezadá normálny názov fotografii iba bodky, čiarky, hviezdičky atď? Systém mu vymaže fotografiu, alebo sa to dostane k Tebe? ◄ reagovať

správca admin, 23.2.2011 o 11:31

Pri pridávaní fotografie zadávajte zmysluplný názov ... nie iba bodky, hviezdičky, otázniky ... Bola doplnená funkcia na kontrolu takéhoto názvu pri pridávaní fotografie. ◄ reagovať

off anonym, 12.1.2011 o 20:07

Neboj,nie si sama,kamoš má foták 6 rokov min.ale vždy ked sa stretneme mu niečo nájdem čo ešte neskúšal a tak nemusí kupovat nový model lebo sa teší"to aj toto mám v tom fotáku ?" :-))) ◄ reagovať

off Edu, 12.1.2011 o 10:36

prípadne mohol i povyrásť . ◄ reagovať

off veverica61, 12.1.2011 o 9:19

Dakujem,aj Vám veľa zdravia a pohodu v novom roku a aby táto stránka ostala taká pestrá a zaujímavá aj nadalej. Fotím si väčšinou prírodu,architekt.diela miest a vidieka,ale som ešte stará škola a už si musím konečne prečítať návod na použív.digit.fotoap.čo si asi hovorí dosť ľudí.Aj ja si myslím,že fotky,kt.sú zahmlené.neostré a zároveň nemajú výpovednú hodnotu by si mal každý sám zmazať a súhl.s Edom,že ukazovať aké nohavice si kúpili a nechať tú fotku pol roka na stránke je dlho,lebo už je novší model:-) ◄ reagovať

off anonym, 11.1.2011 o 21:59

veverica61,nepíš VAŠA - VAŠE -VÁŠ,ved aj TY tvoríš túto stránku,kludne daj aj tú muchu,ved ak sa správcovi nebude zdat dost polovnícka maximálne ju vymaže,no a čo ? Ked neide o život ide o muchu na hovne :-))) Fotky máš pekné,len daj niečo. Všetko dobré v tomto roku prajem ! ◄ reagovať

off Edu, 11.1.2011 o 19:06

admin prípadne nech ju skreše na 200kilo alebo 150 kilo . Ak je to v tom malo by to pomôcť . Prípadne sa poradiť s chlapcami čo robia iné stránky kde je 50 alebo 100 krát viacej fotiek napríklad Mareka Drugača sa opýtať ten obsluhuje server odkaz a to frká ako divé je tam 1000 x toľko fotiek ako na lovu zdar a nahrávajú sa fotky do 5 mb pritom. ◄ reagovať

off Zigi9, 11.1.2011 o 18:46

takže dnes od 19:00 to nepujde si zapomněl dopsat :-) Každopádně zkuste to probrat, to co jsme ted psali o té velikosti fotek, ju. Jinak přeju hodně štěstí, snad to rande vyjde a dostenete se dále ve vašem vztahu :-) ◄ reagovať

správca admin, 11.1.2011 o 18:44

Maximálna veľkosť fotky (až tej ktorá sa zobrazí po kliknutí už na veľkú fotku v detaile) je 400kb. Fotky i 5MB upravuje stránka sama počas nahrávania. Čiže problém musím hľadať niekde inde. Dnes o 19:00 mám dohodnuté rande s technikom, takže snáď sa nám podarí niečo vyriešiť. Skúste si nejakú stiahnuť do počítača že koľko má MB. ◄ reagovať

off lubenko, 11.1.2011 o 18:14

Edu ma určite pravdu v tom zmenšovani fotiek,ked davam fotku sem zoberie mi ju automaticky ,ked pridavam tu istu fotku na server PIDU tak mi ju vyhodi že ju mam zmenšit ,tak možna na tom niečo je čo napisal Zigi ◄ reagovať

off Edu, 11.1.2011 o 16:55

Okrem toho všetky fotky kde sú zbrane,autá ,foťák, až po odev poľovníka či topánky :-D môžu byť zmazané :-D lebo ich správca foto môže považovať za reklamu :-D O alkohole a cigaretách ani nehovorím :-D ◄ reagovať

off Zigi9, 11.1.2011 o 16:49

Tak jsem zkusil :-) Fakt jsem tu pleskl fotku skoro 3MB, ale nějak se sama zmenšila a když jsem si ji stáhl domů na plochu, tak byla zmenšená. Ale asi to nějak dělá tato stránka automaticky a jestli se ta původní data neupravených fotek někde uloží, tak to asi pěkně zasírá paměť. Možná by stálo za to se na to podívat, jestli to zpomalení může být tímhle. Zkoušel jsem napřed 8mimegovou fotku, ale dloho jsem čekal, tak jsem to vzdal :-) ◄ reagovať

off Edu, 11.1.2011 o 16:32

Zigi9 keby len rozmerov 3000:-D ale rozmerov 5000 a viac :-D často i 5000kb čo je najmenej 25 násobok prípadne 50 násobok mojej fotky :-D Skús nahrať takú veľkú a uvidíš :-D Najmenej polovica prispievatelov fotku vôbec neupravuje . ◄ reagovať

off Zigi9, 11.1.2011 o 16:24

tady někdo vkládá např. 2MB fotky? Nevím nedíval jsem se na to, ale já osobně vše zmenšuju na 750xcosi, to mi hodí max. tuším 350kB fotku a je to. Ale jestli se tu dávají neupravené fotky rozměrů 3072x2304, tak to by bylo hodně divné a asi jasné, kde se ztrácí rychlost -ale ne, to je blbost, někde přeci bylo psané, že max. 760x760, teda pokud mě pamět dobře slouží, ale už nevím, kde to bylo :-) ◄ reagovať

off Edu, 11.1.2011 o 16:10

Stále sa prikláňam k tomu že by sa mali pridávať fotky ktoré majú maximálne 200kilo a velkosť maximalne 800 x 800 pixelov Keď sa tu však nahrávajú fotky ktoré majú miesto 200kb niekoľko tisíc kb potom nieje divu že to ide pomaly . Na ostatných serveroch a fotoserveroch je velkosť vždy obmedzená . Čiastočne by to prinútilo pridávajúcich fotografií fotku upraviť a ked by ju upravoval nedal by ju už bokom a podobné kraviny .Ukazalo by sa okienko môžete pridať foto takejto veľkosti . Softov je na nete plno na upravu fotiek . Ja mám free photofiltre.cz ktoré su zdarma na nete . Zmenšienie fotky trvá par sekund. Ked niekto vie otvoriť poľovnícku stanku a publikovať fotky nemal by mať problém otvoriť si soft .Nevidím v tom žiaden problém . Komu by to spôsobovalo obtiaže nech nepublikuje . Lebo fotka bez úprav za vela nestojí ! Mala by sa aspoň zmenšiť pre tento server , samozrejme po zmenšení doostriť a následne správne otočiť. Problem je že je tu nakydaných veľa obrovitých fotiek čo s tým .Ja osobne pridávam vždy zmenšené fotky aj to je jeden z dôvodov pre čo nie sú rozmazané. K poľovníctvu patria aj kategorie prírody podľa mňa . Sú samozrejme i poľovníci ktorých nezaujíma nič len flinta a velke parohy ale domnievam sa ,že ich je menej. Zrušením ostatných kategorií sa mi zda krok nazad.Napríklad nahuby.sk je čistočiste hubárska stranka a nepublikujú sa tam len huby ale príroda ako celok ! Myslím že by to malo za následok ubytok navštevnosti . Osobne by som tu bol tiež oveľa menej :-D Teraz to frčí na 100% napríklad !!! Niekedy to ide ako slimák a sú 2 hodiny v noci prihlasený 2 ludia . Takže keby stranku spomalovali fotky išla by pomaličky vždy nie iba niekedy. ◄ reagovať

off petere, 11.1.2011 o 15:30

Ondrik- potom sa zrusi stranka a to definitivne pomoze :-) ◄ reagovať

on Ondrik, 11.1.2011 o 15:21

Pochybujem, že zrušenie kategórií vyrieši problémy tejto stránky. Ak to nezaberie tak čo potom? Čo sa bude rušiť ďalej? ◄ reagovať

správca admin, 11.1.2011 o 13:13

Musím uznať, že vymazanie fotografií alebo ľudí čo sem nechodia by bolo iba dočasné riešenie. Pretože časom by ten počet fotografií alebo ľudí bol takí istý (teda možno ... ak stránka neupadne do zabudnutia ... čo by som bol veľmi nerád). Problém je niekde inde ... tiež ma trápi ako iné stránky s oveľa väčším počtom fotografií a registrovaných fungujú bez problémov. Len tu mi príde otázka - je to tým že platia mesačne tisíce za špičkový server? Alebo je toto zle urobené? Alebo len treba nastaviť správne parametre pre server aby to šlapalo. Keď som sa pýtal technika, či je server na toto slabý, povedal že vôbec nie, že server sa fláka. Takže mi z toho vychádza že je to buď zle nastavené ním, alebo zle naprogramované mnou. No neviem ... dnes poobede mám s ním volať tak uvidíme čo poriešime. Tiež ma to veľmi trápi. Napr. len to bol dôvod prečo som nanovo úplne naprogramoval túto verziu. Prosím nehádajte sa ... viem že to každému lezie na nervy ak to ide pomaly, ale robím čo je v mojich silách :( ◄ reagovať

off veverica61, 11.1.2011 o 12:19

CHi,musela som sa usmievať,pretože fakt mám odfotenú muchu na hovne... Skúšala som makro a chcela som sa pochváliť,ako sa mi to podarilo. No a hned som začala zvažovať,že je to síce z prírody,ale poľovníkov to nebude zaujímať. A tak som začala posudzovať všetky nové fotky čo mám a už nepridávam nič,lebo sa mi to nezdá dosť dobré pre vašu stránku. Tak si to nechávam pre seba,ale prírodu a poľovníctvo,včetne kvetov,húb,turist.ekologie budem pozorovať nadalej. A je len na vas,ako sa dohodnete a čo chcete na tomto serv.vidieť a riešiť. ◄ reagovať

off operak, 11.1.2011 o 11:41

Eva v tomto z nás nepomôže nikto,je to vec technika aby nastavil technické parametre tak aby stránka celodenne šlapala tak, ako skoro ráno alebo neskoro večer. ◄ reagovať

off lesnica1, 11.1.2011 o 11:28

hawk, dobre, ja sa nehádam. Ak môžeš a vieš, tak pomôž ◄ reagovať

off anonym, 11.1.2011 o 11:18

operak,presne tak. ◄ reagovať

off operak, 11.1.2011 o 11:14

Ja si tiež nemyslím že pomalosť stránky zapríčiňuje množstvo fotografií na stránke.Chyba je niekde v systéme,som o tom presvedčený. ◄ reagovať

off anonym, 11.1.2011 o 10:54

beneli,s podvodníkmi si nikdy "nesadnem" a zvlášt vtedy nie ked im to rovno napíšem pod fotku,to máš pravdu,neviem na čo trepat sem fotku stiahnutú z netu,je to aj v pravidlách tak sa toho drž a pridaj aj muchu na hovne,ale nech je to fotka tvoja,nie stiahnutá z inej stránky,baj bááááj. ◄ reagovať

off anonym, 11.1.2011 o 10:45

lesnica,fotky túto stránku nespomalujú,to je isté,chybu nech hladá admin s človekom čo mu ju pomáhal založit,toto čo zamýšla nič nevyrieši,písal som to už dole,keby to bola moja stránka,tak potom by si mi mohla povedat nech to riešim,ak tu ide o vzhlad stránky,je to niečo iné,len tu sa dáva za vinu pomalému chodu stránky počet fotiek a to je blbost. ◄ reagovať

off benelli, 11.1.2011 o 10:44

RYCHLOST JE O NIECOM INOM ALE PROBLEM JE AJ V INEJ UROVNI ADMIN TU KAZDEMU VYHOVEL TAK SEM NAHADZAL MILION RUBRIK CI VO FOTO ALEBO INZERCII ALEBO DISKUSII TREBA TO ZREDUKOVAT VIAC AKO O POLOVICU !!! V DISKUSII SA NEVYZNA ANI BOH KED NIECO HLADAM STARSIE TAK TO JE POHROMA NEVIEM V AKEJ RUBRIKE TO BOLO KEDY ASI A MAM NA HODINU ROBOTU PRETO SA TU PRISPEVKY A DISKUSIE OPAKUJU !!!! VCERA SOM PISAL ADMINOVI NECH SA POZRIE DOZADU NA STARU VERZIU KDE NEBOLO VSETKO NADRBANE ALE MALO TO HLAVU AJ PATU BOLO TO PRIEHLADNE !!!!! TU TERAZ NEVIEM CO SKOR CITAT ALEBO MACKAT JE TU OBROVSKY BORDEL POKIAL TATO NOVA VERZIA NEBUDE JEDNODUCHA AKO TA PREDOSLA TAK SA STOHO BORDELU NIK NEVYHRABE !!! VCERA TU PADLA PRIPOMIENKA VYMAZAT FOTO +NICKY KTORE SA TU URCITU DOBU NEOBJAVUJU ?! ALE PRECO ? LEBO KEDYSI SEM CHODILI PRAVIDELNE A TERAZ NEMAJU ZAUJEM ?! ANI SA NEDIVIM TIEZ SOM TU SEDEL HODINY A TERAZ LEN LETMO PRELETIM TREBA JEDNOZNACNE POLOVICU A VIAC VYHODIT !!! NIE NICKOV OHLADOM TEBA HAWK3 NIEKEDY SI Z LUDMI NESADNES A TO JE VO VSETKOM KAZDY KAZDEMU BY DAVAL BANN A VECI PODOBNE ALE TAK SA TO NEVYRIESI !!! SU TU SKUPINKY LUDI KTORY SA STALE MEDZI SEBOU ZERU ALE ?! CO BY ROBILI KEBY SA NEZRALI ? KEBY IM TO NEVYHOVOLALO TAK NEBUDU SPOLU KOMUNIKOVAT A NIE ROZVADZAT DEBATU NA 10 STRAN HAWK DOPISAL SOM : )MYSLIM KONIEC ABY SA NIEKTO NEURAZIL :) ◄ reagovať

off lesnica1, 11.1.2011 o 10:22

nejde o to, že to do prírody nepatrí. samozrejme patrí, ale navrhni niečo iné. preto to sem admin napísal, aby sa vyjadrilo čo najviac ľudí alebo boli nové návrhy. máš tu priestor, tak niečo vymysli. mne sa tiež páči veľa nepoľov. fotiek, ale raz je to stránka o poľovníctve, tak nech sa jej charakter zachová a ked to pomôže s rýchlosťou, tak...Ak máš iný nápad, daj ◄ reagovať

off anonym, 11.1.2011 o 10:21

Admin,je kopec stránok s obrovským množstvom fotiek a fungujú rýchlo,takže je to o niečom inom ako o počte fotiek.Hladaj chybu niekde inde,neustálim vymazávaním fotiek nič nevyriešiš,len túto stránku úplne zničíš,ver tomu. ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 689 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk