dnes je streda,  4. december 2024,  meniny má Barbora,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:25,  dnes západ slnka: 15:48
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

sekcia Fotografie - diskusia

autor: správca admin
pridané: 20.7.2007 9:06
Ako ste si určite všimli, nie všetky fotky čo sú sem pridávané, sem patria. Alebo sú v iných kategóriách a podobne. Skúsme na tomto mieste vytvoriť nejaké pravidlá, ktorými sa budeme všetci pri pridávaní fotiek riadiť.
Napr.:
1 - zo série fotografií vybrať jednu najlepšiu
2 - vhodne vybrať kategóriu
3 - pridávať fotografie len s poľovníckou tématikou a našej prírody
4 - nepridávať rodinné fotografie, domácich zvierat (samozrejme okrem poľovných psov), domáce kvety, ...
5 - pridávať iba svoje vlastné fotografie

pridajte prosím vaše názory čo by sme mohli zaradiť ako pravidlá pre pridávanie fotiek
počet zobrazení: 34 883
počet hlasov: 4
okruh tém: LovuZdar.sk

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off sporko1234, 5.6.2014 o 11:49

kategoria moze sluzit i pre mladeho polovnika ktory nema dostatocnu skusenost.. tam to moze pozorovat v jednej rubrike a nemusi chaoticky hladat v kategorii lesna zver v prirode a kazdu foto otvorit a citat ci tam nieje nahodou napisany vek samozrejme ze i odhad z foto nemusi byt 100% pravda no nejaku zdokonalovaciu hodnotu to ma...cize logiku to podla mna Ondrisko urcite ma!Tí ktori aktivne polujeme, vieme ze odstrel zvery sa kona hlavne na zaklade spravneho odhadu veku..atd

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 689 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 9.3.2012 o 12:52

nejake sprostosti to píše odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off levo, 9.3.2012 o 11:38

Myslím, že dosť často sú tu dotazy na čistenie a preparáciu trofejí, kožušín a podobne - takáto foto kategória by sa tu ujala keď skúsenejši by poradili a odovzdali svoje skúsenosti. Tak by sa aj stalo že v kategorii trofeje by sa neobjavovali hlavy v kotloch a podobne výjavy za súhlasu admina. Ta kategoria úhyny je otrasná. ◄ reagovať

off Edu, 9.3.2012 o 10:31

Aj mne dnes správca zmazal fotku v kategorii stretká . Stretol som sa s troma poľovníčkami akurát som išiel mená a telefonne čísla pridávať a zrazu bum fotka bola zmazaná . Ešte som aj prostredie do zelena vybral tak neviem prečo bola táto fotka s hlbokým príbehom zmazaná ? odkaz to som vybral z tých 800 foto naozaj tú najslušnejšiu :-( ◄ reagovať

off Ondrik, 9.3.2012 o 9:59

Navrhujem zrušiť kategóriu úhynov. Síce už raz bola zrušená ale pre veľký tlak niektorých ľudí sa vrátila späť. Podľa mňa je zbytočná a kto chodí na lovuzdar.sk len kvôli tým zdochlinám nech sa zamestná v kafilérii. ◄ reagovať

off Ondrik, 9.3.2012 o 9:54

aj táto fotka je super, nechápem prečo nemá viac hlasov! odkaz ◄ reagovať

off Ondrik, 9.3.2012 o 9:52

Neobmedzovať počet pridaných fotiek od autora, ale poriadne kontrolovať a mazať všetko čo sem nepatrí. :odkaz odkaz atď. Teraz som napísal pár štipľavých komentárov pod niektoré fotky úhynov a ako pozerám ta fotky zmizli, asi si autori uvedomili, že skutočne tie fotky tu nemajú čo robiť:) Alebo ich vymazal správca foto to je tiež jedna z možností. ◄ reagovať

off goret, 9.3.2012 o 9:50

Blaser, ak máš nejaké snežienky, tak daj a ak máš viac, tak to nejako v nasledujúcich dňoch prestriedaj s psími. Ja som dal včera a ty si ich prehliadol. ◄ reagovať

off soson, 9.3.2012 o 9:48

BLASER ja som začal seriu vtakov . Fotky čo som mal som vymazal z dôvodu že každého k@k@ta tu admin so spravcom nechavaju realizovat sa. Pridal som fotku NOŽYK PRY STENE, ktorý mi bol vymazaný. Správca foto mi napísal --- Fotografia som tu nechal len preto lebo som cítil z nej určitú pedagogickú myšlienku.Je čas sa s ňou rozlúčiť nakoľko sa minula cieľovej skupine.Nožík je jasne hubársky nemôžem ho ponechať v kategórii \\\\\\\"zbrane\\\\\\\" Ďakujem za pochopenie --- So všetkým čo napísal súhlasím, akurát mu nedobilo že cielova skupina je hlavne on s adminom. Nie kvôli gramatike ale obsahu a kvalite fotky. Za normálnu fotku tu 2 pajaci kydaju špinu a za všelijaky brak tu dostaneš hlasy a uznanie.:-))) ◄ reagovať

off dede, 9.3.2012 o 9:44

admin, 22.2.2012 o 20:34 Myšlienka dobrá, len niekto má napr. i 500 kvalitných fotiek o ktoré by tým pádom stránka prišla. ADMIN -reagujem na tento Tvoj príspevok. Je obohatením ,,serie Top 500 ,, ako píše Blaser, keď užívateľ má 329 ks fotiek a min. 100 ks fotiek sú fotky psa ? Čo v tomto prípade je tým obohatením stránky ? ◄ reagovať

off Blaser300VM, 9.3.2012 o 9:44

Takze len aby som to spravne pochopil, ked dam striedavo fotky z dvoch foteni, tak sa to za seriu nepovazuje. Bude sa mi toto pravidlo celkom hodit v buducich dnoch. Mam niekolko sto fotiek mojich psov. A nejake este snad urobim, rad sa s nimi podelim. ◄ reagovať

správca admin, 9.3.2012 o 9:39

Blaser300VM - séria v prvom ponímaní bola (pri vzniku pravidiel) chápaná ako jedno fotenie. Niekto šiel fotiť, nafotil 20 fotiek toho istého objektu za pár minút a všetky pridal. Význam fotografií LovuZdar.sk nie je úložisko vašich všetkých nafotených fotiek, ale výber toho najlepšieho, čo chcete prezentovať, s čím sa chcete pochváliť a podeliť o zážitky s ostatnými. ◄ reagovať

správca admin, 9.3.2012 o 9:36

HUMMER - presne tak ako píše MatkaLC. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 9.3.2012 o 9:21

Ja by som sa chcel spytat admina co je seria. Je to viac ako 100 fotiek rovnakeho psa, alebo sa este neda hovorit o serii? Od dnes pridavam jedno foto mojho psa denne. Mam dvoch. O neumernom pocte fotiek zhodov ani nepisem. Vcera bolo z 15 fotiek na prvej strane 13 zhodov a jeden pes so zatocenym chvostom, nie je to podobne chore ako fotit stale jedneho psa a obtazovat tu ostatnych? ◄ reagovať

off MatkaLC, 24.2.2012 o 20:04

Polož si najskôr otázku, kým by mala byť kontrolovaná, určite admin a ani správca foto tu nesedia celý deň. Toto jediné sa praktizuje u videách ktorých je pridávaných oveľa menej. Takto keby tu admin nebol, by nešli žiadne nové fotky až potom naraz nával...Bolo by to kontraproduktívne. ◄ reagovať

off HUMMER, 24.2.2012 o 19:13

Ja si osobne myslím že obmedzenie na 100 je hlúposť. Ale navrhujem... Čo keby sa zaviedlo niečo také že keď niekto pridá fotku tak sa nezobrazí hneď po pridaní ale až po tom čo bude skontrolovaná a ak bude vyhovovať pravidlám tak bude pridaná a ak nie tak nebude pridaná. Admin dá sa niečo také spraviť? Bolo by to dobré riešenie..? ◄ reagovať

off Edu, 24.2.2012 o 13:35

gabrielSO tento názor som tiež písal . Stotožňujem sa . Väčšina si však zdochliny priam žiadala :-D Nemám problém rešpektovať väčšinu. ◄ reagovať

off gabrielSO, 24.2.2012 o 13:02

Kategorie zdochliny ináč sa to nedá nazvať a stopy tu nemajú čo hľadať,je to kvanta fotiek ktoré zasierajú tuto stránku ale pár deťom to vyhovuje.Zdochlina na fotke pokiaľ je trofejnou zverou sa po úprave dá pridať medzi trofeje ak není trofejnou načo sú tu fotky holej zveri v hnilobnom rozklade to absolútne nechápem a verím že aj väčšina ľudí,taktiež stopy duplicitne väčšina nerozoznateľné. ◄ reagovať

off Edu, 24.2.2012 o 12:47

kaso79 ďakujem za názor i podporu . Každopádne tu nejde o mňa .Nechcem mať žiadne nadprávo oproti ostatným členom . Nerozplačem sa ani nebudem vulgárne nadávať členom navrhujúcim zmenu ani adminovi a tobôž nie správcovi foto Ak bude limit 100 foto nemám s tým naj problém . Zamýšlam sa či toto opatrenie bude mať plus či mínus . Ľudia ktorí fotia mobilom prípadne nevenujú sa aktívne foteniu kvótu sto foto tak či tak neprekročia . Návštevníci ktorí kvótu prekročia majú obyčajne lepšie foto a tie majú byť zmazané ,alebo im má byť odopreté právo pridávať fotky ??? Toto už dávno pradávno bolo zavedené na poľovníctvo com . Jeden z dôvodov prečo poľovníctvo com navštevujem veľmi stroho . A ak tak možno iba právnicku poradňu v ktorej ne nepochybne zaujímavá debata . Sústavné tlačenie do admina určitých jednotlivcov čo by sa malo zmeniť ako by sa mala cenzurovať debata cenzurovať fotky ďalšími osobami ako je admin mi neprišla ako dobrý nápad ,ale nejako mi to neprekáža . Jedinú výhradu som mal voči osamelému vlkovi tú som napísal priamo adminovi ,že nie je vhodné aby niekto sústavne nabádal na porušovanie zákona a každý jeho príspevok bol nabádaním na porušovanie zákona o poľovníctve a iných zakonov. To mne osobne prekážalo a zdalo sa mi to dehonestujúce . Osobne si myslím čím menej bude zmien tým bude väčšia spokojnosť . Čím viac bude zmien tým bude počet nespokojných stúpajúci .Či tu budú fotky zhodov alebo si ich záujemcovia pozerať na iných stránkach ,ktorých je naozaj dosť nerieši problém . Toto nie je jediná stránka kde sa takéto zhody dajú pozrieť !!! Preto nepublikovanie týchto fotiek sa nič nevyrieši .Možno iba klesne navštevovanosť stránky . To že tu publikujú zhody nepoľovníci je ich popol na hlave . Ukazujú tým svoju aroganciu a neznalosť zákona . Toľko môj názor . ◄ reagovať

off Ondrik, 24.2.2012 o 11:27

Rušiť kategórie nemá význam. To, že niektorým jedincom v tomto období doslova drbe kvôli zhodom nie je spôsobené fotografiami:) Správca fotografií by si mal nájsť čas a každý deň prezrieť aspoň jednu kategóriu fotografií a očistiť ju od toho čo tam nepatrí! Začať by mal v kategórii úhynov, ktorá už raz bola zrušená ale nakoniec si ju ,,milovníci,, obžratých kostí a ťažko identifikovateľných kadáverov vydobyli späť, čo jednoducho neviem pochopiť, ale nevadí...ja by som tú kategóriu riadne vypucoval, načo sú tam napr. takéto fotky? odkaz ďalej kategória úlovky, tiež treba mazať fotky takéhoto typu odkaz rovnako postupovať aj v ostatných kategóriach, poriadne to prečistiť! Žiadne limity nepomôžu pokial ludia nezačnú trošku rozmýšľať nad tým čo sem vešajú! ◄ reagovať

off soson, 24.2.2012 o 10:26

prave preto som za zrusenie kategorie zhody ◄ reagovať

off gabrielSO, 24.2.2012 o 10:09

Mám doma asi 150 jeleních zhodou asi ich vynesiem vonku na sneh a odfotim pretože to teraz fičí pri hlasovaní a limit si navýšim kedy chcem,rýchle riešenie ale veľmi zle. ◄ reagovať

off kaso79, 24.2.2012 o 7:37

A padla tu uz moznost zdvihnut limit na pocet fotiek pre tych co su v top 100 najpozeranejsich a najhodnotenejsich autorov fotiek? Tieto fotky sa pozeraju, maju vysoke navstevnosti...taka fotka co ma malo, nech je v albume uzivatela co ma moznost dodat len 100 fotiek. Ak jeho fotky dosiahnu nadlimitny pocet hlasov, zvysi sa mu kvota na 200 fotiek, a taki ako Edu :) nech maju navyssiu alebo neobmedzenu kvotu ked to budu stale pekne fotky. A mohlo by to byt interne pravidlo...aby zas kazdy neklikal na sproste fotky len z dovodu zvyseniu kvoty. Aha Soson nieco podobne navrhol...ale mazat touz nebudem...;) ◄ reagovať

off Edu, 24.2.2012 o 7:20

prote ak bude mať autor 100 podobných fotiek odkaz odkaz odkaz- odkaz odkaz- odkaz atď nepredpokladám skvalitnenie fotogalérie . ◄ reagovať

off MatkaLC, 23.2.2012 o 18:23

357AS, nepochopila som Ťa. Vôbec si to nemyslím. ◄ reagovať

off IvanPB, 23.2.2012 o 18:22

A ja by som navrhol, spravme dajaké stretko, dobre sa tam opime a potom tam všetky fotky z akcie popridávajme. Dostanú každá po 100 hlasov. Ja som práve s kolegami dopil dva litre slivovice a je nám fajn:-)))))))) ◄ reagovať

off 357AS, 23.2.2012 o 18:22

MatkaLC,OK,už som to začal chápat tak,že si myslíš že ja si tu chcem "prihrievat nejakú polievočku"alebo ako Edu ,že mi ide o jeho fotky,myslím že skoro každému ide o kvalitu stránky a je na adminovi čo z toho si vyberie :-) ◄ reagovať

off soson, 23.2.2012 o 18:13

Myslel som to tak, že nechať fotku ktorá dosiahne nejaký limit hlasov, (50-70-100 ?) tá by sa už nerátala do limitu 100 ks. Ale trebárs aj tak ako Ty píšeš, by to mohol byť posun ku kvalite. ◄ reagovať

off MatkaLC, 23.2.2012 o 18:03

Ale veď ja Ti tvoj názor neberiem, je v poriadku. Ale mať obmedzené množstvo fotiek je v každom prípade hlúposť. Páči sa mi sosonov nápad. Neviem či som ho správne pochopila. Mohlo by to byť tak, že pokiaľ nemá užívateľ priemer foto na 20,00 alebo nad 30,00 nemohol by pridať viac ako sto fotiek. Či? ◄ reagovať

off 357AS, 23.2.2012 o 17:43

Edu,ani sa nedivím že si sa ohlásil,tvoje fotky mne nevadia,ale ak máš tam niektoré dvojmo tak mi vysvetli prečo ? Ked už to tam perieš hlava-nehlava tak si v tom urob poriadok sám,potom nemusíš plakat ked ti správca tie duplicitné vymaže. MatkaLC,ja nemôžem ovplivnit admina ,to bol môj príspevok do tejto diskusie,ako každý iný,tak aj ja mám právo napísat svoj názor,ja nie som admin,a mne osobne bude šumafuk že sa táto stránka zaserie STOPAMI v snehu nacvakanými mobilom a všeliakými ohlodanými konárikmi a podobnými sprostostami,ked to tu admin chce mat,prosím,nech to tu má,je to jeho stránka,ak túto diskusiu zruší,nebudem pridávat svoj názor.Ja z toho nepotrebujem mat ,ako píšeš,profi server,čo by som ja z toho mal,nevieš ? ◄ reagovať

off soson, 23.2.2012 o 16:06

matka myslis to dobre, ale sebareflexiu u niektorych "umelcov" nehladaj. Ten tu navali aj cez 700 fotiek jedna lepsia ako druha. A ked mu nejaku vymazu tak ju tu prida urazeny 10 x znova. Takze tu by mal admin to riesit razantne ale bohuzial to tu je stale dookola. Vsetkym admin nevyhovie. Pre beznych uzivatelov :100 fotiek limit-do toho limitu nezahrnut fotky ktore dosiahnu nadpriemerny pocet hlasov ???, co by mala byt znamka kvality, ci uz fotografickej alebo obsahovej, nakolko toto nie je fotoserver. Pre top fotografov = bez limitu, moj nazor. S prepacenim tu je 30 % fotiek pod uroven. ◄ reagovať

off MatkaLC, 23.2.2012 o 15:48

Edu prečo niečo berieš osobne, on len chce aby to tu bolo ako na profi serveroch :) No nikdy nebude, akurát to môžeme zlepšiť tým, že sa tu zmenší počet nekvalitných fotiek. Tiež si myslím že 100 je blbosť, admin to napísal správne že najlepšia bude sebakontrola, najlepšie by bolo keby sa po pridaní fotografie zobrazil nejaký banner, ktorý by upozorňoval na nepridávanie zlých, nekvalitných a rozmazaných fotiek, rovnako ako sa objaví to upozornenie, že už nemôžeš po pridaní pridať ďalšiu foto. Pretože tipujem že 60% ľudí si tie pravidlá pridávania ani neprečítajú. ◄ reagovať

off Edu, 23.2.2012 o 15:25

357AS len baží aby mi boli fotky zmazané :-D 357AS mne to naozaj žili netrhá . Ak budú na stránke prekážať nech tu nie sú . ◄ reagovať

off Edu, 23.2.2012 o 15:10

Pre mňa za mňa zmažte viac než 100 fotiek Godi,jurco,tibi63 a mnohým iným . Ak sa to zdá dobrý nápad ok. Mne sa to zdá uplná sprostosť ! ◄ reagovať

off 357AS, 23.2.2012 o 12:43

IvanPB,nikto netvrdí že tu budú len kvalitné fotky,práve že by to bolo presne ako aj teraz,dobré aj horšie,len v menšom kontrolovatelnom počte.A sám autor by si viac svoje fotky kontroloval,niekto tu má v galérii tie isté fotky dvojmo a ani sám o tom nevie. ◄ reagovať

off IvanPB, 23.2.2012 o 12:34

A ešte doplním, ťažko sa predsa porovnáva kvalita fotiek, keď má niekto super fotografickú výbavu a iné je keď sem pridajú fotky deti, či študenti zo svojích mobilov, keď nemajú dobrú megapixelovú techniku:-) . Veľa priaznivcov tejto stránky by bolo potom z toho sklamaných. ◄ reagovať

off IvanPB, 23.2.2012 o 12:24

Hekler, štetka z Krížnej je niekedy ozdobou tej ulice, zvlášť keby mala pri tých trčiacich podväzkoch zapichnutú čečinku vo vlasoch :-) Čo vieš, možno že zrovna nejaká z tej ulice, je len z menej zámožnej rodiny a snaží sa privyrobiť si na novú guľovnicu :-) Ber to z rezervou :-) Admin, môj názor na to je, že jedna fotka za deň je dosť. Stačí len dôslednejšie pozrieť v daný deň pridané fotky a ktoré nesplňajú kritéria ľahko ich vymažeš. A aj tak každý dostane vysvetlenie do svojej pošty, prečo bola fotka zmazaná. Obmedziť albumy každému na 100 nie je podľa mňa najlepšia voľba. Byť prvotriedny fotograf a mať 100 percentné fotografie tak to je na inú stránku, ktoré sú na webe. ◄ reagovať

off bobo1, 23.2.2012 o 12:21

Ondrik a MatkaLC plne podporujem vaše návrhy ◄ reagovať

off Hekler, 23.2.2012 o 11:54

jasné, to ja môžem nafotiť aj štetky z Krížnej ul. alebo ul.Svornosti a dať na stránku, lebo majú vo vlasoch vetvičku alebo čakajú na zákazníka pred kríkom .... že blbosť ? nie platná realita ◄ reagovať

off 357AS, 23.2.2012 o 11:50

Už dávno som to písal,fotit kojenca s parohom na gauči,paroh v kúpelke na dlažbe a podobné diela ,to už mal správca dávno vymazat.Tiež kategoria STOPY je na zváženie a pre mna nepochopitelná. ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 689 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk